Én nagyon szívesen fogadnék be egy kutyust menhelyről,csak nem alkalmas erre a házunk.
Ne vásárolj, fogadj örökbe!
2012. október 05. 18:28
Jó cikk
Mi is fogadtunk örökbe egy cicust,és nagyon "hálás" érte.Például,ha sírok,azonnal oda jön hozzám és dorombol.
2012. október 05. 18:47
|
|
Claudia Bloomúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.28. Hozzászólás: 74 Csatolások: 0 Azonosító: 184925 offline
|
sjanos nem lehet állatom:( pedig nagyon szeretnék örökbe fogadni egyet...
2012. október 05. 19:49
|
|
Fanni0325Miss Anonymus |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.05. Hozzászólás: 1695 Csatolások: 7 Azonosító: 138041 offline
|
Szuper a cikk! Mi menhelyről fogadtuk örökbe az új kiskutyánk, sosem tenyésztőtől vesszük. Egyrészt, mert drága és nincs rá keret, meg jobban szeretünk a menhelyre járni. Imádom az állatokat!
2012. október 05. 21:16
|
|
Misaodracarys™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.11. Hozzászólás: 2123 Csatolások: 689 Azonosító: 161943 offline
|
Hatalmas butaságnak tartom az olyan kommenteket miszerint egy örökbe fogadott kutya jobban szereti/megbecsüli a gazdáját stb.
Ez tényleg nem ezen múlik,amelyik kutyát szeretik az általában viszont szereti a gazdáját,függetlenül attól,hogy örökbefogadott,vagy tenyésztőtöl vették.
2012. október 06. 00:32
|
|
Gabor28Mr. Sunshine |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.06.24. Hozzászólás: 2116 Csatolások: 18119 Azonosító: 33038 offline
|
Idézet (Mrs.Lestrange @ 2012.10.04. 08:21)
Az az igazság, hogy én válogatós vagyok. Nekem csak fajtatiszta kutya kell és mivel van, nem tervezek még egyet sem örökbe fogadni, sem venni.
Hát ez egy igen szép felfogás
Nem tudom mitől több egy fajtiszta kutya, mint egy keverék. Az enyém se fajtiszta és pont ugyanúgy ugat, fut, játszik, eszik és végzi a dolgát, mint a fajtiszta társai. A szeretetről amit ad (és kap) már ne is beszéljünk.
Bár tény nekem nem a külseje miatt kell. Bár hozzáteszem az én szememben ő a leggyönyörűbb teremtmény a földön...
2012. október 06. 07:52
|
|
ZsocchanD |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.22. Hozzászólás: 745 Csatolások: 0 Azonosító: 184302 offline
|
Nekünk van egy mopszunk, állítólag fajtiszta, de a másik fajtiszta kutyákhoz képest sokkal hosszabb lábai vannak, és karcsubb is a teste. De attól függetlenül őt szeretem a legjobban a világon
2012. október 06. 08:33
|
|
Dormavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.02.24. Hozzászólás: 110 Csatolások: 0 Azonosító: 146111 offline
|
Nekem is van egy kutyám egyáltalán nem fajtatiszta asszme yorki és foxi keveréke de nekem ő jelenti a világot!! <3
és nem értem egyes embereket ,hogy korcsnak meg söpredéknek nevezik a keverék kutyákat, pedig nekik is van szívük ugyan olyan érző lények mint a fajtiszta fajtatársai.
És szép cikk lett!
és nem értem egyes embereket ,hogy korcsnak meg söpredéknek nevezik a keverék kutyákat, pedig nekik is van szívük ugyan olyan érző lények mint a fajtiszta fajtatársai.
És szép cikk lett!
2012. október 06. 09:54
|
Cyberlinkúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.12. Hozzászólás: 3 Csatolások: 0 Azonosító: 167090 offline
|
Csak megsúgom halkan, hogy a "korcsok" vagy is a keverékek sokkal de sokkal ellenállóbbak mint a fajtiszta társai pl. megmérgezik őket a fajtiszta lehet úgy marad örökre, nem tud rendesen járni, egyéb bajai maradnak, a keverék meg pár hét után kiheveri, mintha mi sem történt volna, meg egyéb dolgok. A fajtiszta max kiállításokon ér többet, sok majomnak csak olyan kell, de a keverékek úgye egyes fajoktól, akár többől is a jobbat kapja...
1 felhasználónak tetszik:
Sally Sparrow
2012. október 06. 10:03
|
|
bettike99unicorn. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.28. Hozzászólás: 3977 Csatolások: 159 Azonosító: 151860 offline
|
Ez így van. Sokan vegyetek menhelyről, mert hogyha nincs a menhelynek pénze, és nagyon sok állat van, akkor sajnos annak altatás lesz a vége. Higyjétek el, hogy azok az állatok is ugyanolyan hűségesek, mint akik tenyésztőtől vannak.
Amúgy remek cikk lett.
2012. október 06. 10:37
|
|
cicusmicus8b!tch |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.27. Hozzászólás: 1004 Csatolások: 31 Azonosító: 184793 offline
|
Én nagy állatbarát vagyok szivem szerint mindet hazzavinném csak nem férnénk el
2012. október 06. 11:39
|
|
Sheeranatorúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.09.27. Hozzászólás: 25 Csatolások: 0 Azonosító: 186756 offline
|
Van igazság a cikkben, de szerintem nagyon szűklátokörű volt az írója. Például én is szerettem volna menhelyi kutyust, de apám allergiája miatt csak a nem szőrhullós, fajtatiszta kutya jöhetett szóba. A másik az, hogy a tenyésztők általában szintúgy szívüket-lelküket beleadják a kutyusaik nevelésébe, a haszonért dolgozókat szaporítónak hívják. Ettől függetlenül támogatom azt, hogy aki teheti, fogadjon örökbe, de remélem azért a tenyésztőkről sem fog rossz kép kialakulni egyesekben.
2012. október 06. 11:56
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (Sheeranator @ 2012.10.06. 11:39)
apám allergiája miatt csak a nem szőrhullós, fajtatiszta kutya jöhetett szóba. A másik az, hogy a tenyésztők általában szintúgy szívüket-lelküket beleadják a kutyusaik nevelésébe, a haszonért dolgozókat szaporítónak hívják.
Menhelyen szerintem találnál rengeteg nem szőrhullós fajtatiszta kutyát is...
Mondhat bárki bármit, én sem szeretem a tenyésztőket. Lehet, hogy szeretik az adott fajtát, de attól még gusztustalan, ahogy üzletelnek velük. Soha nem adnék kutyáért pénzt... Pláne nem 10, meg 100 ezreket...
Rengeteg szerencsétlen sorsú kutyus van a világon, akik szerető gazdit keresnek valamelyik menhelyen. És nagyon sok köztük a fajtatiszta is. Sőt, léteznek kifejezetten fajtamentők is.
Egyébként egyet kell értenem azokkal, akik azt mondják, hogy a fajtatiszta kutyák többsége nagyon beteges és rövid életű, míg azok az ebek, akik keverékek, sokkal strampabb immunrendszerrel és idegrendszerrel is rendelkeznek általában.
Én egyébként személy szerint németjuhász-bolond vagyok, de nem ragaszkodom a tökéletes vérvonalhoz. Sajnos ez a fajta elég divatfajtának számít az utóbbi időben és bizony a túltenyésztett állatok nagyon betegesek.
2012. október 06. 14:26
|
|
Kyra99 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.03. Hozzászólás: 3648 Csatolások: 603 Azonosító: 150526 offline
|
Az egyik kutyánkat elaltatták volna, ha nem hozzuk haza, a másik kettőt viszont nem menhelyről hoztuk, vagy ilyesmi.
Én allergiás vagyok a kutyaszőrre, a macskaszőrre pedig nagyon, de kutyám biztosan lesz. Eddigi életemben körülbelül 6 kutyánk is volt, de kibírtam a tüsszögést, soha semmilyen nagyon komoly bajom nem lett tőlük. Szerintem tökmindegy, hogy keverék, vagy fajtiszta kutyád van, vagy sem.. Mindegyik szerethető.
Én allergiás vagyok a kutyaszőrre, a macskaszőrre pedig nagyon, de kutyám biztosan lesz. Eddigi életemben körülbelül 6 kutyánk is volt, de kibírtam a tüsszögést, soha semmilyen nagyon komoly bajom nem lett tőlük. Szerintem tökmindegy, hogy keverék, vagy fajtiszta kutyád van, vagy sem.. Mindegyik szerethető.
2012. október 06. 16:01
Szerintem a menhelyen is vannak fajtiszta kutyusok, énis szeretnék kutyát, de anyumék sajnos nem engedik meg
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.