Starity

Filmfeldogozások - az új retrómánia

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. július 11. 21:17 #1
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
A sok filmfeldogozásért a retrómániát és a kíváncsiságot kell okolni, Hollywoodban van pénz és ötlet is, csak igény nincs az eredeti történetekre.
A teljes cikkhez kattints ide!
6 felhasználónak tetszik: Grace Benning, Chocolate Sunset, Pöttömke, tya04, dóóra, Black Hearth2
2012. július 11. 21:25 #2
Caroline W.Lightning
Caroline W.Lightning
NotBad™

Státusz"Te vagy a pengém, és egyben az artériám"
Hozzászólás: 1067
Csatolások: 22
Azonosító: 158384
A filmfeldolgozások valóban jók, főleg ha azok nem hajaznak az eredeti filmre, hanem kicsit átírják/továbbviszik a szálat, mert úgy élvezhető is.Sok kedvenc filmem van, amit anno a szüleimmel néztem meg, vagy láttam a tévében, és nagyon érdekel, ilyen például a Rendőrakadémia, meg a Kék lagúna. smileeee.gif
2012. július 11. 21:26 #3
Janie
Janie
dreamer ^^

StátuszHírszerző - sárga csillag! Yepp, már 60 cikket írtam! :)
Hozzászólás: 6051
Csatolások: 43
Azonosító: 142376
Hát, általában a feldolgozások rosszabbak szoktak lenni, mint az eredetiek, de sokszor érdekes smileeee.gif
2012. július 11. 21:30 #4
- törölt felhasználó -    
Őszintén szólva én a történetek miatt ülök be a moziba. Addig nincs baj a feldolgozásokkal, franchise-okkal, rebootokkal és egyebekkel, amíg valamit hozzá is tesznek az eredetihez, de azokat nem szeretem, amik csak új szereplők egy raklap CGI kíséretében. A legrosszabb remake ever: Gus Van Sant- Psycho. Nem értem, mi értelme volt, és ki volt az a zártosztályról szalajtott, aki zöld utat és támogatást adott annak a filmnek.
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Pöttömke, janet7
2012. július 11. 21:32 #5
Dodóóó
Dodóóó
Hunter

StátuszEveryone with a friendly face seems to hide some secrets inside
Hozzászólás: 7747
Azonosító: 151350
Idézet (Caroline W.Lightning @ 2012.07.11. 21:25)
A filmfeldolgozások valóban jók, főleg ha azok nem hajaznak az eredeti filmre, hanem kicsit átírják/továbbviszik a szálat, mert úgy élvezhető is.Sok kedvenc filmem van, amit anno a szüleimmel néztem meg, vagy láttam a tévében, és nagyon érdekel, ilyen például a Rendőrakadémia, meg a Kék lagúna. smileeee.gif

egyetértek veled smileeee.gif
2012. július 11. 21:38 #6
- törölt felhasználó -    
még mindig jobbak a feldolgozások mint a folytatások , azok már nem szoktak olyan jók lenni mint az 1. részek , 3D én nem szeretem , a legjobb a sima 2D filmek
2012. július 11. 21:43 #7
- törölt felhasználó -    
báluska 254 igazad van
ja, és most a vissza a jövőbéből csinálnak remake-t. találjátok ki, hogy ki lesz az új marty mcfly: hát a drága jó daniel radcliffe.
2012. július 11. 21:47 #8
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12632
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (Chocolate Sunset @ 2012.07.11. 21:30)
Őszintén szólva én a történetek miatt ülök be a moziba. Addig nincs baj a feldolgozásokkal, franchise-okkal, rebootokkal és egyebekkel, amíg valamit hozzá is tesznek az eredetihez,  de azokat nem szeretem, amik csak új szereplők egy raklap CGI kíséretében. A legrosszabb remake ever: Gus Van Sant- Psycho. Nem értem, mi értelme volt, és ki volt az a zártosztályról szalajtott, aki zöld utat és támogatást adott annak a filmnek.

Én nagy Hitchcock rajongó vagyok és nálam jobban senki nem gyülöli a remakeket, hiszen egész a 1910-s évek néma filmjeitől kezdve sok-sok filmet néztem már meg és keresem kutatom azokat amiket még nem láttam, így igen nagy összehasonlítási alapom van - de az elmúlt 10-15 év remake áradatában a Psycho az egyik kedvencem, amivel semmi baj sincs. Mivel szinte kockáról-kockára, ugyanazt látjuk - de mégsem. A színészek kiválóak, mindegyik kedvencem. Anne Heche, Vince Vaughn, Julianne Moore, Robert Forster, Viggo Mortensen és William H. Macy is remekel. Kiemelném Vince Vaughn-ot aki igencsak őrült alakítást nyújtott, ő hozzá tudott tenni a karakterhez, mert azonnal látni rajta, hogy kattant, míg az eredetiben ez csak fokozatosan derül ki.
Igazából soha senki nem tudot magába a filmbe belekötni, mert nincs mibe, csak azért támadják, mert nem kellett volna megcsinálni - de magával a filmel semmi baj. Bárcsak ilyen lenne minden remake és ne fosnák tele cgi-vel meg diznisztárokkal.
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. július 11. 21:56 #9
barbyyy
barbyyy
DV&LM♥VINAI♥

Státuszi hate you, but i love you.
Hozzászólás: 6158
Azonosító: 165850
vannak jó feldolgozások és vannak amik nem jók ízlések és pofonok smileeee.gif
2012. július 11. 21:58 #10
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (mesztern0022 @ 2012.07.11. 21:43)
báluska 254 igazad van
ja, és most a vissza a jövőbéből csinálnak remake-t. találjátok ki, hogy ki lesz az új marty mcfly: hát a drága jó daniel radcliffe.

Nem lesz. Csak egy interjúban megkérdezték tőle hogy milyen remakeben szerepelne szívesen és azt mondta hogy a Vissza a jövőből lenne számára megfelelő de nem mondták hogy az is lesz, fel sem kérték. Ebből semmi nem igaz.
2012. július 11. 22:13 #11
Detta
Detta
Queen♛

StátuszTired AF.... but succesful
Hozzászólás: 4786
Csatolások: 689
Azonosító: 128947
Hát néha elég pocsék feldogozásokat készítenek...
2012. július 11. 22:20 #12
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2012.07.11. 21:47)
Én nagy Hitchcock rajongó vagyok és nálam jobban senki nem gyülöli a remakeket, hiszen egész a 1910-s évek néma filmjeitől kezdve sok-sok filmet néztem már meg és keresem kutatom azokat amiket még nem láttam, így igen nagy összehasonlítási alapom van - de az elmúlt 10-15 év remake áradatában a Psycho az egyik kedvencem, amivel semmi baj sincs. Mivel szinte kockáról-kockára, ugyanazt látjuk - de mégsem. A színészek kiválóak, mindegyik kedvencem. Anne Heche, Vince Vaughn, Julianne Moore, Robert Forster, Viggo Mortensen és William H. Macy is remekel. Kiemelném Vince Vaughn-ot aki igencsak őrült alakítást nyújtott, ő hozzá tudott tenni a karakterhez, mert azonnal látni rajta, hogy kattant, míg az eredetiben ez csak fokozatosan derül ki.
Igazából soha senki nem tudot magába a filmbe belekötni, mert nincs mibe, csak azért támadják, mert nem kellett volna megcsinálni - de magával a filmel semmi baj. Bárcsak ilyen lenne minden remake és ne fosnák tele cgi-vel meg diznisztárokkal.

Most valószínűleg utálni fogsz, de nekem pont az nem tetszett a filmben, ami neked igen. Az eredeti Psycho a kedvenc filmem, és szerintem pont jó volt Bates ábrázolása, ahogy Hitchcock csinálta. Volt annak dramaturgiai funkciója, hogy Bates nem egyből elmeháborodottként jelent meg a vásznon. Ott volt Tony Perkins, egy jól fésült, jól nevelt, jóképű, barátságos és bizalomgerjesztő figura, aki (csavar)... Van Sant pont elvette az élét az egésznek azzal, hogy Vince Vaughn egyből őrültként jelent meg. Még csak sajnálni sem tudtam a többi szereplőt, hiszen láthatóan nem volt normális, aki pedig ennek tudatában mégis a Bates motel kényelmi szolgáltatásait veszi igénybe, magára vessen. Mintha direkt a káromkodó részeg hajléktalan mellé ülnél le a kombinón, pedig tudod, hogy 99%, hogy beléd fog kötni, és nem fog békén hagyni addig, amíg le nem szállsz.
2012. július 11. 23:14 #13
- törölt felhasználó -    
a videojátékokhoz ne is nyúljanak hozzá bőven elég volt az eddig pc játékból készült filmekből!! és ha nincs pénz rájuk akkor nem kell megcsinálni!pardon.gif "mert minket nem lehet xarral megetetni és ránk kenni se lehet" mert vergődhet itt akármelyik nagy filmstúdió úgy sem lesznek olyan kreatívok és ötletesek mint a játékfejlesztők!
2012. július 11. 23:44 #14
e-batta
e-batta
új tag
Hozzászólás: 55
Csatolások: 601
Azonosító: 178867
Érdekes a téma, és komolyan elgondolkodtatott. Elég régóta nézek mindenféle filmet, régieket-újakat, moziban-neten-dvd-n mikor hogy, és tényleg egyre több az újrafeldolgozás, folytatás stb. Ezzel nem is lenne bajom, de néha oda az öröm, hogy a folytatás, vagy a feldolgozás nem adja meg ugyanazt az élményt, mint amit előtte átéltem. Szerintem ritka az az eset, amikor a folytatás, vagy feldolgozás jobb lesz, mint az eredeti...
2012. július 12. 07:08 #15
- törölt felhasználó -    
Ez hülyeség! Lenne igény új ötletekre, a nézők szeretik az új dolgokat. Csak könnyebb egy adaptációt, vagy remake-et elkészíteni, mint új dolgokon gondolkodni.
2012. július 12. 08:03 #16
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12632
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (Chocolate Sunset @ 2012.07.11. 22:20)
Most valószínűleg utálni fogsz, de nekem pont az nem tetszett a filmben, ami neked igen. Az eredeti Psycho a kedvenc filmem, és szerintem pont jó volt Bates ábrázolása, ahogy Hitchcock csinálta. Volt annak dramaturgiai funkciója, hogy Bates nem egyből elmeháborodottként jelent meg a vásznon. Ott volt Tony Perkins, egy jól fésült, jól nevelt, jóképű, barátságos és bizalomgerjesztő figura, aki (csavar)... Van Sant pont elvette az élét az egésznek azzal, hogy Vince Vaughn egyből őrültként jelent meg. Még csak sajnálni sem tudtam a többi szereplőt, hiszen láthatóan nem volt normális, aki pedig ennek tudatában mégis a Bates motel kényelmi szolgáltatásait veszi igénybe, magára vessen. Mintha direkt a káromkodó részeg hajléktalan mellé ülnél le a kombinón, pedig tudod, hogy 99%, hogy beléd fog kötni, és nem fog békén hagyni addig, amíg le nem szállsz.

Nem utállak, megszoktam már, hogy nekem mindig azt tetszik ami a tömegeknek nem, és fordítva pardon.gif Szerencsére van 2-3 barátom, barátnőm, akikkel összenézünk és egyre gondolunk egy film, jelenet vagy színészi alakítás láttán és ez 100 filmből 100-nál így van, míg más nem érti miről beszélünk és mi tetszett ebben vagy abban pardon.gif A tapasztalatom pedig az a világ minden dolgában, hogy nem a tömeget kell követnem, így egy filmkritikát sem olvasok el soha, amíg meg nem néztem a filmet. Teljesen előítélet mentesen és befolyásolatlanul szeretek dönteni arról amit láttam, aztán vagy kiröhögöm a kritikust vagy egyetértek vele.

Nyilván az új verziónál az volt a dramaturgia, hogy kattant legyen első perctől, hiszen úgy ült be mindenki a filmre, hogy tudja, hogy kattant a főszereplő, akkor miért kellett volna a végkifejletig húznia Gusnak, hogy bemutassa, hogy kattant? Attól lett volna álmosító és unalmas, így viszont minden percben azt vártam, hogy mikor jelenik meg Vince a vásznon valami ördögi fintorral, tekintettel vagy a kis rágcsálnivalójával.
1 felhasználónak tetszik: Chocolate Sunset
2012. július 12. 08:04 #17
- törölt felhasználó -    
Andro, igazad van.
2012. július 12. 08:45 #18
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3559
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Néha nagyon rossz feldolgozásokat készítenek.
2012. július 12. 08:46 #19
Bibikeke1
Bibikeke1

StátuszOn my own
Hozzászólás: 761
Azonosító: 176733
szerintem is igazad van Andro...^-^
2012. július 12. 09:31 #20
dreammm
dreammm

StátuszJosh H.
Hozzászólás: 810
Csatolások: 2
Azonosító: 170185
Detta,igen,néha eléggé balul sülnek el :/ De alapjáraton csak azért csinálnak filmfeldolgozásokat,hogy a 21. század vívmányait és profi technikáját fitogtassák:)
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!