Vajon tényleg egy elátkozott római gyűrű az ihletője A hobbit és A gyűrűk ura történeteinek?
A teljes cikkhez kattints ide!
Egy elátkozott gyűrű ihlette meg Tolkient?
2013. április 03. 13:46
|
|
LexiCobainDrama Queen® |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 12.08.01. Hozzászólás: 2758 Csatolások: 689 Azonosító: 182219 offline
|
hmm ez nagyon érdekes
szerintem fantasztikusak a Gyűrűk ura könyvek és filmek
2013. április 03. 15:57
Köszönöm a cikket, nagyon érdekes volt.
Engem mindig is érdekelt az, hogy Tolkien honnan merített inspirációt főleg a trilógia megírásához, hiszen óriási kedvencem, az egyik legnagyobb könyvélményeim közé tartozik. Remélem, még több mindent meg lehet tudni erről az egészről az idő múltával.
Engem mindig is érdekelt az, hogy Tolkien honnan merített inspirációt főleg a trilógia megírásához, hiszen óriási kedvencem, az egyik legnagyobb könyvélményeim közé tartozik. Remélem, még több mindent meg lehet tudni erről az egészről az idő múltával.
1 felhasználónak tetszik:
Jolie_77
2013. április 03. 18:27
|
|
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9318 Csatolások: 38950 Azonosító: 186395 offline
|
Idézet (Beckie @ 2013.04.03. 15:52)
Jolie_77 lassan te leszel a kedvenc cikkíróm.
Megint nagyot alkottál, jó lett a cikk, gratula. 
Óóóó
És köszönöm mindenkinek a dicséreteket.
Beckie
2013. április 03. 19:47
|
|
Average GirlLady of the Ñoldor |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.08. Hozzászólás: 3266 Csatolások: 273 Azonosító: 172960 offline
|
Nagyon örülök, hogy végre van egy cikk Tolkienról..
A véleményem meg az hogy: hát ki tudja..
Lehet, hogy tényleg ez ihlette, de ilyennel még sehol sem találkoztam...
Én azt láttam A gyűrűk ura egyik extrájában, hogy Tolkien a technológia fejlődését elítélte és azt mondta, hogy az emberiséget sújtó leggonoszabb találmány a belső égésű motor. A technológia hatalmas, csábító, fűggőséget okoz, az egész társadalom függ tőle. Tolkien tisztelte a természetet, nem értett egyet azzal, hogy a természet egy passziv energiaforrás, amit kedvünkre kihasználhatunk. Tanúja voltannak, ahogy a nagy városok terjesztkedtek, ezzel pusztítva a természetet és látta, ahogy lakóhelye ami egy gyönyörű zöld táj volt, hogy vált egy ipari város részévé....Szerintem ez volt a Gyűrűk ura alapelve és úgymondván erre építette fel az egész művet..
Vagyis én ebben hiszek.
A véleményem meg az hogy: hát ki tudja..
2013. április 03. 20:29
|
|
szabina2522 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.06. Hozzászólás: 1359 Csatolások: 0 Azonosító: 195503 offline
|
Ez nagyon nagyon érdekes cikk!!!!!
2013. április 03. 20:51
|
|
cielCarat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.02. Hozzászólás: 2897 Csatolások: 0 Azonosító: 163123 offline
|
Én azt olvastam, hogy részegen írta a Gyűrűk urát. A barátaival mindig egy "kocsmába" gyűltek össze, ahol meséltek egymásnak, és valahogyan így vette kezdetét az ötletelgetés a Gyűrűk uráról. Persze lehet, hogy ebből semmi se igaz.
A cikket köszi, jó olyanról olvasni, ami az egész fantasynek az alappillére.
A cikket köszi, jó olyanról olvasni, ami az egész fantasynek az alappillére.
Jolie_77
2013. április 03. 21:20
|
|
marvellanytime-traveller |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.28. Hozzászólás: 1426 Csatolások: 133 Azonosító: 172167 offline
|
Ó, ezt nem is tudtam. A film nekem nagyon hosszú, jó a grafika, meg a történet is de így a filmvásznon. A könyv biztos jó, de azért a filmet se hurrogom le.
2013. április 04. 12:39
|
|
TomHiddlestonFanúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.10.06. Hozzászólás: 57 Csatolások: 0 Azonosító: 187251 offline
|
Ez, de tuti, nem is tudtam. :-D
Kapcsolódó sztárok
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.