Starity

Dohányzol? Csak őszintén!

41 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2008. augusztus 10. 07:08 #101
zsozsi7632
zsozsi7632
új tag
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 68583
Egyszer 10évesen kipróbáltam, 13nál rászoktam 1évig majd 16évesen újból.Azóta csak egyszer hagytam abba 1hónapra fogadásból, tét egy láda sör volt.Azóta napi 2doboz cigi 20évesen már 2sör minimum és 3-6 lórugásos kávé. 34évesen(tavaly)voltam mindenféle vizsgálatokon önszántamból még íriszdiagnosztikán is és semmi komolyat (rák,érszûkület,meszesedés) nem találtak gyomor az nem tökéletetes,de az meg a gyerekkori lisztérzékenységem miatt olyan amilyen pedig kigyógyúltam belõle de vannak nyomai. Sport csak annyi amit egy 4 és egy 15éves gyerek mellett kell... Apám állítólag bagózott mielött megszülettünk de füstmentes környezetben éltünk.Anyám soha nem bagózott,nem ivott mégis szív gyomor tüdõbeteg csak 53éves.Figyelek a nemdohányzókra,de elvárom tõlük hogy ne morogjanak ha olyan helyen bagózok ahol lehet és tudja hogy ott bagóznak is. Nem értek egyett a teljes nemdohányzásit korlátozások terveivel.Tavaly Amsterdemben szilveszterkor még bagóztam a reptéri kávézóban jan elsején már nem lehetett. Idén nem is megyek már oda.
2008. augusztus 10. 07:27 #102
zsozsi7632
zsozsi7632
új tag
Hozzászólás: 2
Csatolások: 0
Azonosító: 68583
Ha annyira érdeke a világnak a nemdohányzás miért kerûl 20-30ezrekbe az e-cigi ami legalább másokra nem ártalmas õszerintük.Miért nem veszi meg az állam, vagy miért nincs rá valami tb támogatás?
Talán nem üzlet a hosszú nyugdíjas élet, vagy jó bevétel van a dohányon és ha szigorítják a törvényeket még plussz lé is lesz a büntikbõl.
És akkor sorolhatán a dezodorok káros hatását pl azt én miért szagoljam a villamoson vagy liftben? Melyik kibírható 5perc csukott garázsban bagófüstben vagy 5 per kipuffogófüstben?
2008. augusztus 10. 08:19 #103
TYÜTYI2006
TYÜTYI2006
FPS TPS Szimulátor Player
Hozzászólás: 5800
Csatolások: 5266
Azonosító: 34400
Én még soha se próbáltam mert egészségtelen, súlyosan káros az egészségre. Így is asthmás vagyok.
2008. augusztus 10. 09:14 #104
agnes
agnes
Hozzászólás: 662
Csatolások: 481
Azonosító: 58638
regen nea.gif.......de akkor is csak ram eroltettek....nagyon konnyu engem megfozni.... sad.gif
kb 1 evig, de ez az 1 ev alatt csak kb 3 dobozzal szivtam el....focus.gif
remelem tobbe nem fogom csinalni, de ebben nem vagyok olyan biztos! mellow.gif
mar mint mondtam a kornyezetemben levo hatasok amik gyakran ernek sad.gif sajnos befolyasolhato vagyok beee.gif boredom.gif cray.gif fear.gif help.gif sorry.gif
mindenkinek csak ezt tudom ajanlani smokin.giffuresz.gif (nehogy valaki felre ertse! nem a dohanyzokat akarom kinyiffantani, hanem magat a cigizest....legalabb reszemrol!)
2008. augusztus 10. 09:19 #105
Cinzina
Cinzina
*Crystal Light*

Státusz"What the hell is the matter with you?!"
Hozzászólás: 1441
Csatolások: 4663
Azonosító: 37030
Kellett volna egy olyan választási lehetõség, hogy már leszoktam...
Én 10 évig dohányoztam, 2005. november 16-a óta egy slukkot se szívtam el. Letenni egyszerû volt, de meg kellett küzdenem két dührohammal (az egyikkel teljesen tönkretettem a karácsonyomat...), 20 kiló plusszal, de ma már minden rendben. Lefogytam, és jól érzem magam. smileeee.gif
2008. augusztus 10. 11:35 #106
fafa008
fafa008
♥Justin,Went,Chad fan♥
Hozzászólás: 3174
Csatolások: 3140
Azonosító: 36809
NEM!!!!!!!!!!!!!! dry.gif és nem is fogok..a tûdömre még szükségem lesz jópár évtizedig rolleyes.gif
2008. augusztus 10. 11:48 #107
- törölt felhasználó -    
Idézet(fafa008 @ 2008. August 10. - 11:35)
NEM!!!!!!!!!!!!!! dry.gif és nem is fogok..a tûdömre még szükségem lesz jópár évtizedig rolleyes.gif

Ez a beszéd. smileeee.gif wink.gif Én mér elmúltam 25, de még soha egy slukkot se szívtam, és erre büszke vagyok a mai világban, ahol már a 10 évesek is isznak, dohányoznak és csak hallkan említem meg, drogoznak is.... ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
2008. augusztus 10. 11:51 #108
- törölt felhasználó -    
Idézet(maresz @ 2008. August 10. - 11:48)
Ez a beszéd.  smileeee.gif  wink.gif  Én mér elmúltam 25, de még soha egy slukkot se szívtam, és erre büszke vagyok a mai világban, ahol már a 10 évesek is isznak, dohányoznak és csak hallkan említem meg, drogoznak is....  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif

Én is gyûlölöm a cigit, de nagyon, és én sem fogok rágyújtani...
2008. augusztus 10. 11:54 #109
fafa008
fafa008
♥Justin,Went,Chad fan♥
Hozzászólás: 3174
Csatolások: 3140
Azonosító: 36809
Idézet(maresz @ 2008. August 10. - 10:48)
Ez a beszéd.  smileeee.gif  wink.gif  Én mér elmúltam 25, de még soha egy slukkot se szívtam, és erre büszke vagyok a mai világban, ahol már a 10 évesek is isznak, dohányoznak és csak hallkan említem meg, drogoznak is....  ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif

Hát igen ilyen az élet...nem tom hovafajul ez a világ dry.gif Amugy nekem a papám is akit a világnál is jobban szerettem a cigi miatt halt meg sad.gif Pedig 65 éves volt csak...még azért élt volna ugy 20 évet, vagy valami mert a dohányzáson kívûl makkegészséges volt.. sad.gif
2008. augusztus 10. 13:00 #110
Cinzina
Cinzina
*Crystal Light*

Idézet(Chyntya @ 2008. August 10. - 11:19)
Ördögi kör ez...a családom miatt nem szívesen mondom ezt, de az a véleményem, hogy mindenki úgy hal meg ahogy akar, ha a cigisek tüdõrákban, akkor nem érdekel, de én NEM akarok rákos lenni!!!!

Ezzel csak az a baj, hogy a legtöbb esetben nem az lesz rákos, aki adja alá a lovat, hanem az, aki csak szenved tõle. Lehet hogy nem tüdõrákos leszel, hanem mittudomén, mellrákos, az ugyanúgy rák és nem te tehetsz róla, se a dohányzó szüleid.... (Ne haragudj, egyáltalán nem megsérteni akarlak ezzel, csak épp azt akarom kihangsúlyozni, hogy a cigaretta önmagában nem okoz rákot, illetve hogy nagyon sok esetben szenved olyan, aki soha életében nem ivott, nem dohányzott...)
A rák kialakulása egyébként rengeteg tényezõtõl függ. Ha volt már a családodban rákos, akkor érdemes több gondot fordítani a szûrésekre, mert magát a betegséget nem, de a hajlamot öröklöd.... Ezért félek én is egy kicsit. Édesapám tüdõrákos volt (DE meggyógyult), nagypapám májrákban halt meg, nagymamámnak mellrákja volt, én pedig napallergiás vagyok, szóval simán benne van a pakliban hogy bõrrákos leszek... sad.gif
Figyelj oda nagyon magadra, ne csak apukádat szidd ha melletted cigizik (mondjuk annál undorítóbb nincs mikor kajálsz, melletted meg füstölnek...), és minél korábban kezdj el szûrõvizsgálatokra járni! Akkor biztosan nem kell rettegned.
2008. augusztus 10. 13:22 #111
Mia
Mia
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 2575
Csatolások: 2322
Azonosító: 15188
Nem dohányzom. Kipróbáltam párszor, de még azóta sem sikerült megértenem, hogy miért jó ez az embereknek... Büdös, az íze is rossz, emellett a füst eleinte kegyetlenül égeti az ember torkát. Most ezzel egy dohányzót sem akarok megbántani, ha nekik hiányzik, megnyugtatja õket, hát legyen. De szerintem mi, nem dohányzók azért elvárhatjuk a toleranciát, ahogy mi is toleráljuk õket. Szóval ahogy így végigolvastam a topikot ez a "menj arrébb" duma nagyon felidegesített. Ha tiszta (már amennyire az...) levegõt akarok szívni, és nem azt a büdös, mérgezõ füstöt, amit õ kifúj még én menjek arrébb?! reklamalo.gif Mert nem az a normális, hogy ezt a bûzt lélegezzem be. Elvileg.
Barátnõmmel sokszor össze is vesztünk ezen, hogy nincs tekintettel rám/ránk, és nyugodtan rágyújt mellettünk, közben tudja, hogy zavar. De legalább aput sikerült már kicsit "megnevelni", mert õ csak a konyhában, nyitott ablaknál gyújt rá. Behajtja az ajtót, és csak akkor füstöl, ha nincs bent senki. Haladunk.
Cinzina thumbsup.gif
Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam. blush.gif
2008. augusztus 10. 13:27 #112
Cinzina
Cinzina
*Crystal Light*

Mia, nekem is nagyon furcsa, hogy gyakorlatilag ma már éppúgy megfulladok a füsttõl, mint azok, akik sohasem gyújtottak rá.... smileeee.gif
2008. augusztus 10. 14:06 #113
gandalf
gandalf
visszatérő vendég
Hozzászólás: 203
Csatolások: 1232
Azonosító: 23527
Én pipázok.
2008. augusztus 10. 14:10 #114
Dido
Dido
_______
Hozzászólás: 10810
Csatolások: 76487
Azonosító: 6538
én 19 évig cigiztem, nemrég szoktam le asszonyi ráhatással biggrin.gif ...elsõ 2 hét qrva nehéz volt..azóta néha azért rá-rá gyújtok... wink.gif biggrin.gif de zavarni engem is zavar a füst...de nagyon...
2008. augusztus 10. 14:10 #115
Kata159
Kata159
Hozzászólás: 10398
Csatolások: 130295
Azonosító: 23738
Soha és nem is fogok. Szerintem undorító szokás és még undorítóbb, h aki cigizik, le se tojja a nem dohányzó embereket és simán az arcába füstöl. Valaki igazán betilthatná már a cigit!!
2008. augusztus 10. 14:30 #116
- törölt felhasználó -    
Nem, még a cigifüstöt is utálom! dry.gif
2008. augusztus 10. 19:06 #117
Steve-O
Steve-O
-
Hozzászólás: 4841
Csatolások: 1052
Azonosító: 70
Idézet(Mia @ 2008. August 10. - 13:22)
Nem dohányzom. Kipróbáltam párszor, de még azóta sem sikerült megértenem, hogy miért jó ez az embereknek... Büdös, az íze is rossz, emellett a füst eleinte kegyetlenül égeti az ember torkát. Most ezzel egy dohányzót sem akarok megbántani, ha nekik hiányzik, megnyugtatja õket, hát legyen. De szerintem mi, nem dohányzók azért elvárhatjuk a toleranciát, ahogy mi is toleráljuk õket. Szóval ahogy így végigolvastam a topikot ez a "menj arrébb" duma nagyon felidegesített. Ha tiszta (már amennyire az...) levegõt akarok szívni, és nem azt a büdös, mérgezõ füstöt, amit õ kifúj még én menjek arrébb?!  reklamalo.gif Mert nem az a normális, hogy ezt a bûzt lélegezzem be. Elvileg.
Barátnõmmel sokszor össze is vesztünk ezen, hogy nincs tekintettel rám/ránk, és nyugodtan rágyújt mellettünk, közben tudja, hogy zavar. De legalább aput sikerült már kicsit "megnevelni", mert õ csak a konyhában, nyitott ablaknál gyújt rá. Behajtja az ajtót, és csak akkor füstöl, ha nincs bent senki. Haladunk.
Cinzina  thumbsup.gif
Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam.  blush.gif

én már aszem reagáltam hajdanában, igen, dohányzom,jó sokat(2cs/nap). Mindíg volt/van valami stressz ami miatt neki se álltam leszokni, pedig nagyon le kéne.

Amit írsz azzal tök egyet értek, sõt még néha elég idiótán is tudom irányítani a füstöt, nehogy rá fújjam valakire.
Az viszont feltud húzni ha cigizek erre oda jön valaki, és jelzi hogy zavarja a füst. Azért ennek is van egy határa, ne jöjjön oda ha zavarja és látja hogy füstölök. (mondjuk ennek majdnem box lett a vége)
Most nem fogok a világból is kifutni ha rá akarok gyújtani...

Ami zavar viszont ha nem képesek elnyomni rendesen a csikket az emberek, elpöckölik, eldobják. Én addíg keresek amíg találok egy kukát ahova az elnyomott csikket bevághatom. Vagy min. a csatorna. Ez a "védjük a természetet" szlogen annyira hatott rám, h már szégyenlem magam ha el kell dobnom. blush.gif
Igaz többet ártok a füsstel a termlszetnek mint amit segítek a csikk elnyomásával, de ez már más történet smileeee.gif
2008. augusztus 12. 18:54 #118
Adrianna
Adrianna
ღ music lover ღ

StátuszWish you were my first love... :) <3
Hozzászólás: 1582
Csatolások: 5393
Azonosító: 63884
NEM, és soha ki se próbáltam, és nem is fogom. ráadásul még a szagát is utálom :S
2008. augusztus 12. 21:32 #119
Raymond
Raymond
Kristen Bell Addict
Hozzászólás: 3464
Csatolások: 13704
Azonosító: 12203
Idézet(brigi05 @ 2008. August 12. - 18:54)
NEM, és soha ki se próbáltam, és nem is fogom. ráadásul még a szagát is utálom :S
Bírom, amikor 13 éves kisjányok (a hsz-ed alapján annyinak tippellek) kijelentik, hogy soha nem fogják kipróbálni a cigit. biggrin.gif
Annyi idõsen én is azt mondtam...
2008. augusztus 14. 23:18 #120
Klau0604
Klau0604

Státuszelegem van...nem kell sem a szavazod,sem pedig,hogy barátnak jelölj,értem?
Hozzászólás: 992
Csatolások: 106
Azonosító: 66181
kipróbáltam már, de nagyon nem jött be, köhögtem és majdnem meg is fulladtam, akkor elhatároztam, hogy soha és eddig bírtam is, és bírni is fogom, 16 éves vagyok nem fogom tönkretenni magam...
41 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!