Filmek, melyeket betiltottak
2013. március 11. 19:29
|
|
Dzsulszúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.12.21. Hozzászólás: 71 Csatolások: 0 Azonosító: 46955 offline
|
ezek elég brutál filmek, volt amelyiket volt "szerencsém" látni... nem vagyok ugyanaz az ember... viszont a Salót én is hiányolom a listáról. az egy brutális film és nem csak a képi világ miatt, hanem a mondanivalója okán is....
2013. március 11. 19:29
|
|
bubblegum..hivatásos boszorkány |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.13. Hozzászólás: 2173 Csatolások: 14 Azonosító: 175571 offline
|
kihagyták Az emberi százlábú 2-t (nagybritanniába tiltották be) nem csoda hogy be van tiltva, elég morbid...
2013. március 11. 19:37
|
|
PinkBarbieLittle Butterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.13. Hozzászólás: 1975 Csatolások: 0 Azonosító: 177766 offline
|
A Mártírokat is betiltották néhány országban...(bocs ha már írtátok)
2013. március 11. 20:41
Engem az Utolsó ház balra, valamint a Mikey érdekelne. És még mondják, hogy a gyerekek eredendően jók. Hát ez egy nagy kamu!
2013. március 11. 20:53
|
|
marvellanytime-traveller |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.28. Hozzászólás: 1426 Csatolások: 133 Azonosító: 172167 offline
|
Elég morbid és lázadó filmek. Hú...
2013. március 12. 07:00
|
|
KazuoMrs. Howell |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.16. Hozzászólás: 7085 Csatolások: 5676 Azonosító: 165377 offline
|
Idézet (sewenteen @ 2013.03.11. 16:22)
A Groteszket megnéztem, mert sok ilyesmi listán mint ez is az első helyen állt, és kíváncsivá tett, de tényleg csak trancs az egész! A láncfűrészest is láttam de az hozzá képest fele olyan durva!
Amúgy a listáról hiányolom a Salò, avagy Szodoma 120 napja c. filmet, ugyan is az is ismert arról, hogy már a forgatását is leakarták állítani a filmet meg betiltották
Amúgy a listáról hiányolom a Salò, avagy Szodoma 120 napja c. filmet, ugyan is az is ismert arról, hogy már a forgatását is leakarták állítani a filmet meg betiltották
Igen, na annál is kinyílt rendesen a szemem.
2013. március 12. 07:35
|
|
SütyღMaybe,Onceღ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.14. Hozzászólás: 3297 Csatolások: 579 Azonosító: 133242 offline
|
az utolsó ház balrát láttam..tényleg undorító volt az erőszakolás,legalább eltakarták volna..
tegyük hozzá hogy az újban nem ölik meg,csak az egyik lányt,és az életben maradt lány szülei ölik meg az erőszakoló/rablókat..tehát a "feldolgozás" alapból jobb szerintem..
2013. március 12. 07:46
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Láttam egy párat ezek közül. Mai szemmel nézve a Patyomkin páncélosba nem sok felháborodonivaló van. A Groteszk egyszerűen csak undorító és ami azt illeti nem jó értelemben felkavaró. Tényleg egyszerűen csak gusztustalan. A Texasi Láncfűrészes meg csak a szokásos brutális horror. Persze akkoriban az ilyen filmeket még esetlegesen betiltották, de mára már annyira hozzászokott a szemünk az ilyen látványhoz, hogy a mai fiatalság enélkül már nem is tekint horrornak egy horrort.
1 felhasználónak tetszik:
Kazuo
2013. március 12. 14:17
|
|
KazuoMrs. Howell |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.16. Hozzászólás: 7085 Csatolások: 5676 Azonosító: 165377 offline
|
Idézet (bubblegum.. @ 2013.03.11. 19:29)
kihagyták Az emberi százlábú 2-t (nagybritanniába tiltották be) nem csoda hogy be van tiltva, elég morbid...
Szerintem az első része az kutyafüle...
2013. március 12. 14:20
|
|
KazuoMrs. Howell |
|
Idézet (Grace Benning @ 2013.03.12. 07:46)
Láttam egy párat ezek közül. Mai szemmel nézve a Patyomkin páncélosba nem sok felháborodonivaló van. A Groteszk egyszerűen csak undorító és ami azt illeti nem jó értelemben felkavaró. Tényleg egyszerűen csak gusztustalan. A Texasi Láncfűrészes meg csak a szokásos brutális horror. Persze akkoriban az ilyen filmeket még esetlegesen betiltották, de mára már annyira hozzászokott a szemünk az ilyen látványhoz, hogy a mai fiatalság enélkül már nem is tekint horrornak egy horrort. 
Teljesen egyetértek veled. A mai fiatalok nem nagyon értékelik a mai horrorfilmeket, pedig annak idején szerintem nem egy tininek voltak rémálmai mondjuk a Péntek 13 miatt. Én mindig is nagyrabecsültem a régi horrorokat, nem azt kell nézni, hogy mennyire csinálsz be tőle, hanem azt, hogy a korhoz képest hogyan lett kivitelezve. Szóval az ilyenek előtt, mint a Péntek 13, Rémálom az Elm utcában vagy a Halloween megemelem a kalapomat, mesteri alkotások.
2013. március 12. 14:22
|
|
KazuoMrs. Howell |
|
Idézet (Charlotte Benning @ 2013.03.11. 20:41)
Engem az Utolsó ház balra, valamint a Mikey érdekelne. És még mondják, hogy a gyerekek eredendően jók. Hát ez egy nagy kamu!
Aki azt vallja, hogy az ember eredendően jó, akkor az leragadt valahol a felvilágosodás időszakában.
2013. március 12. 14:23
|
|
KazuoMrs. Howell |
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.03.11. 19:12)
Az a nagy helyzet, hogy sajnos az átlag ember ingerküszöbe egyre inkább magasabb dolgokat vár el, hogy hasson az, amit lát. És ez ijesztő. Sokan ma már a legtrancsírozósabb dolgokat is ásítva nézik végig, mert nem vált ki belőlük semmit, sőt, még nevetnek is rajta... Sosem értettem, miért jó félni, miért kell az embernek rosszul éreznie magát?! A valóság is sokszor rémes... Ha rajtam múlna, én az összes semmitmondó, brutális filmet betiltanám. Hol vannak a régi, jó horrorok, ahol nem azzal sokkoltak, hogy mindent megmutattak a lehető legrészletesebben, hanem azzal, hogy csak sejtettek? Nem szeretem ezt a műfajt, viszont ha már, akkor többre értékelem, mint ezt a mai gusztustalan trendet...
Nekem is egyik első gondolatom volt, mikor megláttam a cikk címét és meg is lepődtem, hogy nincs a listán. Mondjuk én láttam és tényleg nagyon sokkoló, beteg film, viszont a maga nemében valahol mégis jó, van neki mondanivalója.
Én alapjáraton nem szeretem és kerülöm a horrorfilmeket. Viszont annyian beszéltek erről az emberi százlábúról, hogy a filmet ugyan nem néztem meg, de belenéztem. Gusztustalan nagyon, de ennyi. Elég üresnek tűnik, inkább csak a megbotránkoztatásra hajaz - gondolom én, így félig látatlanban.
A Cannibal Holocaustot pedig elkezdtem nézni, de olyan hihetetlen gusztustalan (már az a rész is, ahol a teknőst gyilkolásszák le), sőt, már a zenéjétől is a hideg ráz, egyszerűen nem bírtam. És nem is akarom megnézni.
Nekem is egyik első gondolatom volt, mikor megláttam a cikk címét és meg is lepődtem, hogy nincs a listán. Mondjuk én láttam és tényleg nagyon sokkoló, beteg film, viszont a maga nemében valahol mégis jó, van neki mondanivalója.
Én alapjáraton nem szeretem és kerülöm a horrorfilmeket. Viszont annyian beszéltek erről az emberi százlábúról, hogy a filmet ugyan nem néztem meg, de belenéztem. Gusztustalan nagyon, de ennyi. Elég üresnek tűnik, inkább csak a megbotránkoztatásra hajaz - gondolom én, így félig látatlanban.
A Cannibal Holocaustot pedig elkezdtem nézni, de olyan hihetetlen gusztustalan (már az a rész is, ahol a teknőst gyilkolásszák le), sőt, már a zenéjétől is a hideg ráz, egyszerűen nem bírtam. És nem is akarom megnézni.
Egy igazi filmszakértő, teljesen egyetértek.
2013. március 12. 14:30
Különben az ne zavarjon senkit, de a Grostesque és a hasonszőrű típusú filmek (pl. A l'interieur, Mártírok, Sprski, Cannibal Holocaust) műfajilag tekintve gore (vérbő) filmek és nem horror filmek.
2013. március 12. 16:46
|
|
Hustler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.30. Hozzászólás: 1521 Csatolások: 89 Azonosító: 176857 offline
|
"...a japánok is képesek sokkolni..."???
Átok? Kör? Ismerős valakinek?
Egyébként egy betiltott filmet sem láttam még, nem vagyok egy horror-rajongó. A gore filmeknek viszont végképp nem látom értelmét. Az az ijesztő, amikor csak sejtetnek, sötét hely, hátborzongató zene... De csonkítás, vér? Manapság már ezek kellenek, hogy egy film ijesztő legyen?
Átok? Kör? Ismerős valakinek?
Egyébként egy betiltott filmet sem láttam még, nem vagyok egy horror-rajongó. A gore filmeknek viszont végképp nem látom értelmét. Az az ijesztő, amikor csak sejtetnek, sötét hely, hátborzongató zene... De csonkítás, vér? Manapság már ezek kellenek, hogy egy film ijesztő legyen?
2013. március 12. 17:42
|
|
ilus1996~Hope~ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.28. Hozzászólás: 3131 Csatolások: 116 Azonosító: 134089 offline
|
Őszintén, én még életemben egyszer láttam horror filmet, de az is elég volt nekem egy életre. A fűrészt még néhány évvel ezelőtt néztem meg az egyik barátnőmmel, de olyan undorító volt és rémisztő, hogy napokig rosszakat álmodtam. Elmebeteg film, volt az is és még ezt nem is tiltották be. Nem hiszem, hogy valha megnézném ezeket, ha már egy sima horror filmtől is felfordu la gyomrom és rosszat álmodok.
Kerek perec kimondom ,hogy én soha életemben nem szerettem horror filmeket nézni és ezek után se fogok. Minek? Az én emésztő rendszerem már attól megindult, ahogy elolvastam ezt és belegondoltam ,hogy milyen. Már hányingerem volt az elolvasásuktól.
Az a gond a mai emberekkel, hogy manapság könnyedén néznek végig egy brutál filmet, akár már 4 éves kortól. És ez kiábrándító. Én itt vagyok 16 évesen és most is 3-4-szer néztem legalább bele egy horror filmbe. Hát a velem egy idősek vagy fiatalabbak ezzel szembe már 40x-szer többet láttak már ilyeneket és ez számomra elszomorító. Hogy az ember egyre jobban szeret félni. Én sose értettem, hogy mi jó abban, ha az ember fél...én utálok félni.
Kerek perec kimondom ,hogy én soha életemben nem szerettem horror filmeket nézni és ezek után se fogok. Minek? Az én emésztő rendszerem már attól megindult, ahogy elolvastam ezt és belegondoltam ,hogy milyen. Már hányingerem volt az elolvasásuktól.
Az a gond a mai emberekkel, hogy manapság könnyedén néznek végig egy brutál filmet, akár már 4 éves kortól. És ez kiábrándító. Én itt vagyok 16 évesen és most is 3-4-szer néztem legalább bele egy horror filmbe. Hát a velem egy idősek vagy fiatalabbak ezzel szembe már 40x-szer többet láttak már ilyeneket és ez számomra elszomorító. Hogy az ember egyre jobban szeret félni. Én sose értettem, hogy mi jó abban, ha az ember fél...én utálok félni.
2013. március 14. 07:21
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Idézet (Norah @ 2013.03.12. 14:30)
Különben az ne zavarjon senkit, de a Grostesque és a hasonszőrű típusú filmek (pl. A l'interieur, Mártírok, Sprski, Cannibal Holocaust) műfajilag tekintve gore (vérbő) filmek és nem horror filmek.
A gore nem egy teljesen külön műfaj, hanem a horror filmek egy speciális válfaja, melyben túlzottan hangsúlyosan mutatják be az erőszakot és a vért. Tehát aki horrornak nevezi ezeket, nem téved olyan nagyot.
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.