köszi elõre is, meg azt is, hogy elolvastátok
Vízum
2009. február 07. 16:36
|
|
Kata159 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.27. Hozzászólás: 10398 Csatolások: 130295 Azonosító: 23738 offline
|
Nos a kérdésem lehet h idióta de idén érettségizem és nem biztos h egybõl mennék tovább tanulni, max ha felvesznek kihagyok egy évet és addig jó lenne kimenni az USA-ba nyelvet tanulni. Szörfölök neten így is folyton nem sok sikerrel, úgy hogy ha valaki tud BÁRMI infót, honlapot, lehetõséget erre, légyszi segítsen. Fontos lenne.
2009. február 07. 16:51
|
majordirkvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.04.23. Hozzászólás: 276 Csatolások: 0 Azonosító: 15205 offline
|
Kezdjuk az egyszeru esettel. Most mar harom honapig kinnt lehetsz turista vizummal, neten bejelentkezel es leadod hol fogsz lakni az elejen, legalabb az elso nap. Habar a hagyomanyos vizum megszunt, tovabbra is kell tartokzodasi engedley, de az emlitett netes bejelentes fedezi azt.
Skandinav szokas es tamogathato, hogy az alap iskolak elvegzese utan lassunk vilagot es talajuk ki, mit szeretnenk kezdeni az eltunkkkel a tovabbi evtizedekben.
Ha lejar a harom honap vissza kell jonnod es ujra kimenni, mar ha lehet azonnal es nincs varakozasi ido.
Ennel hosszabb tavra csak akkor tervezz, ha tenyleg biztos vagy egy egesz ev gazdasagi fedezetet illetoen. Dolgozni nem fogsz tudni hivatalosan es jobb nem megprobalni kijatszani oket.
Tovabbi lehetoseg lehet iskolakon keresztul kijutni, ha van progjamjuk erre. Cserediak, mint a regi szep idokben es hasonlok.
Jo sikert hozza.
Skandinav szokas es tamogathato, hogy az alap iskolak elvegzese utan lassunk vilagot es talajuk ki, mit szeretnenk kezdeni az eltunkkkel a tovabbi evtizedekben.
Ha lejar a harom honap vissza kell jonnod es ujra kimenni, mar ha lehet azonnal es nincs varakozasi ido.
Ennel hosszabb tavra csak akkor tervezz, ha tenyleg biztos vagy egy egesz ev gazdasagi fedezetet illetoen. Dolgozni nem fogsz tudni hivatalosan es jobb nem megprobalni kijatszani oket.
Tovabbi lehetoseg lehet iskolakon keresztul kijutni, ha van progjamjuk erre. Cserediak, mint a regi szep idokben es hasonlok.
Jo sikert hozza.
2009. február 07. 16:58
|
|
nozso13 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.12.30. Hozzászólás: 7208 Csatolások: 72041 Azonosító: 47795 offline
|
Az iskolába,ahol dolgozom jár egy YFU nevezetû szervezet ( http://www.yfu.hu/yfu.htm ), akik azzal foglalkoznak, hogy fiatal diákokat juttatnak ki külföldre. Én ezt ajánlom, mert megbízhatóak, van szállásod (egy befogadó családnál, elõnye, hogy nem kell visszafogadnod az õ csemetéjüket, ha van), van magyar mentorod, aki bármikor hívható, segít ha problémád van a családdal, a hellyel ahova kerültél. Nem tudom, hogy a te korodban is használható-e ez a lehetõség, mert elméletileg be kellene járnod órákra,de ha érettségiztél gondolom nem akarsz ilyenekkel már foglalkozni. A honlapon több információt találsz, érdemes lehet átböngészni.
Sok sikert!
Sok sikert!
2009. február 14. 14:58
Én az ideiglenes letelepedési bizbazt tudnám ajánlani, mert érettségi után mondjuk már elmúltál 18, csak azt nem tudom, hogy ez az USA-ban hogy megy. Én a te helyedben nem akarnék minden áron az USA-ba menni, de azért megpróbálnám. Véleményem szerint ott útálják a külföldieket, fõleg akik ott akarnak maradni, szóval inkább Kanadát ajánlanám: Van egy ismerõsöm, aki az USA-ban élt majdnem 20 évig, aztán egyik nap kaptak egy levelet, hogy kiutasították õket. Magyarországra hazajönni nem akartak, ezért megpróbáltak átmenni Kanadába. Még New York-ban elintézték a kanadai hatóságokkal a dolgot, és amikor leszáltak a repülõrõl Toronto-ban, akkor átnyújtották nekik a letelepedésit. Hamarosan megkapják az állampolgárságot, vagy lehet h már megkapták, nem tudom, de Amerikából meg elzavarták õket....A sors fintora, hogy az illetõ testvéréék meg az USA-ban maradhattak, és már állampolgárok, de azt sem azért, mert kedvesek, aranyosak, meg szépen mosolyognak, hanem õk is kõkemény harcokat vívtak.
Én azt tudom ajánlani neked, ha több idõre szeretnél kint maradni, hogy próbáld meg a letelepedésit, vagy a nozso által említett YFU-t, vagy ha nem akarnak beengedni 3 hónapnál tovább, akkor próbáld meg Kanadát, elvégre ott is angolul beszélnek (tudom, az nem a híres-neves Amerika).
Én azt tudom ajánlani neked, ha több idõre szeretnél kint maradni, hogy próbáld meg a letelepedésit, vagy a nozso által említett YFU-t, vagy ha nem akarnak beengedni 3 hónapnál tovább, akkor próbáld meg Kanadát, elvégre ott is angolul beszélnek (tudom, az nem a híres-neves Amerika).
2009. február 14. 15:02
|
|
Kata159 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.27. Hozzászólás: 10398 Csatolások: 130295 Azonosító: 23738 offline
|
Az a vicces, hogy Amerika csak külföldiekbõl áll, úgyhogy nem tudom a te ismerõseidet mi alapján tették ki, de ha mindenkivel ezt tennék, akkor már nem lakna ott senki.. szóval én azért megpróbálok valamit, nem hiszem, hogy olyan hû de nagy dolog ez a híres neves Amerika, de mégiscsak több ott az esély, mint itthon. sajnos...
2009. február 14. 15:15
Idézet(Kata159 @ 2009. February 14. - 15:02)
Az a vicces, hogy Amerika csak külföldiekbõl áll, úgyhogy nem tudom a te ismerõseidet mi alapján tették ki, de ha mindenkivel ezt tennék, akkor már nem lakna ott senki.. szóval én azért megpróbálok valamit, nem hiszem, hogy olyan hû de nagy dolog ez a híres neves Amerika, de mégiscsak több ott az esély, mint itthon. sajnos...
Egyetértek veled, mert lassan mindenhol több az esély, mint itthon...Én sem fogok itthon maradni, majd még kiválasztom az uticélt
2009. február 14. 17:17
|
|
elba |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.30. Hozzászólás: 816 Csatolások: 3210 Azonosító: 854 offline
|
Idézet(Cynthia @ 2009. February 14. - 15:15)
Én sem fogok itthon maradni, majd még kiválasztom az uticélt 
Ami csak Porto és Liszabon között lehet valahol félúton,úgy sejtem!
Egyébként jó dolog ez,mennyetek csak, én hollandiában voltam majd egy évet,nem mondom,hogy sokat változtatott rajtam,de jóléreztem magam.
Egy nyugtati út a sztereotípiákat is ledöntik az emberben.Például,hogy ott könnyebb,vagy mint az én esetemben: a hollandok a legliberálisabbak,hát nem!
Ott se volt könnyû és k.rvára konzervativak,mindenhol ahol megszáltam, a házban 1 kereszt a falon 1 biblia a szekrényen biztos volt.Persze Amszterdam az más,de az inkább a turistáké.A drogok,a homoszexualitás elfogadása,a piroslámpás negyed mind a biznisz és a biztonság miatt van.A hollandok a legjobb üzletemberek.És emellett emberségesek,ami itthon kiveszni látszik.
Azt,hogy az USA-ba mit kell vinni nem tudom,de Big Mac-et és bézból satyekot ne vigyetek magatokkal!
2009. február 14. 17:24
|
|
nozso13 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.12.30. Hozzászólás: 7208 Csatolások: 72041 Azonosító: 47795 offline
|
Egyetértek veled, mert lassan mindenhol több az esély, mint itthon...Én sem fogok itthon maradni, majd még kiválasztom az uticélt 
Azért nézzetek haza, valakinek el kellen tartania, ha nyugdíjas leszek.
Spanyolországot tudom ajánlani eszméletlen hely, tele barátságos, magyarszeretõ emberekkel, a nyelv sem túl bonyolult bele lehet szokni.
Bocs az offért, sok sikert mindenkinek, de ne felejtsétek el ezt a kis közép-európai államot, amibõl sajnos menekülni kell.
2009. február 14. 17:26
Idézet(elba @ 2009. February 14. - 17:17)
Ami csak Porto és Liszabon között lehet valahol félúton,úgy sejtem!
Nem igazán. Lisszabon, letelepedni ott szándékozok, de addig szeretnék élni egy kicsit Spanyolországban és Kanadában is, és ha valamelyik a kettõ közül jobban tetszik mint Portugália, akkor ott maradok....aztán majd váltok. Én nem akarom annyira lekötni magam...De ez most nem errõl szól
2009. február 14. 17:31
|
|
Narimvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.09. Hozzászólás: 330 Csatolások: 65 Azonosító: 60409 offline
|
Én is tervezem, hogy egyszer elmegyek vhova külföldre. Az USA a nagy álmom, de még sok helyen szívesen élnék. Két unokatesóm Angliában van, anyukám meg Finnországban dolgozik április végéig.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.

0 felhasználónak tetszik: