Starity

Megalázták Weisz Fannit

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. március 26. 19:44 #81
- törölt felhasználó -    
Szegény,ez tényleg rosszul eshetett neki. sad.gif
2013. március 26. 20:17 #82
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Cynthia @ 2013.03.26. 17:05)
A cikkhez hozzászólva pedig nem értem, hogy mi kivetnivaló van abban, ha elkísérte az anyukája, és azt sem értem, hogy miért kellett kiküldeni? Nyilván nem mondják meg a dokinak hogy ne így vagy úgy végezd a munkád, csak támogatni akarta anyuka a lányát... És lehet hihetetlen, de néha ha látod, hogy egy fontos személy ott áll előtted, már az is erőt ad.
A másik, ha ő "nem fújja fel", akkor azt jelentené, hogy elfogadja ezt a viselkedést, és mindegyik másik sérült embernek is el kellene. Aki nem akar sérültekkel dolgozni, vagy idegesítik, az válasszon olyan szakmát, hogy ne érintkezzen velük!

Ez azért van, mert már felnőtt szakrendelésen vesz részt, és ilyenkor csak maga a beteg maradhat bent a rendelőben a titoktartási blablabla miatt. Én is mindig be szoktam hívni édesanyámat, akármilyen rendelésre megyek, mert néha még mindig ő az ász és összeszedettebben el tudja mondani a problémámat. Azonban valóban nyugtató az a tudat, hogy nem vagyok egyedül bent az orvosnál, ám sokan ezt nem hajlandók tolerálni. Sőt a kórházakban vizitnél egyenesen kipaterolják az orvosok a hozzátartozókat, amit nem értettem soha sem, hogy mire jó, mert amit megállapít az orvos, az eddig is rajta volt a lázlapon, de mindegy. Sajnos az egészségügyi ellátás, amibe beletartozik az audiológus is (szerintem, bár nem vagyok benne biztos) nem valami túl jó. Én úgy érzem, hogy az ő lelki világa annyira törékeny, mert hallottam már nővért úgy beszélni a beteggel, hogy a beteg visszakézből verte volna p*fán a kedves ápolónőt. Megjegyzem, ez nagyon messze áll a megalázástól, de hát mindenki másképp éli meg a stresszhelyzeteket. Fog még ennél durvábbakat is kapni az életben, úgy hiszem. Velem köbö a háziorvosom viselkedik így, annak ellenére, hogy a szakmájától ő is csak igen messze áll, és maximum elküldeném melegebb éghajlatra, mert megérdemelné. Úgy érzem én is, hogy felfújta a dolgot, mert akinek ilyet mondanak egy ellátásnál pölö kórházban, az kiskirálynak érezheti magát, mert nagyjából emberként bántak vele.
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. március 26. 20:17 #83
Balázs69
Balázs69
visszatérő vendég

StátuszLive your life and always be happy
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 182
Csatolások: 21
Azonosító: 178946
Én Fanni helyében olyant adtam volna neki, hogy padlót fogott volna. Hogy lehet valaki ennyire arcátlan bunkó??
2013. március 26. 20:24 #84
x maite x
x maite x
strickt.

Státusz:)
Hozzászólás: 2000
Csatolások: 2561
Azonosító: 141371
Emberek, nem kell ezt ennyire felfújni. Ő mindössze leírta a tapasztalatait, nem azért, hogy sajnáltassa magát (reméljük), hanem, hogy megossza véleményét másokkal. (Talán a "megalázó" szót nem kellett volna beletennie, enyhe túlzásnak minősítem.) Nem hőbörgött, nem cirkuszolt, elfogadta a helyzetet, mindössze a véleményét írta le.
Részben igaza volt az orvosnak, hogy nem mindig lesz ott neki valaki, hogy támogassa, és talpon kell majd maradnia az életben, de azzal mégsem értek egyet, hogy kiküldte az anyukáját. Szerintem az orvosi vizsgálatok (az egyszerű megfázástól a műtétig) speciális események, amikor igenis, szükségünk van támogatásra, függetlenül attól, hogy 10 vagy 40 évesek vagyunk, épek vagy esetleg van valami fogyatékosságunk.
Orvosokra pedig nem lehet általánosságba mondani, hogy "bunkók". Persze, sok van köztük, aki lekezeli a betegeket, teherként éli meg a munkát (amikor ő választotta jobb esetben, ezért tanult keményen min. 6 évig), de találkoztam már rendes orvossal is.
Viszont az kérdéses marad számomra, hogy Fanni ezt az esetet azért éli meg ilyen nehezen, mert még nem találkozott bunkó emberekkel a nagyvilágban (kedvenceim az ellenőrök reggel a BKV-n...) vagy pedig tényleg ekkora tragédiaként fogja fel, hogy kiküldte az anyukáját?
(Egyébkén láttam, hogy már belementünk az emberi jogok kérdéseibe. Véleményem szerint MINDEN EGYES EMBER egyenjogú, ugyanannyit ér, ugyanannyira értékes. Ha valakinek van valami fogyatékossága, ő attól nem lesz se kevesebb, se több, ugyanolyan marad, csak van néhány olyan munka, amit nem végezhet el az állapota miatt, vagy néha esetleg nagyobb támogatásra/figyelemre szorul, mint egy teljesen egészséges ember. Hangsúlyozom, ugyanolyan ember marad, mint mi, csak valamilyen oknál fogva a gépezet egy része nem ugyanúgy működik.)
4 felhasználónak tetszik: Beyla, Jolie_77, Sally Sparrow, Charlotte Benning
2013. március 26. 20:42 #85
- törölt felhasználó -    
Ez nagyon nagy bunkóság volt dry.gif
2013. március 26. 20:52 #86
rek4
rek4

Státusz"Nem az a fontos, hogy a madár hányszor csap a szárnyával, hanem, hogy íveljen."
Hozzászólás: 891
Csatolások: 459
Azonosító: 160752
Ha azt akarja, hogy egyenlően kezeljék, akkor tessék, EZ volt az egyenlő bánásmód, nem az, ha sajnálgatja és fogja a kezecskéjét, hogy ugyan már, szegénykém. Ismerek vak embert, nem tudom, melyik lehet a rosszabb és komolyan mondom, ő tudja a legjobb vak emberes poénokat, mert ebben él. És szerintem az egyenlő bánásmód az, ha poénkodunk vele, minden más kétszínűség!
3 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Beyla, Charlotte Benning
2013. március 26. 20:54 #87
Luna0124
Luna0124
visszatérő vendég

StátuszHappy Hunger Games and may the odds be ever in your favor. <3
Hozzászólás: 159
Csatolások: 0
Azonosító: 195405
mekkora paraszt, attól még hogy siket nem kell így viselkedni!!!!!
2013. március 27. 06:48 #88
virike44
virike44
új tag

StátuszHáát semmi extra nálam otthon ülök fekszek gépezem hát ennyit rólam
Hozzászólás: 21
Azonosító: 196212
Ó szegény én úgy sajnálom azért nem elég hogy siket,de még ez is szegénykeee én ez után úgy megölelném ha a tesóm lenne! friends.gif
2013. március 27. 07:27 #89
ducsaianna
ducsaianna
sztármániás

Státusz♥♥Ha nem harcolsz azért amit akarsz,ne sírj ha el fogod veszíteni!!♥♥
Hozzászólás: 2140
Csatolások: 5
Azonosító: 162041
Én tényleg nagyon szeretem és nagyon felnézek rá,hogy a betegsége ellenére is teljes életet él,nem roskadt magába! De szerintem ezt egy kicsit túlreagálta..a nő is bunkó volt...de ő akarta,hogy egyenlő legyen a többi emberrel.
2013. március 27. 07:52 #90
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Hát azért elég sok igazsága volt az orvosnak, nem értem, hogy Fanni ezen miért sértődött meg ennyire. Én semmi sértőt nem szűrtem le ebből az esetből. Teljesen igaza van, hogy Fanninak tudni kell egyedül is boldogulni, ő meg (mármint a doki) nap, mint nap siketekkel találkozik és dolgozik, csak van már annyi rutinja, hogy nem esik kétségbe attól, hogy egyedül marad egy siket pácienssel.

Úgyhogy én most nem adok igazat Fanninak...
(Az viszont valóban nem lenne hülyeség, ha azok az orvosok, akik ilyen pácienseket gondoznak, ismerjék legalább alap szinten a jelnyelvet. De nyilván a doki sem egy elveszett lélek, ha tudja kezelni ezeket a pácienseket. És ezen van a hangsúly. Hogy tudja.)
2 felhasználónak tetszik: Jolie_77, Charlotte Benning
2013. március 27. 07:57 #91
- törölt felhasználó -    
Valahol meg tudom érteni Fanni felháborodását, de az igazság az, hogy ez a bánásmód még sokkal elviselhetőbb, mint a "jaj, szegény, kiszolgáltatott lány, na gyere ide, segítek neked mindenben, mert te vagy a rokkant én meg az ép " És NEM, nem a levegőbe beszélek, sajnos volt, van lehetőségem megtapasztalni mindkét viselkedést az emberek részéről, és talán meglepő, de a goromba bánásmód még mindig sokkal emberhez méltóbb, mint a lesajnálás, a rokkantként kezelés. Én, mint korzettes, egy leesett kulcsért nehezebben tudok ugyan lehajolni, hátraszaltót sem tudok nyomni a fűző miatt, de ettől függetlenül egy téglával fejbe tudnám csapni azt, aki engem lerobbant magába roskadt szerencsétlenként kezel. Hogy MAJD Ő aztán segít rajtam, ő, AZ ÉP, na ő majd életben tart engem a nyomorúságos ROKKANTAT - na nem, ezt nem vagyok hajlandó elviselni.
4 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Beyla, Jolie_77, Charlotte Benning
2013. március 27. 12:37 #92
emma1234567890
emma1234567890

StátuszKi itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel
Hozzászólás: 745
Azonosító: 196652
Megértem Fannit.Szenyááák."(
2013. március 27. 12:38 #93
emma1234567890
emma1234567890

StátuszKi itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel
Hozzászólás: 745
Azonosító: 196652
Mi jogon zavarja ki onnan????=(
2013. március 27. 12:48 #94
Csucsu
Csucsu

StátuszOlvasom kedvenc oldalam, a Starity-t :)
Hozzászólás: 795
Azonosító: 185134
Én is m,egértem azért Fannit...nagyon rossz érzés lehetett ://
2013. március 27. 13:11 #95
sarga_rozsa
sarga_rozsa
visszatérő vendég
Hozzászólás: 259
Azonosító: 178634
én is megértem, nem lehetett neki egyszerű...
2013. március 27. 13:29 #96
PoseidonXD
PoseidonXD

Státusz:) Bulii az all Time-ban :)
Hozzászólás: 677
Csatolások: 186
Azonosító: 192186
Megretem!!Nem tudom mit kepzelt az a no magarol!! biggrin.gif :X
2013. március 27. 15:05 #97
meyah_
meyah_
• bite for fun •

StátuszHa bejelölsz, üzenetben indokold meg miért! Ha nem teszed, felkérésed törlöm!
Hozzászólás: 5305
Csatolások: 2
Azonosító: 131197
Hát ez nagyon szánalmas...
2013. március 27. 17:01 #98
Vazul néni
Vazul néni
visszatérő vendég

Státusz▂ ▃ ▅ ▆ █ EMMA WATSON █ ▆ ▅ ▃ ▂
Hozzászólás: 239
Csatolások: 8
Azonosító: 154401
Hát sajnos vannak ilyen helyzetek amiket hátad mögé kell hajítani. Tudom, hogy felháborító, de ezt így kell felfogni.
2013. március 27. 17:10 #99
Esztii. SellykeFan
Esztii. SellykeFan
Hozzászólás: 933
Csatolások: 17
Azonosító: 197399
Szegény,ilyen ez a magyar világ!reklamalo.gif sad.gif
2013. március 27. 17:54 #100
starity girl2000
starity girl2000
chill