Idézet (fanicsa @ 2013.03.23. 13:21)
Már ne haragudj de nekem van két kutyám és ebben a helyzetben az egyik a barátom kezébe nyomom a másikat meg viszem a kezemben! Nehogy már azért mert én mentem az életem elvegyek egy másikat!
Ez tök szép és jó, hogy itt mindenki nekiugrik valakinek, mert le merte írni a véleményét. Látszik, hogy még soha a büdös életben nem voltatok ilyen szituációban, mert akkor nem írnátok azt, amit. Az emberbe bele van programozva a túlélés ösztöne. Ha ti kerülnétek ilyen helyzetbe, én garantálom nektek, hogy a kutyátok eszetekbe sem jutna jobb esetben, hanem fejvesztve rohannál és mentenéd a saját életedet, míg rosszabb esetben olyan szinten leblokkolnátok, hogy se megmozdulni, se megszólalni nem tudnátok. Azért gondolkodjunk már, mielőtt lehordjuk a másikat! Persze, nekem is vannak állataim, én is nagyon szeretem a kutyámat, aki már tizenkét éve van lassan velem, de abban biztos vagyok, hogy először menteném ki a páromat, a szüleimet és a testvéremet a tűzből, mint a kutyát. Számomra fontosabb a családom és életem szerelme, mint a kutyám. Durván hangzik, tudom, de ennek így kell lennie egy normális, kiegyensúlyozott embernél. Na, meg ott van a reakció, ugyanis mindenki másképp reagál a stresszhelyzetekre. Ashley szerintem inkább leblokkolt és csak a párjával foglalkozott, ami szerintem tökéletesen érthető, és csak utána jutottak eszébe a házikedvencek.
Lényegében biztos én is egy ostoba liba vagyok, ahogyan itt fogalmazott valaki, mert nem áldoznám fel a családomat és a szerelmemet egy házikedvenc miatt.

Nagyon is jól tette Ashley, hogy kimenekültek a csávóval az égő házból, hiszen lehet, hogy akkor lenyomorodott volna, rosszabb esetben ő is bennrekedt és meghalt volna. Ez mennyivel jobb? Igen is vannak helyzetek, amikor mérlegelni kell, hogy mi a fontosabb, s azt menteni. A mentősök ezzel nap mint nap farkasszemet néznek, amikor küldenek egy mentőt és kettő vagy több nagyon súlyos sérült van. Akkor eccpeccel ki kell választani, hogy ki él és ki hal meg. Majd, ha felnőttök, akkor talán rájöttök, hogy miről halandzsázok itt. Minden körülmény között átlagosan az emberi életet tartják fontosabbnak, és ezzel én is teljes mértékben egyetértek. Az élet nem egy könnyű dolog. Sokszor él a valamit valamiért elv - az, hogyha nyerünk, akkor veszítünk is valamit. Az élet sz*r, de hát ki mondta, hogy nem az? Kicsit gondolkozzatok és éljétek bele magatokat a helyzetbe, mert könnyű leugatni a másikat így. Nekem szimplán ez a véleményem, lehet fujjogni, de ez nem igazán tud meghatni.