Egyre hangosabb a popzene, ráadásul minden szám egyforma – foglalta össze a Reuters hírügynökség Joan Serra mesterségesintelligencia-kutató által vezetett vizsgálat eredményét.
A teljes cikkhez kattints ide!
Egyszerűsödik és hangosodik a popzene
2012. július 30. 09:40
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12632 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
8 felhasználónak tetszik:
Grace Benning,
ophely88,
N.k,
rockgirlfriend,
Teora,
Black Hearth2,
hana001,
IAmTheCheeseMaestro
2012. július 30. 09:44
Van benne valami. A popzene egyre inkább leegyszerűsödik, ami egyáltalán nem jó.
2012. július 30. 09:48
|
|
Barbus87The Script addict™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.19. Hozzászólás: 2988 Csatolások: 468 Azonosító: 131550 offline
|
Szerintem is van benne igazság, én például ezért nem hallgatok ilyeneket, hogy One Direction meg Demi meg tudom is én, többre értékelem a kevésbé híres énekeseket/bandákat, az olyanokat akik valódi érzelmeket fejeznek ki a dalaikban, és akik saját maguknak írják a szövegeket, mert az jelent is valamit, ez nekem nagyon fontos
2012. július 30. 09:54
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 online
|
Én nem tudom, hogy az igény hiánya és a szép iránti hanyatló érzék az oka, vagy maga a szakma alakítja így, de a popzene valóban évről-évre igénytelenebb lesz. Egyszerű, mint egy fogpiszka. Gondoljunk csak bele. A pop műfaja az évek során elkorcsosult. Régen Michael Jacksont hívtuk a pop királyának. Most kik nyarvíkolnak ugyanezen zenei irányzat képviseletében? Ugye, hogy ugye? Gondolom sorolnom sem kell. Monoton, géppel előállított ritmusok, fahanggal is könnyedén kiénekelhető, idegesítően fülbe mászó dallamvilág, egyszeregy egyszerűségű szövegek. Hangos, értelmetlen, igénytelen. Többnyire. Mert ez is azért erősen általánosítás, de valljuk be, a tendencia valóban ez. A nagyon népszerű popsztárok manapság szinte mind megfelelnek ezeknek a szomorú kitételeknek.
2012. július 30. 10:04
|
|
porcukormókus97 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.19. Hozzászólás: 691 Csatolások: 1 Azonosító: 155890 offline
|
Egyet értek az előttem hozzászólókkal.
2012. július 30. 10:05
Szerintem nagyon jó cikk lett és igazak is a leírtak, csak attól tartok, hogy egy csomóan nem fogják megérteni. Bár számomra ez nem probléma, szeretem az olyan cikkeket, amik olyanoknak írtódtak, akiknek nyolcnál több az intelligencihányadosunk.
2012. július 30. 10:19
Idézet (Grace Benning @ 2012.07.30. 09:54)
Monoton, géppel előállított ritmusok, fahanggal is könnyedén kiénekelhető, idegesítően fülbe mászó dallamvilág, egyszeregy egyszerűségű szövegek. Hangos, értelmetlen, igénytelen. Többnyire. Mert ez is azért erősen általánosítás, de valljuk be, a tendencia valóban ez. A nagyon népszerű popsztárok manapság szinte mind megfelelnek ezeknek a szomorú kitételeknek.
Ezt hívják úgy, hogy futószalagon gyártott zene, futószalagon gyártott, rövid életű "sztárokkal". A sztár szót direkt írtam idézőjelben.
2012. július 30. 10:30
|
|
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline
|
Nem mondanám, hogy meglepő, de mindenféleképpen érdekesek az eredmények. Kérdés, hogy ezt a tényleges igénytelenség okozza, vagy csak idővel megszoktuk a zeneipar által ránk kényszerített szemetet.
Még azt is el tudnám képzelni, hogy van olyan tényező, hogy egyre több figyelmet fordítunk az előadókra, és egyre kevesebbet a zenéjükre.
Az megint másik kérdés, hogy az 50-es évek zenéje is már egyszerűsödhetett az előző korhoz képest.
Még azt is el tudnám képzelni, hogy van olyan tényező, hogy egyre több figyelmet fordítunk az előadókra, és egyre kevesebbet a zenéjükre.
Az megint másik kérdés, hogy az 50-es évek zenéje is már egyszerűsödhetett az előző korhoz képest.
2012. július 30. 10:38
|
|
Candy_attackMonster |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.04. Hozzászólás: 1580 Csatolások: 0 Azonosító: 130532 offline
|
Bár én imádom a pop-ot és örülök, hogy divat lett az electro-pop, de abban egyet kell értenem, hogy régen sokszínűbb és bonyolultabb volt a műfaj. Engem speciel különösen nem zavar, ha egy szám egyszerű, amíg jó az üteme, meg jó a dalszöveg, mert általában úgyis bulizok rá. XD Viszont, ha igényesebb zenét akarok hallgatni, ami azért elég gyakran előfordul, akkor visszanyúlok a 80-as évekhez. (Azért meg kell jegyezni, hogy manapság is akad egy-két igen eredeti előadó).
2012. július 30. 10:43
Ebben egyetértek, Rebecca Black összes számának a hangzása ugyanaz csak a szöveg más példaképpen, de egy csomó világsztárnak tucatzenéje van, vegyük Pitbull-t szinte mindig ugyanaz a zenei alapja a dalainak. Ezért nem hallgatok annyira pop-ot hanem inkább punk-ot vagy enyhe rockot.. Van egy pár jó popsztár aki jó dalokat ir mint Cher Llyod vagy Britney de még a The Wanted sem rossz.
2012. július 30. 10:47
|
|
Little Monster 37visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.14. Hozzászólás: 121 Csatolások: 0 Azonosító: 167174 offline
|
Hát, akik nem értik ezt a cikket, nyílván azok érdeklődnek a "szirupzene" iránt. Már csak a közvetlen környezetemben is akadnak olyanok, akik szemetet hallgatnak. Emberek ébresztő! "mi" vagyunk az okai ennek az egésznek ! Mi vesszük a lemezeket, mi nézzük a klipeket, mi támogatjuk őket. Rendben, vannak termèszetesen olyanok is, akik megérdemlik, de sajnos ők vannak már kevesebben . Bekapcsolom a TV- t , sőt, elég a rádiót, és az első dal amit hallok : "Oh, Yeah, Baby" és stb. Szavakkal van tele. Hányadék!
2012. július 30. 10:48
|
|
Mkb VeszprémMrs.Lautner.♡ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.13. Hozzászólás: 1015 Csatolások: 117 Azonosító: 122642 offline
|
már nagyon sok pop zene van..és a legtöbb sz*r !!
2012. július 30. 10:49
Ezért hallgatok én rock-ot.. gond megoldva.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.