Tervben van az Alice Csodaországban folytatása
2012. december 09. 17:39
Imádom a filmet és ezért nem szeretném, ha folytatást csinálnának belőle. Általában az szokott velem történni, hogy megnézek egy filmet amibe teljes beleszeretek aztán jön a második része és természetesen nem bírom ki, hogy ne nézzem meg, de ilyenkor mindig jön a nagy pofára esés, mert nem üti meg azt a mércét mint az első rész.
2012. december 09. 17:40
|
|
MadHatterfunkycrime |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.02.26. Hozzászólás: 7352 Csatolások: 404 Azonosító: 170079 offline
|
Imádok mindenkit, aki ehhez a filmhez kapcsolódik, sőt, az itteni nevem is ebből a filmből van, de komolyan nem örülök a folytatásnak. De ismerve Burtont... lehet, hogy még jól is sül el a dolog. Meglátjuk.
2012. december 09. 18:15
|
|
PinkBarbieLittle Butterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.13. Hozzászólás: 1975 Csatolások: 0 Azonosító: 177766 offline
|
Nekem az első se tetszett annyira, de azért megnézem a másodikat is ha lesz.
2012. december 09. 18:49
|
|
Ashanúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.09. Hozzászólás: 3 Csatolások: 0 Azonosító: 191254 offline
|
Őszintén szólva, nem tudom, hogy ez mennyire lesz jó... kétségeim vannak afelől, hogy egy teljesen új történet majd mennyire állja meg a helyét egy ilyen klasszikusban, mint az Alice Csodaországban. Az első részben épp az volt a jó, hogy a végén nem zárult le teljes mértékben a történet, hanem egy nyitott kapu maradt számunkra, és a mi fantáziánkra lett bízva a folytatás. Másrészt a Disney az első részébe is eléggé beleszólt, úgyhogy gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy a tervezett második résszel ne tegyék ugyanezt. Ráadásul a fenti cikk egyáltalán nem említi, hogy Tim Burton mit szól a lehetséges folytatáshoz most, csak azt, hogy régebben elvetette az ötletet. Ez esetben számolnunk kell azzal a tényezővel, amit AmyTurner is írt: Mi van, ha Burton nem vállalja el? Szerintem Tim Burton nélkül az egész Alice csodaországban elvesztené a lényegét. A karaktereket Tim Burton fantáziája testesítette meg, és azt kell hogy mondjam, így sem teljes mértékben... A Disney lefaragott a "problémás társadalmi" tulajdonságokkal rendelkező karakterek jelleméből egy kicsikét, és meseszerűbbé formálta őket. Ez nem annyira érezhető, ha nem olvastuk az eredeti történetet vagy nem láttuk a '90-es évekbeli mesét. Nincs semmi bajom azzal, ha a Disney nem akar egy teljesen komor és borús hangulatú, kérdésekkel teli "mesét" a gyerekek elé tárni, ugyanakkor ellenzem az egészet, mert Tim Burton munkássága egyszerűen utánozhatatlan és isteni! Persze, ez csak személyes vélemény. De legyünk derűlátók! Johnny Depp vagy Helena Bonham-Carter még el is vállalhatják, akár maga Tim Burton is! Az egyetlen már megfogalmazott kérdés, hogy "Mi alapján készülne az új rész?" Nem szeretném leszólni Linda Woolvertont írói tehetségét, csak mégis itt van az a tény, hogy az első rész a már megírt könyvek alapján készültek. Linda onnan merített ötletet. Most akkor, kérdezem én: valóban ennyire pénzéhes lenne a Walt Disney, hogy csak így belevág valamibe, amely a lehetséges sikerességről ilyen megosztott véleményeket alkotott? Érdemes rajta elgondolkozni, mindenesetre. Én persze nagy Alice Csodaországban fan vagyok, de - amint már említettem a legelején is - kétségeim vannak afelől, hogy egy teljesen új rész mennyire állná meg a helyét.
1 felhasználónak tetszik:
AmyTurner
2012. december 09. 19:09
|
|
Mary Alice Brandon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.27. Hozzászólás: 1006 Csatolások: 45 Azonosító: 137286 offline
|
n imádtam és ha lesz mindenképpen meg fogom nézni
)
2012. december 09. 19:17
|
|
AmyTurnervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.11. Hozzászólás: 278 Csatolások: 0 Azonosító: 165135 offline
|
Idézet (Ashan @ 2012.12.09. 18:49)
Őszintén szólva, nem tudom, hogy ez mennyire lesz jó... kétségeim vannak afelől, hogy egy teljesen új történet majd mennyire állja meg a helyét egy ilyen klasszikusban, mint az Alice Csodaországban. Az első részben épp az volt a jó, hogy a végén nem zárult le teljes mértékben a történet, hanem egy nyitott kapu maradt számunkra, és a mi fantáziánkra lett bízva a folytatás. Másrészt a Disney az első részébe is eléggé beleszólt, úgyhogy gyakorlatilag elképzelhetetlen, hogy a tervezett második résszel ne tegyék ugyanezt. Ráadásul a fenti cikk egyáltalán nem említi, hogy Tim Burton mit szól a lehetséges folytatáshoz most, csak azt, hogy régebben elvetette az ötletet. Ez esetben számolnunk kell azzal a tényezővel, amit AmyTurner is írt: Mi van, ha Burton nem vállalja el? Szerintem Tim Burton nélkül az egész Alice csodaországban elvesztené a lényegét. A karaktereket Tim Burton fantáziája testesítette meg, és azt kell hogy mondjam, így sem teljes mértékben... A Disney lefaragott a "problémás társadalmi" tulajdonságokkal rendelkező karakterek jelleméből egy kicsikét, és meseszerűbbé formálta őket. Ez nem annyira érezhető, ha nem olvastuk az eredeti történetet vagy nem láttuk a '90-es évekbeli mesét. Nincs semmi bajom azzal, ha a Disney nem akar egy teljesen komor és borús hangulatú, kérdésekkel teli "mesét" a gyerekek elé tárni, ugyanakkor ellenzem az egészet, mert Tim Burton munkássága egyszerűen utánozhatatlan és isteni! Persze, ez csak személyes vélemény. De legyünk derűlátók! Johnny Depp vagy Helena Bonham-Carter még el is vállalhatják, akár maga Tim Burton is! Az egyetlen már megfogalmazott kérdés, hogy "Mi alapján készülne az új rész?" Nem szeretném leszólni Linda Woolvertont írói tehetségét, csak mégis itt van az a tény, hogy az első rész a már megírt könyvek alapján készültek. Linda onnan merített ötletet. Most akkor, kérdezem én: valóban ennyire pénzéhes lenne a Walt Disney, hogy csak így belevág valamibe, amely a lehetséges sikerességről ilyen megosztott véleményeket alkotott? Érdemes rajta elgondolkozni, mindenesetre. Én persze nagy Alice Csodaországban fan vagyok, de - amint már említettem a legelején is - kétségeim vannak afelől, hogy egy teljesen új rész mennyire állná meg a helyét.
Egyetértek, Ashan. De szerintem van olyan pénzéhes a Disney, hogy ezt bevállalja. A folytatások különben sem arról híresek, hogy olyan jók, mint az eredeti (természetesen vannak kivételek), de ha Burton mégis beszáll, talán sikerül megugrani a lécet.
Viszont a két kérdés még mindig ott lebeg:
Mi alapján készül a film?
Tim Burton elvállalja-e?
Bónusz: Miről szólna a történet?
Különben, a rendező épp a Frankenweenie-vel foglalkozik, szóval ki tudja, van-e ideje egyáltalán, vagy be van táblázva a jövő évre is...
Mégis, ha elkészül az a film - és amennyire a Disneyt ismerjük, valószínűleg el fog -, én meg fogom nézni, függetlenül attól, hogy Burton keze benne van, avagy sem.
2012. december 09. 19:19
Ha az Alice Tükörországban-t dolgozzák fel, az jó. Ha viszont a csodaországos sztorit folytatják, az már telhetetlenség és Burtonből is többet nézek ki, minthogy mindent folytatni akarjon...
Egyébként szerettem a filmet, a mesét is imádom.
Egyébként szerettem a filmet, a mesét is imádom.
2012. december 09. 19:43
|
|
Ashanúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.09. Hozzászólás: 3 Csatolások: 0 Azonosító: 191254 offline
|
Idézet (AmyTurner @ 2012.12.09. 19:17)
Egyetértek, Ashan. De szerintem van olyan pénzéhes a Disney, hogy ezt bevállalja. A folytatások különben sem arról híresek, hogy olyan jók, mint az eredeti (természetesen vannak kivételek), de ha Burton mégis beszáll, talán sikerül megugrani a lécet.
Tim Burton elvállalja-e?
Különben, a rendező épp a Frankenweenie-vel foglalkozik, szóval ki tudja, van-e ideje egyáltalán, vagy be van táblázva a jövő évre is...
Mégis, ha elkészül az a film - és amennyire a Disneyt ismerjük, valószínűleg el fog -, én meg fogom nézni, függetlenül attól, hogy Burton keze benne van, avagy sem.
Tim Burton elvállalja-e?
Kétlem, hogy Burton elvállalná. Már csak azért sem, mert jövőre rendezik a Karib-tenger kalózai 5-6-ot is, és mint tudjuk, azt sem vállalta el, pedig felkérték rendezőnek. Azt is tudjuk, hogy azért mondott nemet, mert nagyon elfoglalt volt és rendesen betáblázta magát az évre. Akkor hogy lenne ideje a többi megrendezésre váró film mellett az Alice Csodaországban-ra is? Csupán feltételezés, ám Tim Burton-ből bármit kinézek, úgyhogy lehetséges, hogy belevág ebbe is.
Egyébként szerintem ha lesz második rész - na persze miért ne lenne?! -, akkor az valószínűleg Kalapos és Alice kapcsolatáról fog szólni. (Bár, megjegyzem, ez elég erős feltételezés így látatlanban.)
Valójában, az első rész után végig azért imádkoztam, hogy "Legyen második rész...", "Legyen második rész...". Most lehet, hogy teljesül az "álmom"? Most jobban belegondolva, nem biztos, hogy annyira jó ötlet, és annyira szeretném még erőltetni (szó szerint erőltetni, mert ez már az a kategória a Disney részéről is) a dolgot. Őszintén félek a lehetséges folytatástól.
2012. december 09. 19:47
Huhh jókis bevételük volt belőle, de ilyen szinészek mellett el is hiszem
^^
2012. december 09. 19:49
Ha ez igaz akkor nagyon nagyon örülök. Imádom a Johhny,Tim és Helena triót :DDD
A világ legjobbjai ^^
A világ legjobbjai ^^
Kapcsolódó sztárok
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
A fellépésén meglepő hangot adott ki egy rajongója.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.