Starity

Szulejmán (Muhteşem Yüzyıl) 2010

70 oldal 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. szeptember 27. 09:09 #921
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
A munkahelyemen vagyok, az egyik osztálynak lyukasórája van, bejöttek hozzám és az egyik leányzó a gépen Szulejmánt néz. victory.gif biggrin.gif

Plusz néhányan a történelmi részletekről beszélgetnek / vitáznak. Annyira jó látni, hogy megmozgatja a fiatalokat is. Legalább hasznos dolgok foglalkoztatják őket, beszélgetnek róla, utánanéznek. Szuper! Ezért IS szeretem nagyon ezt a sorozatot. smileeee.gif
5 felhasználónak tetszik: Spanyola, Average Girl, Vik21, JadeB, Byee
2013. szeptember 27. 15:23 #922
Average Girl
Average Girl
Lady of the Ñoldor

StátuszAuta i lómë!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 3266
Csatolások: 273
Azonosító: 172960
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.09.27. 09:09)
A munkahelyemen vagyok, az egyik osztálynak lyukasórája van, bejöttek hozzám és az egyik leányzó a gépen Szulejmánt néz. victory.gif biggrin.gif
Plusz néhányan a történelmi részletekről beszélgetnek / vitáznak. Annyira jó látni, hogy megmozgatja a fiatalokat is. Legalább hasznos dolgok foglalkoztatják őket, beszélgetnek róla, utánanéznek. Szuper! Ezért IS szeretem nagyon ezt a sorozatot. smileeee.gif

Ma társadalomismeret fakton a tanár kicsit fikázta a sorozatot, de én kiálltam mellette wub.gif beer.gif
Mióta nézem a sorozatot én is nagyon sokat kutakodok Szulejmán és a birodalom után. De így vagyok a Tudorokkal is.. biggrin.gif Mióta nézem a sorozatot, VIII Henrik az egyik specialitásom biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. szeptember 27. 15:32 #923
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Average Girl @ 2013.09.27. 15:23)
Ma társadalomismeret fakton a tanár kicsit fikázta a sorozatot, de én kiálltam mellette  wub.gif  beer.gif 
Mióta nézem a sorozatot én is nagyon sokat kutakodok Szulejmán és a birodalom után. De így vagyok a Tudorokkal is.. biggrin.gif Mióta nézem a sorozatot, VIII Henrik az egyik specialitásom biggrin.gif

smileeee.gif Azért az is igaz, hogy van rajta mit "fikázni" is. De mivel a sorozat készítői már előre szóltak, hogy mire kell/lehet benne számítani, nem lehet felróni. A maga műfajában nagyon is jó kis sorozat ez. biggrin.gif Jól tetted, hogy kiálltál mellette. smileeee.gif
A brit történelmet én is szeretem. De azért az általad említett sorozat sem tökéletes, ami a történelmi hűséget illeti. rohog.gif
Én voltam Hampton Courtban és nagyon élveztem az interaktív kiállítást (is). Érdekes, hogy ott egy másik filmből használtak részleteket (kivetítésre).
1 felhasználónak tetszik: Average Girl
2013. szeptember 27. 15:40 #924
Average Girl
Average Girl
Lady of the Ñoldor

StátuszAuta i lómë!
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.09.27. 15:32)
smileeee.gif Azért az is igaz, hogy van rajta mit "fikázni" is. De mivel a sorozat készítői már előre szóltak, hogy mire kell/lehet benne számítani, nem lehet felróni. A maga műfajában nagyon is jó kis sorozat ez. biggrin.gif Jól tetted, hogy kiálltál mellette. smileeee.gif
A brit történelmet én is szeretem. De azért az általad említett sorozat sem tökéletes, ami a történelmi hűséget illeti. rohog.gif
Én voltam Hampton Courtban és nagyon élveztem az interaktív kiállítást (is). Érdekes, hogy ott egy másik filmből használtak részleteket (kivetítésre).

Tudom, hogy nem teljesen hűségesek a történelemhez az ilyesmi sorozatok, de akkor is nagyon megszerettetik velem az adott történelmi korszakot és utána úgy imádok kutakodni wub.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Vik21
2013. szeptember 29. 19:30 #925
Rasi97
Rasi97
visszatérő vendég

StátuszA barátok megosztják egymással a titkaikat. Ez tartja őket közel egymáshoz.
Hozzászólás: 426
Csatolások: 83
Azonosító: 138488
Láttam pár 4.évados promót, tök izgik yahoo.gif

Ti melyik herceget szeretitek a legjobban?
2 felhasználónak tetszik: Average Girl, Sally Sparrow
2013. október 01. 07:33 #926
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Tegnap volt szerencsém az új előzeteshez. rohog.gif
Szerdán meghallgathatjuk a M.Y. soundtrackről az egyik kedvenc zenémet. Lásd Mohaç. biggrin.gif

Egyébként annyira sajnálom, hogy nem lesz többet Kadir Çermik. Pedig már úgy megkedveltem. biggrin.gif Többekkel ellentétben én bírom Lali királyt. biggrin.gif rock.gif
3 felhasználónak tetszik: Rasi97, Average Girl, Vik21
2013. október 01. 19:14 #927
Rasi97
Rasi97
visszatérő vendég

StátuszA barátok megosztják egymással a titkaikat. Ez tartja őket közel egymáshoz.
Hozzászólás: 426
Csatolások: 83
Azonosító: 138488
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.10.01. 07:33)
Tegnap volt szerencsém az új előzeteshez. rohog.gif
Szerdán meghallgathatjuk a M.Y. soundtrackről az egyik kedvenc zenémet. Lásd Mohaç. biggrin.gif
Egyébként annyira sajnálom, hogy nem lesz többet Kadir Çermik. Pedig már úgy megkedveltem. biggrin.gif Többekkel ellentétben én bírom Lali királyt. biggrin.gif rock.gif

Én is ismerem azt a soundtracket, tényle jó, de nekem a kedvencem a Savas Jenerik meg a Bismisah Allah thumbsup.gif

Én is sajnálom szegényt, mondjuk én nem nézem törökül, de biztos jól alakított. sad.gif

Így én is bírom, de el kell ismerni, hogy nem volt a legjobb királyaink egyike rohog.gif
2013. október 01. 19:56 #928
Paul_Wesley
Paul_Wesley
visszatérő vendég

Státusz- Nem adhatok mást, csak mi lényegem.
  Csoport: Megerősítés alatt
Hozzászólás: 460
Csatolások: 0
Azonosító: 156594
Nos.. ideje csatlakoznom a társasághoz, mivel én is nézem Szulejmánt, ami meglehetősen igen csak jó sorozat, és sok történelmi dolgot meg lehet belőle tudni wink.gif
Esküszöm már lassan a Történelem szakot választom életcélomnak rolleyes.gif smileeee.gif
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Average Girl, Rasi97
2013. október 02. 07:26 #929
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Rasi97 @ 2013.10.01. 19:14)
Én is ismerem azt a soundtracket, tényle jó, de nekem  a kedvencem a Savas Jenerik meg a Bismisah Allah thumbsup.gif 
Én is sajnálom szegényt, mondjuk én nem nézem törökül, de biztos jól alakított. sad.gif 
Így én is bírom, de el kell ismerni, hogy nem volt a legjobb királyaink egyike rohog.gif

Azokat is szeretem:
Idézet
az egyik kedvenc zenémet. Lásd Mohaç.
biggrin.gif Nagyon bejönnek róla a pörgősebb, feszültebb, "kántálós" témák. rohog.gif
Én a színészt fogom hiányolni inkább. Nem tudom miért, de piszkosul megkedveltem, pedig tényleg csak egy kifigurázott Lajos. laugh.gif Ahogy meregeti a szemeit meg olyan nagyképűen és elégedetten királykodik, az valami hatalmas. _nevet.gif
1 felhasználónak tetszik: Rasi97
2013. október 03. 07:18 #930
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Zseniális fél rész volt a tegnapi. Imádom, amikor ennyi hadászati elemet vonultatnak fel. Még úgy is élveztem, hogy nem igazán volt hiteles maga a csata megjelenítése. rohog.gif Viszont a törökök taktikája emlékeim szerint tényleg ez volt, vagy legalábbis nagyon hasonló. A magyarok viselkedtek a legkevésbé hitelesen, ha szabad így mondani. De ettől függetlenül jó volt látni - magyarul is. Meg is lepődtem, hogy ennyire durva (= jó) szöveget adtak Szulejmán szájába. Kíváncsi lennék, hogy ez csak dramaturgiai blabla volt, vagy valóban maradtak fent efféle levelek tőle.
Lali királyért nagy kár, tényleg hiányozni fog. Legalább belefullaszthatták volna abba a patakba, ami azóta hatalmas folyóvá duzzadt a sorozat készítői szerint. biggrin.gif
A harcjelenetek is jók és újonnan elkapott az az elborzasztó érzés, hogy milyen fiatalok, szó szerint gyerkek (is) harcba vonultak és így végezték. sad.gif
2 felhasználónak tetszik: JadeB, Paul_Wesley
2013. október 03. 18:01 #931
Paul_Wesley
Paul_Wesley
visszatérő vendég

Idézet (Sally Sparrow @ 2013.10.03. 07:18)
Zseniális fél rész volt a tegnapi. Imádom, amikor ennyi hadászati elemet vonultatnak fel. Még úgy is élveztem, hogy nem igazán volt hiteles maga a csata megjelenítése. rohog.gif Viszont a törökök taktikája emlékeim szerint tényleg ez volt, vagy legalábbis nagyon hasonló. A magyarok viselkedtek a legkevésbé hitelesen, ha szabad így mondani. De ettől függetlenül jó volt látni - magyarul is. Meg is lepődtem, hogy ennyire durva (= jó) szöveget adtak Szulejmán szájába. Kíváncsi lennék, hogy ez csak dramaturgiai blabla volt, vagy valóban maradtak fent efféle levelek tőle.
Lali királyért nagy kár, tényleg hiányozni fog. Legalább belefullaszthatták volna abba a patakba, ami azóta hatalmas folyóvá duzzadt a sorozat készítői szerint. biggrin.gif
A harcjelenetek is jók és újonnan elkapott az az elborzasztó érzés, hogy milyen fiatalok, szó szerint gyerkek (is) harcba vonultak és így végezték. sad.gif

Én nem zárom ki a tényt, hogy ez tényleg: "Szulejmán"-tól hallható lehetett, hisz ugyebár nem mindenről lehet tudomást szerezni nekünk sem, és mivel tudtommal eredeti történet az alapja, ezért szinte majd nem mindenek hitelesnek is kell lennie, nem? Szóval.. lehetséges, hogy ő mondta, de persze az is lehet, hogy egy amolyan fajta szöveg, és nem több..
Lajos király ahhoz képest, hogy érződően nem a 'legjobb királyunk', sőt már-már ténylegesen rossz, ahhoz képest én is megkedveltem őt érdekes módon smileeee.gif
Egyetértek veled... borzasztó érzést kelthetett mindenkiben.. de hát akkoriban ez is szokás volt. Nekünk fájdalmas, míg az akkoriaknak nem.
2013. október 03. 18:14 #932
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Paul_Wesley @ 2013.10.03. 18:01)
Én nem zárom ki a tényt, hogy ez tényleg: "Szulejmán"-tól hallható lehetett, hisz ugyebár nem mindenről lehet tudomást szerezni nekünk sem, és mivel tudtommal eredeti történet az alapja, ezért szinte majd nem mindenek hitelesnek is kell lennie, nem? Szóval.. lehetséges, hogy ő mondta, de persze az is lehet, hogy egy amolyan fajta szöveg, és nem több..

Nos, ha majdnem mindennek hitelesnek kellene lennie, akkor ez a sorozat már rég tanúbizonyságot tett róla, hogy nem így van. rohog.gif Ami persze nem baj, ezt a helyén kell kezelni. Pláne, hogy előre szóltak, mire lehet számítani.
Egyébként bennem is megfordult a gondolat, hogy hiteles a szöveg, és nem csak a szultánt akarták jó fényben feltüntetni ezáltal. Bár ki tudja. smileeee.gif A Hürremhez írt sorai biztosan hitelesek, mivel a levelezésük egy jelentős része fennmaradt, biztosan felhasználták.

Idézet (Paul_Wesley @ 2013.10.03. 18:01)
Egyetértek veled... borzasztó érzést kelthetett mindenkiben.. de hát akkoriban ez is szokás volt. Nekünk fájdalmas, míg az akkoriaknak nem.

Azért akkoriban is fájdalmas volt! Más kérdés, hogy egyfajta mini felnőtteknek tekintették a gyerekeket is bizonyos kor után. Nem kell olyan messzire menni: ott van a második világháború. 18 éves parancsnokok vezették az embereket, elég nagy sikerrel. Akkoriban a tizenévesek már nagyon is érettek voltak, sokkal érettebbek, mint manapság. Napjainkban egy 16-18 éves még általában taknyos kölyökként viselkedik, aki egy kisebb nehézségtől is már úgy érzi, itt a világ vége... Szóval ennek is volt - szerintem - egyfajta előnye. Egyenrangú partnerként kezelték a gyermekeket is, előbb tanultak felelősséget (vállalni tetteikért). Viszont maga a gyermekkor, a játék sokszor kiesett, ami szintén fontos dolog.
De visszakanyarodva a sorozathoz és az abban bemutatott gyermekkorúakhoz: biztos vagyok benne, hogy nagyon fájdalmas volt akkor is. Hiszen ők is valakinek a fiai, testvérei, férjei voltak. Emberek. sad.gif
2013. október 03. 18:24 #933
Paul_Wesley
Paul_Wesley
visszatérő vendég

Idézet (Sally Sparrow @ 2013.10.03. 18:14)
Nos, ha majdnem mindennek hitelesnek kellene lennie, akkor ez a sorozat már rég tanúbizonyságot tett róla, hogy nem így van. rohog.gif Ami persze nem baj, ezt a helyén kell kezelni. Pláne, hogy előre szóltak, mire lehet számítani.
Egyébként bennem is megfordult a gondolat, hogy hiteles a szöveg, és nem csak a szultánt akarták jó fényben feltüntetni ezáltal. Bár ki tudja. smileeee.gif A Hürremhez írt sorai biztosan hitelesek, mivel a levelezésük egy jelentős része fennmaradt, biztosan felhasználták.
Azért akkoriban is fájdalmas volt! Más kérdés, hogy egyfajta mini felnőtteknek tekintették a gyerekeket is bizonyos kor után. Nem kell olyan messzire menni: ott van a második világháború. 18 éves parancsnokok vezették az embereket, elég nagy sikerrel. Akkoriban a tizenévesek már nagyon is érettek voltak, sokkal érettebbek, mint manapság. Napjainkban egy 16-18 éves még általában taknyos kölyökként viselkedik, aki egy kisebb nehézségtől is már úgy érzi, itt a világ vége... Szóval ennek is volt - szerintem - egyfajta előnye. Egyenrangú partnerként kezelték a gyermekeket is, előbb tanultak felelősséget (vállalni tetteikért). Viszont maga a gyermekkor, a játék sokszor kiesett, ami szintén fontos dolog.
De visszakanyarodva a sorozathoz és az abban bemutatott gyermekkorúakhoz: biztos vagyok benne, hogy nagyon fájdalmas volt akkor is. Hiszen ők is valakinek a fiai, testvérei, férjei voltak. Emberek. sad.gif

1.,
Igen abból egy igencsak jelentős rész fentmaradt, szóval.. ha azokat a leveleket nézzük, akkor nem kizárt, hogy valódi az is, amit a tegnapi részben láthatunk.
Viszont ugyebár az sem kizáró tény, hogy nem biztos, hogy hiteles..

2.,
Azoknak lehet, hogy igen fájt, de azok akik csatába vezették őket nem foglalkoztak ilyesmivel. Legalább is ez az én személyes véleményem, mert ha foglalkoztak volna ezzel, akkor olyan koruakat még csata közelébbe sem engednek..
2013. október 05. 10:08 #934
Average Girl
Average Girl
Lady of the Ñoldor

StátuszAuta i lómë!
Nekem nagyon tetszett a szerdai rész thumbsup.gif a csatát nagyon jól megcsinálták w00t.gif libabőrös lettem tőle wink.gif
Azért egy kicsit elborzadtam, mikor megláttam Lajos királyt holtan. unsure.gif Azért 1526 aug. 29. mégis az egyik legnagyobb szégyenfoltunk...
A vége kicsit furcsa volt, vagyis amit Sulejmán mondott közbe az nagyon tetszett és elhiszem, hogy azért egy kicsit lelkiismeret furdalása volt, mert rengeteg élet odaveszett azon a napon...kicsit furnak azt tartottam, amikor a gödörbe feküdt...jo oké, hogy illett ahhoz, amit éppen akkor mondott de akkor is...
Hatichén nagyon meglepődtem, Hürrem nagyon kihozta a sodrából... rohog.gif Kíváncsi vagyok, hogy jóba lesznek-e még valaha rohog.gif
2013. október 05. 11:24 #935
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Average Girl @ 2013.10.05. 10:08)
Nekem nagyon tetszett a szerdai rész  thumbsup.gif  a csatát nagyon jól megcsinálták  w00t.gif  libabőrös lettem tőle  wink.gif 
Azért egy kicsit elborzadtam, mikor megláttam Lajos királyt holtan.  unsure.gif  Azért 1526 aug. 29. mégis az egyik legnagyobb szégyenfoltunk...
A vége kicsit furcsa volt, vagyis amit Sulejmán mondott közbe az nagyon tetszett és elhiszem, hogy azért egy kicsit lelkiismeret furdalása volt, mert rengeteg élet odaveszett azon a napon...kicsit furnak azt tartottam, amikor a gödörbe feküdt...jo oké, hogy illett ahhoz, amit éppen akkor mondott de akkor is...
Hatichén nagyon meglepődtem, Hürrem nagyon kihozta a sodrából... rohog.gif  Kíváncsi vagyok, hogy jóba lesznek-e még valaha  rohog.gif

Igen, az eddigi csatajeleneteikhez mérten ez egész jó lett, kár, hogy a terület, amin harcoltak, nem volt annyira pontos. rohog.gif
A magyarok számára augusztus 29. elég szerencsétlen dátum, míg Szulejmánnak ez volt a szerencsenapja. Többször is kikaptunk tőlük pont ezen a napon. smileeee.gif
Én viszont piszkosul rosszul érzem magam azért, mert nem tudom eldönteni, hogy ez a belső monológ, amit Szulejmán előadott, tényleg létezik, vagy csak dramaturgiailag odaillett, hogy szimpatikus képet fessenek az uralkodójukról..? Én szeretném elhinni, hogy igaz és egy régi fennmaradt levél sorait olvasta fel... De valamiért ebben nem vagyok biztos. Talán most ősszel megtudom a tutit. rohog.gif
Én nem tartottam furcsának, jó volt a szimbolika. wink.gif
SPOILER Ó, Hatice lesz még ilyenebb is később. Ibrahim mellett be fog kattanni és Hürremet is eléggé meggyűlöli... És viszont. Sőt, Hatice még el is raboltatja Hürremet. Lesznek még itt csúnya dolgok, kérdés, hogy az RTL klub meddig adja le, illetve ha leadja, akkor mikor jut el adásba. Ilyen tempóba talán nyugdíjas mamikaként még láthatom egy "szódásszemüveggel" a tévé előtt kuporogva. biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: JadeB, Rasi97, Betti90
2013. október 05. 16:04 #936
Average Girl
Average Girl
Lady of the Ñoldor

StátuszAuta i lómë!
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.10.05. 11:24)
Igen, az eddigi csatajeleneteikhez mérten ez egész jó lett, kár, hogy a terület, amin harcoltak, nem volt annyira pontos. rohog.gif
A magyarok számára augusztus 29. elég szerencsétlen dátum, míg Szulejmánnak ez volt a szerencsenapja. Többször is kikaptunk tőlük pont ezen a napon. smileeee.gif 
Én viszont piszkosul rosszul érzem magam azért, mert nem tudom eldönteni, hogy ez a belső monológ, amit Szulejmán előadott, tényleg létezik, vagy csak dramaturgiailag odaillett, hogy szimpatikus képet fessenek az uralkodójukról..? Én szeretném elhinni, hogy igaz és egy régi fennmaradt levél sorait olvasta fel... De valamiért ebben nem vagyok biztos. Talán most ősszel megtudom a tutit. rohog.gif
Én nem tartottam furcsának, jó volt a szimbolika. wink.gif
SPOILER Ó, Hatice lesz még ilyenebb is később. Ibrahim mellett be fog kattanni és Hürremet is eléggé meggyűlöli... És viszont. Sőt, Hatice még el is raboltatja Hürremet. Lesznek még itt csúnya dolgok, kérdés, hogy az RTL klub meddig adja le, illetve ha leadja, akkor mikor jut el adásba. Ilyen tempóba talán nyugdíjas mamikaként még láthatom egy "szódásszemüveggel" a tévé előtt kuporogva. biggrin.gif

Elraboltatja??? ohmy.gif
Úgy látom izgalmassabbnál izgalmasabb részek következnek majd. rohog.gif
2013. október 05. 17:34 #937
Paul_Wesley
Paul_Wesley
visszatérő vendég

Igen voltaképpen sok izgalmas rész lesz majd még, amit az eddigiekben még nem látunk.
Ugyanakkor váratlan fordulatok, halál esetek is akadnak még bőven... de nem akarok előre rohanni wink.gif
3 felhasználónak tetszik: Average Girl, Byee, Rasi97
2013. október 05. 22:20 #938
Tímeea
Tímeea
V.I.P ❤

StátuszYou'll never see a happy ungrateful person.
Hozzászólás: 1566
Csatolások: 535
Azonosító: 203278
Imádom a szulejmánt!
2013. október 06. 07:52 #939
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Egyébként azt hadd kérdezzem már meg, hogy kinek-mik tűntek fel a mohácsi csatával kapcsolatban, amik nagyon szemet szúró dolgok voltak..? rolleyes.gif Csak mert furcsálltam, hogy rajtam kívül senki nem kritizálta a magyarokat. rohog.gif
2013. október 10. 07:22 #940
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Szép jó reggelt mindenkinek! biggrin.gif

Kinek mi a véleménye a tegnapi részről? smileeee.gif
Hürrem gyönyörű volt azzal a konttyal, gyakrabban is hordhatná így. biggrin.gif
Nem örülök, hogy megjött Izabella. Nem csippantom. Kényeskedő, antipatikus feje van és még ronda is. (kb. mint egy elcseszett botoxkezelés végeredménye - szerintem rohog.gif ) Személy szerint nem is értem, hogy SPOILER Szulejmán mit fog benne meglátni 110.gif SPOILER VÉGE.

Anyám meg aszondja tegnap a Barátok közt után, mikor mondják, mi következik: "Na, jön ez a bakegér." ?! unsure.gif Most miért? rolleyes.gif Ma reggel pedig megkérdezte, hogy: "Tegnap végignézted a pasidat?" omg.gif Nem a pasim, bár szerintem a pasából alkotta meg ezt az új szót, hogy "pasi". Jajj... rolleyes.gif
2 felhasználónak tetszik: JadeB, Rasi97
70 oldal 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!