Starity

Máris elkaszálta a CBS egyik új sorozatát

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. október 11. 21:28 #21
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (Boscorelli @ 2012.10.11. 21:16)
Igazából, egészen őszintén szólva ezek az ügyvédes sorozatok, borzasztó gyengék, de szinte mind (néhány kivételtől eltekintve), ezért meg is lep, hogy évről-évre újrapróbálkoznak velük. Főleg a CBS, akik nem rég sültek fel a The Defenders-szel (Jog/Ászok), aminek a nézettsége nem is volt olyan rossz, de maga a színészi játék, és a sorozat alapötlete biztos bukás volt. Második évadba gondolom ezen motivációkból kiindulva bele se fogtak, jól döntöttek, én kb 6 részt bírtam, pedig 18 készült. biggrin.gif 
Aztán a Shark Törvényszéki ragadozó is CBS "termék" volt, és még nem is lett volna rossz, sőt, az első évad meglehetősen jól sikerült, de a másodikban a sztori elindult a csúszós lejtőn lefelé és gyorsan véget vetettek annak is, mielőtt átcsapott volna szenvedésbe. biggrin.gif
Gondolom CBS háza táján a JAG népszerűségére pályáznak, ami kétségtelen, hogy jó volt, de, egyúttal volt egy military jellege, ami hozzájárulhatott ahhoz, hogy nagy siker volt jenkiknél, de már az is nagyon régen volt. Amennyiben most kezdődne nem biztos, hogy eljutna 10 évadig, mert megváltoztak az igények, mások lettek, ahogy szavy is írja, a vámpíros téma nagyobb sláger.
Na meg, hasonló ügyvédes témában olyan filmek készültek, mint, a Philadelphia, Legbelső félelem, Törés, Lincoln Lawyer, Egy becsületbeli ügy, Védd magad, vagy a Ha ölni kell. Amelyek mind-mind három-négy kört vernek ezekre a sorozatokra, minden szempontból, szerintem. smileeee.gif

Tudtommal a Harry's Law volt és a Good Wife a két legismertebb ügyvédes/irodás drama, előbbit elkaszálták mert a fiatalokat nem kötötte le, a Good Wife pedig most is megy. Régen a JAG és társai jó sorozatnak számítottak bár soha nem tartoztak a kedveceim közé. Én láttam a Made in Jersey pilotot és nem volt rossz de hogy őszinte legyek, szerintem hétfői, vasárnapi de keddi idősávban is mehetett volna, oly mindegy, ez egy halva született ötlet, harmat gyenge projektek és mindig a falba akarnám ütni a fejem hogy miért próbálkoznak ezzel minden évben vagy második évben. Egyszerűen emberi ésszel felfoglhatatlan hogy egy olyan nézőcsoportnak mint az amerkai, miért akarnak egy ilyennel a kedvére tenni mikor náluk senki sem tudja jobban megmutatni a tetszésüket. Gyártószalagon készítik a vígjátékaikat, kóházas drámákat és krimi sorozataikat, a nézőket az sem érdekli ha semmi újdonságot nem lát, mert ők ezen nőttek fel, lásd NCSI és CSI, egy ugyanazon sémára épülnek fel az alapsztorik (spin off-ok is) és mégis szeretik nézni. Ha valami gyenge és nem illik a felhozatalba, mire fel a nagy pénzkidobás és a nagy cihő? A színészek pedig nem voltak túl jók, hogy őszinte legyek, de amerikai tévén elment volna az alakításuk, szerintem a sztori jobb lett de nem a legjobb szereplőket válogatták be, valami hiányzott belőle és a főszereplő amerikai akcentusa néhol sántított és azt az amcsik nem szokták szeretni. Mondjuk ez is az ő ökörségük, nem tudom sajnálni őket, válasszanak olyan főszereplőt akinek jobb amcsi akcentusa van, ennyi. pardon.gif
3 felhasználónak tetszik: Siistra, Bessie, Boscorelli
2012. október 11. 21:32 #22
- törölt felhasználó -    
Idézet (Bessie @ 2012.10.11. 21:24)
Viszont nem feltétlen garancia a sikerre, ha természetfeletti sorozatot csinálnak. Tavaly a The secret circle is kaszálás sorsára jutott, és nagy a valószínűsége, hogy a mostani beauty and the beast is a sorsára fog jutni. pardon.gif

Az utóbbi bukásában én sem kételkedem. A "szörny" egy baromi szép pali egy keloidos heggel az arcán. omg.gif _nevet.gif
2 felhasználónak tetszik: mse90, Bessie
2012. október 11. 21:35 #23
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (Siistra @ 2012.10.11. 21:32)
Az utóbbi bukásában én sem kételkedem. A "szörny" egy baromi szép pali egy keloidos heggel az arcán. omg.gif  _nevet.gif

Már pedig ha valami randa pofát válogattak volna be, valószínűleg 1 részt sem ért volna meg. rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: Bessie, Siistra
2012. október 11. 22:07 #24
- törölt felhasználó -    
Hűha,2 epizódig? Ez tényleg nem lehetett valami észvesztően jó.
2012. október 11. 22:11 #25
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Ajsika @ 2012.10.11. 22:07)
Hűha,2 epizódig? Ez tényleg nem lehetett valami észvesztően jó.

Azt tudjátok hogy létezett olyan sorozat aminek egyetlen része sem ment le végig, mert 25 perc után kaszálták el? Na az az igazán szívás. rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: rolllllleee, mse90
2012. október 11. 22:13 #26
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

StátuszR.I.P. (Acoustic Version) RITA ORA
Hozzászólás: 2166
Csatolások: 638
Azonosító: 131859
Idézet (ophely88 @ 2012.10.11. 22:11)
Azt tudjátok hogy létezett olyan sorozat aminek egyetlen része sem ment le végig, mert 25 perc után kaszálták el? Na az az igazán szívás.  rohog.gif

neba**z ohmy.gif na erről nem hallottam rohog.gif
2012. október 11. 23:33 #27
- törölt felhasználó -    
Hát ez...pech XD lebogés biggrin.gif na dehát tanulnak a rendezok belole..:ilyen sorozatot NEM csinálok tobbet XD
2012. október 12. 09:58 #28
- törölt felhasználó -    
Idézet (Mrs.Lestrange @ 2012.10.11. 14:18)
Így jártak. Legközelebb közkedveltebb filmet csinálnak.

Manapság nem tudnak jó filmet csinálni. A közkedveltebb az pedig a sok nyálas értelmetlen, tartalmilag 0 film, amit a sok igénytelen és ízléstelen ember néz. biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Blade Dancer
2012. október 12. 13:58 #29
Dzsenifer3
Dzsenifer3
Hozzászólás: 7117
Csatolások: 481
Azonosító: 155330
Nem ismerem ezt a sorozatot,de nem valami híres az biztos... biggrin.gif
2012. október 12. 17:54 #30
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (rolleee @ 2012.10.11. 22:13)
neba**z ohmy.gif  na erről nem hallottam rohog.gif

Igen. Egy angol sorozat remake-je volt, pár százezres nézővel. Annyira nem nézte senki, hogy 25 perc után levették a műsorról és egy órán belül telefonon a színészeknek és a stáb főbb tagjainak is felmondtak. Amerikában semmin sem kell meglepődni. rohog.gif

Igazából, sok sorozat van, ami jó lenne de az amcsik nem nézik, ezért kasza, sokszor a fejemet vakarom mikor berendelik a sorozatokat és már tudom hogy ez nem fog sokáig tartani, kaszálják 4-5 vagy 10 epizód után. Sokszor azt kívánom hogy inkább ne is rendelnének be belőle sorozatot, mert annál nincsen cikibb Amerikában amikor a szériádat kaszálják félúton vagy pár rész után. omg.gif
1 felhasználónak tetszik: rolllllleee
2012. október 12. 18:23 #31
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (ophely88 @ 2012.10.12. 17:54)
Igazából, sok sorozat van, ami jó lenne de az amcsik nem nézik, ezért kasza, sokszor a fejemet vakarom mikor berendelik a sorozatokat és már tudom hogy ez nem fog sokáig tartani, kaszálják 4-5 vagy 10 epizód után. Sokszor azt kívánom hogy inkább ne is rendelnének be belőle sorozatot, mert annál nincsen cikibb Amerikában amikor a szériádat kaszálják félúton vagy pár rész után. omg.gif

Nem tudom, én inkább azt az elvet vallom, hogy próbálkozzanak csak, az amcsiknál sosem lehet tudni, néha azért meglepődök, hogy milyen sorozatoknak sikerül több évadot megélni. Persze sok múlik a csatornán, vagy hogy milyen "közönségbarát" elemeket csempésznek bele, illetve minőségileg hogyan van kivitelezve (azért néhol még az is számít). És ezek valószínűleg nem érnek meg annyit, mint egy CSI (amíg élek, meg nem értem, mit esznek azon annyira, hogy 36 20 évados spin-offot kell gyártani belőle), de van rájuk is közönség. Csak fel kell kutatni. pardon.gif
2012. október 12. 18:36 #32
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (mse90 @ 2012.10.12. 18:23)
Nem tudom, én inkább azt az elvet vallom, hogy próbálkozzanak csak, az amcsiknál sosem lehet tudni, néha azért meglepődök, hogy milyen sorozatoknak sikerül több évadot megélni. Persze sok múlik a csatornán, vagy hogy milyen "közönségbarát" elemeket csempésznek bele, illetve minőségileg hogyan van kivitelezve (azért néhol még az is számít). És ezek valószínűleg nem érnek meg annyit, mint egy CSI (amíg élek, meg nem értem, mit esznek azon annyira, hogy 36 20 évados spin-offot kell gyártani belőle), de van rájuk is közönség. Csak fel kell kutatni. pardon.gif

Ez csak a minőségi csatornáknál fordul elő vagy ha olyan soriról van szó ami számukra nagyon új. A GOT például új nekik, meglepően mezítelen hogy őszinte legyek, erőszakos a maga módján. Én azt vallom hogy két kézzel szórják a pénzt és felesleges. Ők így nőttek fel, nem lehet őket okolni amiért a CSI szerű baromságoknál és Modern Family komédiáknál többre nem kíváncsiak (tisztelet a kivételnek, minden évben van egy- két sorozat amit szeretnek és tényleg jó) de általában nézettségi mutatójuk alacsony vagy tologatni kell őket az idősávban. EZ egy ilyen dolog, szerintem felesleges próbálkozni, ők ilyenek, ehhez vannak hozzászokva és nem is hiányzik nekik, ha érdekelné őket, néznének mást is. Amiről az ember nem tud,az nem fáj. rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: mse90, Siistra
2012. október 12. 19:18 #33
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.10.12. 18:36)
Ez csak a minőségi csatornáknál fordul elő vagy ha olyan soriról van szó ami számukra nagyon új. A GOT például új nekik, meglepően mezítelen hogy őszinte legyek, erőszakos a maga módján. Én azt vallom hogy két kézzel szórják a pénzt és felesleges. Ők így nőttek fel, nem lehet őket okolni amiért a CSI szerű baromságoknál és Modern Family komédiáknál többre nem kíváncsiak (tisztelet a kivételnek, minden évben van egy- két sorozat amit szeretnek és tényleg jó) de általában nézettségi mutatójuk alacsony vagy tologatni kell őket az idősávban. EZ egy ilyen dolog, szerintem felesleges próbálkozni, ők ilyenek, ehhez vannak hozzászokva és nem is hiányzik nekik, ha érdekelné őket, néznének mást is. Amiről az ember nem tud,az  nem fáj.  rohog.gif

Ebből a szempontból a "kisebb" kábeltévék szerintem bátrabbak, mint a "Big Four". HBO-n, AMC-n szerintem sokkal jobb sorozatok mennek.
1 felhasználónak tetszik: otyg
2012. október 12. 20:31 #34
otyg
otyg
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1094
Csatolások: 4471
Azonosító: 4076
Idézet (ophely88 @ 2012.10.12. 18:36)
Ez csak a minőségi csatornáknál fordul elő vagy ha olyan soriról van szó ami számukra nagyon új. A GOT például új nekik, meglepően mezítelen hogy őszinte legyek, erőszakos a maga módján. Én azt vallom hogy két kézzel szórják a pénzt és felesleges. Ők így nőttek fel, nem lehet őket okolni amiért a CSI szerű baromságoknál és Modern Family komédiáknál többre nem kíváncsiak (tisztelet a kivételnek, minden évben van egy- két sorozat amit szeretnek és tényleg jó) de általában nézettségi mutatójuk alacsony vagy tologatni kell őket az idősávban. EZ egy ilyen dolog, szerintem felesleges próbálkozni, ők ilyenek, ehhez vannak hozzászokva és nem is hiányzik nekik, ha érdekelné őket, néznének mást is. Amiről az ember nem tud,az  nem fáj.  rohog.gif

Nem hiszem, hogy a GoT pőresége és erőszakossága nagy újdonság volna, maximum az, hogy mindez fantasy környezetben történik. Például a jónéhány évvel ezelőtti Deadwood ugyanezeket tudta, csak épp western környezetben. Az, hogy országos csatornáknál sok a relatív igénytelen sorozat, az főleg annak köszönhető (szerintem), hogy egy évadon belül nagyon sok részt kell (20 felett)prezentálni, ráadásul olyan műfajokban, amikben komoly újdonságokat már nem lehet mutatni. A nyomozós sorozatok minden alaptétele már megvolt (akár többször is) régebbi sorozatokban, újdonságot csak a környezet jelenthet. Ráadásul nagyon összefüggő történetet sem csinálhatnak, mert komoly tényezőt jelentenek az időszakos nézők, akik csak néha bekapcsolódnak. Az idei évadban az országos csatornákról eddig nem is volt olyan sorozat, ami komolyan eltalált volna, szinte mindegyik csalódás volt, mert sokkal többet ki lehetett volna hozni belőlük (talán a Ben and Kate és a Last resort az, aminél maradok, mert eddig érdekesek voltak, de ez utóbbi esetében is kérdéses, hogy merre tudnak továbbmenni).
Ebből a szempontból kitüntetett helyzetben vannak a kábelcsatornák, hiszen ha ők nem produkálnak, akkor előfizetőjük sem lesz. Nem véletlen, hogy szinte az összes jobb sorozat (GoT, Mad men, The killing, Walking dead, Justified, Breaking bad, Shameless, Dexter, Homeland stb) ilyen kisebb/nagyobb kábelcsatornákon megy. Ők tudnak egy évadban gondolkodni, lehet összefüggő a történet és a többnyire 13 részbe szinte minden belefér. Ráadásul a színészekre is jobban odafigyelnek, mert egy jó casting mindent eldönt (meg lehet azért figyelni, hogy az országos csatornákon mennyire sablon figurákban gondolkodnak, akár ha a külsőt, vagy a belsőt nézzük, míg például egy Breaking bad elé nem azért ülök le, mert szép, jóállású embereket akarok látni, hanem a színészi játék miatt). smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Siistra
2012. október 15. 09:25 #35
- törölt felhasználó -    
Nagyon érdekes lehetett akkor. biggrin.gif Még jó, hogy én csak 1 sorozatot nézek, de annak megvan a nézettsége és a színvonala. smileeee.gif
2012. november 11. 15:33 #36
- törölt felhasználó -    
Várható volt. ezen nincs semmi meglepő.
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok