Könyvek a mozivásznon — I. rész
2013. február 15. 16:29
|
|
Bérces DánielSeth Rollins |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.07.12. Hozzászólás: 3239 Csatolások: 120 Azonosító: 180109 offline
|
Jó cikk lett!!!!!!!!!!!!
2013. február 15. 16:35
|
|
Alice-CrispyJortegloria |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.12.06. Hozzászólás: 1394 Csatolások: 12 Azonosító: 114049 offline
|
Nem hiszem h a könyvből való filmcsinálás jó... mert a könyv mindig jobb! a filmből a lényeg mindig kimarad és az emberek nem olvassák el a könyveket...
2013. február 15. 16:37
|
|
hellosummervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.11.17. Hozzászólás: 308 Csatolások: 0 Azonosító: 189819 offline
|
Jó ciik:) a 'the perks of bein a wallflower'-t nagyon szeretem:) könyvben és filmben is<3
2013. február 15. 16:38
|
|
FlyGirlvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.17. Hozzászólás: 329 Csatolások: 2 Azonosító: 127389 offline
|
A Jane Eyre-t és A szerelmünk lapjait olvastam, de csak az utóbbit láttam, és a film egy igazi vérbeli romantikus filmet. A többi könyvre is kíváncsi lettem. A Twilight iszonyúan túl van hypeolva, amikor a könyvben sem történik semmi és a filmek is tökéletesen visszaadták az ürességét, nekem egy közepes mű, mert olvastam százszorta jobb romantikus regényeket.
2013. február 15. 16:48
Twilight ♥ Könyvben nem olvastam, de a filmeket imádom! #TeamJacob.
2013. február 15. 16:57
|
|
Misaodracarys™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.11. Hozzászólás: 2123 Csatolások: 689 Azonosító: 161943 offline
|
Ó, a One Day
beszt múvi eváá' meg könyv is persze.
Nem tudom hányszor néztem meg, de máig olvadozok Jim Sturgess szép,ábrándos barna szemeitől.
Anne Hathawaynek pedig ez volt egyik legszerethetőbb alakítása - akcentus ide vagy oda. Végre egy olyan romantikus film amin nem nyalják-falják egymást folyton a főszereplők, mégis megható és bőghet is a végén az ember rendesen. TPOBAW könyváltozatát nemrég (tavaly előtt xD) olvastam a film meg dettó ugyanolyan jó. A Notebook szerintem egy kicsit túl lett hypeolva az évek során,nem mondom nem jó film,de maradjunk annyiba láttam jobb romantikus drámát is, pl. a fentebb említett simán túlszárnyalja a Notebook-ot,hiába jobb színész Gosling. A tvájlájt katasztrófát meg ink. nem is kommentálnám, csak annyit múlthéten nyelvtan tanárom szidkozódott hogy neki mekkora csalódás volt a film, meg Kirsten Stewartnál még ő is jobb Bella lett volna.
Ezegyszer egyettértettem vele.
Ezegyszer egyettértettem vele.
2013. február 15. 17:10
|
|
SzanduSs98▲ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.06. Hozzászólás: 4223 Csatolások: 184 Azonosító: 166705 offline
|
Twilight valami iszonyat jó könyv.Ajánlom elolvasni!
2013. február 15. 17:17
|
|
rtz456visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.08. Hozzászólás: 118 Csatolások: 0 Azonosító: 170819 offline
|
Nagyon jó cikk lett!
Abszolút nem vetem meg a könyvadaptációkat, SŐT elismerem néha egy remake jobb is lehet, mint a könyv, HA jól van megcsinálva! HA nem vesznek el a részletekben, HA nem rakják tele olyan dolgokkal ami könyvben működik, de a filmben nem. Vagy HA az alapanyaga nem Mrs. Meyer csodálatos műve.
Igen ebből is látszik, hogy a filmipar lassan már - sajnos - csak az újradolgozásokkal tudja garantálni a nézőszámot
Idézet
Mindig is népszerű volt a filmiparban a bestsellerek megfilmesítése. Szerencsére azonban újfent nemcsak a toplistás regényeket, hanem az évtizedek, évszázadok során feledésbe veszett történeteket is újjáélesztik
Forrás: http://starity.hu/forum/topik/372822-konyvek-a-mozivasznon-i-resz/valasz/#previewpost#ixzz2Kz8lzkH1
Forrás: http://starity.hu/forum/topik/372822-konyvek-a-mozivasznon-i-resz/valasz/#previewpost#ixzz2Kz8lzkH1
Igen ebből is látszik, hogy a filmipar lassan már - sajnos - csak az újradolgozásokkal tudja garantálni a nézőszámot
2013. február 15. 17:34
|
|
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9318 Csatolások: 38950 Azonosító: 186395 offline
|
Idézet (SzanduSs98 @ 2013.02.15. 17:10)
Twilight valami iszonyat jó könyv.Ajánlom elolvasni! 
Én viszont a cikkben szereplő könyvek közül a Jane Eyre-t ajánlom neked elolvasni. Az valóban irodalom és tehetség.
2013. február 15. 17:37
|
|
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline
|
Igazság szerint naphosszakat ücsöröghetnénk itt, könyvadaptációkat sorolván. A stúdiók egymást áttaposva csapnak le az aktuális bestsellerekre, és az indiesek is nagy örömmel szednek elő egy-egy kevésbé ismert remekművet. Már az olyan műveket is megfilmesítik, amelyekről azt hitték, hogy lehetetlen őket vászonra vinni (ld: Pi élete, Felhőatlasz). Ez alapvetően persze mindig is így volt, gondoljunk csak az egyik legnagyobb klasszikusra, az Elfújta a szélre. Garantálom, hogy a mozitörténetből kiválasztott random 10 film közt legalább 7 vagy 8 könyvadaptáció akad.
Mindazonáltal igazán jó lett a cikk, már csak azért is, mivel változatos választék lett összeválogatva.
Mindazonáltal igazán jó lett a cikk, már csak azért is, mivel változatos választék lett összeválogatva.
2013. február 15. 17:38
|
|
Jolie_77♥generation terrorist♥ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 9318 Csatolások: 38950 Azonosító: 186395 offline
|
Harry Potter, The Lord of the Rings, Halálsoron, A remény rabjai, A katedrális, Értelem és érzelem, Büszkeség és Balítélet, Emma, Üvöltő szelek... - Courtneyy-nak lesz dolga
1 felhasználónak tetszik:
Misao
2013. február 15. 18:11
|
|
CrazyHeartx3ॐ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.20. Hozzászólás: 1850 Csatolások: 43 Azonosító: 176171 offline
|
Alkonyaaaaaaat<333333 Karácsonyra kaptam meg könyvbe, ki is olvastam egy hónap alatt, anya pedig ma vette meg nekem az Újholdat:) Sokan leszólják mert divat lett utálni pedig ha elolvasnák lehet nem ez lenne a véleményük:-D
Kapcsolódó sztárok
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.