Megalázták Weisz Fannit
2013. március 26. 20:17
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (Cynthia @ 2013.03.26. 17:05)
A cikkhez hozzászólva pedig nem értem, hogy mi kivetnivaló van abban, ha elkísérte az anyukája, és azt sem értem, hogy miért kellett kiküldeni? Nyilván nem mondják meg a dokinak hogy ne így vagy úgy végezd a munkád, csak támogatni akarta anyuka a lányát... És lehet hihetetlen, de néha ha látod, hogy egy fontos személy ott áll előtted, már az is erőt ad.
A másik, ha ő "nem fújja fel", akkor azt jelentené, hogy elfogadja ezt a viselkedést, és mindegyik másik sérült embernek is el kellene. Aki nem akar sérültekkel dolgozni, vagy idegesítik, az válasszon olyan szakmát, hogy ne érintkezzen velük!
A másik, ha ő "nem fújja fel", akkor azt jelentené, hogy elfogadja ezt a viselkedést, és mindegyik másik sérült embernek is el kellene. Aki nem akar sérültekkel dolgozni, vagy idegesítik, az válasszon olyan szakmát, hogy ne érintkezzen velük!
Ez azért van, mert már felnőtt szakrendelésen vesz részt, és ilyenkor csak maga a beteg maradhat bent a rendelőben a titoktartási blablabla miatt. Én is mindig be szoktam hívni édesanyámat, akármilyen rendelésre megyek, mert néha még mindig ő az ász és összeszedettebben el tudja mondani a problémámat. Azonban valóban nyugtató az a tudat, hogy nem vagyok egyedül bent az orvosnál, ám sokan ezt nem hajlandók tolerálni. Sőt a kórházakban vizitnél egyenesen kipaterolják az orvosok a hozzátartozókat, amit nem értettem soha sem, hogy mire jó, mert amit megállapít az orvos, az eddig is rajta volt a lázlapon, de mindegy. Sajnos az egészségügyi ellátás, amibe beletartozik az audiológus is (szerintem, bár nem vagyok benne biztos) nem valami túl jó. Én úgy érzem, hogy az ő lelki világa annyira törékeny, mert hallottam már nővért úgy beszélni a beteggel, hogy a beteg visszakézből verte volna p*fán a kedves ápolónőt. Megjegyzem, ez nagyon messze áll a megalázástól, de hát mindenki másképp éli meg a stresszhelyzeteket. Fog még ennél durvábbakat is kapni az életben, úgy hiszem. Velem köbö a háziorvosom viselkedik így, annak ellenére, hogy a szakmájától ő is csak igen messze áll, és maximum elküldeném melegebb éghajlatra, mert megérdemelné. Úgy érzem én is, hogy felfújta a dolgot, mert akinek ilyet mondanak egy ellátásnál pölö kórházban, az kiskirálynak érezheti magát, mert nagyjából emberként bántak vele.
1 felhasználónak tetszik:
Charlotte Benning
2013. március 26. 20:24
|
|
x maite xstrickt. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.22. Hozzászólás: 2000 Csatolások: 2561 Azonosító: 141371 offline
|
Emberek, nem kell ezt ennyire felfújni. Ő mindössze leírta a tapasztalatait, nem azért, hogy sajnáltassa magát (reméljük), hanem, hogy megossza véleményét másokkal. (Talán a "megalázó" szót nem kellett volna beletennie, enyhe túlzásnak minősítem.) Nem hőbörgött, nem cirkuszolt, elfogadta a helyzetet, mindössze a véleményét írta le.
Részben igaza volt az orvosnak, hogy nem mindig lesz ott neki valaki, hogy támogassa, és talpon kell majd maradnia az életben, de azzal mégsem értek egyet, hogy kiküldte az anyukáját. Szerintem az orvosi vizsgálatok (az egyszerű megfázástól a műtétig) speciális események, amikor igenis, szükségünk van támogatásra, függetlenül attól, hogy 10 vagy 40 évesek vagyunk, épek vagy esetleg van valami fogyatékosságunk.
Orvosokra pedig nem lehet általánosságba mondani, hogy "bunkók". Persze, sok van köztük, aki lekezeli a betegeket, teherként éli meg a munkát (amikor ő választotta jobb esetben, ezért tanult keményen min. 6 évig), de találkoztam már rendes orvossal is.
Viszont az kérdéses marad számomra, hogy Fanni ezt az esetet azért éli meg ilyen nehezen, mert még nem találkozott bunkó emberekkel a nagyvilágban (kedvenceim az ellenőrök reggel a BKV-n...) vagy pedig tényleg ekkora tragédiaként fogja fel, hogy kiküldte az anyukáját?
(Egyébkén láttam, hogy már belementünk az emberi jogok kérdéseibe. Véleményem szerint MINDEN EGYES EMBER egyenjogú, ugyanannyit ér, ugyanannyira értékes. Ha valakinek van valami fogyatékossága, ő attól nem lesz se kevesebb, se több, ugyanolyan marad, csak van néhány olyan munka, amit nem végezhet el az állapota miatt, vagy néha esetleg nagyobb támogatásra/figyelemre szorul, mint egy teljesen egészséges ember. Hangsúlyozom, ugyanolyan ember marad, mint mi, csak valamilyen oknál fogva a gépezet egy része nem ugyanúgy működik.)
Részben igaza volt az orvosnak, hogy nem mindig lesz ott neki valaki, hogy támogassa, és talpon kell majd maradnia az életben, de azzal mégsem értek egyet, hogy kiküldte az anyukáját. Szerintem az orvosi vizsgálatok (az egyszerű megfázástól a műtétig) speciális események, amikor igenis, szükségünk van támogatásra, függetlenül attól, hogy 10 vagy 40 évesek vagyunk, épek vagy esetleg van valami fogyatékosságunk.
Orvosokra pedig nem lehet általánosságba mondani, hogy "bunkók". Persze, sok van köztük, aki lekezeli a betegeket, teherként éli meg a munkát (amikor ő választotta jobb esetben, ezért tanult keményen min. 6 évig), de találkoztam már rendes orvossal is.
Viszont az kérdéses marad számomra, hogy Fanni ezt az esetet azért éli meg ilyen nehezen, mert még nem találkozott bunkó emberekkel a nagyvilágban (kedvenceim az ellenőrök reggel a BKV-n...) vagy pedig tényleg ekkora tragédiaként fogja fel, hogy kiküldte az anyukáját?
(Egyébkén láttam, hogy már belementünk az emberi jogok kérdéseibe. Véleményem szerint MINDEN EGYES EMBER egyenjogú, ugyanannyit ér, ugyanannyira értékes. Ha valakinek van valami fogyatékossága, ő attól nem lesz se kevesebb, se több, ugyanolyan marad, csak van néhány olyan munka, amit nem végezhet el az állapota miatt, vagy néha esetleg nagyobb támogatásra/figyelemre szorul, mint egy teljesen egészséges ember. Hangsúlyozom, ugyanolyan ember marad, mint mi, csak valamilyen oknál fogva a gépezet egy része nem ugyanúgy működik.)
2013. március 26. 20:52
|
|
rek4 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.17. Hozzászólás: 891 Csatolások: 459 Azonosító: 160752 offline
|
Ha azt akarja, hogy egyenlően kezeljék, akkor tessék, EZ volt az egyenlő bánásmód, nem az, ha sajnálgatja és fogja a kezecskéjét, hogy ugyan már, szegénykém. Ismerek vak embert, nem tudom, melyik lehet a rosszabb és komolyan mondom, ő tudja a legjobb vak emberes poénokat, mert ebben él. És szerintem az egyenlő bánásmód az, ha poénkodunk vele, minden más kétszínűség!
2013. március 27. 07:27
|
|
ducsaiannasztármániás |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.13. Hozzászólás: 2140 Csatolások: 5 Azonosító: 162041 offline
|
Én tényleg nagyon szeretem és nagyon felnézek rá,hogy a betegsége ellenére is teljes életet él,nem roskadt magába! De szerintem ezt egy kicsit túlreagálta..a nő is bunkó volt...de ő akarta,hogy egyenlő legyen a többi emberrel.
2013. március 27. 07:52
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Hát azért elég sok igazsága volt az orvosnak, nem értem, hogy Fanni ezen miért sértődött meg ennyire. Én semmi sértőt nem szűrtem le ebből az esetből. Teljesen igaza van, hogy Fanninak tudni kell egyedül is boldogulni, ő meg (mármint a doki) nap, mint nap siketekkel találkozik és dolgozik, csak van már annyi rutinja, hogy nem esik kétségbe attól, hogy egyedül marad egy siket pácienssel.
Úgyhogy én most nem adok igazat Fanninak...
(Az viszont valóban nem lenne hülyeség, ha azok az orvosok, akik ilyen pácienseket gondoznak, ismerjék legalább alap szinten a jelnyelvet. De nyilván a doki sem egy elveszett lélek, ha tudja kezelni ezeket a pácienseket. És ezen van a hangsúly. Hogy tudja.)
Úgyhogy én most nem adok igazat Fanninak...
(Az viszont valóban nem lenne hülyeség, ha azok az orvosok, akik ilyen pácienseket gondoznak, ismerjék legalább alap szinten a jelnyelvet. De nyilván a doki sem egy elveszett lélek, ha tudja kezelni ezeket a pácienseket. És ezen van a hangsúly. Hogy tudja.)
2013. március 27. 07:57
Valahol meg tudom érteni Fanni felháborodását, de az igazság az, hogy ez a bánásmód még sokkal elviselhetőbb, mint a "jaj, szegény, kiszolgáltatott lány, na gyere ide, segítek neked mindenben, mert te vagy a rokkant én meg az ép " És NEM, nem a levegőbe beszélek, sajnos volt, van lehetőségem megtapasztalni mindkét viselkedést az emberek részéről, és talán meglepő, de a goromba bánásmód még mindig sokkal emberhez méltóbb, mint a lesajnálás, a rokkantként kezelés. Én, mint korzettes, egy leesett kulcsért nehezebben tudok ugyan lehajolni, hátraszaltót sem tudok nyomni a fűző miatt, de ettől függetlenül egy téglával fejbe tudnám csapni azt, aki engem lerobbant magába roskadt szerencsétlenként kezel. Hogy MAJD Ő aztán segít rajtam, ő, AZ ÉP, na ő majd életben tart engem a nyomorúságos ROKKANTAT - na nem, ezt nem vagyok hajlandó elviselni.
2013. március 27. 12:37
|
|
emma1234567890 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.23. Hozzászólás: 745 Csatolások: 0 Azonosító: 196652 offline
|
Megértem Fannit.Szenyááák."(
2013. március 27. 12:38
|
|
emma1234567890 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.02.23. Hozzászólás: 745 Csatolások: 0 Azonosító: 196652 offline
|
Mi jogon zavarja ki onnan????=(
2013. március 27. 13:11
|
sarga_rozsavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.25. Hozzászólás: 259 Csatolások: 0 Azonosító: 178634 offline
|
én is megértem, nem lehetett neki egyszerű...
2013. március 27. 13:29
|
|
PoseidonXD |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.24. Hozzászólás: 677 Csatolások: 186 Azonosító: 192186 offline
|
Megretem!!Nem tudom mit kepzelt az a no magarol!!
:X
2013. március 27. 17:01
|
|
Vazul nénivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.01. Hozzászólás: 239 Csatolások: 8 Azonosító: 154401 offline
|
Hát sajnos vannak ilyen helyzetek amiket hátad mögé kell hajítani. Tudom, hogy felháborító, de ezt így kell felfogni.
2013. március 27. 17:10
|
|
Esztii. SellykeFan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.03.08. Hozzászólás: 933 Csatolások: 17 Azonosító: 197399 offline
|
Szegény,ilyen ez a magyar világ!
2013. március 27. 17:54
|
|
starity girl2000chill |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.07. Hozzászólás: 5150 Csatolások: 172 Azonosító: 185641 offline
|
Igaza van! Ilyen senkiházi beszél az anyukájának.
Kapcsolódó sztárok
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.