Az eredeti Disney-hercegnők I.
2013. március 05. 20:36
Jó cikk lett. Elég szomorúak a befejezések néhánynál de a Hófehérke... Az elég durva.
Én am. a kishableányt úgy ismertem hogy a felhők közé megy és "felhőlány" lesz.
2013. március 05. 20:45
|
|
rek4 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.17. Hozzászólás: 891 Csatolások: 459 Azonosító: 160752 offline
|
Hát igen, a Grimm tesók nem a gyerekeknek írták a meséket, de Walt bácsi jól el tudta ferdíteni, hogy fogyasztóbarát legyen. Ezzel talán nincs is bajom - csak az üzenettel, amit közvetítenek.
2013. március 06. 07:18
Idézet (Beyla @ 2013.03.03. 12:01)
Én az Aranyhaj című mesét/animációs filmet inkább Rapunzelként ismertem már gyermekkoromban, hiszen őt zárta be a gonosz boszorka a magas toronyba, míg a királyfi a haján keresztül ment fel mindig, olyan hosszú volt. Lehet, hogy a legelső mesében Galambbegyként emlegették, de szerintem többen ismerik Rapunzel történetét már csak a Barbie-s mese által is. Egyébként nem tudom mi volt vele a baj, nekem nagyon tetszett az Aranyhaj. Aranyos kis történet, megtűzdelve egy kis romantikával, értelmes, tanulságos történettel és egy csipetnyi humorral. Sokkal értékelhetőbb, mint a Minimaxon lévő műsorra tűzött mesék, amik egyszerűen borzalmasak mostanában.
Rapunzel az eredeti neve. De a magyar fordításban sokszor Galambbegyként jelenik meg. Legalábbis az én kiskori mesekönyvemben ilyen névvel szerepelt a karakter.
2013. március 06. 07:20
Idézet (rek4 @ 2013.03.05. 20:45)
Hát igen, a Grimm tesók nem a gyerekeknek írták a meséket, de Walt bácsi jól el tudta ferdíteni, hogy fogyasztóbarát legyen. Ezzel talán nincs is bajom - csak az üzenettel, amit közvetítenek.
Nemcsak Grimmék, de Andersen sem a gyerekeknek írt meséket. Gondoljunk a Kis gyufaárus lányra, a Rút kiskacsára, vagy hasonló mesékre. Andersen meséinek a 99%-ában a főszereplő amúgy meghal.
De abban az időben az élet is kegyetlenebb volt, a gyerekek ehhez voltak szokva. Mindennaposak voltak a kivégzések, a kegyetlenségek, a korai halál, stb.
2013. március 06. 07:22
Idézet (Katicaa @ 2013.03.05. 18:42)
én csak a kishableányost tudtam hogy igazábol nem happy endes.De a többi változtatásról nem hallottam. Még azt tudtam hogy a Bambi sem túl vidám ha azt vesszük hogy a végén Bambi mindenkije meghal és egyedül marad meg undok lesz..
Akkor te is olvastad a regényt. Én is. A Disney-változat jóval aranyosabb, a regény inkább kissé realisztikus. Mint a Perry, ami a Bambi ún. testvérkönyve, és egy kis mókuskáról szól.
2013. március 06. 16:05
Ez a cikk is értelemes volt!FFújj, ezeket utálom!
2013. március 06. 16:13
|
|
TörpemókusTʜᴇ Bᴀʟᴛɪᴄᴘᴜғғ Bᴏʏs |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.04. Hozzászólás: 3396 Csatolások: 158 Azonosító: 179420 offline
|
Nekem mindig is a Hófehérke és a Kis Hableány lesz a kedvencem, még ha a valódi történetük kissé morbid is...
2013. március 06. 20:48
|
|
Miss Csajszivisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.11. Hozzászólás: 166 Csatolások: 0 Azonosító: 160391 offline
|
olívia005
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif Imádom ezeket a meséket smileeee.gif Bár az eredetiket eléggé morbidok.... biggrin.gif
Forrás: http://starity.hu/magazin/35639-az-eredeti-disney-hercegnok-i/#ixzz2Mn6G6kVI
egyetértek
Nagyon jó cikk lett! smileeee.gif Imádom ezeket a meséket smileeee.gif Bár az eredetiket eléggé morbidok.... biggrin.gif
Forrás: http://starity.hu/magazin/35639-az-eredeti-disney-hercegnok-i/#ixzz2Mn6G6kVI
egyetértek
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.

0 felhasználónak tetszik: