Sam Mendes rendező köszönőbeszéde után a brit színésznő a női rendezők hiányára panaszkodott.
A teljes cikkhez kattints ide!
Helen Mirren több női rendezőt akar a filmszakmába
2013. március 26. 10:03
Egyetértek vele. Kathryn Bigelow fantasztikus, de Sofia Coppolát is nagyon szeretem.
2013. március 26. 12:22
|
|
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline
|
Igen, abszolúte adom, bár azért támadó jellegűnek nem nevezném a beszédet. A női rendezők egyszerűen nem kapnak támogatást, főképp nem a stúdióktől. Idén a Sundance-en, vagyis a független filmesek találkájàn fordult elő talán először, hogy egy fesztiválon ugyanannyi női és férfi rendező filmje szerepelt.
2013. március 26. 13:00
Egyetértek vele,nagyon szeretem a Lost In Translation című filmet.
2013. március 26. 14:34
|
|
Bérces DánielSeth Rollins |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.12. Hozzászólás: 3239 Csatolások: 120 Azonosító: 180109 offline
|
Ez az ő véleménye!!!!
2013. március 26. 14:38
|
|
Dzsenifer3 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.13. Hozzászólás: 7117 Csatolások: 481 Azonosító: 155330 offline
|
Amúgy meg tényleg kevés női filmrendező van... :S
2013. március 29. 02:44
Sose voltam egy megáltalkodott feminista, de egyetértek Mirren szavaival, miszerint vannak olyan rendezőnők, akikre érdemes figyelni és nagy szemeket mereszteni. No nem arról van szó, hogy bármi kivetnivalóm van Mendes, vagy az általa felsorolt direktorok ellen (sőt!
), de azért a „csajoknak” is köszönhetünk emlékezetes műveket, nem is egyet. Lehet, hogy tévedek, de az alapvető probléma az, hogy valamelyest még mindig folyik a skatulyázás. Pár évszázaddal ezelőtt például simán lehurrogtak az ítészek egy olyan költőnőt, aki a rózsaszín témák (szerelem, érzelmek, a házasság és az anyaság örömei
) helyett olyasmiről írt (az élet értelme, élet és halál stb.), ami a pasik privilégiuma volt. Ma meg ez abban nyilvánul meg, hogy kígyót-békát kiáltanak Bigelowra, és azon társaira, akik nem hajlandóak a romkomok világában boldogulni (hajjaj, hány pocskondiázó kommentet olvastam ezzel kapcsolatban!). Mondjuk ha tényleg afféle „tűzrevaló” filmeket csinálnának, akkor érteném a kritikákat, de akárhogyis nézem, nőtársaim nem csinálnak olyan csapnivaló filmeket, sőt.
A másik gubanc meg az – ahogy mse90 is megjegyezte - , hogy kevesebb támogatást kapnak. Pár éve olvastam egy cikkben, hogy Kathryn Bigelownak mennyit kellett küzdenie a Hurt Lockerért, hogy egyáltalán megszülessen a film. Nevetséges
A másik gubanc meg az – ahogy mse90 is megjegyezte - , hogy kevesebb támogatást kapnak. Pár éve olvastam egy cikkben, hogy Kathryn Bigelownak mennyit kellett küzdenie a Hurt Lockerért, hogy egyáltalán megszülessen a film. Nevetséges
1 felhasználónak tetszik:
Jolie_77
Kapcsolódó sztárok
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.