Starity

Egyre népszerűbb életformák: Geek

6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. december 27. 12:52 #61
Dodóóó
Dodóóó
Hunter

StátuszEveryone with a friendly face seems to hide some secrets inside
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7747
Csatolások: 0
Azonosító: 151350
Idézet (fashionbébíí @ 2012.12.26. 20:16)
Hát ÁLTALÁBAN (tehát tényleg általában nem mindig, szóval nem kell letámadni, csak én ismerek sok ilyet) ezek azok az emberek, akik nem képesek normális kapcsolatot tartani a környezetükkel, nem tudnak barátokat szerezni.. És szerintem ehhez semmi köze a film/zenei ízlésnek. Rengeteg olyan ismerősöm van és pl. én is ilyen vagyok, aki kivan a zenetévétől néha és más zenéket hallgatok mint a környezetem, mégsem gubózódom be a szobámban és nézek sorozatokat nagy magányomban egész nap biggrin.gif Szerintem ez egy olyan dolog, hogy nem lehet segíteni azon aki maga sem akarja.. mindenki tud magának legalább egy jóbarátot szerezni, csak akarni kell.. 
Amúgy meg szerintem hülyeség így beskatulyázni az embereket, hogy ha ő Star Trek-et néz akkor ő geek, ha ő disney csatornát néz akkor éretlen p*csa, ha sokat olvas akkor könyvmoly, idiótaság .. -.-

teljesen egyetértek meghajolo.gif
2012. december 27. 13:10 #62
- törölt felhasználó -    
tényleg jó cikk lett smileeee.gif (bár kicsit hosszúra sikerült)
2012. december 27. 15:33 #63
FeketeCseresznye
FeketeCseresznye
that's gay

StátuszSaving people, hunting things
Hozzászólás: 1372
Csatolások: 17
Azonosító: 140689
Ööö... most akkor stréber vagyok, a szörnyű jegyeim ellenére? biggrin.gif
2012. december 27. 19:39 #64
WhiteRose.
WhiteRose.
engedd el

StátuszElőre, előre, felkelve elesni, fürkésző szememmel szívedet keresni.
Hozzászólás: 1416
Csatolások: 22
Azonosító: 186846
Ah..miért? tanulni nem ciki, de aki a feladottnál többet tanul az nem normális! nea.gif omg.gif Én nem ítélem el öket, de ezeknek komoly szociális problémájuk van legtöbbjüknek...huh.gif
2012. december 28. 15:55 #65
Rekahhh
Rekahhh
яεçкłεѕѕ™

StátuszI'm so happy, 'cuz today I found my friends, they're in my head.
Hozzászólás: 2997
Csatolások: 15
Azonosító: 124407
WhiteRose. szerintem nem ciki többet tanulni, mint amennyit kell, van aki egyszerűen szomjazik a tudásra, én is szívesen olvasok utána olyan dologknak amit az iskolában is érintünk és ne adj Isten érdekel is.
Engem ez az egész a hipsterségre emlékeztet. Egy adott dolgot kifordítunk és trendet csinálunk belőle. És egyáltalán nincs kevés ezekből a 'geek'-ekből, szerintem elég sok van. Nem várom amikor 2 év múlva ez is bejön itthonra.
2012. december 28. 18:59 #66
IamPrincess
IamPrincess
Beautiful rose in the dark.

Státusz夢 ☂
Hozzászólás: 1915
Azonosító: 176523
és mitől lesz ez népszerű ?? :'D életforma hogyan is lehetne már népszerű ?? xDD
2012. december 28. 19:23 #67
- törölt felhasználó -    
Kíváncsi vagyok, mennyire fog elterjedni a geek-életérzés, hogy vajon lesz-e olyan hatása (hihi) mint amekkora a pár évvel ezelőtti nagy hipster-hullámnak volt.
2012. december 28. 20:50 #68
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (justcreatesomething @ 2012.12.28. 19:23)
Kíváncsi vagyok, mennyire fog elterjedni a geek-életérzés, hogy vajon lesz-e olyan hatása (hihi) mint amekkora a pár évvel ezelőtti nagy hipster-hullámnak volt.

Én attól félek hogy lesz még, csak később. Ez a geek életérzés nem hangzik rosszul de valamiért nem nő arányosan a könyvtárba járók vagy kockák, számítógépes zsenik vagy talpnyaló diákok száma a magukat geekeknek hívók emelkedő számával. Ahigyan a denveri ámokfutó is beöltözött Jokernek, lövöldözött mindenfelé, valaki képzelheti magáról hogy Steve Jobs lett és mivel ő már halott, neki is annak kell lennie, és felköti magát a fülhallgatójának zsinórjával vagy valami más baromság. 110.gif
2012. december 29. 10:30 #69
- törölt felhasználó -    
IamPrincess jó kérdés , de mind1 XD X)
2012. december 29. 22:34 #70
- törölt felhasználó -    
Fura, de kíváncsi leszek rá.rohog.gif
2012. december 31. 08:33 #71
ducsaianna
ducsaianna
sztármániás

Státusz♥♥Ha nem harcolsz azért amit akarsz,ne sírj ha el fogod veszíteni!!♥♥
Hozzászólás: 2140
Csatolások: 5
Azonosító: 162041
Hát engem nem annyira érdekel :/
2012. december 31. 08:39 #72
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (ducsaianna @ 2012.12.31. 08:33)
Hát engem nem annyira érdekel :/

Gondoltuk rohog.gif
3 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, AmyTurner, Black Hearth2
2012. december 31. 09:18 #73
mycroft
mycroft
visszatérő vendég

Státusz"Tudatában lenni a hülyeségnek és úrrá lenni a hülyeségen két külön dolog."
Hozzászólás: 171
Csatolások: 112
Azonosító: 121233
Tetszik a cikk, ha jól láttam fordítás, de akkor is köszönet, amiért elhoztad ophely88. smileeee.gif
Nem olvastam vissza mindent, de azzal egyetértek, hogy a geek és a stréber messze nem ugyanaz. A stréber okos és/vagy szorgalmas, ami már a túlbuzgósággal határos, a geek intelligens. Persze én se hiszem, hogy tudtam volna jobban fordítani a cikket, tehát kár is ezen lovagolni.

Egyébként meg vagyok győződve róla, hogy ezeknek a filmeknek/sorozatoknak a nézése és az irántuk való rajongás önmagában nem elég ahhoz, hogy valaki geek legyen. De mondjuk kár is lenne egy bizonyos IQ-értéknél vonalat húzni, hogy te lehetsz geek, mert felfogod mit, miért szeretsz, miért jobb neked ez az életmód, mint azoké, akik szerinted nem értenek meg. Egyszerűen azért, mert pont ezeket az embereket nem foglalkoztatja a legkevésbé sem, hogy ki "divat-geek" és ki igazi.

Azt pedig, hogy ez egy elítélendő, magába forduló, magányos létforma lenne (lentebb olvastam) cáfolom. Egyszerűen annyi, hogy egy geek-nek általában geek barátai vannak. Lehet, hogy a Doctor Who most hatalmas népszerűségnek örvend, de ez önmagában nem elég, hosszútávon csak valami hasonszőrűvel fogja megtalálni a közös hangot az említett embertípus. Hozzátartozik ugyanis a meg nem értettség érzése, amit a többség szerencsére pozitívan a hozzá hasonlóval érzett sorsközösségben ki tud élni.In my opinion...

Persze nem okoskodni akarok, de mivel nem tegnap óta tartom magam geek-nek, így gondoltam leírom, én hogy látom.
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Sally Sparrow, num1Kolosszus
2012. december 31. 09:33 #74
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (mycroft @ 2012.12.31. 09:18)

Persze nem okoskodni akarok, de mivel nem tegnap óta tartom magam geek-nek, így gondoltam leírom, én hogy látom.

Valahogy hasonlóan látom a dolgokat én is. Mondjuk amúgy sem értem mi értelme van ráaggatni valakire bármilyen jelzőt is de ez a divat, no. Emós, plázacica, geek, nerd, lúzer stb. Ki érti mi a fenének vannak ezek a fogalmak? pardon.gif Én mindkettőnek tartom magam (van arra valami szó? 110.gif ) de nem verem a mellem hogy az vagyok, nem fényképezkedem nyakkendőben és nem öltözök be Yodának. Inkább divatból használják ezeket a kifejezéseket, iskolában és munkahelyen is megkaptam hogy szeretek könyvtárba járni, gép előtt ülni, értek is hozzá, lényegében ez a szakmám is, szeretem az irodalmat és költészetet, szófogadó kislány vagyok akire nem jellemző hogy lázongana, ezért mindkettő vagyok -szerintük-. A kérdés csak az hogy mikortól számít ez életstílusnak vagy annak számít-e egyáltalán ... Ha sorozatokat és filmeket nézel, rajongsz értük, önmmagában kevésnek találom de ha minden más ott van mellette akkor az már életformának számít? Melyik volt előbb, a tyúk vagy a tojás? pardon.gif
5 felhasználónak tetszik: mycroft, Sally Sparrow, num1Kolosszus, Black Hearth2, Snowkiss
2012. december 31. 10:02 #75
mycroft
mycroft
visszatérő vendég

Státusz"Tudatában lenni a hülyeségnek és úrrá lenni a hülyeségen két külön dolog."
Hozzászólás: 171
Csatolások: 112
Azonosító: 121233
Az számít geek-nek, aki így éli meg. Egy szóban egyszerűbb utalni rá, mint egy hosszú felsorolással. Egyébként valóban inkább gondolkodásmód, mint létforma kérdése.
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Sally Sparrow
2012. december 31. 12:19 #76
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Én nem értek egyet azzal, hogy a stréber nyalizna a tanárnak. Ez marhaság. Nyilván akad kivétel, de a strébernek van egy megfelelési kényszere magával, az iskolával, meg az otthoniakkal szemben. És persze, hogy a tanárnak szimpatikusabb az a diák, akit érdekel is, amiről beszél és nem levelezi vagy röhögi végig az óráját az illető...
A nyalizást azok akasztották a legtöbb stréberre, akik képtelenek átérezni a tanulás fontosságát és azt, hogy valaki nem viselkedik úgy az iskolában, mint egy dedós. Valahogy cikizni kell azt, aki "naprakész" és szorgalmas, hát akkor biztosan nyalizik is... dry.gif
A stréberek, mivel nem tudnak azonosulni a komolytalan, óvodás hozzáállással, akaratlanul is "barátkoznak" a tanárokkal. Mert valakihez húzni kell. Az ember társas lény, szüksége van emberi kapcsolatokra. És mivel érdemben ezt a nem stréberektől általában nem kapják meg, maradnak a tanárok. Ennyi... rolleyes.gif
Nyilván itt is vannak kivételek, de szerintem egyáltalán nem az a jellemző, hogy a stréber nyal a tanárnak. Ezt csak a sok kis féltékeny kölyök mondja. Ennyi. pardon.gif
4 felhasználónak tetszik: ophely88, AmyTurner, Black Hearth2, Snowkiss
2012. december 31. 12:26 #77
- törölt felhasználó -    
véletlen rákattintottam a cikkre, ÉÉÉS!: Doctor Who! Ki vagy, Doki?! Hát ez a halálom! örülök, hogy legalább szó esett róla!nagyon nagy favoritom a sorozat! remélem akad más is, aki szereti!
2012. december 31. 13:04 #78
AmyTurner
AmyTurner
visszatérő vendég

Státusz" Because I'm one hell of a butler"
Hozzászólás: 278
Azonosító: 165135
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.12.31. 12:19)
Én nem értek egyet azzal, hogy a stréber nyalizna a tanárnak. Ez marhaság. Nyilván akad kivétel, de a strébernek van egy megfelelési kényszere magával, az iskolával, meg az otthoniakkal szemben. És persze, hogy a tanárnak szimpatikusabb az a diák, akit érdekel is, amiről beszél és nem levelezi vagy röhögi végig az óráját az illető...
A nyalizást azok akasztották a legtöbb stréberre, akik képtelenek átérezni a tanulás fontosságát és azt, hogy valaki nem viselkedik úgy az iskolában, mint egy dedós. Valahogy cikizni kell azt, aki "naprakész" és szorgalmas, hát akkor biztosan nyalizik is... dry.gif
A stréberek, mivel nem tudnak azonosulni a komolytalan, óvodás hozzáállással, akaratlanul is "barátkoznak" a tanárokkal. Mert valakihez húzni kell. Az ember társas lény, szüksége van emberi kapcsolatokra. És mivel érdemben ezt a nem stréberektől általában nem kapják meg, maradnak a tanárok. Ennyi... rolleyes.gif 
Nyilván itt is vannak kivételek, de szerintem egyáltalán nem az a jellemző, hogy a stréber nyal a tanárnak. Ezt csak a sok kis féltékeny kölyök mondja. Ennyi. pardon.gif

Csak egyetérteni tudok meghajolo.gif
Egyébként fogalmam sincs, hogy stréber vagyok-e, de én is megkaptam, hogy miért járok annyit könyvtárba, olvasok annyit, stb.
Néha csak lesek, milyen témákról beszélnek a velem egykorúak, ilyenkor elgondolkozok, hogy ezeknek a legnagyobb bajuk az, hogy hova menjenek bulizni? Amikor meg tanulni kell, tök sötétek, és beszólnak annak, akit érdekel is, hogy miről beszél a tanár.
Azt hiszem, én vagyok az élő példa arra, amit írtál, a stréberségtől eltekintve (az okot lásd az elején) blush.gif
Sokat beszélgetek tanárokkal, vagy ha nem is pont velük, úgy az idősebbekkel. Jobban érzem magam egy normális huszon-harmincévesekből álló társaságban, mint egy csapat tinédzserrel, mert egyszerűen tényleg komolytalanok, én pedig kívülállónak érzem magam. Mondjuk, most egész okos osztályba kerültem, de ki tudja? Egy-két fénypont így is volt már rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, ophely88
2013. január 01. 01:48 #79
Polly Nom
Polly Nom
új tag
Hozzászólás: 1
Azonosító: 192908
Ehh, hülyeség,hogy stréber=geek.
Én geek-nek vallom magam, szinte semmi nem érdekel
a matematikán kívül.Az iskolában sima 4-es tanuló vagyok(a reál tárgyakat kivéve azok 5), azaz nem stréber(az én szótáram szerint).Egyszerű félrefordítás a gond.
AmyTurner,nagyon igazad van, én is így vagyok ezzel.
1 felhasználónak tetszik: AmyTurner
2013. január 01. 16:00 #80
DoooDuu
DoooDuu
Doreen Tomlinson ^^

StátuszNever give up, the beginning is always the hardest!!!
Hozzászólás: 3227
Csatolások: 547
Azonosító: 171198
és ez mitől is népszerű? biggrin.gif
6 oldal 1 2 3 4 5 6
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!