Starity

Ne vásárolj, fogadj örökbe!

9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. október 06. 16:58 #81
Lena015
Lena015
visszatérő vendég

StátuszI LOVE GREECE
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 138
Csatolások: 0
Azonosító: 42512
Nekem is menhelyről örökbefogadott kutyusom van és szerintem sokkal hálásabbak és ragaszkodóbbak, mint tenyésztett társaik. Persze én minden kutyát imádok, a tenyésztettet is, de tuti nem fizetnék kutyáért.
2012. október 06. 17:13 #82
SsciorLuv
SsciorLuv
Hozzászólás: 1146
Csatolások: 585
Azonosító: 183769
Én biztos,hogy örökbe fogok fogadni csak kérdés,hogy mikor,mert sajnos ilyenkor a szülő is akadály..:/
2012. október 06. 17:32 #83
Caroline W.Lightning
Caroline W.Lightning
NotBad™

Státusz"Te vagy a pengém, és egyben az artériám"
Hozzászólás: 1067
Csatolások: 22
Azonosító: 158384
Ajj... szerintem is, egy keverék kutyus is ugyanolyan odaadó, mint a fajtatiszta társai. Szomorú, hogy a menhelyek teli vannak, és nem tudják hová tenni szegény utcáról összeszedett állatokat, és elaltatják őket. Vagy ami még rosszabb, megszűnik a menhely, mert senki nem támogatja őket, így akiken nem adnak túl, azokat egyszerűen elaltatják. Ez van most a városunkban :/
2012. október 06. 18:37 #84
- törölt felhasználó -    
hát elég szomorú hogy ide fajultak a dolgok hogy el kell altatni szegénykéket mert a "gazdájuk" kidobta őket pedig fogalmuk sincs róla mennyire szeretni valóak az állatok. Azokat az embereket sem értem akik alábecsülik a "korcs" kutyákat vagy más állatokat hisz ugyanolyan élőlény mint bármely fajtatiszta társa
2012. október 06. 21:03 #85
FantasticGirl.
FantasticGirl.
visszatérő vendég
Hozzászólás: 355
Azonosító: 183249
hát mi párommal tenyésztőtől vettünk Cavalier King Charles spánielt... mindenképp ilyet, és minenképp kölyök kutyust akartunk.. szétnéztünk menhelyen is, de olyan ritka az országban hogy a környéken sehol nem volt... egyébként hülyeség hogy a tenyésztők csak az anyagiakat nézik.. aki ezért tenyészt az nem tenyésztő, az szaporító, és az ilyen ember tesz rá magasból hogy egészséges-e a kutyus, vagy nem, hordoz-e genetikai betegséget vagy nem, a king charles nagyon hajlamos a szívbetegségekre... egy rendes tenyésztő pedig szűri a kutyákat a genetikai betegségekre, nem csak pénzt csinál belőlük, azért olyan drága... el lehet ítélni, mi igen is fizettünk a kutyusért, és imádjuk, azóta olyan nekünk mint a kisbabánk, ha megyünk valahová jön velünk, ha több napra főleg... oké hogy menhelyről más kutyák életét mentheted meg, de ha nem olyat kapsz amilyet igazán szeretnél, olyat amiről mindig álmodtál, mint mi a king charlesról, nem leszel vele igazán boldog...

korcs kutyákról meg annyit, volt már nekünk is, volt okos is meg eszméletlen hülye is, bocs... papáméknak most is van beráthegyi meg valami utcamix keverék kutyus, de olyan buta hogy az fájdalmas, kölyök korában még suliba is vitték de semmi nem ragadt rá... eddig 1 olyan keverék kutyánk volt, amelyik tényleg okos volt, nagyon is, csak elpusztult.. a többiről hadd ne beszéljek. keverékekkel az a legnagyobb probléma hogy nem tudhatod mennyire lesz intelligents, papámáké a falra jár pisilni, máshová nem hajlandó... fajtatisztáknál legalább tudod mire számíts nagyjából, uszkár pl nagyon okos fajta (ritka a kivétel) egyes fajtákról meg hadd ne beszéljünk olyan borzalmasak..

úgyhogy erről ennyit, ha konkrétan akarsz valamit, akkor tenyésztőhöz menj, ha pedig mindegy, csak kutyus legyen hogy legyen mit dédelgetni meg szeretgetni, akkor tényleg menj menhelyre... nekünk nem volt mindegy, mi foggal-körömmel ragaszkodtunk a king charles-hoz, még csak alig fél éves a kutyus, mégis olyan mintha a kislányom lenne, bele pusztulnék ha eltűnne vagy baja lenne...

különben jó lett a cikk, csak én azzal hogy minden féle képpen menhelyről vigyünk kutyát van hogy veszekednék... lehet utálni.. :S
1 felhasználónak tetszik: Mirjána
2012. október 06. 22:18 #86
Viki Malik
Viki Malik

Státusz;)
Hozzászólás: 545
Azonosító: 179754
Nagyon jóóóó cikk lett...én is örökbe fogadnék csak hát....
2012. október 06. 22:18 #87
Viki Malik
Viki Malik

Státusz;)
Hozzászólás: 545
Azonosító: 179754
..vannak akadályok..sajnos sad.gif
2012. október 06. 22:25 #88
- törölt felhasználó -    
Igen,a menhelyi kutya is tud szeretni,és szerető gazdira vágyik! Ugyanolyan lelkük van,mint egy elkényesztetett Yorks Terriernek,vagy még nagyobb..Nem szidni akarom az ilyen mini kutyákat,mert imádom az összes kutyát,cak van,aki eléggé elkényeszteti őket,körömlakk,ruha meg ilyenek..szerintem az a kutya,aki felöltöztetnek,és kifestik a körmeit,ő is úgy érzi magát,mint egy menhelyi kutya....:S
2012. október 07. 00:05 #89
- törölt felhasználó -    
Nagyszüleimnek is örökbe fogadott kutyájuk van, eddig mindegyik az volt, és egyikkel sem volt baj, sőt! A jelenlegi egy rendkívül okos kutya, elég egyszer elmondani neki a dolgokat és megérti, felfogja, hogy a nem az nem. Az ételhez sem nyúl hozzá addig ameddig nagyapám azt nem mondja, hogy a tiéd.
A legtöbb menhelyi kutyától az emberek azért tartanak, mert a) vagy nem ők nevelték, és ezért félnek tőle, vagy cool.gif ragaszkodnak a fajtisztához, c) rossz tapasztalatokat hallanak.
Nem mindent kell egy véleményre lapozni. mellow.gif
Viszont, ha már az ember úgy dönt - legyen az akár fajtiszta, akár keverék, akár tenyésztőtől, akár menhelyről, egy dolgot kell betartania: szeretnie kell a kutyát, macskát, bármit és nem kitenni az utcára.
2012. október 07. 10:19 #90
kataszeles90
kataszeles90

StátuszElég a tréből? Állj fel a térről. :D
Hozzászólás: 716
Azonosító: 183145
Nekünk is egy fogadott kutyánk van!!!
2012. október 07. 10:19 #91
kataszeles90
kataszeles90

StátuszElég a tréből? Állj fel a térről. :D
Hozzászólás: 716
Azonosító: 183145
Ez a cikk nagyon jó lett remélem mások is felfigyelnek majd rá!!
2012. október 07. 10:30 #92
- törölt felhasználó -    
kataszeles90 egyet értek!!
2012. október 07. 11:07 #93
IAmJulcsi
IAmJulcsi
Pretty Liar ✔

Státusz#goodbyeglee
Hozzászólás: 3543
Csatolások: 749
Azonosító: 165186
Mi akkor kapunk kutyust, ha a húgomnak jólessz a félévi bizije. ^^ Szerintem mi is menhelyről fogadjuk örökbe!^^
2012. október 07. 12:36 #94
- törölt felhasználó -    
Mi egy fajtiszta németjuhász szukát fogadtunk örökbe a menhelyről a németjuhász (fiúnk-hoz biggrin.gif smileeee.gif most már van olyan 7 db kutyánk...Csakhogy van 1 ,macskám biggrin.gif
2012. október 07. 12:39 #95
Ibarbii.
Ibarbii.
új tag

Státusz,,Now, that you're here I just feel like I'm constantly dreaming <3
Hozzászólás: 27
Csatolások: 3
Azonosító: 187299
Csodás cikk lett.! (:
Nekem van 2 kutyusom,akiket születésnapomra kaptam,viszont a cicáimat menhelyről fogadtam. heart.gif
2012. október 07. 12:56 #96
starci
starci
visszatérő vendég

StátuszJobb ha beszélnek rólad mintha észre se vennének
Hozzászólás: 260
Azonosító: 178925
Szerintem szép cikk. Nekem is van egy kutyám és nagyon szeretem. Még ha keverék is.
2012. október 07. 14:40 #97
gyurmiiiii
gyurmiiiii

StátuszA kiabálásnál a mosolygós irónia sokkal kegyetlenebb fegyver.;))
Hozzászólás: 503
Csatolások: 97
Azonosító: 149380
Igen tanulságos cikk, remélem, hogy sok árva kutyuson fognak segíteni:)
2012. október 07. 17:46 #98
Blondie.Star
Blondie.Star
visszatérő vendég

StátuszMindenki egyszer lehet igazán szerelmes!
Hozzászólás: 185
Azonosító: 141807
Szerintem nagyon jó cikk! Érdemes lenne ezen elgondolkoznia azoknak az embereknek akik több tíz ezer forintot fizetnek a "fajtiszta" kutyákért, ahelyett hogy szinte "semmi" pénzért fogadjanak örökbe egy ugyan olyan kis kutyát. (:
2012. október 07. 19:18 #99
Slife13
Slife13
új tag
Hozzászólás: 30
Azonosító: 173810
Nagyon tetszett a cikk:)
Nekünk is örökbefogadott kutyánk van (L)
2012. október 07. 20:43 #100
- törölt felhasználó -    
Vannak olyn emberek akik azt mondják hogy a nem fajtiszta kutyák idegesítőek,csk azok kaparnak és csak azok ásnak.Nem értek egyet!Szerintem sokkal idegesítőbb egy csivava vagy egy yorkshiere terrier ugatását hallgatni egész nap mint,hogy mondjuk egy keverék csak akkor ugasson amikor valaki a kapunkban áll.
Nem értem azokat sem akik azt mondják hogy tök hülyeség menhelyi kutyát vásárolni mert azzal egyszer már történt baj.Erre csak nnyit tudok mondani hogy:
A menhelyi állatok csakis az olyan emebrek miatt kerülnek a menhelyekre mint TE!!!!
Védd a állatokat és menhelyről hozz kutyát,macskát!!!!!

UI.:A keresztapám barátnője is egy menhelyen szokott segíteni.A Derecskei Álltbrátok Közhaszonú Egyesülténél.Aki teheti látogasson el oda és segítsen!
9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!