A sok filmfeldogozásért a retrómániát és a kíváncsiságot kell okolni, Hollywoodban van pénz és ötlet is, csak igény nincs az eredeti történetekre.
A teljes cikkhez kattints ide!
Filmfeldogozások - az új retrómánia
2012. július 11. 21:25
|
|
Caroline W.LightningNotBad™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.15. Hozzászólás: 1067 Csatolások: 22 Azonosító: 158384 offline
|
A filmfeldolgozások valóban jók, főleg ha azok nem hajaznak az eredeti filmre, hanem kicsit átírják/továbbviszik a szálat, mert úgy élvezhető is.Sok kedvenc filmem van, amit anno a szüleimmel néztem meg, vagy láttam a tévében, és nagyon érdekel, ilyen például a Rendőrakadémia, meg a Kék lagúna.
2012. július 11. 21:30
Őszintén szólva én a történetek miatt ülök be a moziba. Addig nincs baj a feldolgozásokkal, franchise-okkal, rebootokkal és egyebekkel, amíg valamit hozzá is tesznek az eredetihez, de azokat nem szeretem, amik csak új szereplők egy raklap CGI kíséretében. A legrosszabb remake ever: Gus Van Sant- Psycho. Nem értem, mi értelme volt, és ki volt az a zártosztályról szalajtott, aki zöld utat és támogatást adott annak a filmnek.
2012. július 11. 21:32
|
|
DodóóóHunter |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.05.19. Hozzászólás: 7747 Csatolások: 0 Azonosító: 151350 offline
|
Idézet (Caroline W.Lightning @ 2012.07.11. 21:25)
A filmfeldolgozások valóban jók, főleg ha azok nem hajaznak az eredeti filmre, hanem kicsit átírják/továbbviszik a szálat, mert úgy élvezhető is.Sok kedvenc filmem van, amit anno a szüleimmel néztem meg, vagy láttam a tévében, és nagyon érdekel, ilyen például a Rendőrakadémia, meg a Kék lagúna. 
egyetértek veled
2012. július 11. 21:38
még mindig jobbak a feldolgozások mint a folytatások , azok már nem szoktak olyan jók lenni mint az 1. részek , 3D én nem szeretem , a legjobb a sima 2D filmek
2012. július 11. 21:43
báluska 254 igazad van
ja, és most a vissza a jövőbéből csinálnak remake-t. találjátok ki, hogy ki lesz az új marty mcfly: hát a drága jó daniel radcliffe.
ja, és most a vissza a jövőbéből csinálnak remake-t. találjátok ki, hogy ki lesz az új marty mcfly: hát a drága jó daniel radcliffe.
2012. július 11. 21:47
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12632 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (Chocolate Sunset @ 2012.07.11. 21:30)
Őszintén szólva én a történetek miatt ülök be a moziba. Addig nincs baj a feldolgozásokkal, franchise-okkal, rebootokkal és egyebekkel, amíg valamit hozzá is tesznek az eredetihez, de azokat nem szeretem, amik csak új szereplők egy raklap CGI kíséretében. A legrosszabb remake ever: Gus Van Sant- Psycho. Nem értem, mi értelme volt, és ki volt az a zártosztályról szalajtott, aki zöld utat és támogatást adott annak a filmnek.
Én nagy Hitchcock rajongó vagyok és nálam jobban senki nem gyülöli a remakeket, hiszen egész a 1910-s évek néma filmjeitől kezdve sok-sok filmet néztem már meg és keresem kutatom azokat amiket még nem láttam, így igen nagy összehasonlítási alapom van - de az elmúlt 10-15 év remake áradatában a Psycho az egyik kedvencem, amivel semmi baj sincs. Mivel szinte kockáról-kockára, ugyanazt látjuk - de mégsem. A színészek kiválóak, mindegyik kedvencem. Anne Heche, Vince Vaughn, Julianne Moore, Robert Forster, Viggo Mortensen és William H. Macy is remekel. Kiemelném Vince Vaughn-ot aki igencsak őrült alakítást nyújtott, ő hozzá tudott tenni a karakterhez, mert azonnal látni rajta, hogy kattant, míg az eredetiben ez csak fokozatosan derül ki.
Igazából soha senki nem tudot magába a filmbe belekötni, mert nincs mibe, csak azért támadják, mert nem kellett volna megcsinálni - de magával a filmel semmi baj. Bárcsak ilyen lenne minden remake és ne fosnák tele cgi-vel meg diznisztárokkal.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. július 11. 21:58
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (mesztern0022 @ 2012.07.11. 21:43)
báluska 254 igazad van
Nem lesz. Csak egy interjúban megkérdezték tőle hogy milyen remakeben szerepelne szívesen és azt mondta hogy a Vissza a jövőből lenne számára megfelelő de nem mondták hogy az is lesz, fel sem kérték. Ebből semmi nem igaz.
2012. július 11. 22:20
Idézet (_ToTo_ @ 2012.07.11. 21:47)
Én nagy Hitchcock rajongó vagyok és nálam jobban senki nem gyülöli a remakeket, hiszen egész a 1910-s évek néma filmjeitől kezdve sok-sok filmet néztem már meg és keresem kutatom azokat amiket még nem láttam, így igen nagy összehasonlítási alapom van - de az elmúlt 10-15 év remake áradatában a Psycho az egyik kedvencem, amivel semmi baj sincs. Mivel szinte kockáról-kockára, ugyanazt látjuk - de mégsem. A színészek kiválóak, mindegyik kedvencem. Anne Heche, Vince Vaughn, Julianne Moore, Robert Forster, Viggo Mortensen és William H. Macy is remekel. Kiemelném Vince Vaughn-ot aki igencsak őrült alakítást nyújtott, ő hozzá tudott tenni a karakterhez, mert azonnal látni rajta, hogy kattant, míg az eredetiben ez csak fokozatosan derül ki.
Igazából soha senki nem tudot magába a filmbe belekötni, mert nincs mibe, csak azért támadják, mert nem kellett volna megcsinálni - de magával a filmel semmi baj. Bárcsak ilyen lenne minden remake és ne fosnák tele cgi-vel meg diznisztárokkal.
Most valószínűleg utálni fogsz, de nekem pont az nem tetszett a filmben, ami neked igen. Az eredeti Psycho a kedvenc filmem, és szerintem pont jó volt Bates ábrázolása, ahogy Hitchcock csinálta. Volt annak dramaturgiai funkciója, hogy Bates nem egyből elmeháborodottként jelent meg a vásznon. Ott volt Tony Perkins, egy jól fésült, jól nevelt, jóképű, barátságos és bizalomgerjesztő figura, aki (csavar)... Van Sant pont elvette az élét az egésznek azzal, hogy Vince Vaughn egyből őrültként jelent meg. Még csak sajnálni sem tudtam a többi szereplőt, hiszen láthatóan nem volt normális, aki pedig ennek tudatában mégis a Bates motel kényelmi szolgáltatásait veszi igénybe, magára vessen. Mintha direkt a káromkodó részeg hajléktalan mellé ülnél le a kombinón, pedig tudod, hogy 99%, hogy beléd fog kötni, és nem fog békén hagyni addig, amíg le nem szállsz.
2012. július 11. 23:14
a videojátékokhoz ne is nyúljanak hozzá bőven elég volt az eddig pc játékból készült filmekből!! és ha nincs pénz rájuk akkor nem kell megcsinálni!
"mert minket nem lehet xarral megetetni és ránk kenni se lehet" mert vergődhet itt akármelyik nagy filmstúdió úgy sem lesznek olyan kreatívok és ötletesek mint a játékfejlesztők!
ophely88
2012. július 11. 23:44
|
|
e-battaúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.28. Hozzászólás: 55 Csatolások: 601 Azonosító: 178867 offline
|
Érdekes a téma, és komolyan elgondolkodtatott. Elég régóta nézek mindenféle filmet, régieket-újakat, moziban-neten-dvd-n mikor hogy, és tényleg egyre több az újrafeldolgozás, folytatás stb. Ezzel nem is lenne bajom, de néha oda az öröm, hogy a folytatás, vagy a feldolgozás nem adja meg ugyanazt az élményt, mint amit előtte átéltem. Szerintem ritka az az eset, amikor a folytatás, vagy feldolgozás jobb lesz, mint az eredeti...
ophely88
2012. július 12. 07:08
Ez hülyeség! Lenne igény új ötletekre, a nézők szeretik az új dolgokat. Csak könnyebb egy adaptációt, vagy remake-et elkészíteni, mint új dolgokon gondolkodni.
2012. július 12. 08:03
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12632 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
Idézet (Chocolate Sunset @ 2012.07.11. 22:20)
Most valószínűleg utálni fogsz, de nekem pont az nem tetszett a filmben, ami neked igen. Az eredeti Psycho a kedvenc filmem, és szerintem pont jó volt Bates ábrázolása, ahogy Hitchcock csinálta. Volt annak dramaturgiai funkciója, hogy Bates nem egyből elmeháborodottként jelent meg a vásznon. Ott volt Tony Perkins, egy jól fésült, jól nevelt, jóképű, barátságos és bizalomgerjesztő figura, aki (csavar)... Van Sant pont elvette az élét az egésznek azzal, hogy Vince Vaughn egyből őrültként jelent meg. Még csak sajnálni sem tudtam a többi szereplőt, hiszen láthatóan nem volt normális, aki pedig ennek tudatában mégis a Bates motel kényelmi szolgáltatásait veszi igénybe, magára vessen. Mintha direkt a káromkodó részeg hajléktalan mellé ülnél le a kombinón, pedig tudod, hogy 99%, hogy beléd fog kötni, és nem fog békén hagyni addig, amíg le nem szállsz.
Nem utállak, megszoktam már, hogy nekem mindig azt tetszik ami a tömegeknek nem, és fordítva
Nyilván az új verziónál az volt a dramaturgia, hogy kattant legyen első perctől, hiszen úgy ült be mindenki a filmre, hogy tudja, hogy kattant a főszereplő, akkor miért kellett volna a végkifejletig húznia Gusnak, hogy bemutassa, hogy kattant? Attól lett volna álmosító és unalmas, így viszont minden percben azt vártam, hogy mikor jelenik meg Vince a vásznon valami ördögi fintorral, tekintettel vagy a kis rágcsálnivalójával.
Chocolate Sunset
Kapcsolódó sztárok
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.