Starity

Kína

10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. február 09. 23:18 #1
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Státusz♥ the heretic seal beyond divine ♥
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9318
Csatolások: 38950
Azonosító: 186395
Kína - a világ egyik legcsodálatosabb országa és kultúrája (nálam a negyedik számú kedvenc)
3 felhasználónak tetszik: patrícia4, rolllllleee, Meisan
2013. február 09. 23:35 #2
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Jolie_77 @ 2013.02.09. 23:18)
Kína - a világ egyik legcsodálatosabb országa és kultúrája (nálam a negyedik számú kedvenc)
2 felhasználónak tetszik: patrícia4, rolllllleee
2013. február 09. 23:47 #3
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Kína és Hong Kong
2 felhasználónak tetszik: patrícia4, rolllllleee
2013. február 10. 18:11 #4
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

StátuszR.I.P. (Acoustic Version) RITA ORA
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2166
Csatolások: 638
Azonosító: 131859
erre az országra is nagyon kíváncsi vagyok, majd ha sok pénzem lesz laugh.gif és megtehetem, hogy elmegyek egy pár országba, ez is közöttük lesz az biztos, mert keleti kultúra párti vagyok, és nagyon érdekel Kína
szeretem a nyüzsgős városokat, de persze azokat is ahol egy kicsit nyugodt minden, és azok a tájak nem pótolhatóak, azok a rizsteraszok, teaültetvények és zöldellő rétek
egy szó ,mint száz nekem is az egyik kedvencem, de persze soha nem laknék ott, nem tudom a miértjét de nekem így sokkal misztikusabb biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Jolie_77
2013. február 10. 18:39 #5
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (rolleee @ 2013.02.10. 18:11)
erre az országra is nagyon kíváncsi vagyok, majd ha sok pénzem lesz laugh.gif  és megtehetem, hogy elmegyek egy pár országba, ez is közöttük lesz az biztos, mert keleti kultúra párti vagyok, és nagyon érdekel Kína
szeretem a nyüzsgős városokat, de persze azokat is ahol egy kicsit nyugodt minden, és azok a tájak nem pótolhatóak, azok a rizsteraszok, teaültetvények és zöldellő rétek
egy szó ,mint száz nekem is az egyik kedvencem, de persze soha nem laknék ott, nem tudom a miértjét de nekem így sokkal misztikusabb biggrin.gif

Én bizony nagyon szívesen laknék ott, akár egy pici falucskában is (különösen, hogy ott bizonyára lelkesen őrzik azokat a régi hagyományokat, amiknek már a gondolatára is libabőrös leszek! de először Egyiptom, majd Japán...) *-*
1 felhasználónak tetszik: rolllllleee
2013. február 10. 18:43 #6
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

Idézet (Jolie_77 @ 2013.02.10. 18:39)
Én bizony nagyon szívesen laknék ott, akár egy pici falucskában is (különösen, hogy ott bizonyára lelkesen őrzik azokat a régi hagyományokat, amiknek már a gondolatára is libabőrös leszek! de először Egyiptom, majd Japán...) *-*

Nekem kedvenceim sorrendben Oroszország, Anglia, Japán, Egyiptom, Kína, de innen csak az első három helyen laknék, mondjuk Kínában el tudnék én is időzni egy kis falucskában sokkal jobban, mint egy nagyvárosban, de nem tudom huzamosabb ideig nem laknék ott.
Mióte szereted Kínát? biggrin.gif
2013. február 10. 18:45 #7
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (rolleee @ 2013.02.10. 18:43)
Nekem  kedvenceim sorrendben Oroszország, Anglia, Japán, Egyiptom, Kína, de innen csak az első három helyen laknék, mondjuk Kínában el tudnék én is időzni egy kis falucskában sokkal jobban, mint egy nagyvárosban, de nem tudom huzamosabb ideig nem laknék ott.
Mióte szereted Kínát? biggrin.gif

Uh, Oroszország is régi kedvencem *-*
Amióta még általánosban töriórán tanultunk az ókori nagy birodalmakról, azóta vagyok hatalmas Egyiptom-, Japán- és Kína-rajongó. Angkor Vat később jött, amikor megjelent az első TombRaider-film az én imádott Angelina Jolie-mmal.
2013. február 10. 18:49 #8
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

Idézet (Jolie_77 @ 2013.02.10. 18:45)
Uh, Oroszország is régi kedvencem *-*
Amióta még általánosban töriórán tanultunk az ókori nagy birodalmakról, azóta vagyok hatalmas Egyiptom-, Japán- és Kína-rajongó. Angkor Vat később jött, amikor megjelent az első TombRaider-film az én imádott Angelina Jolie-mmal.

Jaj a Tomb Raider PC játékokkal annyit játszodtam laugh.gif
Szeretem, hogy van amikor néha néha elkapok egy jó dokumentumfilmet Kínáról a tv-ben, mindig megnézem.
Tetszik, még az építészet is, persze hasonlít az összes keleti építészet de jobban bejön, hogy ott is akárcsak Japánban jól megvan a modern életstílus a hagyományossal
2013. február 10. 22:31 #9
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (rolleee @ 2013.02.10. 18:49)
Jaj a Tomb Raider PC játékokkal annyit játszodtam laugh.gif 
Szeretem, hogy van amikor néha néha elkapok egy jó dokumentumfilmet Kínáról a tv-ben, mindig megnézem.
Tetszik, még az építészet is, persze hasonlít az összes keleti építészet de jobban bejön, hogy ott is akárcsak Japánban jól megvan a modern életstílus a hagyományossal

Nekem csak egy TombRaider-játékom volt és egy ponton túl már nem tudtam túljuttatni Larát, így feladtam biggrin.gif
Annyi érdekes dolog van a távol-keleti kultúrákban: építészet, hagyományok, festészet, szobrászat, zene, írás... annyi év után sem tudok betelni vele és még mindig alig tudok róluk valamit.
2013. február 11. 08:03 #10
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

Idézet (Jolie_77 @ 2013.02.10. 22:31)
Nekem csak egy TombRaider-játékom volt és egy ponton túl már nem tudtam túljuttatni Larát, így feladtam biggrin.gif
Annyi érdekes dolog van a távol-keleti kultúrákban: építészet, hagyományok, festészet, szobrászat, zene, írás... annyi év után sem tudok betelni vele és még mindig alig tudok róluk valamit.

Úgy ahogy mondod, annyi mindent nem tudok még én sem, de ha valamit olvasom vagy látok róla, mindig elcsodálkozom, pl. Hogy hogy tudnak olyan lazán festeni vagy egy népviseletet elkészíteni amely mindig más és más mintázatú. Lényegében ehhez is érteni kell. smileeee.gif
2013. február 11. 14:25 #11
- törölt felhasználó -    
Ha nem bánjátok, én is csatlakoznék. smileeee.gif
Kína már kiskorom óta érdekel, egyszerűen legyűgöz minden, ami vele kapcsolatos. Olyan távoli és egzotikus, nagyon szívesen elmennék oda, sőt, nem bánnám, ha ott kéne élnem, mandarin nyelven is meg szeretnék tanulni. Dél-Korea után a 2. kedvenc országom. Tetszik, hogy korszerűsítenek, és ezt úgy is el tudják intézni, hogy közben nem dobják el a hagyományaikat. A hagyományok mellett a történelme foglalkoztat a legjobban, csak az a kár, hogy aránytalanul keveset tanulunk róla, holott engem személy szerint (szégyen vagy nem szégyen) jobban érdekel, mint Európa.
2 felhasználónak tetszik: rolllllleee, Jolie_77
2013. február 11. 20:23 #12
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (rolleee @ 2013.02.11. 08:03)
Úgy ahogy mondod, annyi mindent nem tudok még én sem, de ha valamit olvasom vagy látok róla, mindig elcsodálkozom, pl. Hogy hogy tudnak olyan lazán festeni vagy egy népviseletet elkészíteni amely mindig más és más mintázatú. Lényegében ehhez is érteni kell. smileeee.gif

Igen, engem is mindig le tudnak nyűgözni. Fantasztikusan izgalmas kultúra és ezzel még nem mondtam semmit. Kár, hogy már nincs ott császárság. Az sokkal izgalmasabban hangzik, mint a kommunizmus biggrin.gif és szerintem akkor még több figyelmet fordítanának az ősi hagyományokra.
2013. február 11. 20:26 #13
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Ginny @ 2013.02.11. 14:25)
Ha nem bánjátok, én is csatlakoznék. smileeee.gif 
Kína már kiskorom óta érdekel, egyszerűen legyűgöz minden, ami vele kapcsolatos. Olyan távoli és egzotikus, nagyon szívesen elmennék oda, sőt, nem bánnám, ha ott kéne élnem, mandarin nyelven is meg szeretnék tanulni. Dél-Korea után a 2. kedvenc országom. Tetszik, hogy korszerűsítenek, és ezt úgy is el tudják intézni, hogy közben nem dobják el a hagyományaikat. A hagyományok mellett a történelme foglalkoztat a legjobban, csak az a kár, hogy aránytalanul keveset tanulunk róla, holott engem személy szerint (szégyen vagy nem szégyen) jobban érdekel, mint Európa.

Nagyon örülök a csatlakozásodnak. smileeee.gif
Nagyon jó dolgokat írtál, amikkel csak egyet tudok érteni. Az is klassz lenne, ha több könyvet olvashatnánk és több programot láthatnánk ebben a témában. Én például szívesen látnék a tévében kínai operát is.
Ha fiatal és budapesti vagy, járhatnál sinológiára az ELTE-n. Akkor kínaiul is tökéletesen megtanulhatnál.
2013. február 11. 20:41 #14
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Újabb fotók Kínáról
1 felhasználónak tetszik: rolllllleee
2013. február 12. 16:27 #15
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jolie_77 @ 2013.02.11. 20:26)
Nagyon örülök a csatlakozásodnak. smileeee.gif
Nagyon jó dolgokat írtál, amikkel csak egyet tudok érteni.  Az is klassz lenne, ha több könyvet olvashatnánk és több programot láthatnánk ebben a témában. Én például szívesen látnék a tévében kínai operát is.
Ha fiatal és budapesti vagy, járhatnál sinológiára az ELTE-n. Akkor kínaiul is tökéletesen megtanulhatnál.

Egyszer láttam egy műsort, amiben bemutatták, milyen a cirkusz Kínában. Tátva maradt a szám. ohmy.gif Akik cirkuszban akarnak dolgozni, már egészen kisgyerekként kezdik el a képzést. Egy ötéves kislány 10 percig bírta kézen állva. Akkor esett le igazán, hogy mennyit dolgoznak a megbecsülésért.
A jövőm egyelőre elég bizonytalan, de az ELTE-n már én is sokat gondolkodtam. Csak elég nagy a túljelentkezés. unsure.gif
2013. február 12. 23:24 #16
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Ginny @ 2013.02.12. 16:27)
Egyszer láttam egy műsort, amiben bemutatták, milyen a cirkusz Kínában. Tátva maradt a szám. ohmy.gif Akik cirkuszban akarnak dolgozni, már egészen kisgyerekként kezdik el a képzést. Egy ötéves kislány 10 percig bírta kézen állva. Akkor esett le igazán, hogy mennyit dolgoznak a megbecsülésért.
A jövőm egyelőre elég bizonytalan, de az ELTE-n már én is sokat gondolkodtam. Csak elég nagy a túljelentkezés. unsure.gif

A kínai szakra túljelentkezés van?? ohmy.gif Sosem gondoltam volna. Azok alapján, hogy annyi ember lusta angolul tanulni, ami a világ egyik legkönnyebb nyelve...
Aki a pekingi operában akar dolgozni, annak is kicsi korban kell kezdenie a tanulást. Olvastam egy cikket, ahol a színész John Lone mesélte el egy iskolai napját... egyszerűen borzalmas. Viszont a végeredmény fantasztikus.
2013. február 13. 15:05 #17
- törölt felhasználó -    
Idézet (Jolie_77 @ 2013.02.12. 23:24)
A kínai szakra túljelentkezés van??  ohmy.gif  Sosem gondoltam volna. Azok alapján, hogy annyi ember lusta angolul tanulni, ami a világ egyik legkönnyebb nyelve...
Aki a pekingi operában akar dolgozni, annak is kicsi korban kell kezdenie a tanulást. Olvastam egy cikket, ahol a színész John Lone mesélte el egy iskolai napját... egyszerűen borzalmas. Viszont a végeredmény fantasztikus.

Az utóbbi időben elkezdtek egyre többen érdeklődni a Távol-Kelet iránt. (Szerintem ez részben betudható a sok történelmi sorozatnak, amiket itthon is vetítenek.)
Mi földrajzból tanultuk Kínát még pár éve, és a tanárnő felolvasott egy újságcikket, amiben egy ügyvédnek szánt kislány mindennapjairól írtak. Tényleg keményen kell dolgozniuk, de így biztosabb a jövő. Mindenki csak pislogott, hogy miért ilyen nagy a szigor meg ez szörnyű meg hasonló, de ezzel csak jó életet szerettek volna biztosítani a lányuknak. Azt már el sem akarom képzelni, milyen képet vágnának, ha hirtelen bevezetnének itt is valami hasonlót. rohog.gif
2013. február 14. 00:10 #18
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Ginny @ 2013.02.13. 15:05)
Az utóbbi időben elkezdtek egyre többen érdeklődni a Távol-Kelet iránt. (Szerintem ez részben betudható a sok történelmi sorozatnak, amiket itthon is vetítenek.)
Mi földrajzból tanultuk Kínát még pár éve, és a tanárnő felolvasott egy újságcikket, amiben egy ügyvédnek szánt kislány mindennapjairól írtak. Tényleg keményen kell dolgozniuk, de így biztosabb a jövő. Mindenki csak pislogott, hogy miért ilyen nagy a szigor meg ez szörnyű meg hasonló, de ezzel csak jó életet szerettek volna biztosítani a lányuknak. Azt már el sem akarom képzelni, milyen képet vágnának, ha hirtelen bevezetnének itt is valami hasonlót. rohog.gif

Akkor ott is olyan szigorúság van, mint Japánban. Hát igen, az európaiak és az amerikaiak el vannak kényelmesedve minden szempontból. Nem csoda, hogy itt is sokan azért nem kapják meg a diplomájukat, mert lusták (vagy bénák) megcsinálni a nyelvvizsgát. Szégyen.
2013. február 14. 19:41 #19
Rosemarie
Rosemarie
új tag
Hozzászólás: 10
Csatolások: 0
Azonosító: 196026
Hát igen. Kína egy nagyon szép és érdekes kultúrával rendelkező ország.Az ételeik és a szokásaik egyediek. Remélem egyszer eljutok Kínába. biggrin.gif
2013. február 14. 20:37 #20
Jolie_77
Jolie_77
♥generation terrorist♥

Idézet (Rosemarie @ 2013.02.14. 19:41)
Hát igen. Kína egy nagyon szép és érdekes kultúrával rendelkező ország.Az ételeik és a szokásaik egyediek. Remélem egyszer eljutok Kínába.  biggrin.gif

Kár, hogy olyan drága az utazás és az ott-tartózkodás sad.gif
10 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!