A United 93 kapcsán, gondoltam csinálok egy ilyen szavazást.
A lényeg hogy pár férfi harcba száll a terroristákkal, és bizony kénytelenek megölni õket.
A kérdés hogy hasonló (vagy nem hasonló) de kényszerhelyzetben Ti meg tudnátok ölni e egy v. több embert?
A kérdés egyszerû, a döntés már nehezebb.
Én: Ha több(száz) társam (+ a sajátom) életét kéne ezzel megmentenem, akkor mindenképpen meg tudnék öni egy embert.
Ti jöttök...
Te tudnál embert ölni?
2007. április 15. 22:17
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Szerintem ezt a témát már itt is boncolgattuk: http://starity.hu/forum/topik/33413-hipotetikus-jatek/
Mi lenne ha összevonnánk?
2007. április 15. 22:23
|
Insanevisszatérő vendég |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 06.11.06. Hozzászólás: 156 Csatolások: 2 Azonosító: 19810 offline
|
Alapállapotban nem. Még könnyebben sem szeretek senkit fizikailag bántani. De ha egy közel családtagomat/ismerõsömet megölné valaki. Az illetõ személyt gondolkodás nélkül, hidegvérrel kinyírnám.
2007. április 15. 22:24
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. April 15. - 21:17)
Szerintem ezt a témát már itt is boncolgattuk: http://starity.hu/forum/topik/33413-hipotetikus-jatek/
Oksa, ha gondolod. Csak ez egy speciálisan errõl szóló szavazás.
2007. április 15. 22:28
A közeli családtagjaimon kívül ha okom lenne rá bárkit megölnék.....
2007. április 15. 22:42
|
Diófavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.13. Hozzászólás: 120 Csatolások: 83 Azonosító: 4561 offline
|
Kicsit átgondoltam a dolgot, és arra jutottam, mint Chimera.
De ehhez persze, valami nagyon szélsõséges helyzetnek kellene elõállnia.
Sose kerüljek ilyen helyzetbe...
De ehhez persze, valami nagyon szélsõséges helyzetnek kellene elõállnia.
Sose kerüljek ilyen helyzetbe...
2007. április 16. 16:48
|
|
Nudleevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.12.20. Hozzászólás: 138 Csatolások: 362 Azonosító: 21830 offline
|
Hell Mindenkinek
Nem tudom ki merre lakik, én speciel Somogy megyében és igencsak sok, etnikumhoz tartozó egyeddel találkozok nap mint nap, mivel nem a megyeszékhelyen lakom és oda járok iskolába, így kénytelen vagyok igénybe venni a tömegközlekedést, pontosabban a vonatot. Az állomásról csak annyit, hogy akár nappal, akár éjszaka van, közveszélyes. Néhány jelzõ ami jellemzi szép, virágok városa jelzõvel ellátott megyeszékhelyünk vasútállomását: részegek, pofátlanok, hajléktalanok, törvénytelenek, enyhe rendõri fellépés. Sajnos ez nem csak az állomáson található így, a városon belül elég sok "gócpont" alakult ki. Aki nap mint nap látja ezeket a történéseket, viselkedési normákat és netán már fizikai kontaktus is volt közöttük, nem a kézfogást értem ezalatt, az szerintem mint én, hidegvérrel el tudná tenni õket a másvilágra. Ez most egy "fajspecifikus" eset, de mindenféle rasszhoz tartozó ember követ el embertársa ellen gaztettet, de Magyarországon ennél a csoportnél szinte tradicionális. Tehát a válaszom igen. Szívfájdalom nélkül.
Nem tudom ki merre lakik, én speciel Somogy megyében és igencsak sok, etnikumhoz tartozó egyeddel találkozok nap mint nap, mivel nem a megyeszékhelyen lakom és oda járok iskolába, így kénytelen vagyok igénybe venni a tömegközlekedést, pontosabban a vonatot. Az állomásról csak annyit, hogy akár nappal, akár éjszaka van, közveszélyes. Néhány jelzõ ami jellemzi szép, virágok városa jelzõvel ellátott megyeszékhelyünk vasútállomását: részegek, pofátlanok, hajléktalanok, törvénytelenek, enyhe rendõri fellépés. Sajnos ez nem csak az állomáson található így, a városon belül elég sok "gócpont" alakult ki. Aki nap mint nap látja ezeket a történéseket, viselkedési normákat és netán már fizikai kontaktus is volt közöttük, nem a kézfogást értem ezalatt, az szerintem mint én, hidegvérrel el tudná tenni õket a másvilágra. Ez most egy "fajspecifikus" eset, de mindenféle rasszhoz tartozó ember követ el embertársa ellen gaztettet, de Magyarországon ennél a csoportnél szinte tradicionális. Tehát a válaszom igen. Szívfájdalom nélkül.
2007. április 16. 20:54
|
|
thomasfoxvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.11.04. Hozzászólás: 280 Csatolások: 5 Azonosító: 19681 offline
|
Idézet(Dj.Kakukk @ 2007. April 15. - 21:34)
(Megkövezés rulez)
Ha elõre kapnék amnesztiát - akár azonnal.
De az intelligencia-hányadosomat magasabban mérem, mintsem hogy ne legyek megfontolt.
Remélem, érthetõ.
.
Ha elõre kapnék amnesztiát - akár azonnal.
De az intelligencia-hányadosomat magasabban mérem, mintsem hogy ne legyek megfontolt.
Remélem, érthetõ.
.
Kakukkal esmetelten egyetértek
hozzáteszem gyengék védelmében (igen ez 1 direkte tág fogalom) is.bármikor.
családom érdekében,védelmében bármikor bárkit.
más kérdés lehet utána lelkileg agyilag gajra mennék...ezbenne van
2007. április 16. 23:34
|
|
Tuvok |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.19. Hozzászólás: 945 Csatolások: 822 Azonosító: 4709 offline
|
Idézet(thomasfox @ 2007. April 16. - 19:54)
más kérdés lehet utána lelkileg agyilag gajra mennék...ezbenne van 
Ha én esetleg egy olyan embert ölnék meg aki bántani akart egy közeli hozzátartozómat, vagy engem, nem "depiznék" sokáig miatta az tuti.
Egy féreggel kevesebb a világon, csak jót tettem vele, s megkíméltem az adófizetõket hogy fizessék a börtönbéli életét...
2007. április 17. 09:50
|
|
Joe-ker |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.12. Hozzászólás: 1401 Csatolások: 1525 Azonosító: 175 offline
|
Hurráhurrá, gyengék védelmében bármikor, egy féreggel kevesebb, hidegvérrel, stb.
Önbíráskodás rúlz. Én meg továbbra is azt mondom, hogy kurvára nem akarom megtudni, hogy tudnék-e embert ölni, mert ha bármikor is komolyan felmerülne bennem ilyen kérdés, akkor ott már rohadt nagy bajok lennének...
Önbíráskodás rúlz. Én meg továbbra is azt mondom, hogy kurvára nem akarom megtudni, hogy tudnék-e embert ölni, mert ha bármikor is komolyan felmerülne bennem ilyen kérdés, akkor ott már rohadt nagy bajok lennének...
2007. április 17. 15:10
|
|
FreakOut |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 05.06.12. Hozzászólás: 1450 Csatolások: 4837 Azonosító: 6676 offline
|
Volt egy kísérlet, ami errõl szól. Megkértek egyetemi tanárokat, hogy segítsenek kideríteni, hogy a büntetés motiváló erõ-e a diákok számára a tanulásban. (Legalábbis ez volt a fedõsztori.) A büntetés eszköze áramütés volt. Külön szobába ültették a tanárokat, és egy hangszórón keresztül hallgatták meg a diákot, akinek egymáshoz nem kapcsolódó szavakat kellett megtanulni sorrendben. Ha hibázott, akkor a tanár áramütéssel büntette meg, és minden új hibánál magasabbra állította az áramerõsséget. A diák természetesen nem létezett, csak magnófelvételen játszották be azt, hogy mindig elhibázza a szavakat, és azt is, hogy fájdalmasan üvölt, amikor már "életveszélyes" erõségû áramot kapott. 10 tanárból 7 "megölte" a diákot.
Volt, aki szó nélkül megtette
volt aki csak a tudományért
volt aki akkor, amikor megerõsítették, hogy nem a tanáré a felelõsség, hanem a kísérlet vezetõié
Az emberölést megkönnyítette:
- nem az elkövetõé volt a felelõsség
- a tanár nem látta a diákot
- nem is ismerte a diákot
- és paracsot teljesítettek
Tehát: nem kell különösebb ok az emberölésre...
Én nemtom, hogy a 7-be, vagy a maradék 3-ba tartozom, de nem is akarom.
volt aki akkor, amikor megerõsítették, hogy nem a tanáré a felelõsség, hanem a kísérlet vezetõié
2007. április 17. 15:32
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet(Freak @ 2007. April 17. - 16:10)
Volt egy kísérlet, ami errõl szól. Megkértek egyetemi tanárokat, hogy segítsenek kideríteni, hogy a büntetés motiváló erõ-e a diákok számára a tanulásban. (Legalábbis ez volt a fedõsztori.) A büntetés eszköze áramütés volt. Külön szobába ültették a tanárokat, és egy hangszórón keresztül hallgatták meg a diákot, akinek egymáshoz nem kapcsolódó szavakat kellett megtanulni sorrendben. Ha hibázott, akkor a tanár áramütéssel büntette meg, és minden új hibánál magasabbra állította az áramerõsséget. A diák természetesen nem létezett, csak magnófelvételen játszották be azt, hogy mindig elhibázza a szavakat, és azt is, hogy fájdalmasan üvölt, amikor már "életveszélyes" erõségû áramot kapott. 10 tanárból 7 "megölte" a diákot.
ezt én is olvastam régebben, érekes, de a hétköznapokban nem biztos hogy helytáll.
ha azt mondom ölj meg valakit és én majd azt vallom én voltam (tehát elvállalom a felelösséget) akkor is megtennéd? szerintem az "elkövetés" alól nem mentesít semmi, sem parancs sem más. akiknek ez a hivatásuk azok sem konkrétan teszik el láb alól a halálraitélteket - többen több gombot, kart, nyomnak vagy húznak meg egyszerre, de csak az egyik mûködik, nem tudni melyik - ezáltal könnyebben tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel szerintem.
Saját magam, családom, ismerõseim védelmében én is megtenném.
2007. április 17. 16:08
|
|
thomasfoxvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.11.04. Hozzászólás: 280 Csatolások: 5 Azonosító: 19681 offline
|
Idézet(Joe-ker @ 2007. April 17. - 08:50)
persze,gondolom minden normális ember csak akkor vetemedne erre amikor "##### nagy baj" van.
egyébként meg eszembe se jut,sztem ez a civilizált álláspont.
2007. május 01. 17:23
|
|
gandalfvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.22. Hozzászólás: 203 Csatolások: 1232 Azonosító: 23527 offline
|
Alapvetõen egy békés ember vagyok,kerülöm az erõszakot,és a diplomácia híve vagyok,de ettõl függetlenül egyes "embereket" szivesen kinyírnám (pl.:Gyurcsány).
2007. május 01. 17:47
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet(gandalf @ 2007. May 1. - 18:23)
egyes "embereket" szivesen kinyírnám (pl.:Gyurcsány).
nekem is ez volt az elsõ ami átvillant az agyamon amikor a topik indult, de mivel No politika a fórumon - ezért nem tértem ki rá, de szívembõl szóltál
2007. május 01. 17:48
|
|
zsiga49 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.15. Hozzászólás: 921 Csatolások: 0 Azonosító: 27283 offline
|
Soha, semmiképpen. Igyekszem a bizonytalan szituációkat elkerülni. Sajnos az emberek egy részénél a rejtett agresszív ösztönök elõtérbe kerülnek. Ez azonban nem ok az élet elvételére. Lásd, halálbüntetés eltörlése a civilizált országokban.
Agressziómentes életet!
Agressziómentes életet!
2007. május 01. 17:55
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(gandalf @ 2007. May 1. - 17:23)
Alapvetõen egy békés ember vagyok,kerülöm az erõszakot,és a diplomácia híve vagyok,de ettõl függetlenül egyes "embereket" szivesen kinyírnám (pl.:Gyurcsány).
Ilyesmivel szoktak "viccelõdni" manapság... de ha belegondolsz, nem követett el semmi olyant amiért az életével kéne fizetnie.
Ellentétben azokkal, akik kikötnek a fához egy fiatal lányt, megerõszakolják, leöntik benzinnel és otthagyják égni... a cikket most nem keresem elõ... na az ilyeneknek járna a lincselés.
2007. május 01. 18:00
|
|
pio3visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.16. Hozzászólás: 306 Csatolások: 104 Azonosító: 4641 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. May 1. - 16:55)
Ilyesmivel szoktak "viccelõdni" manapság... de ha belegondolsz, nem követett el semmi olyant amiért az életével kéne fizetnie.
Ellentétben azokkal, akik kikötnek a fához egy fiatal lányt, megerõszakolják, leöntik benzinnel és otthagyják égni... a cikket most nem keresem elõ... na az ilyeneknek járna a lincselés.
Freeze mester, nyugalmat javaslok mindenkinek, mert veszélyesen politika-közeli állapotok állnak be.
Én nem kívánok megölni senkit. Aki esetleg a jövõben meg rajta független okokból jogos védelmi helyzetben döntési helyzetbe kerül, nos azt nem irigylem.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Első gyermeküket várja Taylor Lautner párja
Apa lesz a színész. első gyermeküket várják.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.

0 felhasználónak tetszik: