Starity

Szulejmán (Muhteşem Yüzyıl) 2010

70 oldal 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. július 23. 08:51 #501
Mollyka0011
Mollyka0011
visszatérő vendég

StátuszJust a little nasty, but always kept it classy
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 364
Csatolások: 1
Azonosító: 163967
Idézet (Annaaa1999 @ 2013.07.22. 15:26)
Én csendben nem tudom nézni..  rolleyes.gif

Én folyamatosan karattyolok anyukámnak. xdd
2013. július 24. 08:09 #502
Maccs
Maccs
új tag
Hozzászólás: 18
Csatolások: 0
Azonosító: 206554
Idézet (JadeB @ 2013.07.22. 22:31)
Á majd szeptemberben megérdeklődöm már a töri tanáromtól, hogy nem terveznek versenyt valahol ebben a témában?? Tök jó lenne.biggrin.gif 
Egy csomó töri versenyt megjártam már mindenféle korból volt már vetélkedő, de látjátok ebből az időszakból még nem volt versenyem. Mi jó lenne már ha valahol ezt adnák fel témának, olyankor a töri tanár szerez mindenféle könyvet a témában nekem pedig be kell magolnom a lényegét.( Gondolhatjátok micsoda kitörő lelkesedéssel szoktam hozzá kezdeni, de ebben a témában teljesen más lenne.biggrin.gif) Kellemeset a hasznossal, úgy is érdekel ez a kultúra. (Bár kétlem, mert már korábban is beszéltük, hogy a magyar irodalomba nem igazán van értékelhető, vagy számunkra érdekes szerzemény)

Legyen óhajod szerint wink.gif biggrin.gif

ÉN nem vagyok nagy töriguru, de szerintem a magyar történelemből is lehetne csinálni egy hasonló sorozatot, mint a Szulejmán. Kosztümeink nekünk is rendben lennének, elég látványos. Az biztos, hogy az ilyen jellegű alkotások erősítik a hazafias tudatot. Itt is pl. van egy csomó történelmi tény, de mellette sok mese is, amit beleszőttek, de azt nagyon jól. Az ember kihagy egy részt, és akkor nagyon sok mindenről lemarad, nem egy ócska szappanopera, aminél alig történik valami, pár hét kihagyás után ott folytatja az ember, ahol abbahagyta.
Ma újra szerda thumbsup.gif

Viasaton kéne futnia a sorozatnak, akkor év végére látnánk az összes részt biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: JadeB, Sally Sparrow
2013. július 24. 08:54 #503
Maccs
Maccs
új tag
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.07.22. 06:51)
Engem a sorozat csigázott fel az oszmánok felé. Magam is meglepődtem. Suliban szó szerint utáltam a magyar törit, élükön a török hódoltsággal. biggrin.gif Viszont látva a sorozatot és elkezdve kicsit kutatni a kulisszák mögé, rájöttem, hogy ez nagyon érdekes és nekünk keveset - sőt, semmit - nem tanítottak erről, azt is csak minket, magyarokat fényezve... Szóval már egy ideje kutakodom a témában. Ősszel pedig Londonba utazok és terveim szerint megvásárolom azt a két könyvet, amit kinéztem. Mindegyik hiteles, turkológusok, történészek által írt könyv, így reményeim szerint azokban sok kérdésemre választ találok majd. Nálunk, azaz magyar nyelven kb. 0 az értékelhető irodalom a témában. Elég szomorú. think.gif
A Hárem című könyv szerintem nem szól erről, vagy ha igen, nem éppen túl hiteles formában. Én csak arra vagyok rákattanva, szóval ha fikció, akkor kézbe sem veszem. Épp elég fikciót tartalmaz a sori is. rohog.gif

Köszi a választ Háremmel kapcsolatban. Megrendeltem, elolvasom és nyilatkozok. Amikor kérdeztem, arra gondoltam, hogy a legtöbb forgatókönyvet valamely meglévő regényből írják.

Ha megvannak az angol könyvek, akkor majd mesélj smileeee.gif
2013. július 24. 08:56 #504
Maccs
Maccs
új tag
Idézet (Mollyka0011 @ 2013.07.23. 08:51)
Én folyamatosan karattyolok anyukámnak. xdd

Női társaságban a legtutib nézni rolleyes.gif
2013. július 24. 09:14 #505
Rasi97
Rasi97
visszatérő vendég

StátuszA barátok megosztják egymással a titkaikat. Ez tartja őket közel egymáshoz.
Hozzászólás: 426
Csatolások: 83
Azonosító: 138488
Én a szüleimmel szoktam nézni. Szeretem, hogy női és férfi társaság is biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: Maccs, JadeB
2013. július 24. 09:51 #506
JadeB
JadeB
Hozzászólás: 2865
Csatolások: 75
Azonosító: 200398
Idézet (Rasi97 @ 2013.07.24. 09:14)
Én a szüleimmel szoktam nézni. Szeretem, hogy női és férfi társaság is  biggrin.gif

Nálunk is van olyan, hogy mind a ketten nézik. rohog.gif
1 felhasználónak tetszik: Rasi97
2013. július 24. 12:07 #507
Rasi97
Rasi97
visszatérő vendég

StátuszA barátok megosztják egymással a titkaikat. Ez tartja őket közel egymáshoz.
Hozzászólás: 426
Csatolások: 83
Azonosító: 138488
Jaj, én már úgy várom a mai részt wink.gif
2013. július 24. 16:20 #508
Maccs
Maccs
új tag
Idézet (Rasi97 @ 2013.07.24. 12:07)
Jaj, én már úgy várom a mai részt  wink.gif

ÚGYSZINTÉN smileeee.gif
2013. július 24. 16:51 #509
Maccs
Maccs
új tag
A Hárem c. könyv hátlapja:
"Kezdetben vala a férfi és a nő...

A valós történelmi személyek és események ihlette regény a végzetes vonzalom és gyötrő szenvedély története, mely miatt I. Szulejmán Szultán, Allah földi helytartójának józansága és dinasztiája is veszélybe került...

A Hárem illatozó, érzékien csábító, hallgatag ágyasai csak a fényességes Szulejmán Szultánnak, a hatalmas Oszmán Birodalom urának intésére várnak, hogy hálótermében kényeztethessék őt. Ám az egyik rabszolgasorba kényszerített kéjnő, a tatár hercegnő, Hürrem boszút esküszik. Igéző hatalmába keríti az uralkodót, hogy aztán kénye-kedve szerint irányíthassa őt, s rajta keresztül egész birodalmának jövőjét.

A Hárem erotikától és erőszaktól fűtött, intrikákkal teletűzdelt világot tár elénk. A történet hitlesen eleveníti meg az udvartartást és az Oszmán Birodalom fénykorában lezajló hódításokat."

Ma hoztam el a Libriből, ahol ma és holnap minden teljesárú könyv 20% kedvezménnyel - ez vonatkozik a webáruházukban leadott rendelésekre is.

A könyv 1992-es eredetiben, tehát lehet a film alapja, aztán majd meglátjuk, csalódás is lehet. Máról holnapra nem olvasom ki. Míg törökül mehet a háttérben főzés-mosogatás (néha takarítás) közben is, olvasni csak este tudok leülni... persze nem ma este smileeee.gif tévézeek cool.gif
2013. július 24. 19:28 #510
JadeB
JadeB
Sally, fent van végre a cikked! thumbsup.gif Nagyon jó és érdekes lett! Köszönjük még egyszer!smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow
2013. július 24. 19:37 #511
- törölt felhasználó -    
Idézet (JadeB @ 2013.07.24. 19:28)
Sally, fent van végre a cikked! thumbsup.gif

Már vártam, hogy fent legyen. ^^
Nekem nagyon tetszik, élvezhető egy cikk. smileeee.gif
2013. július 24. 20:00 #512
LadyHady
LadyHady
visszatérő vendég

StátuszFight For Your Dreams and Never Give Up!
Hozzászólás: 306
Csatolások: 709
Azonosító: 160477
Idézet (JadeB @ 2013.07.24. 19:28)
Sally, fent van végre a cikked! thumbsup.gif Nagyon jó és érdekes lett! Köszönjük még egyszer!smileeee.gif

Sally, imádom a cikkedet. Lesz folytatás is? Mert, nagyon jó lenne. Hajrá !: meghajolo.gif
2013. július 25. 15:19 #513
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (LadyHady @ 2013.07.24. 20:00)
Sally, imádom a cikkedet. Lesz folytatás is? Mert, nagyon jó lenne. Hajrá !:  meghajolo.gif

Először is köszönöm mindenkinek! biggrin.gif
Igen, lesz folytatás. A következő Hürremről szól majd, illetve tervben van még legalább két cikk további folytatás céljából: egyik Ibrahimról, a másik pedig a mohácsi csatáról. De ezeket még nem kezdtem el írni, nem nagyon volt időm. Most sincs túl sok, de igyekszem. Biztató az eddigi érdeklődés. biggrin.gif

A Hárem című könyv: hát, nem tudom... Lehet, hogy ez szolgált alapul a sorozatnak, viszont ettől függetlenül a hitelessége ugyanannyira nem 100%-os. Utánanézek én is ennek a könyvnek. A Libri nem a szívem csücske, mocskosul drága, még a kedvezményükkel együtt is. Jobban szeretem az Alexandra kiadós vagy egyéb akcióit. Plusz mivel a munkám is a könyvekhez köt, vannak titkos forrásaim, ahol nagyon olcsón lehet könyveket venni - persze nem mindig sikerül, mert ott sincs meg minden.

Mindenesetre olvasd el és írd meg, hogy milyen. biggrin.gif
2013. július 25. 15:28 #514
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Jaj, képzeljétek. FB-on egyre jobban ostromolnak a törökök. Tök ismeretlenül jelölgetnek ismerősnek. rohog.gif Be kéne fognom a bagólesőmet a hivatalos oldalaikon, asszem... rofl.gif
1 felhasználónak tetszik: JadeB
2013. július 25. 15:37 #515
Maccs
Maccs
új tag
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.07.25. 15:28)
Jaj, képzeljétek. FB-on egyre jobban ostromolnak a törökök. Tök ismeretlenül jelölgetnek ismerősnek. rohog.gif Be kéne fognom a bagólesőmet a hivatalos oldalaikon, asszem... rofl.gif

pompom.gif biggrin.gif
2013. július 25. 15:38 #516
Maccs
Maccs
új tag
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.07.25. 15:19)
Először is köszönöm mindenkinek! biggrin.gif 
Igen, lesz folytatás. A következő Hürremről szól majd, illetve tervben van még legalább két cikk további folytatás céljából: egyik Ibrahimról, a másik pedig a mohácsi csatáról. De ezeket még nem kezdtem el írni, nem nagyon volt időm. Most sincs túl sok, de igyekszem. Biztató az eddigi érdeklődés. biggrin.gif 
A Hárem című könyv: hát, nem tudom... Lehet, hogy ez szolgált alapul a sorozatnak, viszont ettől függetlenül a hitelessége ugyanannyira nem 100%-os. Utánanézek én is ennek a könyvnek. A Libri nem a szívem csücske, mocskosul drága, még a kedvezményükkel együtt is. Jobban szeretem az Alexandra kiadós vagy egyéb akcióit. Plusz mivel a munkám is a könyvekhez köt, vannak titkos forrásaim, ahol nagyon olcsón lehet könyveket venni - persze nem mindig sikerül, mert ott sincs meg minden.
Mindenesetre olvasd el és írd meg, hogy milyen. biggrin.gif

Mindenképp beszámolok, ha a végére értem. Addig is, írj sok cikket, tegnap már elkezdtem olvasni a Tiédet, nagyon jó.
2013. július 25. 15:44 #517
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Idézet (Maccs @ 2013.07.25. 15:38)
Mindenképp beszámolok, ha a végére értem. Addig is, írj sok cikket, tegnap már elkezdtem olvasni a Tiédet, nagyon jó.

Köszönöm szépen! A második - ha szabad ennyire szerénytelennek lennem - sokkal jobban sikerült, mint ez. Persze nem vagyok azzal sem elégedett, de többet dolgoztam vele és tényleg igyekeztem minden fontosat beletenni. Elég hosszú is lett. rohog.gif Ibrahimról pedig nemsokára írok egy következő (3.) cikket, de lehet, hogy először csak papírra és aztán begépelem. Majd még meglátom. smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Maccs
2013. július 25. 20:49 #518
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Megírásra került az Ibrahimos cikk is. Hát, ez az előző kettőhöz képest picit vérszegény lett. Nem sikerült annyi infót összeszedni. Ecsetelhettem volna hosszasan különböző politikai húzásait, de szerintem annak olyan sok értelme nem lett volna. think.gif Szóval ez most nem lesz majd olyan nagyon hosszú.

Piszkosul bosszant, hogy a török oldalakról nem tudok rendesen fordítani. A török Wikin nagyon érdekes feltételezés van, de nem sikerült kibogoznom, hogy pontosan mi. sad.gif Valami olyasmi, hogy Hatice igazából nem is biztos, hogy özvegy volt(?), vagy mi, meg hogy Ibrahimmal amikor 'összejöttek', a korábbi gyerekeit megölették, nehogy benne legyenek az öröklésben..? 110.gif De iszonyat nagy katyvasz és hülyeséget nem akarok írni, így inkább kihagytam.
1 felhasználónak tetszik: Corby
2013. július 25. 21:26 #519
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

Követi itt valaki a magyar nyelvű fan-oldalt a FB-on?
Ne tessék megsértődni, de olyan primitív emberek IS vannak ott. omg.gif Kapnak egy ÉPÍTŐ-KRITIKÁT, erre pedig nem, hogy megköszönnék és igyekeznének jobbak lenni (belső megfelelési kényszerre tessék gondolni, nem a külsőre!!!), hanem még vérig is sértődnek és elmondják mindennek azt a szerencsétlent, aki csak jót akart azzal, hogy szóvá tette, hogy ez így rossz. 110.gif

Tök vicces, hogy egyes emberek mennyire mimózalelkűek és mindenen megsértődnek. Nem tudom, ha engem megkritizálnak - persze normális formában - akkor én el szoktam gondolkozni rajta és igyekszem javítani azt, amit elrontottam. Nem pedig elkezdem csendben elküldeni a ** fenébe a másikat.

Amúgy megfigyeltem, hogy az ilyen nagyobb rajongói lapokat általában szinte mindig olyanok viszik, akik magasról tesznek arra, milyen formában osztják az infót. Pocsék helyesírással meg giccsekkel szórják tele a lapjaikat. Egyszerűen még a minőségi tartalom is elveszik ebben, emészthetetlenné válik. Ha már vállalkozik az egyén arra, hogy EMBEREKNEK akar írni, akkor az a minimum, hogy helyesen teszi és igényes formában. Megformázza azt a szöveget rendesen, tagolja, helyesen írja, stb. Speciel én nem is követek magyar rajongói lapokat. Inkább mindenhol a hivatalosra megyek rá, ott még adnak a csomagolásra is és arra, hogy legyen kedvem elolvasni, meg hogy ne kelljen szavanként, szinte szótagolva olvasnom, hogy kibogarásszam, mit akart írni az illető. Itt a fórumon is sokan vannak, akiknek a kommentjeit percekbe telik felfogni, pedig 1-2 mondatnál többet be sem pötyögnek. rofl.gif

És azt még hozzátenném, hogy akkor még különösen kínos ez a viselkedés, amikor nem kislányok/kisfiúk, tinik reagálnak így, hanem 30-as, 40-es, 50-es nőszemélyek. ohmy.gif
2013. július 25. 21:52 #520
JadeB
JadeB
Idézet (Sally Sparrow @ 2013.07.25. 21:26)
Követi itt valaki a magyar nyelvű fan-oldalt a FB-on?
Ne tessék megsértődni, de olyan primitív emberek IS vannak ott. omg.gif Kapnak egy ÉPÍTŐ-KRITIKÁT, erre pedig nem, hogy megköszönnék és igyekeznének jobbak lenni (belső megfelelési kényszerre tessék gondolni, nem a külsőre!!!), hanem még vérig is sértődnek és elmondják mindennek azt a szerencsétlent, aki csak jót akart azzal, hogy szóvá tette, hogy ez így rossz. 110.gif
Tök vicces, hogy egyes emberek mennyire mimózalelkűek és mindenen megsértődnek. Nem tudom, ha engem megkritizálnak - persze normális formában - akkor én el szoktam gondolkozni rajta és igyekszem javítani azt, amit elrontottam. Nem pedig elkezdem csendben elküldeni a ** fenébe a másikat.
Amúgy megfigyeltem, hogy az ilyen nagyobb rajongói lapokat általában szinte mindig olyanok viszik, akik magasról tesznek arra, milyen formában osztják az infót. Pocsék helyesírással meg giccsekkel szórják tele a lapjaikat. Egyszerűen még a minőségi tartalom is elveszik ebben, emészthetetlenné válik. Ha már vállalkozik az egyén arra, hogy EMBEREKNEK akar írni, akkor az a minimum, hogy helyesen teszi és igényes formában. Megformázza azt a szöveget rendesen, tagolja, helyesen írja, stb. Speciel én nem is követek magyar rajongói lapokat. Inkább mindenhol a hivatalosra megyek rá, ott még adnak a csomagolásra is és arra, hogy legyen kedvem elolvasni, meg hogy ne kelljen szavanként, szinte szótagolva olvasnom, hogy kibogarásszam, mit akart írni az illető. Itt a fórumon is sokan vannak, akiknek a kommentjeit percekbe telik felfogni, pedig 1-2 mondatnál többet be sem pötyögnek. rofl.gif

Nekem a múltkor az üzenőfalam tele volt Szulejmános képekkel. Mindenféle oldal hirdetett egy Szulejmánnal foglalkozó, természetesen magyar oldalt olyan szövegekkel, hogy: "Tudd meg ki lennél a Szulejmán szereplői közül. Kattints a linkre blablabla" Persze az oldalra egy normális infó sem volt kirakva, de már több mint 2000 lájk volt rajta...Na engem még az ilyen emberek tudnak kiakasztani. Legalább értelmes, és hasznos infókat tenne ki, és úgy szerezne rajongókat az oldalára, de neeem... Persze így sokkal könnyebb. Munka benne semmi, ha pedig valaki szóvá tenné, lenne sértődés, mint ahogyan te is írtad.
70 oldal 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!