"kellő választék létezik, csak az emberek hozzáállásán kellene változtatni, a csatornák pedig tovább törik a fejüket, hogy találjanak valami megoldást"
Bullshit !!!
Nem a nézőkkel van a baj, hanem a tv csatornák fejeseivel, nincs értelme elkezdeni sorozatokat nézni, mert befejezetlenül leveszik a műsorról. Idén belekezdtem az újakba, de tudom, hogy a felét elfogják kaszálni és majd újra megmondhatom magamnak, hogy soha többet nem kezdek bele újba.
Hány sorozatot tudtok mondani az elmúlt 10 évből, amit befejeztek, nem levettek a műsorról nézettség hiányában vagy azért mert újakat indítottak helyette, hanem olyat amit lezártak, befejeztek, vége, pont - tudtok ilyet? Nem sok lehet ... és akkor kezdje el nézni az ember bármelyiket is?
A Drót 5 évadja, kerek volt, lezárták, elvarrták a szálakat és befejezték. Így kellene és nem addig folytatni a végtelenségig amíg ráunnak a nézők és a csatorna meg csodálkozik, hogy csökken a nézettség, majd emiatt leveszi a műsorról.
Nem nézünk elég sorozatot
2012. október 15. 07:49
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Szerintem ez nem feltétlenül baj.
Régebben eléggé sorozatfüggőnek számítottam (általános iskola, gimnázium eleje), de aztán kinőttem. Ma már alig nézek valamit. Körülbelül a híradást, időjárás-előrejelzést, a BK-t (azt se mindig és ha nézek is, csak azért, hogy könnyebb legyen elaludni
), illetve még a Castle az, amit nagyon-nagyon szeretek. Netről meg a DW, bár azzal is lemaradásban vagyok, mert már korántsem olyan lelkesítő számomra, mint az előző évadok és nem érzek óhatatlan késztetést, hogy elsők között lássam az epizódokat. Illetve kötelező program vasárnap esténként Poirot. Hát kb. ennyi. Ha jobban belegondolok, mást abszolút nem is nézek. És ami a legjobb: nem is hiányzik.
Én amondó vagyok, hogy nagy a választék: túl nagy. A bőség zavarában meg az ember inkább feladja, hogy oké, hagyjuk a fenébe. Én sokkal kevesebb sorozatot, műsort gyártanék, de legalább normális színvonalút és akkor lenne elfogadható nézettség.
Ja, és igen: sokat nyom a latba az is, amiről ToTo beszél. Ha félbehagynak valamit, mert nem a várakozásoknak megfelelően teljesít, az is eléggé lelombozó...
Régebben eléggé sorozatfüggőnek számítottam (általános iskola, gimnázium eleje), de aztán kinőttem. Ma már alig nézek valamit. Körülbelül a híradást, időjárás-előrejelzést, a BK-t (azt se mindig és ha nézek is, csak azért, hogy könnyebb legyen elaludni
Én amondó vagyok, hogy nagy a választék: túl nagy. A bőség zavarában meg az ember inkább feladja, hogy oké, hagyjuk a fenébe. Én sokkal kevesebb sorozatot, műsort gyártanék, de legalább normális színvonalút és akkor lenne elfogadható nézettség.
Ja, és igen: sokat nyom a latba az is, amiről ToTo beszél. Ha félbehagynak valamit, mert nem a várakozásoknak megfelelően teljesít, az is eléggé lelombozó...
1 felhasználónak tetszik:
Bessie
2012. október 15. 10:43
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12631 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.10.15. 07:49)
Szerintem ez nem feltétlenül baj.
), illetve még a Castle az, amit nagyon-nagyon szeretek. Netről meg a DW, bár azzal is lemaradásban vagyok, mert már korántsem olyan lelkesítő számomra, mint az előző évadok és nem érzek óhatatlan késztetést, hogy elsők között lássam az epizódokat. Illetve kötelező program vasárnap esténként Poirot. Hát kb. ennyi. Ha jobban belegondolok, mást abszolút nem is nézek. És ami a legjobb: nem is hiányzik.
Nem a várakozásokkal van baj, mert rendre azokat a sorozatokat veszik le, amik próbálnak mások lenni a többitől, mernek kisérletezni, változtatni a megszokott sablonokon, de neem, kell 25 nyomozós-helyszínelős-mentalista egykaptafa sorozat, de egy Alcatraz vagy a The Events meg lekerül a műsorról, mert az otthonülő nyugdíjasok nem azt nézik, hanem a Marichuy-t és társait.
Az HBO sorozatokat szeretem a legjobbak, messze színvonalasabbak az átlagnál és a minőség fontosabb, nyersek és nem akarják családbaráttá tenni mindenáron, ha nem olyan a téma. nem csinálnak viccet sajátmagukból, hogy kisiskolásoknak készítenek thriller vagy horror-sorozatot.
2012. október 15. 16:18
|
|
FeillaKoЯniac. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.27. Hozzászólás: 1942 Csatolások: 0 Azonosító: 176625 offline
|
Ez elég egyszerű, sorozatokat többnyire nem nézünk TV-ben, legalábbis én nem, megnézem őket inkább neten. De az ilyen rikácsolós műsorokat mégis szeretem TV-ben nézni, érhetetlen okoknál fogva. Nickelodeont évezredek óta nem néztem, MTV-ben pedig hányni tudnék az ilyen valóságshowtól, néha az MTV Rocksba hallgatok bele, de ennél többet nem tudok hozzáfűzni. Viszont az elég elszomorító, hogy én epekedve vártam a szeptemberi sorozatszezont, főoldalammá tettem a CW által kirakott premier dátumokat sőt most is van beosztásom, hogy neten az amcsi debütálás után egy nappal én szépen megnézem az adott epizódot watchseries-en, de mégis vannak akik leállnak a Jersey Shore-nál. Nem azt mondom, hogy az én sorozataim többek de istenem, hogy vezethet a nézettség listán az MTV és a Nickelodeon?
Bessie
2012. október 15. 16:29
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Ez a nem nézünk elég sorozatot rám nem vonatkozik.
De hogy a cikkhez is hozzászóljak: Amerikában hihetetlen mennyiségű pilotokat szoktak leforgatni. Nyáron nem győztem olvasni, hogy ebből, meg abból forgatnak részeket. Az az egyik gond, hogy a legtöbb mind egy kaptafára készül. Tehát nem csoda, hogy az emberek unják ugyanazt nézni. Igenis kell az eredetiség, és nem az, hogy minél több gyerek nézhesse a műsort. Aki azt akar nézni, arra ott a Disney, Nickelodeon, MTV.
Habár ez a cikk főleg Amerikáról szólt, ha jól értelmeztem, azért ez a hazánkra is vonatkozik. De csodálkozik ezen valaki? Évek óta szinte ugyanazt próbálják lenyomni az ember torkán. Ismétlések ismétlések hátán. Jó ha 1-2 új sorozatot megvesznek. DE azokat is sokszor olyan idősávba teszik, amikor az embernek aludnia kellene. Mégis mit várnak akkor?
Ja, csinálnak új csili-vili alcsatornákat, és oda rakják az új cuccokat! Viszont azokat nem tudja mindenki nézni! Mi marad a magyar embernek? Letöltés, online film/sorozat nézés. Hát gratulálok a sok okoska ötleteihez.
De hogy a cikkhez is hozzászóljak: Amerikában hihetetlen mennyiségű pilotokat szoktak leforgatni. Nyáron nem győztem olvasni, hogy ebből, meg abból forgatnak részeket. Az az egyik gond, hogy a legtöbb mind egy kaptafára készül. Tehát nem csoda, hogy az emberek unják ugyanazt nézni. Igenis kell az eredetiség, és nem az, hogy minél több gyerek nézhesse a műsort. Aki azt akar nézni, arra ott a Disney, Nickelodeon, MTV.
Habár ez a cikk főleg Amerikáról szólt, ha jól értelmeztem, azért ez a hazánkra is vonatkozik. De csodálkozik ezen valaki? Évek óta szinte ugyanazt próbálják lenyomni az ember torkán. Ismétlések ismétlések hátán. Jó ha 1-2 új sorozatot megvesznek. DE azokat is sokszor olyan idősávba teszik, amikor az embernek aludnia kellene. Mégis mit várnak akkor?
Ja, csinálnak új csili-vili alcsatornákat, és oda rakják az új cuccokat! Viszont azokat nem tudja mindenki nézni! Mi marad a magyar embernek? Letöltés, online film/sorozat nézés. Hát gratulálok a sok okoska ötleteihez.
2012. október 15. 16:48
|
|
marvellanytime-traveller |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.28. Hozzászólás: 1426 Csatolások: 133 Azonosító: 172167 offline
|
Én rengeteg sorozatot nézek, és van sok kedvencem amit újra újra meg nézek
D
Bessie
2012. október 15. 16:56
|
|
bubblegum..hivatásos boszorkány |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.13. Hozzászólás: 2173 Csatolások: 14 Azonosító: 175571 offline
|
hát ez van legalább nem ülünk egész nap a tv előtt xd
2012. október 15. 17:43
|
|
GossipCat |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.03.26. Hozzászólás: 606 Csatolások: 30 Azonosító: 172074 offline
|
A véleményem teljes mértékben ugyan ez, én is nagy sorozatrajongó vagyok, 6-8 sorit nézek, de a tv előtt hetente kb 1 órát ha ülök. A magyar csatornák ratyik, már nem azért... Fem3, RTL2??, És mégis minek? Az rtl, még a TVD 3. évadát sem szinronizálta, pedig az szerintem hozott volna nézettséget, de a 2. évad is éjjel volt, és hát az meg nem az éjjel dolgozók többségének a kedvence.. mármint éjjel aludni kell...Igazából nem is törik nagyon magukat, ez a nagy helyzet
Idézet (Bessie @ 2012.10.15. 16:29)
Ez a nem nézünk elég sorozatot rám nem vonatkozik.
2012. október 15. 18:34
|
|
rolllllleee♣Patience |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.24. Hozzászólás: 2166 Csatolások: 638 Azonosító: 131859 offline
|
kb én is sok sorozatot nézek, és a netről töltöm le nem a tv-ben nézem
2012. október 15. 18:46
|
|
domika666visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.02. Hozzászólás: 225 Csatolások: 0 Azonosító: 137666 offline
|
Ria1997. Igaz igaz, mert az RTL-en is csak ez a szar szappanopera megy. Az AXN meg talán az m1 en van amelyik j sorozat. Az AXN a teen wolf és a szellemekkl suttogó miatt. Az m1 az meg a egyszer volt hol nem volt és a bosszú miatt. A többi nem nagyon jó. Meg még az MTV.
2012. október 15. 20:21
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Blade Dancer @ 2012.10.15. 09:23)
Én már kínomban röhögtem rajta.
Idézet (Bessie @ 2012.10.15. 16:29)
Igen, hazánkra és más országokra is vonatkozik. A leírtak teljesen igazak, ha a tévés sorozatozást nézzük, valóban alacsony a nézettség nálunk is, reality/tehetségkutató shows és szappanoperák FTW, azok a nyerők nálunk is. A hiba csak ott van hogy nem embereket küldenek ki sorozatokat berendelni hanem csak 1 embert, aki dönt, ő dönti el hogy mi mit nézzünk.
A nagy választékról pedig csak annyit hogy sok van belőlük az biztos de választékosnak nem mondanám. Igaza van TOTO-nak, HBO-t kell nézni, mehet mellé a Starz, amcsi sorozatok közül szinte csak HBO-s műsorokat nézek és meg vagyok elégedve a minőséggel bár új mániám a kanadai sorozatok.
2012. október 15. 20:36
Az amerikaiak külön "állatfajta", ha tévézésről van szó. Nem érdeklik őket azok a sorozatok, amikben értelmes gondolatok vannak, kreativitás vagy ne adj' isten, normális színészi játék. Meg lehet nézni, mikre vannak rácuppanva- Jersey Shore meg a CSI ki tudja hányadik spin-offja. Az MTV-ben terhes tinédzsereket mutogatnak, aztán szörnyülködnek azon, hogy hány középiskolás lesz még az érettségi előtt szülő, vagy fekszik be abortuszra.
ophely88
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.