Dohányzol? Csak őszintén!
2008. augusztus 10. 07:08
|
zsozsi7632új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.08.10. Hozzászólás: 2 Csatolások: 0 Azonosító: 68583 offline
|
Egyszer 10évesen kipróbáltam, 13nál rászoktam 1évig majd 16évesen újból.Azóta csak egyszer hagytam abba 1hónapra fogadásból, tét egy láda sör volt.Azóta napi 2doboz cigi 20évesen már 2sör minimum és 3-6 lórugásos kávé. 34évesen(tavaly)voltam mindenféle vizsgálatokon önszántamból még íriszdiagnosztikán is és semmi komolyat (rák,érszûkület,meszesedés) nem találtak gyomor az nem tökéletetes,de az meg a gyerekkori lisztérzékenységem miatt olyan amilyen pedig kigyógyúltam belõle de vannak nyomai. Sport csak annyi amit egy 4 és egy 15éves gyerek mellett kell... Apám állítólag bagózott mielött megszülettünk de füstmentes környezetben éltünk.Anyám soha nem bagózott,nem ivott mégis szív gyomor tüdõbeteg csak 53éves.Figyelek a nemdohányzókra,de elvárom tõlük hogy ne morogjanak ha olyan helyen bagózok ahol lehet és tudja hogy ott bagóznak is. Nem értek egyett a teljes nemdohányzásit korlátozások terveivel.Tavaly Amsterdemben szilveszterkor még bagóztam a reptéri kávézóban jan elsején már nem lehetett. Idén nem is megyek már oda.
2008. augusztus 10. 07:27
|
zsozsi7632új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.08.10. Hozzászólás: 2 Csatolások: 0 Azonosító: 68583 offline
|
Ha annyira érdeke a világnak a nemdohányzás miért kerûl 20-30ezrekbe az e-cigi ami legalább másokra nem ártalmas õszerintük.Miért nem veszi meg az állam, vagy miért nincs rá valami tb támogatás?
Talán nem üzlet a hosszú nyugdíjas élet, vagy jó bevétel van a dohányon és ha szigorítják a törvényeket még plussz lé is lesz a büntikbõl.
És akkor sorolhatán a dezodorok káros hatását pl azt én miért szagoljam a villamoson vagy liftben? Melyik kibírható 5perc csukott garázsban bagófüstben vagy 5 per kipuffogófüstben?
Talán nem üzlet a hosszú nyugdíjas élet, vagy jó bevétel van a dohányon és ha szigorítják a törvényeket még plussz lé is lesz a büntikbõl.
És akkor sorolhatán a dezodorok káros hatását pl azt én miért szagoljam a villamoson vagy liftben? Melyik kibírható 5perc csukott garázsban bagófüstben vagy 5 per kipuffogófüstben?
2008. augusztus 10. 08:19
|
|
TYÜTYI2006FPS TPS Szimulátor Player |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.07.11. Hozzászólás: 5800 Csatolások: 5266 Azonosító: 34400 offline
|
Én még soha se próbáltam mert egészségtelen, súlyosan káros az egészségre. Így is asthmás vagyok.
2008. augusztus 10. 09:14
|
|
agnes |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.20. Hozzászólás: 662 Csatolások: 481 Azonosító: 58638 offline
|
regen
.......de akkor is csak ram eroltettek....nagyon konnyu engem megfozni....
kb 1 evig, de ez az 1 ev alatt csak kb 3 dobozzal szivtam el....
remelem tobbe nem fogom csinalni, de ebben nem vagyok olyan biztos!
mar mint mondtam a kornyezetemben levo hatasok amik gyakran ernek
sajnos befolyasolhato vagyok

mindenkinek csak ezt tudom ajanlani
(nehogy valaki felre ertse! nem a dohanyzokat akarom kinyiffantani, hanem magat a cigizest....legalabb reszemrol!)
kb 1 evig, de ez az 1 ev alatt csak kb 3 dobozzal szivtam el....
remelem tobbe nem fogom csinalni, de ebben nem vagyok olyan biztos!
mar mint mondtam a kornyezetemben levo hatasok amik gyakran ernek
mindenkinek csak ezt tudom ajanlani
2008. augusztus 10. 09:19
|
|
Cinzina*Crystal Light* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.08.15. Hozzászólás: 1441 Csatolások: 4663 Azonosító: 37030 offline
|
Kellett volna egy olyan választási lehetõség, hogy már leszoktam...
Én 10 évig dohányoztam, 2005. november 16-a óta egy slukkot se szívtam el. Letenni egyszerû volt, de meg kellett küzdenem két dührohammal (az egyikkel teljesen tönkretettem a karácsonyomat...), 20 kiló plusszal, de ma már minden rendben. Lefogytam, és jól érzem magam.
Én 10 évig dohányoztam, 2005. november 16-a óta egy slukkot se szívtam el. Letenni egyszerû volt, de meg kellett küzdenem két dührohammal (az egyikkel teljesen tönkretettem a karácsonyomat...), 20 kiló plusszal, de ma már minden rendben. Lefogytam, és jól érzem magam.
2008. augusztus 10. 11:48
Idézet(fafa008 @ 2008. August 10. - 11:35)
NEM!!!!!!!!!!!!!!
és nem is fogok..a tûdömre még szükségem lesz jópár évtizedig 
Ez a beszéd.
2008. augusztus 10. 11:51
Idézet(maresz @ 2008. August 10. - 11:48)
Ez a beszéd.
Én mér elmúltam 25, de még soha egy slukkot se szívtam, és erre büszke vagyok a mai világban, ahol már a 10 évesek is isznak, dohányoznak és csak hallkan említem meg, drogoznak is....

Én is gyûlölöm a cigit, de nagyon, és én sem fogok rágyújtani...
2008. augusztus 10. 11:54
|
|
fafa008♥Justin,Went,Chad fan♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.08.12. Hozzászólás: 3174 Csatolások: 3140 Azonosító: 36809 offline
|
Idézet(maresz @ 2008. August 10. - 10:48)
Ez a beszéd.
Én mér elmúltam 25, de még soha egy slukkot se szívtam, és erre büszke vagyok a mai világban, ahol már a 10 évesek is isznak, dohányoznak és csak hallkan említem meg, drogoznak is....

Hát igen ilyen az élet...nem tom hovafajul ez a világ
2008. augusztus 10. 13:00
|
|
Cinzina*Crystal Light* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.08.15. Hozzászólás: 1441 Csatolások: 4663 Azonosító: 37030 offline
|
Idézet(Chyntya @ 2008. August 10. - 11:19)
Ördögi kör ez...a családom miatt nem szívesen mondom ezt, de az a véleményem, hogy mindenki úgy hal meg ahogy akar, ha a cigisek tüdõrákban, akkor nem érdekel, de én NEM akarok rákos lenni!!!!
Ezzel csak az a baj, hogy a legtöbb esetben nem az lesz rákos, aki adja alá a lovat, hanem az, aki csak szenved tõle. Lehet hogy nem tüdõrákos leszel, hanem mittudomén, mellrákos, az ugyanúgy rák és nem te tehetsz róla, se a dohányzó szüleid.... (Ne haragudj, egyáltalán nem megsérteni akarlak ezzel, csak épp azt akarom kihangsúlyozni, hogy a cigaretta önmagában nem okoz rákot, illetve hogy nagyon sok esetben szenved olyan, aki soha életében nem ivott, nem dohányzott...)
A rák kialakulása egyébként rengeteg tényezõtõl függ. Ha volt már a családodban rákos, akkor érdemes több gondot fordítani a szûrésekre, mert magát a betegséget nem, de a hajlamot öröklöd.... Ezért félek én is egy kicsit. Édesapám tüdõrákos volt (DE meggyógyult), nagypapám májrákban halt meg, nagymamámnak mellrákja volt, én pedig napallergiás vagyok, szóval simán benne van a pakliban hogy bõrrákos leszek...
Figyelj oda nagyon magadra, ne csak apukádat szidd ha melletted cigizik (mondjuk annál undorítóbb nincs mikor kajálsz, melletted meg füstölnek...), és minél korábban kezdj el szûrõvizsgálatokra járni! Akkor biztosan nem kell rettegned.
2008. augusztus 10. 13:22
|
|
Mia |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 06.04.23. Hozzászólás: 2575 Csatolások: 2322 Azonosító: 15188 offline
|
Nem dohányzom. Kipróbáltam párszor, de még azóta sem sikerült megértenem, hogy miért jó ez az embereknek... Büdös, az íze is rossz, emellett a füst eleinte kegyetlenül égeti az ember torkát. Most ezzel egy dohányzót sem akarok megbántani, ha nekik hiányzik, megnyugtatja õket, hát legyen. De szerintem mi, nem dohányzók azért elvárhatjuk a toleranciát, ahogy mi is toleráljuk õket. Szóval ahogy így végigolvastam a topikot ez a "menj arrébb" duma nagyon felidegesített. Ha tiszta (már amennyire az...) levegõt akarok szívni, és nem azt a büdös, mérgezõ füstöt, amit õ kifúj még én menjek arrébb?!
Mert nem az a normális, hogy ezt a bûzt lélegezzem be. Elvileg.
Barátnõmmel sokszor össze is vesztünk ezen, hogy nincs tekintettel rám/ránk, és nyugodtan rágyújt mellettünk, közben tudja, hogy zavar. De legalább aput sikerült már kicsit "megnevelni", mert õ csak a konyhában, nyitott ablaknál gyújt rá. Behajtja az ajtót, és csak akkor füstöl, ha nincs bent senki. Haladunk.
Cinzina
Bocsi, hogy ilyen hosszúra nyúltam.
Barátnõmmel sokszor össze is vesztünk ezen, hogy nincs tekintettel rám/ránk, és nyugodtan rágyújt mellettünk, közben tudja, hogy zavar. De legalább aput sikerült már kicsit "megnevelni", mert õ csak a konyhában, nyitott ablaknál gyújt rá. Behajtja az ajtót, és csak akkor füstöl, ha nincs bent senki. Haladunk.
Cinzina
2008. augusztus 10. 14:10
|
|
Dido_______ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.06.05. Hozzászólás: 10810 Csatolások: 76487 Azonosító: 6538 offline
|
én 19 évig cigiztem, nemrég szoktam le asszonyi ráhatással
...elsõ 2 hét qrva nehéz volt..azóta néha azért rá-rá gyújtok...
de zavarni engem is zavar a füst...de nagyon...
2008. augusztus 10. 14:10
|
|
Kata159 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.27. Hozzászólás: 10398 Csatolások: 130295 Azonosító: 23738 offline
|
Soha és nem is fogok. Szerintem undorító szokás és még undorítóbb, h aki cigizik, le se tojja a nem dohányzó embereket és simán az arcába füstöl. Valaki igazán betilthatná már a cigit!!
2008. augusztus 10. 19:06
|
Steve-O- |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.10. Hozzászólás: 4841 Csatolások: 1052 Azonosító: 70 offline
|
Idézet(Mia @ 2008. August 10. - 13:22)
Nem dohányzom. Kipróbáltam párszor, de még azóta sem sikerült megértenem, hogy miért jó ez az embereknek... Büdös, az íze is rossz, emellett a füst eleinte kegyetlenül égeti az ember torkát. Most ezzel egy dohányzót sem akarok megbántani, ha nekik hiányzik, megnyugtatja õket, hát legyen. De szerintem mi, nem dohányzók azért elvárhatjuk a toleranciát, ahogy mi is toleráljuk õket. Szóval ahogy így végigolvastam a topikot ez a "menj arrébb" duma nagyon felidegesített. Ha tiszta (már amennyire az...) levegõt akarok szívni, és nem azt a büdös, mérgezõ füstöt, amit õ kifúj még én menjek arrébb?!
Mert nem az a normális, hogy ezt a bûzt lélegezzem be. Elvileg.
Cinzina
Cinzina
én már aszem reagáltam hajdanában, igen, dohányzom,jó sokat(2cs/nap). Mindíg volt/van valami stressz ami miatt neki se álltam leszokni, pedig nagyon le kéne.
Amit írsz azzal tök egyet értek, sõt még néha elég idiótán is tudom irányítani a füstöt, nehogy rá fújjam valakire.
Az viszont feltud húzni ha cigizek erre oda jön valaki, és jelzi hogy zavarja a füst. Azért ennek is van egy határa, ne jöjjön oda ha zavarja és látja hogy füstölök. (mondjuk ennek majdnem box lett a vége)
Most nem fogok a világból is kifutni ha rá akarok gyújtani...
Ami zavar viszont ha nem képesek elnyomni rendesen a csikket az emberek, elpöckölik, eldobják. Én addíg keresek amíg találok egy kukát ahova az elnyomott csikket bevághatom. Vagy min. a csatorna. Ez a "védjük a természetet" szlogen annyira hatott rám, h már szégyenlem magam ha el kell dobnom.
Igaz többet ártok a füsstel a termlszetnek mint amit segítek a csikk elnyomásával, de ez már más történet
2008. augusztus 12. 21:32
|
|
RaymondKristen Bell Addict |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 06.01.18. Hozzászólás: 3464 Csatolások: 13704 Azonosító: 12203 offline
|
Idézet(brigi05 @ 2008. August 12. - 18:54)
NEM, és soha ki se próbáltam, és nem is fogom. ráadásul még a szagát is utálom :S
Bírom, amikor 13 éves kisjányok (a hsz-ed alapján annyinak tippellek) kijelentik, hogy soha nem fogják kipróbálni a cigit. Annyi idõsen én is azt mondtam...
2008. augusztus 14. 23:18
|
|
Klau0604 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.07.14. Hozzászólás: 992 Csatolások: 106 Azonosító: 66181 offline
|
kipróbáltam már, de nagyon nem jött be, köhögtem és majdnem meg is fulladtam, akkor elhatároztam, hogy soha és eddig bírtam is, és bírni is fogom, 16 éves vagyok nem fogom tönkretenni magam...
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.

0 felhasználónak tetszik: