Történet:
A sorozat két nőt követ nyomon, akik a Szent Grált igyekeznek megtalálni - a mai világban élő Alice Tanner (Vanessa Kirby) régészt és Alais Pelletier du Mas-t (Jessica Brown Findlay), aki a középkori Franciaországban él a keresztes hadjáratok és a kathar mészárlások idején. Alice, önkéntesként egy franciaországi régészeti feltáráson két ember csontmaradványaira bukkan egy barlangban, valamint egy gyűrűt is talál, amibe egy labirintus van belevésve - ez a gyűrű néhány gátlástalan egyén figyelmét is felkelti. Az újonnan házasodott Alais Carcassonne-ben 1209-ben, az egyház által eretneknek nyilvánított katharok fellegvárában él. Alais és édesapja három szent könyvet őriznek, - amik felfedik a Szent Grál titkát - hogy azok ne kerülhessenek a keresztesek kezei közé.
Szereplők:
Tom Felton - Viscount Trencavel
Jessica Brown Findlay - Alais Pelletier du Mas
Vanessa Kirby - Alice Tanner
Sebastian Stan - Will
Emun Elliott - Guilhem du Mas
Tony Curran - Guy d'Évreux
John Hurt - Audric Baillard
John Lynch - Simon de Montfortt
Bernhard Schir - Paul Authie
Claudia Gerini - Marie-Ceile de l'Oradore
Danny Keough - Bertrand
Janet Suzman - Esclarmone
Katie McGrath - Oriane
Lena Dörrie - Rixende
Labyrinth (2012)
2013. április 13. 16:29
|
|
Jane90191új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.29. Hozzászólás: 10 Csatolások: 0 Azonosító: 137411 offline
|
Már alig várom hogy lássam. Mikor megtudtam hogy Katie Mcgrath is szerepel majd a sorozatban elolvastam a könyvet. Fantasztikus! Hátborzongató! Remélem nem okoz majd csalódást a film, bár Oriane biztosan nem. Mióta Katie Mcgrath Morgana-t játszott imádom a gonosz női karaktereket.
2013. április 13. 21:17
|
|
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline
|
Katie és Jessica iszonyat jól játszottak, főleg előbbi, úgyhogy már csak miattuk is érdemes megnézni. Ami viszont engem speciel zavart, az a barlang-jelenet a végén; iszonyat régen olvastam a könyvet, de még így is feltűnt, hogy ott masszív átírás volt, és nem sikerült a legjobban. Kicsit újra átlapozgatva a könyvet az az érzésem támadt, hogy olyan dolgokat változtattak meg, amit igazán hagyhattak volna, és olyan dolgoknál maradtak hűek, ahol igazán lehetett volna belepiszkálni a történetbe. Persze voltak jó lépések is, és alapvetően így is kellemes az egész, szóval továbbra is ajánlott.
PS: A kripta című kötetet is lehet olvasni, illetve az írónőnek van még egy 3. könyve is, amit én is csak most akarok beszerezni. Ugyanaz a cselekményszerkezet, és itt-ott elrejt néhány rejtett utalást a rajongóknak az előző művekre, de ezen felül nem szigorú trilógiáról van szó, hanem különálló könyvekről, amelyek különböző korokba vezetnek vissza. De ez már inkább könyv-topikos téma nyilván.
PS: A kripta című kötetet is lehet olvasni, illetve az írónőnek van még egy 3. könyve is, amit én is csak most akarok beszerezni. Ugyanaz a cselekményszerkezet, és itt-ott elrejt néhány rejtett utalást a rajongóknak az előző művekre, de ezen felül nem szigorú trilógiáról van szó, hanem különálló könyvekről, amelyek különböző korokba vezetnek vissza. De ez már inkább könyv-topikos téma nyilván.
1 felhasználónak tetszik:
Bella99
Kapcsolódó sztárok
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
Schobert Norbi gyorshajtással promózza autóját – saját Facebook-videója buktathatja le
54 km/h-val hajt egy 30-as útszakaszon saját videójában.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Kylie Jenner diszkréten dicsekszik Timothée Chalamet-ről a barátai és a családja előtt
Visszafogott a kapcsolatát illetően,de azért dicsekszik.
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Enrique Iglesias felfedte negyedik gyermekük nevét
Egy kisfiú nevét mondták el.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.