Tekintettel arra, hogy a vízum csupán utazási ígérvény, ezért az országba történő belépéskor döntenek a belépés engedélyezéséről, és határozzák meg az USA-ban tölthető időtartam hosszát. A határon a Bevándorlási Hivatal munkatársa tűzi be a magyar állampolgár útlevelébe az utas által kitöltött és a hivatalos szerv által felülbélyegzett I-94-es jelzésű beutazó lap megfelelő részét. E lapon található pecsét vagy bejegyzés jelzi, hogy a magyar utas meddig tartózkodhat az Egyesült Államokban. (Turisták, látogatók esetében az engedélyezett tartózkodási időtartam legfeljebb 6 hónap.) A beutazó lapon szereplő határidőt pontosan be kell tartani, ellenkező esetben akár 3-10 évre is kitilthatják az illetőt az USA területéről.
Azért durva, hogy kiköhögöd a 100 dolcsit telefonálsz min 100ft ért a 0690 es számra végigmész a megalázó procedúrán és ha szerncséd van megkapod a vízumot. Aztán megveszed a repjegyet cirka 150ezerét és a hatáon lazán visszafordíthatnak.
Jó mi? kidobsz majdnem 200ezret és max repültél 16 órát a semmiért.
Vízum
2005. január 30. 13:32
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
na ez
Nehany "fontos" tudnivalo az USA-ba utazoknak:
- Alabama államban tilos egy sof?rnek bekötött szemmel vezetni.
- Kaliforniában illegális megakadályozni egy gyereket abban, hogy átugorjon egy tócsát.
- Connecticut-ban megállíthat a rend?r mindenkit, aki 65 mérföldnél (100 km/h) gyorsabban biciklizik. S?t, azokat gyalogosokat is el?állíthatja, akik kezükön járva próbálnak átkelni az úton.
- Floridában büntetésre számíthat az a n?, aki elalszik a hajszárítógép búrája alatt, s?t ezzel a tettével még a fodrászüzlet tulajdonosát is veszélyezteti. Egy másik törvény az elefánt tulajdonosokat sújtja, ugyanis állatukat egy parkolóhelyre állítva, a járm?vekre vonatkozó parkolási díjat kell fizetniük. Szegény férfiak pedig nem mutatkozhatnak öv nélküli köntösben nyilvánosan, ugyanakkor fürd?ruhába öltözve énekelni mindenkinek tilos.
- Illinois államban tilos ég? cigarettát adni kutyáknak, macskáknak és más háziállatnak.
- Indianában télen tilos a fürdés. A polgárok a fokhagymaevés után négy óráig nem látogathatják a mozit, színházat és a tömegközlekedési eszközöket.
- Iowa államban egy csók maximum 5 percig tarthat.
- Kentucky-ban a törvény szerint addig mindenki "színjózan", amíg "nem terül el a földön". Ezen felül itt illegális tölcséres fagylaltot zsebben hordani.
- Lousiana államban nem érdemes bankrablás közben a bank széfjére vízipisztollyal lövöldözni, ez ugyanis törvénysértés (a bankrablás remélhet?leg rendes fegyverrel is az). Ha egy protézissel rendelkez? egyén harap meg valakit, súlyosabb büntetésre számíthat, ez ugyanis (mármint a protkó) súlyosbító körülmény.
- Massachusetts-ben a gyászolók ébredés után maximum három szendvicset ehetnek. Horkolni csak csukott és biztonságosan bezárt hálószobaablak mellett szabad. Ha valaki még emellett kecskeszakállat is akar nyilvános helyen viselni, halmozottan hátrányos helyzet?, ugyanis ehhez egy speciális engedélyre van szüksége. Szegény taxisof?rök sem szerencsésebbek, nekik ugyanis fuvar közben tilos a szex az els? ülésen.
- Nebraska államban a szül?k ?rizetbe vehet?k, ha gyerekük nem tudja visszatartani a templomban a böfögést.
- Új-Mexikóban a n?knek szigorúan tilos borotválatlanul nyilvános helyen mutatkozniuk (itt valószín?leg az arcra gondoltak a bölcs törvényhozók).
- New Yorkban akár 25 dollár büntetést is fizethet az, aki flörtölni próbál, egy régi törvény ugyanis megtiltja a férfiaknak, hogy hátraforduljanak az utcán, és így nézzenek egy n?re. A másodbüntetés pedig egy, a lovaknál alkalmazott szemellenz? viselése is lehet.
- Ohio államban egy n? nem viselhet lakkcip?t nyilvánosan.
- Oklahomában pénzbüntetésre és elzárásra is ítélhet? az, aki egy kutyára grimaszol. A n?k saját hajukat csak állami engedéllyel vághatják. A kutyák kiemelt témakör lehetett a törvényhozók számára, ugyanis minden példánynak rendelkeznie kell egy, a polgármester aláírásával ellátott engedéllyel, amelyen legalább három személyes tulajdonságnak kell szerepelnie. Egy különleges tisztasági rendelet bünteti azokat a tulajdonosokat, akik takarításkor a piszkot a sz?nyeg alá seprik. Szegény férjek pedig csak a feleségük írásbeli engedélyével vásárolhatnak alkoholt.
- Texasban egy városi rendelkezés csak egy 5 dolláros engedély beszerzése után engedélyezi bárki számára a közlekedést - mezítláb. Álló helyzetben sört hörpölgetni egyszerre maximum 3 kortynyit lehet.
- Vermontban a törvényhozók mindenki számára egy nap engedélyezték a fürdést - szombat éjszakára.
- Washingtonban mindenféle nyalóka a tiltott termékek listáján van. A b?nözés visszaszorítására tett er?teljes lépésként lehet értékelni azt a rendeletet, amely szerint egy motorizált b?nöz?nek, (ha valami rosszban sántikál) a város határán szünetet kell tartania, amíg bejelenti a város rend?rkapitányának az érkezését.
- Nyugat Virginia államban a nebulók nem tehetik be az iskolába a lábukat, ha a lehelletük hagymától b?zlik.
Nehany "fontos" tudnivalo az USA-ba utazoknak:
- Alabama államban tilos egy sof?rnek bekötött szemmel vezetni.
- Kaliforniában illegális megakadályozni egy gyereket abban, hogy átugorjon egy tócsát.
- Connecticut-ban megállíthat a rend?r mindenkit, aki 65 mérföldnél (100 km/h) gyorsabban biciklizik. S?t, azokat gyalogosokat is el?állíthatja, akik kezükön járva próbálnak átkelni az úton.
- Floridában büntetésre számíthat az a n?, aki elalszik a hajszárítógép búrája alatt, s?t ezzel a tettével még a fodrászüzlet tulajdonosát is veszélyezteti. Egy másik törvény az elefánt tulajdonosokat sújtja, ugyanis állatukat egy parkolóhelyre állítva, a járm?vekre vonatkozó parkolási díjat kell fizetniük. Szegény férfiak pedig nem mutatkozhatnak öv nélküli köntösben nyilvánosan, ugyanakkor fürd?ruhába öltözve énekelni mindenkinek tilos.
- Illinois államban tilos ég? cigarettát adni kutyáknak, macskáknak és más háziállatnak.
- Indianában télen tilos a fürdés. A polgárok a fokhagymaevés után négy óráig nem látogathatják a mozit, színházat és a tömegközlekedési eszközöket.
- Iowa államban egy csók maximum 5 percig tarthat.
- Kentucky-ban a törvény szerint addig mindenki "színjózan", amíg "nem terül el a földön". Ezen felül itt illegális tölcséres fagylaltot zsebben hordani.
- Lousiana államban nem érdemes bankrablás közben a bank széfjére vízipisztollyal lövöldözni, ez ugyanis törvénysértés (a bankrablás remélhet?leg rendes fegyverrel is az). Ha egy protézissel rendelkez? egyén harap meg valakit, súlyosabb büntetésre számíthat, ez ugyanis (mármint a protkó) súlyosbító körülmény.
- Massachusetts-ben a gyászolók ébredés után maximum három szendvicset ehetnek. Horkolni csak csukott és biztonságosan bezárt hálószobaablak mellett szabad. Ha valaki még emellett kecskeszakállat is akar nyilvános helyen viselni, halmozottan hátrányos helyzet?, ugyanis ehhez egy speciális engedélyre van szüksége. Szegény taxisof?rök sem szerencsésebbek, nekik ugyanis fuvar közben tilos a szex az els? ülésen.
- Nebraska államban a szül?k ?rizetbe vehet?k, ha gyerekük nem tudja visszatartani a templomban a böfögést.
- Új-Mexikóban a n?knek szigorúan tilos borotválatlanul nyilvános helyen mutatkozniuk (itt valószín?leg az arcra gondoltak a bölcs törvényhozók).
- New Yorkban akár 25 dollár büntetést is fizethet az, aki flörtölni próbál, egy régi törvény ugyanis megtiltja a férfiaknak, hogy hátraforduljanak az utcán, és így nézzenek egy n?re. A másodbüntetés pedig egy, a lovaknál alkalmazott szemellenz? viselése is lehet.
- Ohio államban egy n? nem viselhet lakkcip?t nyilvánosan.
- Oklahomában pénzbüntetésre és elzárásra is ítélhet? az, aki egy kutyára grimaszol. A n?k saját hajukat csak állami engedéllyel vághatják. A kutyák kiemelt témakör lehetett a törvényhozók számára, ugyanis minden példánynak rendelkeznie kell egy, a polgármester aláírásával ellátott engedéllyel, amelyen legalább három személyes tulajdonságnak kell szerepelnie. Egy különleges tisztasági rendelet bünteti azokat a tulajdonosokat, akik takarításkor a piszkot a sz?nyeg alá seprik. Szegény férjek pedig csak a feleségük írásbeli engedélyével vásárolhatnak alkoholt.
- Texasban egy városi rendelkezés csak egy 5 dolláros engedély beszerzése után engedélyezi bárki számára a közlekedést - mezítláb. Álló helyzetben sört hörpölgetni egyszerre maximum 3 kortynyit lehet.
- Vermontban a törvényhozók mindenki számára egy nap engedélyezték a fürdést - szombat éjszakára.
- Washingtonban mindenféle nyalóka a tiltott termékek listáján van. A b?nözés visszaszorítására tett er?teljes lépésként lehet értékelni azt a rendeletet, amely szerint egy motorizált b?nöz?nek, (ha valami rosszban sántikál) a város határán szünetet kell tartania, amíg bejelenti a város rend?rkapitányának az érkezését.
- Nyugat Virginia államban a nebulók nem tehetik be az iskolába a lábukat, ha a lehelletük hagymától b?zlik.
2005. január 30. 13:46
|
|
ViCCAP-tain |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 5588 Csatolások: 96 Azonosító: 11 offline
|
Amúgy én pár hónapja írtam Leslie Lakos nak http://www.eljkanadaban.com/magyar/ és tanácsokat kértem tőle. Mert nem vagyok annyira elengedve anyagilag, hogy megengedhessem magamnak a sikertelen vízumigénylést.
Nagyon nagyon korrekt volt. Holnap bemásolom a tanácsait (a céges gépemen leveleztem vele)
Nagyon nagyon korrekt volt. Holnap bemásolom a tanácsait (a céges gépemen leveleztem vele)
2005. január 30. 13:50
|
Steve-O- |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.10. Hozzászólás: 4841 Csatolások: 1052 Azonosító: 70 offline
|
bocs ha off...de ha már Kanada szóbakerült...
Szerintetek könnyebb oda vízumot igényelni mint az USA, vagy nincs nagyon különbség?
Kanadába már régóta szeretnék én is eljutni, lehet hogy hosszabb távra is akár
Szerintetek könnyebb oda vízumot igényelni mint az USA, vagy nincs nagyon különbség?
Kanadába már régóta szeretnék én is eljutni, lehet hogy hosszabb távra is akár
2005. január 30. 13:54
|
|
ViCCAP-tain |
|
Lényegesen könnyebb. Amúgy azt tervezem, hogy megkérem mindkét országba és Kanadán át megyek az usába. így ha nem engednek be a nagy usába akkor nem buktam el az egész utazást max nyaralok Kanadában.
és bekaphatják
és bekaphatják
2005. január 31. 09:49
|
|
White BullBull Skywalker |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.07. Hozzászólás: 15531 Csatolások: 153208 Azonosító: 10 offline
|
Köszönök mindent! 
Persze, ha van valami még akkor örömmel várom!!
Persze, ha van valami még akkor örömmel várom!!
2005. május 11. 18:17
|
|
ViCCAP-tain |
|
Ma voltam és Én nem kaptam.
31 éves vagyok.Öltöny nyakkendő és magyar interjú.
Amit vittem mint "kötődésem igazolandó"
-munkahelyi igazolás (folyamatos 1992 óta tartó országos cégtől havi nettó 155 ezrer)
-igazolás és ajánlólevél a főnökömtől, hogy fizetett szabadságra megyek és visszavárnak.
-bankszámlakivonat 18250 USD egyenlegről
-földhivatali igazolás a házamról (a kölcsönnél a bank anno 15 milióra értékelte)
(jelenleg is kamatmentes kölcsön miatt jelzálog van rajta.)
-autó törzskönyv
-útvonalter lefoglalt repülőjáratok számaival (BP-LA-NY-BP útvonalról)
Erre közli a szakálas konzul, hogy nem lát kötődést.
Ledöbbentem. Kérdezem a ház és kocsi nem elég? Erre: azt el lehet adni.
Ezúton köszönöm a kedves konzulnak, hogy elszúrta a nyaralásom, és egyben pontosan ezt kívánom neki is vissza.
Közben az angol interjú így ment mindenkinél:
Jó napot hogy van?
(a rutinos visszakérdezett kapásból és őn?)
Miért megy amerikába
Nyaralni.
Köszönöm jó nyaralást.
Ennyi.
Amúgy teljesen mindegy milyen papírt visztek. MEG SEM NÉZIK.
Mindent úgy kérdezgettek a papírokba bele sem néztek.
31 éves vagyok.Öltöny nyakkendő és magyar interjú.
Amit vittem mint "kötődésem igazolandó"
-munkahelyi igazolás (folyamatos 1992 óta tartó országos cégtől havi nettó 155 ezrer)
-igazolás és ajánlólevél a főnökömtől, hogy fizetett szabadságra megyek és visszavárnak.
-bankszámlakivonat 18250 USD egyenlegről
-földhivatali igazolás a házamról (a kölcsönnél a bank anno 15 milióra értékelte)
(jelenleg is kamatmentes kölcsön miatt jelzálog van rajta.)
-autó törzskönyv
-útvonalter lefoglalt repülőjáratok számaival (BP-LA-NY-BP útvonalról)
Erre közli a szakálas konzul, hogy nem lát kötődést.
Ledöbbentem. Kérdezem a ház és kocsi nem elég? Erre: azt el lehet adni.
Ezúton köszönöm a kedves konzulnak, hogy elszúrta a nyaralásom, és egyben pontosan ezt kívánom neki is vissza.
Közben az angol interjú így ment mindenkinél:
Jó napot hogy van?
(a rutinos visszakérdezett kapásból és őn?)
Miért megy amerikába
Nyaralni.
Köszönöm jó nyaralást.
Ennyi.
Amúgy teljesen mindegy milyen papírt visztek. MEG SEM NÉZIK.
Mindent úgy kérdezgettek a papírokba bele sem néztek.
2005. május 11. 18:40
Szerintem ezek nincsenek tisztában egy 'saját lakás vagy ház értékével' idehaza!
A legtöbben legalább negyed évszázadig fizetik a banki kölcsönt, így a SAJÁT HÁZ szinte elérhetetlen álomnak tűnik...és erre azt mondják nem kötődés???? (a többiről...állás, bankszámla, kocsi meg nem is beszélek)
Hát na...inkább nem mondok semmit, mer moderálás lenne a vége! De azé szakadjanak meg...
A legtöbben legalább negyed évszázadig fizetik a banki kölcsönt, így a SAJÁT HÁZ szinte elérhetetlen álomnak tűnik...és erre azt mondják nem kötődés???? (a többiről...állás, bankszámla, kocsi meg nem is beszélek)
Hát na...inkább nem mondok semmit, mer moderálás lenne a vége! De azé szakadjanak meg...
2005. május 11. 18:44
|
|
ViCCAP-tain |
|
Kérdezték, hogy ujra próbálom e. Én mondtam ahol nem látnak szívesen oda nem megyek. Sajnálom mert jó kis nyaralás lett volna. De nem adom meg nekik, hogy szórakozzanak velem.
2005. május 11. 18:53
Ehh hüjjjje amcsik ...
Sajnálom nagyon ... szegény Lohan kisasszony most hogy sírhat ...
2005. május 11. 18:56
|
|
spanavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.04.04. Hozzászólás: 198 Csatolások: 194 Azonosító: 5066 offline
|
Az ilyen konzul bácsiról azt tudom csak elképzelni, hogy este hazamegy, lefekszik az ágyára, és elkezdi tutujgatni a Jancsit, hogy ismét megszivatott 1 embert.
Saját házam még nincs, de ami komolyabb dolgot vettem, annál ha csak ránézek, tudom, hogy az az enyém és megdolgoztam érte.
"Nem látom a kötődést..." Ez idióta!
Akkor engednek ki Amerikába, ha olyan házam/kocsim van, amiből 1 van a világon, és nem adhatom el --> vissza fogok érte jönni?
ViC, sztem próbáld meg még 1x!
Hátha meglesz...
!
Saját házam még nincs, de ami komolyabb dolgot vettem, annál ha csak ránézek, tudom, hogy az az enyém és megdolgoztam érte.
"Nem látom a kötődést..." Ez idióta!
Akkor engednek ki Amerikába, ha olyan házam/kocsim van, amiből 1 van a világon, és nem adhatom el --> vissza fogok érte jönni?
ViC, sztem próbáld meg még 1x!
Hátha meglesz...
2005. május 11. 19:13
|
Steve-O- |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.10. Hozzászólás: 4841 Csatolások: 1052 Azonosító: 70 offline
|
tényleg sajnálom, drukkoltam neked...
Talán az ilyesmik miatt (néhány ismerős szintén hasonló eredménnyel járt) én hamár Amerikáról van szó akkor inkább Kanadára teszem a voksom... Szép az az ország is...és bár tudom hogy most el ment a kedved az egésztől, de sztem egy kanadai nyaralás sem lenne utolsó...
Talán az ilyesmik miatt (néhány ismerős szintén hasonló eredménnyel járt) én hamár Amerikáról van szó akkor inkább Kanadára teszem a voksom... Szép az az ország is...és bár tudom hogy most el ment a kedved az egésztől, de sztem egy kanadai nyaralás sem lenne utolsó...
2005. május 11. 19:39
|
|
ViCCAP-tain |
|
Idézet(gizmó @ 2005, May 11. - 17:53)

[right][/right]
[right][/right]
Pedig úgy izgult Ő is, látod hogy lefogyott
2005. május 11. 19:49
|
|
ViCCAP-tain |
|
Mikor mondta hogy nem látja a kötődést, majdnem a képébe vágtam, hogy maga mondja? Nem én dolgozom idegen országban távol a hazámtól, hanem maga 
Joe-ker: Nyugodtan próbáld meg. Ne parázz. Ez olyan mint a lottó csak drágább
(és itt nem az van kiírva, hogy "bármikor bejöhet"
)
Volt ott egyszerű 1a 100ból emberke, abszolut nem elegánsan és ő 3 kérdés után megkapta. Nem számított semmi. Bazira felhúzott hogy a papírokat nem is nézte mikor már eldöntötte hogy nem ad. Nem is volt kíváncsi a "kötődésekre" simán a statisztika teljesítése volt a cél. Reggel Bill bácsi megmondta neki, hogy ma takarékoskodunk és csak 5ml tintát öntünk a pecsétpárnára, amíg kitart addig pecsételsz utánna hazaküldöd a delikvenst
Joe-ker: Nyugodtan próbáld meg. Ne parázz. Ez olyan mint a lottó csak drágább
(és itt nem az van kiírva, hogy "bármikor bejöhet"
Volt ott egyszerű 1a 100ból emberke, abszolut nem elegánsan és ő 3 kérdés után megkapta. Nem számított semmi. Bazira felhúzott hogy a papírokat nem is nézte mikor már eldöntötte hogy nem ad. Nem is volt kíváncsi a "kötődésekre" simán a statisztika teljesítése volt a cél. Reggel Bill bácsi megmondta neki, hogy ma takarékoskodunk és csak 5ml tintát öntünk a pecsétpárnára, amíg kitart addig pecsételsz utánna hazaküldöd a delikvenst
2005. május 11. 19:50
Idézet(tarack @ 2005, May 11. - 18:13)
[right][/right]
[right][/right]
Igen ViC...és onnan má nem tart semeddig átlógni az USA-ba!
Egyébként érdemes lenne Canadát megnézni...ha má ennyire mehetnéked van!
2005. május 11. 19:57
|
|
ViCCAP-tain |
|
Itt az lett volna a "buli" hogy két helyen is vendégülláttak volna. Így rengeteget spóroltam volna (lakás autó...).
Kanada se rossz, de most első körben az "öreg kontinensen" nézek körül, aztán ha sok pénzem lesz lehet elmegyek kengurut enni délre
Azért lehet holnap közlöm a főnökömmel hogy adjon még egy kis fizetésemelést, hiszen az amerikai álam parázik hogy kimegyek és egy ilyen zsenit azonnal felvesznek, így egy szegény ami kerül az utcára
Kanada se rossz, de most első körben az "öreg kontinensen" nézek körül, aztán ha sok pénzem lesz lehet elmegyek kengurut enni délre
Azért lehet holnap közlöm a főnökömmel hogy adjon még egy kis fizetésemelést, hiszen az amerikai álam parázik hogy kimegyek és egy ilyen zsenit azonnal felvesznek, így egy szegény ami kerül az utcára
2005. május 11. 20:29
|
|
Wynsvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 207 Csatolások: 3 Azonosító: 4 offline
|
Lehet, hogy árpádsávos zászlóval és díszmagyarba kellett volna menned, miközben azt mormolod: "Hazáám, hazáám, te miiiinndeneem...."
A viccet félretéve: remélem, azért jó nyarad lesz
A viccet félretéve: remélem, azért jó nyarad lesz
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.

0 felhasználónak tetszik: