Filmfeldogozások - az új retrómánia
2012. július 12. 10:45
hörike: Néha igen, néha nem. Adaptáció terén vannak nagyon jók is, pl. a Gyűrűk Ura filmek, amik tényleg jók. De remake terén én még csak rosszakkal találkoztam, amik meg sem közelítették az eredeti filmek színvonalát.
2012. július 12. 10:57
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
Én nem feltétlen nézem,hogy remake vagy eredeti-e.Ha tetszik akkor tőllem lehet a Pityi Palkó és a macsek is. 
Tány ,hogy az új és eredeti általábana tapasztalatok alapján jobbak,de van pár remake is ami megüti a mércét.
Nekem az a lényeg,hogy megfogjon benne valami.vagy a látvány,vagy a karakter,vagy a színész vagy a történet.Tudom,hogy mindezt egyszerre nehéz megvalósítani,így nem várom el a tökéletes filmet.Különben is a filmnek (legyen remake vagy eredeti) aza lényege ,hogy szórakoztasson és kikapcsolódj közben.Nállam legalább is ez a lényeg,ebben a mai őrült és szaladós világban,nem soknak van türelme és idege egy olyan filmhez ami túlságosan elgondolkodtató.Szerintem itt a lényeg.Evvel nem azt akarom mondani,hogy mindenki ilyen és egyetért velem,de nagy átlagban-részben talán igazam van.
Lehet kritizálni és támadni nyugodtan
Tány ,hogy az új és eredeti általábana tapasztalatok alapján jobbak,de van pár remake is ami megüti a mércét.
Nekem az a lényeg,hogy megfogjon benne valami.vagy a látvány,vagy a karakter,vagy a színész vagy a történet.Tudom,hogy mindezt egyszerre nehéz megvalósítani,így nem várom el a tökéletes filmet.Különben is a filmnek (legyen remake vagy eredeti) aza lényege ,hogy szórakoztasson és kikapcsolódj közben.Nállam legalább is ez a lényeg,ebben a mai őrült és szaladós világban,nem soknak van türelme és idege egy olyan filmhez ami túlságosan elgondolkodtató.Szerintem itt a lényeg.Evvel nem azt akarom mondani,hogy mindenki ilyen és egyetért velem,de nagy átlagban-részben talán igazam van.
Lehet kritizálni és támadni nyugodtan
2012. július 12. 12:51
|
|
SzanduSs98▲ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.06. Hozzászólás: 4223 Csatolások: 184 Azonosító: 166705 offline
|
Hülyeségnek gondolom...
2012. július 12. 14:26
|
|
HannuusshhPatley |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.30. Hozzászólás: 1670 Csatolások: 193 Azonosító: 150324 offline
|
Andro teljesen egyetértek veled!
2012. július 12. 17:38
|
|
Évike12Ŧยckiภgρєяƒєct*♛ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.21. Hozzászólás: 6855 Csatolások: 4984 Azonosító: 131678 offline
|
Idézet
ám a producerek úgy látják, hogy a filmek újragondolásának már akkora trendje van, hogy nem is érdemes eredetivel előállni.
Ez a baj! Én a feldolgozásokat személy szerint nem szeretem, inkább valami egyedit kellene alkotniuk amiktől híresek lesznek, ne más ötletéből ami már mindenki háta közepén jön ki!
2012. július 12. 17:41
|
|
Kiim |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.30. Hozzászólás: 1079 Csatolások: 0 Azonosító: 135455 offline
|
Sosem voltam a híve a remake-nek, alapból nem is értem hogy például egy remekműhöz miért kell hozzányúlni, és teljesen elrontani. Ugyan ez volt a Rémálom az elm utcában-nál is, az új verzió egyenlő egy rakat shit-el. Mindennek meg volt/van az ideje és épp ezért nem kellene mindent csak úgy hipp-hopp elővenni és újra filmvászonra tenni.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. július 12. 19:01
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Évike12 @ 2012.07.12. 17:38)
Ez a baj! Én a feldolgozásokat személy szerint nem szeretem, inkább valami egyedit kellene alkotniuk amiktől híresek lesznek, ne más ötletéből ami már mindenki háta közepén jön ki!
Egyedire van igény, kiskörben, nagy körben pedig nem próbálják meg. A filmek vetítése élet-harc Amerikában és szerintem nem is mernek semmilyen újba belevágni már csak azért sem mert ha egy másik filmstúdió többet kaszál náluk egy feldolgozással, nekik pedig 'alig jön be valami' az náluk egyelő a halállal.
2012. július 12. 19:32
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12632 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2012.07.12. 19:01)
Egyedire van igény, kiskörben, nagy körben pedig nem próbálják meg. A filmek vetítése élet-harc Amerikában és szerintem nem is mernek semmilyen újba belevágni már csak azért sem mert ha egy másik filmstúdió többet kaszál náluk egy feldolgozással, nekik pedig 'alig jön be valami' az náluk egyelő a halállal. 
Ez a sorozatokra is kivetitve igaz. Belekezdenek jó és ötletes merész sorozatokba amik mernek mások lenni, mint az átlag és a tucat sorozatok, de mivel nem akkora a nézettségük hamar lekerülnek a műsorról befejezetlenül. Megy 10 éve 5-6 féle helyszínelők, míg megszüntették új sorozatokat amikben volt bizonyítani akarás. A sorozatoknál is megvannak a tucat popcorn sorozatok, amik hoznak egy szintet, se többet se kevesebbet - és nem is akarnak túlmutatni a korlátain, míg a kisérletező kedvű rendezők és forgatókönyvírók a belüket kidolgozzák, hogy valami mást mutassanak, de 15%-al kevesebb nézettség miatt már kaszára kerül a sorozat, mert a nézők elfelejtenek gondolkozni, figyelni és csak azt értik meg ami szájbarágós és lenyomják a torkukon, hogy megértsék az egyszerű történeteket. Az a menő amit lehet nézni főzés, vasalás és vacsora közben, de amihez le kell ülni és figyelni, az már nem érdekel senkit sem.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. július 12. 20:04
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (_ToTo_ @ 2012.07.12. 19:32)
Ez a sorozatokra is kivetitve igaz. Belekezdenek jó és ötletes merész sorozatokba amik mernek mások lenni, mint az átlag és a tucat sorozatok, de mivel nem akkora a nézettségük hamar lekerülnek a műsorról befejezetlenül. Megy 10 éve 5-6 féle helyszínelők, míg megszüntették új sorozatokat amikben volt bizonyítani akarás. A sorozatoknál is megvannak a tucat popcorn sorozatok, amik hoznak egy szintet, se többet se kevesebbet - és nem is akarnak túlmutatni a korlátain, míg a kisérletező kedvű rendezők és forgatókönyvírók a belüket kidolgozzák, hogy valami mást mutassanak, de 15%-al kevesebb nézettség miatt már kaszára kerül a sorozat, mert a nézők elfelejtenek gondolkozni, figyelni és csak azt értik meg ami szájbarágós és lenyomják a torkukon, hogy megértsék az egyszerű történeteket. Az a menő amit lehet nézni főzés, vasalás és vacsora közben, de amihez le kell ülni és figyelni, az már nem érdekel senkit sem.
Az biztos. Ebben is igazad van, a sorozatok is hasonló bajban vannak. A sorozatipar annyiban másabb, hogy ott még próbálkoznak, annak ellenére is, hogy tudják nem fog könnyen és zökkenőmentesen menni a dolog. Filmeknél nem mernek próbálkozni, sorozatoknál még igen de hiába teszik, ha mindig csak az a jó amit letesznek az ember orra elé és gondolkodni sem kell rajta. Nem is értem hogy mi értelme van azoknak a sorozatoknak amik szájbarágósak és minden epizód végén happy end van.
2012. július 13. 12:13
|
|
bubblegum..hivatásos boszorkány |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.13. Hozzászólás: 2173 Csatolások: 14 Azonosító: 175571 offline
|
hát van amiből az új biztos jobb de a legtöbből az eredeti ..
2012. augusztus 19. 22:27
Én szerintem nem azért csinálják mert nincs ötlett hannem mert ezeket a filmeket egyszer már megszerették és ezért vágnak bele mégegyszer hogy ugyanolyan nagy sikert hozzon mint akkor. Aztán vagy sikerült vagy nem! Pl. szerintem a pókember százszór jobb de ez már az én személyes véleményem.
Kapcsolódó sztárok
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.