Starity

Mit gondolsz a sulis egyenruháról?

15 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. január 28. 20:46 #61
Andi0729
Andi0729
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 1
Csatolások: 0
Azonosító: 194428
Szerintem hülyeség! smileeee.gif Nálunk még nincs és nem is akarom hogy bevezessék egyik iskolába sem, szerintem ezzel mindenki így van.
Tuti hogy nem venném fel de szerintem senki! rohog.gif smileeee.gif
2013. január 29. 16:35 #62
rek4
rek4

Státusz"Nem az a fontos, hogy a madár hányszor csap a szárnyával, hanem, hogy íveljen."
Hozzászólás: 891
Csatolások: 459
Azonosító: 160752
Az angol nyelvterületeken általában a magániskolákban van ilyen. Egyrészt azért, mert amint kilépnek az iskolából a diákok, az utcán is mindenki tudja róluk, hogy ők melyik iskola tanulói. Ezzel egyfajta fegyelemre is kényszerítik őket, hiszen az iskolájukat képviselik, másrészt kitüntetés is, hiszen a magániskolákban igen magas a tandíj és a tantervi elvárások is jóval meghaladják egy állami iskola szintjét, így ezek a diákok tehetségesebbek és okosabbak - már a köztudat szerint -, hiszen nem járhat akárki ilyen iskolákba. Másrészt azt is jelzik, hogy minden diák egyenlő. Az iskolai közösségen belül megteremti az egyensúlyt, hiszen nem a külseje, az öltözködése alapján ítélik meg az embereket, hanem az érdemei alapján, tehát az iskolai egyenruha alapvetően megtanítja mindnkinek, hogy nem a ruha teszi az embert.
Több távolkeleti, ázsiai országban, főként Kína és Japán egyes területein (ha jól tudom) minden iskolában kötelező az egyenruha. Ott egész más jelentése van ennek: A közösségi szellemet hivatott megteremteni, vagyis a "mindenki egyenlő" elvét. Ha jól emlékszem, még Hollandiában is és Svájc egyes kantonjaiban kötelező, mind a mai napig.

Alapvetően pozitív dolognak tartom, főleg általános suliban lenne nagyon fontos, hiszen a kisgyerekek már abban a szellemben nőnének fel, hogy a külsőségek nem igazán fontosak, főként nem az iskolában. Sok olyat hallok, hogy a kicsik bántják azokat, akiknek nem futja drága ruhákra, vagy kiegészítőkre, erről pedig nem is tehetnek.
13 felhasználónak tetszik: Porcicca, Misao, Pöttömke, Beyla, vdorina96, Blackbird03, Peszti, Breakout, Lady Suzy, Sugarbabes, icarlyluv, bibicsibi, Queenie
2013. január 29. 16:40 #63
sMokEe.cLouD
sMokEe.cLouD
Makaveli
Hozzászólás: 3052
Csatolások: 1445
Azonosító: 191058
Mêg soha nem volt rajtam. Remélem nem is lesz.
2013. január 29. 16:59 #64
- törölt felhasználó -    
A mi sulinkban nincs, bár biztos nem halnék bele, ha viselnem kéne, de nem hiányzik..! smileeee.gif
2013. január 29. 17:39 #65
vikike0614
vikike0614

StátuszWeak people revenge. Strong people forgive. Intelligent people ignore.
Hozzászólás: 950
Csatolások: 88
Azonosító: 138487
Én szeretném is meg nem is...így az a jó ,hogy kifejezhetem a stílusom,de ha lenne egyenruha akkor az lenne a jó ,hogy nem lenne külömbség az emberek között és nem néznék le az emberek ennyire a másikat..
tehát fifty-fifty. rohog.gif
2013. február 01. 14:43 #66
- törölt felhasználó -    
Hát, nálunk nagyon régen kellett hordani, még 1. 2. osztályban... mondjuk szerettem heart.gif De azért most már nem igazán venném fel...
2013. február 02. 09:28 #67
Tündiii
Tündiii
Hozzászólás: 1994
Csatolások: 228
Azonosító: 149865
Nálunk soha nem volt. Igazából szerintem nem lenne hülyeség bevezetni, mert néhányan úgy gondolják, hogy a ruha teszi az embert. rolleyes.gif
2013. február 08. 21:49 #68
Klaudia.SnuphfenEll
Klaudia.SnuphfenEll

StátuszThanks for wathcing <3
Hozzászólás: 546
Csatolások: 55
Azonosító: 195508
Nekünk nincsen de őszintén én is megpróbálnám smileeee.gif
2013. február 09. 09:30 #69
Bia_20
Bia_20
So now I'm getting change, people looking at me strange.

StátuszA világ nem kívánságteljesítő gyár.
Hozzászólás: 1124
Csatolások: 69
Azonosító: 188375
Fel nem húznám... ízléstelen.. dry.gif
2013. február 09. 11:04 #70
- törölt felhasználó -    
Gusztustalan ! Soha nem venném fel !!!
2013. február 09. 11:18 #71
Blackbird03
Blackbird03

StátuszIf you read, you will know that I have not written anything here.
Hozzászólás: 752
Csatolások: 284
Azonosító: 161100
Azt hiszem, hogy van benne igazság.
Tapasztalatból beszélek. Az egyik osztálytársam azért van kirekesztve, mert mindig ugyanabban a ruhában megy suliba.
Másrészt meg általánosságból beszélek, ami alatt konkrétan azt értem, hogy egy ember szívesebben barátkozik egy csinosan/divatosan öltözött személlyel, mint egy szakadt farmeres csóringerrel. Én is így jártam. Egy fullos csajjal próbáltam meg barátkozni, aki nagyon trendi, és kezdetben még jófejnek is tűnt, de aztán pár hét után rá kellett jönnöm, hogy a feslett nacis szegényebb körülmények között élő srácnak sokkal tisztább lelke van. biggrin.gif És ez most nem érzelgősség, de azt hiszem, el kéne gondolkodnia ezen mindenkinek. Nyilván azért ennek is lennének hátulütői, ha netán mégis egy csoda folytán bevezetnék az egyenruhát, de összességében együttvéve talán jobban járna a mai fiatalok nagy része, ha nem a borító alapján ítélné meg könyvet, hanem az alapján, hogy mi van benne.
A másik meg: eléggé sok európai, amerikai országban és az ottani iskolákban kötelező az egyenruha használata. Na most, ennyi erővel ha bemondanák a tv-ben, hogy Amerikában, Angliában vagy Franciaországban ez a divat, akkor azt hiszem, minden második csitri megszavazná a ruha kötelező használatát. _nevet.gif
2013. február 09. 12:35 #72
Noeemihummel
Noeemihummel
visszatérő vendég

StátuszSuliiiiiiiiii :( -_-
Hozzászólás: 400
Csatolások: 2
Azonosító: 193332
Szerintem nagyon nagy hülyeség mi van ha valami bénát adnak! Nem akarok egyen ruhát! FÚJ grrr.gif
2013. március 23. 20:58 #73
Katherinesexypierce
Katherinesexypierce
visszatérő vendég
Hozzászólás: 235
Csatolások: 17
Azonosító: 198388
nagyon hülyén néznek ki én nem veném fel semelyiket
2013. március 26. 14:53 #74
Dzsenifer3
Dzsenifer3
Hozzászólás: 7117
Csatolások: 481
Azonosító: 155330
Egy-kettő kép az egyenruháról...
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. március 26. 14:59 #75
Hustler
Hustler
­
Hozzászólás: 1521
Csatolások: 89
Azonosító: 176857
Idézet (Blackbird03 @ 2013.02.09. 11:18)
Azt hiszem, hogy van benne igazság.
Tapasztalatból beszélek. Az egyik osztálytársam azért van kirekesztve, mert mindig ugyanabban a ruhában megy suliba.
Másrészt meg általánosságból beszélek, ami alatt konkrétan azt értem, hogy egy ember szívesebben barátkozik egy csinosan/divatosan öltözött személlyel, mint egy szakadt farmeres csóringerrel. Én is így jártam. Egy fullos csajjal próbáltam meg barátkozni, aki nagyon trendi, és kezdetben még jófejnek is tűnt, de aztán pár hét után rá kellett jönnöm, hogy a feslett nacis szegényebb körülmények között élő srácnak sokkal tisztább lelke van. biggrin.gif És ez most nem érzelgősség, de azt hiszem, el kéne gondolkodnia ezen mindenkinek. Nyilván azért ennek is lennének hátulütői, ha netán mégis egy csoda folytán bevezetnék az egyenruhát, de összességében együttvéve talán jobban járna a mai fiatalok nagy része, ha nem a borító alapján ítélné meg könyvet, hanem az alapján, hogy mi van benne.
A másik meg: eléggé sok európai, amerikai országban és az ottani iskolákban kötelező az egyenruha használata. Na most, ennyi erővel ha bemondanák a tv-ben, hogy Amerikában, Angliában vagy Franciaországban ez a divat, akkor azt hiszem, minden második csitri megszavazná a ruha kötelező használatát. _nevet.gif

A mi iskolánkban senkit nem rekesztenek ki/ítélnek meg az öltözködése alapján. Maximum a hátad mögött beszél ki néhány rosszindulatú csaj, de a közösségi szerepet nem befolyásolja. Az egyenruha elmossa a különbségeket, ez igaz, de egyúttal az egyéniségeket is. Ki akarna ugyanolyan lenni, mint mindenki más?
2013. március 26. 23:32 #76
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Hustler @ 2013.03.26. 14:59)
A mi iskolánkban senkit nem rekesztenek ki/ítélnek meg az öltözködése alapján. Maximum a hátad mögött beszél ki néhány rosszindulatú csaj, de a közösségi szerepet nem befolyásolja. Az egyenruha elmossa a különbségeket, ez igaz, de egyúttal az egyéniségeket is. Ki akarna ugyanolyan lenni, mint mindenki más?

Hát akkor te egy nagyon jó iskolába járhatsz, mert én is fordultam már meg gimnáziumokban, és mindenhol az öltözködés volt a téma. Az egyik gimit azért hagytam ott, mert szabályosan éreztették velem a lány osztálytársaim, hogy nem vagyok menő és gazdag fruska, szóval az olcsóbb helyeken vettem mindig is a ruháimat, és nem Bershkában, Zarában, meg ezekben a menő üzletekben. Szabályosan lenéztek és egy darab szemétként kezeltek, így másfél év után kerestem egy másik sulit, mert úgy voltam vele, hogy ennél csak jobb lehet. Az egyéniségről meg annyit, hogy lehet, hogy te neked van, de tíz lányból kilencnek nincs. Felszállok a metróra és nézem a fiatal kislányokat, aztán azon kapom magamat, hogy ugyanúgy néznek ki. Ugyanaz a haj, ugyanazok a ruhák, kiegészítők, sminkek, táskák, cipők, szolizott bőr stb. Most ebben hol van az egyéniség és az egyediség? Nem vesztene sokat a világ, csak maximum ezek az ostoba fruskák nem tudnák kitenni azokat, amikkel egy nő rendelkezik, s normálisan és ízlésesen lennének felöltözve, nem pedig úgy, mint Mariska a sarokról. unsure.gif Egyébként én sem öltözködöm feltűnően, mégis egyéniségnek tartom magamat, pedig farmert hordok, normális felsőket, pólókat, jó kis meleg pulcsikat és kardigánokat. Nem festettem zöldre a hajamat és borotváltam le oldalt, nem hordok acélbetétes bakancsot, csak egyszerűen nőiesen öltözködöm, mégis többnek tartom magamat ezeknél a "stílussal rendelkező" kislányoknál. Ne feledd, az egyéniség az a személyiség, és nem az öltözködés! Öltözhet valaki egyedien - bár ma már mi számít egyedinek -, ha egyébként sík hülye.
1 felhasználónak tetszik: Misao
2013. március 27. 00:15 #77
Balázs69
Balázs69
visszatérő vendég

StátuszLive your life and always be happy
Hozzászólás: 182
Csatolások: 21
Azonosító: 178946
Szerintem csak elnyomja az egyéniséget, nincs értelme...
2013. március 27. 06:02 #78
sMokEe.cLouD
sMokEe.cLouD
Makaveli
Hozzászólás: 3052
Csatolások: 1445
Azonosító: 191058
Nem Nem.Semmilyen körülmények között SOHA ! Nálunk ilyen nincs hála Isten... Mondjuk Harry Potter talárját felpróbálnám.
2013. március 27. 07:09 #79
- törölt felhasználó -    
_nevet.gif
Még azt se érdekelne , ha kicsapnának érte , de akkor sem vennék fel SOHA egyenruhát...!!!
1 felhasználónak tetszik: Hustler
2013. március 27. 17:11 #80
Misao
Misao
dracarys™

StátuszSassy,classy & a bit smart assy
Hozzászólás: 2123
Csatolások: 689
Azonosító: 161943
Idézet (BenceWTF @ 2013.03.27. 07:09)
_nevet.gif 
Még azt se érdekelne , ha kicsapnának érte , de akkor sem vennék fel SOHA egyenruhát...!!!

Fura ezt olvasni,pláne egy fiútól - akiket én ismerek az utolsó gondolatuk a ruházatuk körül forog. blink.gif
Tudom már firkantottam egy szöszenetet ebbe a topikba,de mivel nekünk idén szeptemberben lesz hivatalosan is egyenruha az iskolában,muszáj írnom a "fejlemémyekről." biggrin.gif Ma reggel 2 szabó + az igazgatóhelyettes jött be az osztályba méretet venni & hoztak is egy csomó öltönyt. Ezekre még nem volt rá varratva az iskola neve/logoja csak egy sima sötétkék öltöny volt. Nálam szerintem elszámítottak valamit mert összesen 3 méretből próbáltam és mindegyik jó volt. rofl.gif Továbbra is azt vallom: egyáltalán nem zavar,hogy lesz egyenruhánk, egyrészt nekem évfolyamból adódóan csak egy évig kell majd hordanom. rohog.gif Másrészt divatozni tudok,ha városba megyek, vagy barátokhoz iskolába úgyis csak szenvedni jár be az ember akkor nem
mindegy,hogy mi van rajta? pardon.gif
És igen már úgymond 'mintaegyenruhák' is vannak kiállítva a suli folyosóin, valahogy így fognak kinézni:
3 felhasználónak tetszik: Lady Suzy, Beyla, Sugarbabes
15 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!