Starity

Semmi pénzért veszik a nem kommersz filmeket

Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. szeptember 20. 10:56 #1
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Előlegből készülnek Brad Pitt, Ryan Gosling és Ben Affleck filmjei is. Haszon nincs, haldoklik az ipar.
A teljes cikkhez kattints ide!
2 felhasználónak tetszik: rebellious, Sally Sparrow
2012. szeptember 20. 11:10 #2
- törölt felhasználó -    
Ezen sajnos nincs mit csodálkozni. Nem csoda, hogy a legjobb színészek is inkább a popcorn filmeknél maradnak. Ez a grafikon kiválóan mutatja, hogy hová halad a filmes világ. És bele se merek gondolni, hogy mi lesz 10 év múlva. És senki nem mondja, hogy nincsenek komoly gondok.
3 felhasználónak tetszik: rebellious, Sally Sparrow, rencsi95
2012. szeptember 20. 11:20 #3
- törölt felhasználó -    
Ezek szerint akkor felkészülhetünk a rengeteg agyatlan popcorn mozira, meg a százhuszadik folytatásokra. dry.gif
2012. szeptember 20. 11:46 #4
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12633
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Az lesz a vége amit korábban már írtam, olcsóbb, de minőségibb filmek fognak készülni.
A 90's években megszámlálhatatlanul sok emlékezetes film készült, mára évente jó ha készül 5-10 olyan film amiről még 2020-ban is beszélni fognak.

Én tisztán látom azt a folyamatot is, hogy (lassan ugyan) hová vezet mindez, mert jelek már most is mutatkoznak. Én is része voltam ennek az üzletágnak, igaz csak a legvégén, de azért átlátom mi folyik.

Egyre kevesebb a mozilátogató, egyre kevesebben veszik az eredeti dvdt, kölcsönzők már szinte nincsenek is. Mindenki letölt, másol. Abból meg nincs bevétele az iparnak. Abból, ha valaki ingyen letölt egy filmet, abból nincs haszna, se a színésznek, se a studiónak, se a moziknak, se a kiadónak aki megjelenteti dvd lemezen, nincs jutaláka belőle azoknak akik leszinkronizálják nektek. Ezen kellene elgondolkozni.
Aztán szitkozódnak a filmbarátok, hogy szar a szinkron, rosszak a hangok, nem 5.1, csak 2.0 - és innen a folyamat elindul visszafelé vagyis felfelé. Forgalmazó-Mozik-Studiók-Színészek/Rendezők és több ezer ember munkája akik ebből élnek/éltek, ebből tartják el a családjukat - és itt nem a sztárgázsit kapott színészekre gondolok, hanem azokra akik diszletet építenek, előkészítenek, világosítanak, utómunkát csinálnak stb. A mozikban a jegyszedőtől kezdve az igazgatóig, a kiadóknál dolgozókon át a szonkronstudió dolgozóin át több ezer ember munkája, biztonsága, családja múlik 1-1 filmen. És most csak 1 filmről van szó a több száz vagy több ezer évente készülő produkcióból.

Nem látom előre, hogy ez meg tudna változni sajnos és ez még több kalózkodást fog generálni. Nem lesz egy hazai kiadónak pénze, hogy havonta megvegyen 5 új filmet, majd lesz csak kettő helyette, a maradék hármat meg majd megnézhetitek házilag barkácsolt felirattal, külföldi moziban felvett kamerás felvételen vagy pár év múlva valamelyik kereskedelmi adón 10 reklámmal szétszabdalva. Egy ideje ez megy már, látom, tudom, figyelem és ez csak rosszabb lesz. A legtöbben majd csak akkor kapnak észbe amikor már ők is fogják érezni és tapasztalni ezt, most még csak a hozzám hasonló filmbolondok érzékelik ezt.
5 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Boscorelli, ophely88, rebellious, rencsi95
2012. szeptember 20. 11:51 #5
- törölt felhasználó -    
Egyszer fent, máskor lent.
2012. szeptember 20. 13:17 #6
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (rebellious @ 2012.09.20. 11:20)
Ezek szerint akkor felkészülhetünk a rengeteg agyatlan popcorn mozira, meg a százhuszadik folytatásokra.  dry.gif

Azt hiszem hogy elértük azt a pontot amikor már nincs mit tenni. Szerintem a stúdiók sem engedhetnek meg maguknak évi 2 - 3 kasszasikernél többet. Hulladékwood kinőtte sajátmagát, lássuk be, sok filmes cég van, ami munkahely szempontjából jó de ha stúdiónként évi 2 - 3 kasszasikert számolsz ami tényleg ennyire nagy pénzügyi buktát jelent akkor ennél jobban, a mostani helyzetet jobban erőltetve próbálnak majd betenni a másiknak. Biztos lehetsz abban hogy még a mostaninál is több gagyi készül majd, most már csak azért is, mert mindent a nézőkért, a néző pedig mit néz meg .. Szuperhősös filmeket, idétlen vígjátékokat. Csak úgy tudnak győzedelmeskedni a másik felett ha ugyanabban 'nyomulnak' mint a többiek.És arra is felkészülhetsz hogy a kedvenc színészeidet környékezik meg, nem egy, nem kettő hanem 5 filmre szóló szerződéseket kapnak majd. Hallelujah. dry.gif
Engem igazából csak egy dolog érdekelne már. Ez a hír végülis nem volt annyira új infó, ugyan tartalmazott számomra ismeretlen tényeket de a pénzügyi oldallal eddig nem voltam tisztában, a számok magukért beszélnek. Nem értem Mike álláspontját a forgalmazókról. Nyilván ő csak azt írja, amit hallott de előttem nem világos hogy mit várnak el a forgalmazóktól. Már elnézést, de ha megvonják tőlük a pénzt, a saját filmjeiket nem fogják külföldön árusítani. Persze, gondolom hogy ez inkább arról szól majd hogy a forgalmazók által terjesztett nem amerikai filmekből lesz kevesebb bár ezzel ismét nem lesznek sokkal gazdagabbak. Valahogyan máshol sem nagy a kínálat európai vagy nem kommersz filmek DVD-i között, nálunk pedig aztán végképpen nincs választék, abszolúte. Akkor tehát honnan gondolták átcsoportosítani a pénzt? A sajátjaiktól nem fogják elvenni a pénzt. Na bumm. Kevesebb non kommersz filmet forgalmaznak majd? Na bumm. Eddig sem vitték túlzásba. 110.gif
1 felhasználónak tetszik: rebellious
2012. szeptember 20. 14:03 #7
medvesajtos
medvesajtos
új tag
Hozzászólás: 16
Azonosító: 147806
_ToTo_ igazad van, de vajon miért kevesebb a mozilátogató? 1. a fizetés még mindig a régi 2. nézhetetlen filmeket gyártanak.

Gondoljunk bele, aki szegény, az eleve nem megy el moziba, és nem is veszi meg a dvd-t. Tehát azzal hogy letölti nem okoz kárt, ellenben azzal aki megtehetné, mert van pénze mégis letölti. Az is baj, hogy Magyarországon nem a magyarok pénzéhez igazítják a dvd-k árát, sokszor semmi extra nincs a dvd-n. Mondjuk engem nem érdekel, hogy 5.1 vagy 2.0 az extrákat se szoktam megnézni, de van akinek számít. Miért nem a bolhapiacokat (ahol másolt dvd-k vannak) a fizetős oldalakat (ahol pénzt kérnek más munkájáért) támadják és miért a torrent oldalakat támadják?

A mai filmek nagy része sz*r, mindig is mondtam hogy a 80-as, 90-es években készültek a legjobb filmek. Most mit csinál Hollywood? A jó filmeket remakelik, és az ócska filmekhez készítenek folytatásokat, nem tudnak újat mutatni.
2012. szeptember 20. 14:33 #8
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.09.20. 13:17)
Azt hiszem hogy elértük azt a pontot amikor már nincs mit tenni. Szerintem a stúdiók sem engedhetnek meg maguknak évi 2 - 3 kasszasikernél többet. Hulladékwood kinőtte sajátmagát, lássuk be, sok filmes cég van, ami munkahely szempontjából jó de ha stúdiónként évi 2 - 3 kasszasikert számolsz ami tényleg ennyire nagy pénzügyi buktát jelent akkor ennél jobban, a mostani helyzetet jobban erőltetve próbálnak majd betenni a másiknak. Biztos lehetsz abban hogy még a mostaninál is több gagyi készül majd, most már csak azért is, mert mindent a nézőkért, a néző pedig mit néz meg .. Szuperhősös filmeket, idétlen vígjátékokat. Csak úgy tudnak győzedelmeskedni a másik felett ha ugyanabban 'nyomulnak' mint a többiek.És arra is felkészülhetsz hogy a kedvenc színészeidet környékezik  meg, nem egy, nem kettő hanem 5 filmre szóló szerződéseket kapnak majd. Hallelujah.  dry.gif 
Engem igazából csak egy dolog érdekelne már. Ez a hír végülis nem volt annyira új infó, ugyan tartalmazott számomra ismeretlen tényeket de a pénzügyi oldallal eddig nem voltam tisztában, a számok magukért beszélnek. Nem értem Mike álláspontját a forgalmazókról. Nyilván ő csak azt írja, amit hallott de előttem nem világos hogy mit várnak el a forgalmazóktól. Már elnézést, de ha megvonják tőlük a pénzt, a saját filmjeiket nem fogják külföldön árusítani. Persze, gondolom hogy ez inkább arról szól majd hogy a forgalmazók által terjesztett nem amerikai filmekből lesz kevesebb bár ezzel ismét nem lesznek sokkal gazdagabbak. Valahogyan máshol sem nagy a kínálat európai vagy nem kommersz filmek DVD-i között, nálunk pedig aztán végképpen nincs választék, abszolúte. Akkor tehát honnan gondolták átcsoportosítani a pénzt? A sajátjaiktól nem fogják elvenni a pénzt. Na bumm. Kevesebb non kommersz filmet forgalmaznak majd? Na bumm. Eddig sem vitték túlzásba.  110.gif

Régebben úgy volt, hogy a blockbusterek bevételeiből csinálták a többi filmet. Én nem veszem észre, hogy annyira visszaestek volna a bevételek, azért az 1 milliárd éves szinten minden nagynál meg szokott lenni. Inkább arról lehet szó, hogy nem mernek kockáztatni, maximum olyan filmeket vesznek meg, amiről feltételezik, hogy esélyes lehet nagyobb filmes díjak elnyerésére, mert -elvileg- a hype miatt többen beülnek rájuk. Csak elvileg, mert A bombák földjénre még úgy sem volt kíváncsi senki, hogy 6 Oscart nyert és az Avatart nyomta le.
Ami meg a kedvenc színészeimet illeti, Fassy-t és Ryan Goslingot nem féltem attól, hogy hulladékban nyomulnának, Andrew Garfield meg remélem, csak kitérőnek szánja a Pókembert és nem akar 600 folytatást csinálni belőle. biggrin.gif
2012. szeptember 20. 15:02 #9
marvellany
marvellany
time-traveller

StátuszLet the sky fall when it crumbles we will stand tall face it all together...
Hozzászólás: 1426
Csatolások: 133
Azonosító: 172167
Igen, az emberek most már inkább otthon kényelmesen a kedvenc fotelünkben nézik meg, persze nem a DVD változatot.
2012. szeptember 20. 17:13 #10
sztárcsaj
sztárcsaj

StátuszVampires&Werewolfs 4ever *-* <3
Hozzászólás: 520
Csatolások: 1
Azonosító: 131831
Én a legtöbb moziban adott filmre elmegyek,de egyépként botrány,hogy alig van film a mozikban,pesten meg a nagyobb városokba persze tömve van jó filmekkel az összes mozi dry.gif
2012. szeptember 20. 17:16 #11
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (rebellious @ 2012.09.20. 14:33)
Régebben úgy volt, hogy a blockbusterek bevételeiből csinálták a többi filmet. Én nem veszem észre, hogy annyira visszaestek volna a bevételek, azért az 1 milliárd éves szinten minden nagynál meg szokott lenni. Inkább arról lehet szó, hogy nem mernek kockáztatni, maximum olyan filmeket vesznek meg, amiről feltételezik, hogy esélyes lehet nagyobb filmes díjak elnyerésére, mert -elvileg- a hype miatt többen beülnek rájuk. Csak elvileg, mert A bombák földjénre még úgy sem volt kíváncsi senki, hogy 6 Oscart nyert és az Avatart nyomta le. 
Ami meg a kedvenc színészeimet illeti, Fassy-t és Ryan Goslingot nem féltem attól, hogy hulladékban nyomulnának, Andrew Garfield meg remélem, csak kitérőnek szánja a Pókembert és nem akar 600 folytatást csinálni belőle. biggrin.gif

Nem akarnak inkább belevágni. Én azt mondom hogy lenne ott pénz, csak akarni kellene. Olyat a világon nem hallottam hogy egy film, amiben Brad Pitt van, ne érjen csak 4 milliót. Gyökér mindegyik. omg.gif
1 felhasználónak tetszik: rebellious
2012. szeptember 20. 17:56 #12
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.09.20. 17:16)
Nem akarnak inkább belevágni. Én azt mondom hogy lenne ott pénz, csak akarni kellene. Olyat a világon nem hallottam hogy egy film, amiben Brad Pitt van, ne érjen csak 4 milliót. Gyökér mindegyik. omg.gif

Bele sem merek gondolni, mennyi pénzt adnának egy tök ismeretlen szereposztással készült filmért. mad.gif
2012. szeptember 20. 19:01 #13
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (rebellious @ 2012.09.20. 17:56)
Bele sem merek gondolni, mennyi pénzt adnának egy tök ismeretlen szereposztással készült filmért.  mad.gif

Nagy nevesek 4 milla (amcsi részről), európai részről 3 milla alatt, az ismeretlen nevesek ... 1 - 2 milla? 110.gif
2012. szeptember 20. 19:42 #14
coledylanbarbi
coledylanbarbi
Hozzászólás: 1008
Csatolások: 442
Azonosító: 112059
Imádok moziba járni, de ha egyszer olyan drágák a mozijegyek, otthon meg nincs pénz, akkor egyszerűen nem tehetem meg .... :/
2013. január 13. 13:26 #15
CariDee
CariDee
új tag

StátuszA girl should be two things: classy and fabulous.♥
Hozzászólás: 56
Azonosító: 123036
Válság van, emberek!biggrin.gif
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok