Idézet (Darkness @ 2012.10.01. 16:08)
Ostoba ötletnek tartom, Ők azt mondják azért akarják ezt bevezetni, hogy ne csúfolják a szegényebb gyerekeket, nagy valószínűséggel ezen egyenruha se lenne(lesz?) olcsó.
Nem vagyunk egyformák(sajnos vannak, akik alig térnek el egymástól, de erre nem térnék ki), van aki a sötét, s van aki a világos árnylatokat részesíti előnyben, van aki él-hal a rózsaszínért, s van aki rosszul lesz, ha meglátja e színt, s ez meg is látszódik, hiszen mindenki az ízlésének megfelelően öltözködik, nem hinném, hogy akárki is szívesen bújna bele egy x színű x mintás ruhába(főleg nem azzal a tudattal, hogy az ország minden diákja ugyan olyan öltözékben járkál).
Az biztos, hogy engem semmivel se lehetne rá kényszeríteni, hogy fel vegyem azt, nem tudom, pontosan milyen kinézetet választanának neki, de bizonyosan nem az én ízlésvilágomat tükrözné, ráadásul köpeny?
Bár kötve hinném, hogy a közélővőben bevezetnék ezt, s azt se hinném(remélem), hogy a pedagógusok és a szülök átengednék ezt a szitán, s ha már itt tartunk, való igaz, hogy a legtöbb diák kiskorú, de nekünk már miért ne lehetne beleszólásunk?
Igazad van, tényleg nem kevés pénz bevezetni az ilyesmit!
Szerintem ha be is vezetnénk nálunk, akkor iskolánként eltérő köpenyek lennének és nem egységesen minden diáknak ugyanolyan...
Azért ennyire tragikusan sem kellene felfogni ezt az egészet! Sok olyan munka van, ahol előírt az egyenruha/köpeny viselete. Egy kis taknyos diák meg ne sírjon amiatt, hogy nem húzhat például miniszoknyát, vagy hasig dekoltált felsőt... Azt a napi pár órát simán ki lehetne bírni a köpenyben.
Én nem vagyok se ellene, se mellette, de azért nem kell túlzásokba sem esni...
Idézet (riri17 @ 2012.10.01. 17:01)
Ha olyan köpeny lenne, mint Angliában, akkor oké, de nem hinném, hogy olyan lenne.

Angliában nem köpenyt, hanem egyenruhát viselnek. És minden iskoláé másmilyen.