Starity

Kína lesz a filmezés fellegvára

5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. november 29. 18:33 #21
Betti90
Betti90
~Simply Perfect~

Státusz"Az a fontos ki mit tud, nem az, hogy ki mit gondol."
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5814
Csatolások: 42466
Azonosító: 176552
Szerintem Kína pont a legmegfelelőbb "nagy" ország, hogy átvegye Amerikától a szerepet. Mondjuk az tény, hogy Hollywood-nak Amerikában már történelme van, filmipar terén. Nem tudom, hogy oldaná meg Kína a feladatot. Szerintem várható volt előbb utőbb Kína átveszi a dolgokat és "nagyhatalom lesz"
2012. november 29. 18:34 #22
SzanduSs98
SzanduSs98

StátuszHa egy nap a sebesség öl meg engem, ne sírjatok, mert én mosolygok.-Paul Walker
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4223
Csatolások: 184
Azonosító: 166705
Nekem valahogy az ázsiai filmek nem nagyon nyerik el a tetszésemet.
2012. november 29. 18:37 #23
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (Siistra @ 2012.11.29. 18:29)
A moziipar azért erősen önszabályozó, úgyhogy ha az ázsiaiak rossz filmeket csinálnak, előbb-utóbb nekik is elfogy a pénzük. Hollyweird főleg amiatt van bajban, mert már szinte semmire nem ülnek be az emberek, és teljesen mindegy, hogy hol gyártják, ha nem érdekli az embereket valami, nem fogják megnézni. Lehet, hogy Kína átveszi az egész filmipart, de ha ugyanolyan minőségű filmeket gyárt, mint az amcsik, ők is lehúzhatják a rolót. (Arról most nem is beszélve, hogy a kulturális különbségek miatt az ázsiai ízléssel elkészített filmek nem fognak ugyanakkora nemzetközi érdeklődést kiváltani, mint a jóval univerzálisabbá vált amcsi.)

Hulladékwoodban is szalagon gyártják a sok szemetet és még sem fogy el a pénzük rohog.gif . Látod van honnan átcsoportosítani a pénzt vagy kérni. Az a helyzet hogy Ázsiában sokan vannak, Amerikában egyre kevesebben járnak a válság és a gyatra kínálat miatt. Szerintem Kína egy ideig nem fogja lehúzni a rolót (amennyiben ez így megtörténik) mert ha csak maguknak csinálnák a filmeket, akkor is többen néznék, mint világszerte. Te magad is tapasztalod hogy átlag néző csak amerikai filmre ül be és azt szereti amit lenyomnak a torkán, meglát egy reklámot a tévében és már is el akar menni, 'mert ez jó lesz'. Elég sok ember szemében gagyi a kínai és japán gondolkodás, mentalitás, onnan érkező filmek, ruhák, sorozatok és zenék. Ha már majd nem lesz mit lenyomni a torkukon, jönnek az amcsi-kínai koprodukciók és nem csúszik majd le nekik, Amerika ezt nem nyeli be. Európa eddig sem érdekelt senkit, az amcsiknak lesz ezzel baja, nem fognak többen moziba menni, csak kevesen, Ázisában pedig többen. Ez az én véleményem. pardon.gif
2012. november 29. 18:40 #24
- törölt felhasználó -    
Őszintén szólva nem hiszem, hogy Kína valaha olyan jó lesz, mint Hollywood...
Eleve, már ha Kína jobb filmeket csinálna, nem Hollywood lenne a filmipar fővárosa.
És aki azt mondja, hogy Hollywood mostanra már egyenlő a hulladékkal, annak ajánlanám a Drive vagy a Felhőatlasz filmeket. Tény és való, hogy a 2000-es évektől elkezdett növekedni Hollywood-ban a "szörnyecskék" (azaz a rossz filmek) száma is, de azért a mostani agyonértékelt szemetek között találni egész jó művészfilmeket.
Ha Ázsiáról van szó, szerintem valóban vannak ott tehetséges emberek, de mivel én egyelőre csak olyan filmeket/sorozatokat/dorámákat láttam, amiben mindenki csak nyáladzik, meg önkénytelenül szerelmes lesz, nem tolerálom ezt az egészet. Hollywood-ban viszont látni humanista és mély filmeket is mind a mai napig. Nem azt mondom, hogy nyálas filmek nincsenek Hollywood-ban (jó példa erre az Alkonyat), de jóval több a mélyebb témájú film is.
Őszintén szólva az ázsiai országokban magasabb az érdeklődés a romantikus filmek iránt, ezért szinte mindegyik filmnek ez az alapsztorija, és ha Kína tényleg megvásárolja Hollywood-ot, akkor romantikus filmek ezrei fogják kiszorítani a mostani jó és rossz filmeket egyaránt...
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Siistra
2012. november 29. 18:47 #25
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.11.29. 18:37)
Hulladékwoodban is szalagon gyártják a sok szemetet és még sem fogy el a pénzük  rohog.gif . Látod van honnan átcsoportosítani a pénzt vagy kérni. Az a helyzet hogy Ázsiában sokan vannak, Amerikában egyre kevesebben járnak a válság és a gyatra kínálat miatt. Szerintem Kína egy ideig nem fogja lehúzni a rolót (amennyiben ez így megtörténik) mert ha csak maguknak csinálnák a filmeket, akkor is többen néznék, mint világszerte. Te magad is tapasztalod hogy átlag néző csak amerikai filmre ül be és azt szereti amit lenyomnak a torkán, meglát egy reklámot a tévében és már is el akar menni, 'mert ez jó lesz'. Elég sok ember szemében gagyi a kínai és japán gondolkodás, mentalitás, onnan érkező filmek, ruhák, sorozatok és zenék. Ha már majd nem lesz mit lenyomni a torkukon, jönnek az amcsi-kínai koprodukciók és nem csúszik majd le nekik, Amerika ezt nem nyeli be. Európa eddig sem érdekelt senkit, az amcsiknak lesz ezzel baja, nem fognak többen moziba menni, csak kevesen, Ázisában pedig többen. Ez az én véleményem. pardon.gif

Hollywierdnek a cikked szerint csak elfogyott a pénze, ha a kínaiakhoz megy kunyerálni, Kína pedig úgy nem tud teljhatalomhoz jutni, hogy Ázsián kívül nem nézik a filmjeiket.
Én erre azt tudom elképzelni, hogy a nagyobb tőkét mozgósítani tudó országokban felerősödik majd a lokális moziipar, saját filmeket gyártanak, akiknek pedig nincs pénzük saját filmiparra, filmekre, azok majd a nézői igényekhez igazodva fogják megvásárolni más országok filmjeit. Tulajdonképpen nem is járunk rosszul, hiszen megszűnik a globális filmipar, mint milliárdos üzletág, és régiókra széttöredezve éled majd újjá.
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. november 29. 19:07 #26
Feilla
Feilla
KoЯniac.

Státusz'The places i have ran to all my life have disappeared and i owe this to you.'
Hozzászólás: 1942
Azonosító: 176625
Nem tudom, nekem így jó ahogy van. Viszont lesz ami lesz, nagyon jó cikk lett. biggrin.gif
2012. november 29. 19:09 #27
- törölt felhasználó -    
Egyáltalán nem örülnék, ha Kína átvenné a hatalmat. Alapból nem igazán szeretem a kínai filmeket ( ahogy előttem írták, szerintem is kicsit nyálasak ). Hollywoodban lehet, hogy sok a szenny, de azért kincs is szokott lenni. Mostanság is. Amúgy szerintem a legjobb filmeket nem az amerikaiak, de nem is a kínaiak gyártják. Hanem a brittek. Ők azok, akik igazán jó színészekkel és filmekkel rendelkeznek.
2012. november 29. 19:14 #28
- törölt felhasználó -    
anna333413 igazad van. smileeee.gif
2012. november 29. 19:20 #29
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Siistra @ 2012.11.29. 18:47)
Hollywierdnek a cikked szerint csak elfogyott a pénze, ha a kínaiakhoz megy kunyerálni, Kína pedig úgy nem tud teljhatalomhoz jutni, hogy Ázsián kívül nem nézik a filmjeiket.
Én erre azt tudom elképzelni, hogy a nagyobb tőkét mozgósítani tudó országokban felerősödik majd a lokális moziipar, saját filmeket gyártanak, akiknek pedig nincs pénzük saját filmiparra, filmekre, azok majd a nézői igényekhez igazodva fogják megvásárolni más országok filmjeit. Tulajdonképpen nem is járunk rosszul, hiszen megszűnik a globális filmipar, mint milliárdos üzletág, és régiókra széttöredezve éled majd újjá.

Igen, ezt írta a cikk de az is biztos hogy kínaiakhoz kell fordulniuk mert nincs pénzük de lesz, akad, mert adnak nekik. Kínának bőven van pénze, szerintem ott nem tud csak úgy elfogyni a pénz ahogyan Hulladékwoodban, ha más tematikát követnek, ha ott is elfogy, Kína már szerintem csak az araboktól kérhet bár ki tudja.
Kíváncsi vagyok hányan néznek majd később ázsiai filmeket, valamennyien fognak, mert azok akik nem látnak az orruknál tovább és akik 'hajlandóak' átállni a másik oldalra, nézni fogja a filmeket, csak kevesebb ember mint most.
Én már nem tudok reménykedni, az viszont kifejezetten tetszik hogy mindenki megy vissza a saját helyére és régiókra töredezik majd a filmipar mert a mostani rendszer nem tetszik nekem. Nem hangzik rosszul és talán van is abban valami, amit olvastunk a cikkben csak kissé szemöldökemelve állok az ilyen 'szakemberek állítják' mondatokhoz, nem tudom te hogy vagy vele. rohog.gif Engem már csak az érdekelne hogy az amcsik mit lépnek erre. Nekem jó így, nem lázadok, meglátjuk mennyire fog tetszeni az új rendszer csak kíváncsi vagyok hogy mit kezd majd az amcsi nép ha elkezdik őket sorra becastingolni romcomokba, a helyzet változatlan marad, jó színészek mennek nyálas romcomokba de ezzel biztosan bajuk lesz. Sztereotipikus emberek, egyszer náluk is betelik a pohár hogy csak izomagyúakat meg bűnözőket játszatnak el velük ... Ez már nem az én problémám. Kölcsön 'kinyír' visszajár. _nevet.gif Én amúgy érdeklődéssel várom a kimenetelt és hajlandó vagyok megismerkedni az ázsiai filmkultúrával, engem eddig sem érdekelt hogy melyik film honnan jött csak jó legyen és szuper a színészgárda, rendező, aztán lehet az Ázsia, Amerika, Európa de az Antarktisz is akár. rohog.gif
1 felhasználónak tetszik: Siistra
2012. november 29. 19:25 #30
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.11.29. 19:20)
Igen, ezt írta a cikk de az is biztos hogy kínaiakhoz kell fordulniuk mert nincs pénzük de lesz, akad, mert adnak nekik. Kínának bőven van pénze, szerintem ott nem tud csak úgy elfogyni a pénz ahogyan Hulladékwoodban, ha más tematikát követnek, ha ott is elfogy, Kína már szerintem csak az araboktól kérhet bár ki tudja. 
Kíváncsi vagyok hányan néznek majd később ázsiai filmeket, valamennyien fognak, mert azok akik nem látnak az orruknál tovább és akik 'hajlandóak' átállni a másik oldalra, nézni fogja a filmeket, csak kevesebb ember mint most.
Én már nem tudok reménykedni, az viszont kifejezetten tetszik hogy mindenki megy vissza a saját helyére és régiókra töredezik majd a filmipar mert a mostani rendszer nem tetszik nekem. Nem hangzik rosszul és talán van is abban valami, amit olvastunk a cikkben csak kissé szemöldökemelve állok az ilyen 'szakemberek állítják' mondatokhoz, nem tudom te hogy vagy vele.  rohog.gif Engem már csak az érdekelne hogy az amcsik mit lépnek erre. Nekem jó így, nem lázadok, meglátjuk mennyire fog tetszeni az új rendszer csak kíváncsi vagyok hogy mit kezd majd az amcsi nép ha elkezdik őket sorra becastingolni romcomokba, a helyzet változatlan marad, jó színészek mennek nyálas romcomokba de ezzel biztosan bajuk lesz. Sztereotipikus emberek, egyszer náluk is betelik a pohár hogy csak izomagyúakat meg bűnözőket játszatnak el velük ... Ez már nem az én problémám. Kölcsön 'kinyír' visszajár.  _nevet.gif Én amúgy érdeklődéssel várom a kimenetelt és hajlandó vagyok megismerkedni az ázsiai filmkultúrával, engem eddig sem érdekelt hogy melyik film honnan jött csak jó legyen és szuper a színészgárda, rendező, aztán lehet az Ázsia, Amerika, Európa de az Antarktisz is akár. rohog.gif

Végülis azt is mondták szakemberek, hogy a 3D 2020-ra standard formátum lesz, aztán olyan mélyrepülésben van, hogy a földet súrolja. smileeee.gif
2012. november 29. 19:33 #31
ercsi2000
ercsi2000
|Undead Army|

Státusz"Rain rain won't go away. Cloud on my head every single day"
Hozzászólás: 1741
Csatolások: 50
Azonosító: 135409
Remélem, ez nem fog megtörténni. Nagyon nem bírom a kínai filmeket, sőt, szinte az összes kínában készített termék egy rakás sz.r..
2012. november 29. 19:33 #32
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Siistra @ 2012.11.29. 19:25)
Végülis azt is mondták szakemberek, hogy a 3D 2020-ra standard formátum lesz, aztán olyan mélyrepülésben van, hogy a földet súrolja. smileeee.gif

Apropó .. 2020. A szakemberek rábólogattak a maják világvége jövendölésére szóval már nem fogjuk megtudni mert egy hónap múlva se bekövetkezik a világvége (szerintük). rofl.gif
1 felhasználónak tetszik: Siistra
2012. november 29. 19:47 #33
PinkBarbie
PinkBarbie
Little Butterfly

StátuszXiumin-ka tánca ♥ https://www.youtube.com/watch?v=mTFJlkDw6yk
Hozzászólás: 1975
Azonosító: 177766
Nem szeretem a kínaiakat. :S Már az egész világot ellepték...elegem van belőlük! -.-* Álljonak már lesz. Lassan már a boltba is csak kínai kenyeret lehet venni.
2012. november 29. 19:48 #34
PinkBarbie
PinkBarbie
Little Butterfly

StátuszXiumin-ka tánca ♥ https://www.youtube.com/watch?v=mTFJlkDw6yk
Hozzászólás: 1975
Azonosító: 177766
Második sorba le*-t akartam írni. :S Ideges vagyok és mérges.
2012. november 29. 19:56 #35
Janie
Janie
dreamer ^^

StátuszHírszerző - sárga csillag! Yepp, már 60 cikket írtam! :)
Hozzászólás: 6051
Csatolások: 43
Azonosító: 142376
Nekem mindegy biggrin.gif
2012. november 29. 20:01 #36
- törölt felhasználó -    
De jó a cikk képe.rohog.gif
2012. november 29. 20:22 #37
WWE Réka
WWE Réka
új tag
Hozzászólás: 33
Azonosító: 169575
de jó én mindig is imádtam Kínát és Japánt na meg persze Koreát szóval ha ázsiai filmet adnának én annak csak örülni tudok XD biggrin.gif ( amerika kezd unalmas lenni)
2012. november 29. 20:49 #38
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12633
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Egyszerű példára lefordítva, olyan ez, mintha pénzért akarnának szeretete venni. Nem lehet. Pénzel nem lehet jó filmet készíteni, hozzáértértés és tehetség is kell hozzá. A színészeik európai vagy amerikai szemmel nézve pocsékak, csak azok az ázsiai színészek tudtak érvényesülni, akik felvették az ázsiaitól eltérő szokásokat. Senki nem kiváncsi európában vagy amerikában egy kézzel-lábbal hadonászó és mutagató színészre aki úgy bámul a kamerába a tátott szájával egy drámai jelenetben mintha egy lavina robogna felé. Nem lehet komolyan venni az ilyeneket.

Az pedig, hogy pl 100 film helyett csak 40-t akarnak bemutatni, a kalózipart fogja erősíteni. Aki meg akarja nézni, majd hozzájut nem legálisan, aztán belenéznek a kína producerek a saját seggükbe, mert az átlagnéző nem azt fogja nézni és várni, hogy vajon melyiket fogják bemutatni náluk és melyiket nem, hanem majd letölti ami érdekli.
4 felhasználónak tetszik: ophely88, Siistra, janet7, Black Hearth2
2012. november 29. 20:56 #39
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2012.11.29. 20:49)
Egyszerű példára lefordítva, olyan ez, mintha pénzért akarnának szeretete venni. Nem lehet. Pénzel nem lehet jó filmet készíteni, hozzáértértés és tehetség is kell hozzá. A színészeik európai vagy amerikai szemmel nézve pocsékak, csak azok az ázsiai színészek tudtak érvényesülni, akik felvették az ázsiaitól eltérő szokásokat. Senki nem kiváncsi európában vagy amerikában egy kézzel-lábbal hadonászó és mutagató színészre aki úgy bámul a kamerába a tátott szájával egy drámai jelenetben mintha egy lavina robogna felé. Nem lehet komolyan venni az ilyeneket.

Nekem speciel durva az arcberendezésük is, taszít a nyelvük (szinkronosan nem nézek semmit), emellett pedig teljesen más a kultúrájuk, amit egy európai vagy amerikai nem igazán tud megemészteni. Ez az egész Kína lesz a következő nagyhatalom a filmekben című sztori maximum a pénzesek fejében létezik, de a valóságban az én logikámat követve sosem fog.
2012. november 29. 20:58 #40
- törölt felhasználó -    
biztos, hogy nem....
5 oldal 1 2 3 4 5
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok