Starity

Net Send parancs futtatása - Net Send vs. SpySweeper

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2005. január 24. 12:58 #1
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1230
Csatolások: 456
Azonosító: 445
Sziasztok!

Elkövettem egy kis malőrt, de talán van közületek itt valaki, aki tudna segíteni. A melóhelyen letöltöttem egy borítót az egyik külföldi "cover site"-ról, ami hozott magával egy addware-t is. Itt bent sajna nincs szoftveres tűzfalam, ezért letöltődött. Nem tudtam sehogy sem leszedni, ezért felraktam a SpySweepert, ami megtalálta, le is szedte, és még talált egy-két dolgot, amit gázosnak itélt. Ezeket karanténba vágta. De nem szeretek fenthagyni shareware progikat a gépen, ezért leinstalláltam, a karanténba került dolgokat meg töröltettem vele.
Ekkor jött a bibi! Ugyanis mint kiderült, a SpySweeper addwareként (vagy backdoorként) itélte meg a Win2000 hálózati üzenetküldő szolgáltatását, a NET SEND parancssort, ezért azt is karanténba vágta, majd törölte. Azóta ugyan látom a hálózat összes gépét, és fájlműveleteket is tudok végrehajtani, de az üzenetküldés egyik irányba sem megy.

Tudna valaki abban segíteni, hogy mely rendszerfájlt, illetve változót kell helyreállítanom, hogy újra üzemeljen?

Előre is köszi!
2005. január 24. 15:02 #2
shaitan
shaitan
új tag
Hozzászólás: 82
Csatolások: 0
Azonosító: 1606
Idézet(Crow @ 2005, January 24. - 12:58)
Sziasztok!

Elkövettem egy kis malőrt, de talán van közületek itt valaki, aki tudna segíteni. A melóhelyen letöltöttem egy borítót az egyik külföldi "cover site"-ról, ami hozott magával egy addware-t is. Itt bent sajna nincs szoftveres tűzfalam, ezért letöltődött. Nem tudtam sehogy sem leszedni, ezért felraktam a SpySweepert, ami megtalálta, le is szedte, és még talált egy-két dolgot, amit gázosnak itélt. Ezeket karanténba vágta. De nem szeretek fenthagyni shareware progikat a gépen, ezért leinstalláltam, a karanténba került dolgokat meg töröltettem vele.
Ekkor jött a bibi! Ugyanis mint kiderült, a SpySweeper addwareként (vagy backdoorként) itélte meg a Win2000 hálózati üzenetküldő szolgáltatását, a NET SEND parancssort, ezért azt is karanténba vágta, majd törölte. Azóta ugyan látom a hálózat összes gépét, és fájlműveleteket is tudok végrehajtani, de az üzenetküldés egyik irányba sem megy.

Tudna valaki abban segíteni, hogy mely rendszerfájlt, illetve változót kell helyreállítanom, hogy újra üzemeljen?

Előre is köszi!
[right][/right]

Hali!

Ha minden igaz akkor csak a "net.exe" file-t kellene visszamásolnod a \windows\system32 alá.

Üdv,
Shaitan
2005. január 25. 08:14 #3
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
Idézet(shaitan @ 2005, January 24. - 15:02)
Hali!

Ha minden igaz akkor csak a "net.exe" file-t kellene visszamásolnod a \windows\system32 alá.

Üdv,
Shaitan
[right][/right]

Hát, ezt már én is próbáltam sőt, minden net*.* fájlt, de sajna nem müxik azóta sem. Azért köszi!

Esetleg valami más ötlet bárkitől??!!
2005. január 25. 08:51 #4
Luki
Luki
Volt Repost Checker™ v2.0
Hozzászólás: 5702
Csatolások: 3363
Azonosító: 194
Próbáltál már a telepítőlemezről egy helyreállítást indítani?
2005. január 26. 14:59 #5
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
Idézet(Luki @ 2005, January 25. - 08:51)
Próbáltál már a telepítőlemezről egy helyreállítást indítani?
[right][/right]

Ezt el akartam kerülni, gondoltam csak valami egyszerű beállítás a registyben, vagy fájlcsere kell csak (val.szeg. az is).
Azért köszi!
2005. január 26. 18:07 #6
Imot
Imot
visszatérő vendég
Hozzászólás: 249
Csatolások: 4
Azonosító: 128
Próbáld meg letölteni a Messenger újabb változatát és azt próbáld meg feltelepíteni!
2005. január 27. 10:17 #7
shaitan
shaitan
új tag
Hozzászólás: 82
Azonosító: 1606
Idézet(Imot @ 2005, January 26. - 18:07)
Próbáld meg letölteni a Messenger újabb változatát és azt próbáld meg feltelepíteni!
[right][/right]

IMHO a net.exe-nek semmi köze a messenger-hez tongue.gif

Jobb ötlet híján próbáld meg ezt
2005. január 28. 07:42 #8
Crow
Crow
utolsó csillagharcos
Idézet(shaitan @ 2005, January 27. - 10:17)
Jobb ötlet híján próbáld meg ezt
[right][/right]

Aha, megnéztem. Hát.... felejthető! sad.gif
Sajna ugyanazt "az üzenőnév nem található a hálózaton" hibakódot generálja. (Miközben fájműveleteket enged.)
Azért köszi! cool.gif
2005. január 28. 18:01 #9
Imot
Imot
visszatérő vendég
Idézet(shaitan @ 2005, January 27. - 11:17)
IMHO a net.exe-nek semmi köze a messenger-hez  tongue.gif
[right][/right]

Végül is csak annyi, hogy az XP-ben a net send parancsot alapesetben a Messenger kezeli le a célgépen! thumbsup.gif

Azért érdemes megpróbálni, mert ha telepíted a Messengert, akkor vagy pótolja, ami kell neki, vagy visít, hogy tedd be a telepítőlemezt a visszarakáshoz!

beer.gif
2005. január 28. 21:02 #10
Lulu
Lulu
új tag
Hozzászólás: 40
Azonosító: 3215
Idézet(Imot @ 2005, January 28. - 18:01)
Végül is csak annyi, hogy az XP-ben a net send parancsot alapesetben a Messenger kezeli le a célgépen!  thumbsup.gif

Azért érdemes megpróbálni, mert ha telepíted a Messengert, akkor vagy pótolja, ami kell neki, vagy visít, hogy tedd be a telepítőlemezt a visszarakáshoz!

beer.gif
[right][/right]

Nem. Hanem az angol windowsban hasonló nevű 'Messenger service' (ami üzenetkezelő szolgáltatás a magyarban).

Amúgy valószínű, hogy nem csak a net parancsfájt törölte...

szerk: elgépelés
2005. január 29. 12:44 #11
Imot
Imot
visszatérő vendég
Ez így van, de úgy tudom, hogy a MSN Messenger is használja ezt a szolgáltatást, és ha telepíti valaki, akkor azokat pótlolja/pótolhatja a WinXP.

Egyébként nekem volt olyan, hogy eltöröltem olyan file-t, ami kell, és gondolkoztam az újratelepítésen, és benne is volt a telepítő lemez a drájvban, és az utána való indításnál ketyegett a Win valamit a CD-n és láss csodát, egyszerűen visszapótolta a fájlokat a CD-ről mindenféle kérdés nélkül!
(Nem a CD-ről boot-oltam, hanem simán az XP indult!)
2005. január 29. 21:43 #12
Robin
Robin
사랑해 한국
Hozzászólás: 1831
Csatolások: 978
Azonosító: 736
Alternativa esetleg:

http://www.softpedia.com/get/Internet/Chat...et-Sender.shtml
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!