Starity

Elbukott az ACTA - nem kémkednek a felhasználók után

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. július 05. 08:50 #21
- törölt felhasználó -    
áh.. ez jó hír... istenem valaki megint nagyon hiperaktívkodott, maradjon csak a seggén xDDD
2012. július 05. 08:54 #22
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Őszintén? Soha nem fordult meg a fejemben, hogy ezt elfogadják és életbe lép bárhol is a világon. Ez a szabadság és emberi jogok olyan szintű korlátozása lett volna, amit egyszerűen nem lehet megtenni. Ráadásul nem is lett volna fair. A zenészek/színészek nem a DVD, vagy CD eladásokból gazdagszanak meg, a legtöbb embernek pedig nincs kidobható pénze ilyesmikre. Hogy arról már ne is beszéljek, milyen sok mindent nem lehet beszerezni legálisan például nálunk sem. Sean Bean legtöbb új filmje nem kerül mozikba nálunk, mi több, még DVD-n se adják ki őket. Persze ott az Amazon.com, de ott sincs fenn minden és macerás is. Legalábbis nekem macerásnak tűnik. Én igenis letöltöm és megnézem. Valóban nem gondolom, hogy ezzel én személyesen bármit is ártok a kedvencemnek. Idén lesz a Silent Hill 2 a mozikban. Biztos lehet benne mindenki, hogy arra be fogok fizetni, mert az ember bizonyos keretek között költ ilyesmire is, de azért mindennek van határa. Főleg az átlagember pénztárcájának. mellow.gif A business-ben dolgozók meg ne sírjanak, mert csak két Limuzin és egy Harley áll a garázsban. Addig, amíg nem gyalog kell járniuk, mert még a buszbérlet is drága, addig azt hiszem pont befoghatják a szájukat. pardon.gif
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Appalache, Vegas
2012. július 05. 09:08 #23
like me
like me
Emma Woodhouse

StátuszFallen love<3
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1415
Csatolások: 15
Azonosító: 164042
mIVan? wtf.gif A politikusok s a mittudoménmilyen csífek oriási fehér lepedők alatt kötik a fekete üzleteket, milliókat zabálnak be nyomtalanul, s még a népet akarják cs*szegetni? ohmy.gif Én értem, hogy a látszatát akarják kelteni annak hogy valamit csinálnak, de van n+1 ennél sokkal de sokkal súlyosabb probléma a négyszögletű földkerekségen, és ha nagyon akarnának, keresnének olyan ügyet, amivel fitogtathatnák nagyszabású hatalmukat. pardon.gif Csak az a probléma, hogy minden bízniszista nyakig benne van legalább egy mocskos pocsolyában...
5 felhasználónak tetszik: ophely88, Grace Benning, Chocolate Sunset, Vampiregirl1, Black Hearth2
2012. július 05. 09:28 #24
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (Andro @ 2012.07.05. 07:11)
Ez az egész ACTA eleve halvaszületett ötlet volt, mivel az internetforgalmat már így nem lehet korlátozni. Ez már nemcsak a letöltéseknél állt volna meg, hanem ezen keresztül az emberi szólás-és szabadságjogokat fenyegették volna az egész világon. 

Demokratikus társadalomban élünk, ahol nem lehet korlátozni az alapvető jogokat, az internet pedig határtalan, amelyet szintén nem lehet keretek közé zárni.

Ha ez megnyugtat, ezek a majmok úgy tudják, hogy nálunk nincs is szólásszabadság. Mindenki azt hiszi, hogy nincs szólásszabadság, de nem csak nálunk, hanem európai országokban. Te egyébként őket nem érdekled. Ők amerikaiak és bajuk van, te európai vagy és idd meg a levét. Ez minden európaira igaz.

Az internethez való jog bárkinek lehetséges, akinek van pénze, ám ők csak akkor nyúltak volna bele a te internetezési jogaidba ha találnak valamit. Alapból nem tehetnek olyat hogy a semmi miatt elintézik neked hogy ne tudd használni vagy börtönbe kerülj valami miatt amit el sem követtél.

A probléma gyökere abban virágzik hogy Magyarországhoz hasonlóan több más európai ország nem tudja rendesen meghatározni törvényben hogy mi számít illegálisnak. Te például akármit feltölthetsz a netre, az nem illegális. A törvény szerint az illegális ha letöltöd. Kissé ellentmondásos, nem? rolleyes.gif

Másrészt, sok embernek nincs pénze a drága többszázezer forintos programokra - pl. amit apum használ tervezőprogram a munkájához, az 900 ezer forintba kerülne, ha megvenné! -, a sokezer forintos DVD-kre, mozijegyekre, stb.

Ez újfent nem érdekli őket, csak a pénzt látják maguk előtt. Esetleg ha visszavennének a nagy pofáikból és az árakból ... de azt állítják hogy úgy nem éri már meg nekik .. rolleyes.gif

A stúdiók és a zenészek/énekesek amúgy sem ebből szerzik a pénzt, hanem sok másból.

Persze, csak a fejesek rinyálnak mert nem jön be nekik elég pénz, bár szerintem eléggé átlátszó a dumájuk. Sokkal több bejön nekik így is, mint amennyit egy filmbe beleölnek csak ugyebár nekik ennyi sem elég. rolleyes.gif
2012. július 05. 09:37 #25
Appalache
Appalache
Hozzászólás: 505
Csatolások: 15
Azonosító: 149552
Ez jó, csak az a gáz, hogy nem fogják föladni. Amcsiknál is jött a SOPA, tiltakoztak, kis csend, jött a PIPA, tiltakoztak, kis csend, és jött a CISPA. Letiltottak egy csomó nagyobb letöltős oldalt, köztük a Megavideót is. Ez itt is érzékelhető, nemcsak az USA-ban (én speciel mindig MV-n néztem a filmeket, mert gyorsan betöltött, jó minőségben). A globalizáció miatt átterjed ide is minden baromság.
Egyébként ezt hogy gondolták? Cenzúrázni a sajtószabadság legutolsó bástyáját? A gazdasági elité a tévé, a nyomtatott sajtó, most meg már az internet is kell? Nálam ne turkáljon semmilyen kormány, ha lehet. Ez a személyi szabadság eltiprása, ami alaposan belemászik a diktatúra kereteibe.
Milliók éheznek, elborít minket a szenny, az amerikai nagyvállalatok a harmadik világ országaiba hurcolják a radioaktív hulladékot, nagyban megy a gyerekmunka, a vallásháborúk, a sima háborúk, amik a "terrorizmus elleni harc" címen az olajért folytak/folynak a Közel-Keleten és hamarosan Afrikában is a drága USA jóvoltából. Vannak olyan országok, ahol legális megnyúzni az állatokat élve, megkínozni őket, a szőrükből meg bundákat csinálni, semmilyen törvény nem szabályozza. Tudatosan mérgezik az embert az egyszerű termékek is, mint pl. a sampon, a szappan vagy a hajlakk. A gyorsétteremláncok olcsó műanyagot adnak el hamburger, csirke és pizza néven. TÉNYLEG az legyen a legnagyobb gond, hogy én ingyen és bérmentve képet, zenét vagy filmet mentek le a gépemre. Ezért 5 év börtön. omg.gif
A mozis cégeknek meg minek annyi lóvé? Mire költik? Annyira szeretném tudni, hogy alig bírok nyugodtan ülni a fenekemen. Elegem van már abból, hogy egy kis réteg irányít mindenkit, és nem tudsz mit csinálni, mert nincs igazi tered az erőteljes tiltakozásra. Maximum ott az internet. Amit hamarosan cenzúráznak. Éljen a 21. század.
5 felhasználónak tetszik: Chocolate Sunset, ophely88, Grace Benning, Black Hearth2, janet7
2012. július 05. 09:41 #26
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.07.05. 09:28)
Ha ez megnyugtat, ezek a majmok úgy tudják, hogy nálunk nincs is szólásszabadság. Mindenki azt hiszi, hogy nincs szólásszabadság, de nem csak nálunk, hanem európai országokban. Te egyébként őket nem érdekled. Ők amerikaiak és bajuk van, te európai vagy és idd meg a levét. Ez minden európaira igaz.
Az internethez való jog bárkinek lehetséges, akinek van pénze, ám ők csak akkor nyúltak volna bele a te internetezési jogaidba ha találnak valamit. Alapból nem tehetnek olyat hogy a semmi miatt elintézik neked hogy ne tudd használni vagy börtönbe kerülj valami miatt amit el sem követtél.
A probléma gyökere abban  virágzik hogy Magyarországhoz hasonlóan több más európai ország nem tudja rendesen meghatározni törvényben hogy mi számít illegálisnak. Te például akármit feltölthetsz a netre, az nem illegális. A törvény szerint az illegális ha letöltöd. Kissé ellentmondásos, nem?  rolleyes.gif 
Ez újfent nem érdekli őket, csak a pénzt látják maguk előtt. Esetleg ha visszavennének a nagy pofáikból és az árakból ... de azt állítják hogy úgy nem éri már meg nekik .. rolleyes.gif 
Persze, csak a fejesek rinyálnak mert nem jön be nekik elég pénz, bár szerintem eléggé átlátszó a dumájuk. Sokkal több bejön nekik így is, mint amennyit egy filmbe beleölnek csak ugyebár nekik ennyi sem elég. rolleyes.gif

Az a baj ezekkel a hülyékkel, hogy nem veszik észre, hogy az internet elterjedésével volt egy paradigmaváltás. Senki nem akar fizikai hordozón zenét venni, vagy moziba menni többé, amikor elég, ha csak azokat a dalokat töltöd le, amik neked tetszenek, otthon nézni a filmeket pedig sokkal kényelmesebb. A kiadók meg a stúdiók továbbra is ragaszkodnak a pozíciójukhoz, és nem veszik észre, hogy a szerzők közvetlenül is el tudják juttatni a fogyasztókhoz a zenéket, filmeket, ők már nem kihagyhatatlan elemei a disztribúciós folyamatnak. Fel kéne ébredniük végre.
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Grace Benning, Appalache
2012. július 05. 09:57 #27
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Appalache @ 2012.07.05. 09:37)
Ez jó, csak az a gáz, hogy nem fogják föladni. Amcsiknál is jött a SOPA, tiltakoztak, kis csend, jött a PIPA, tiltakoztak, kis csend, és jött a CISPA. Letiltottak egy csomó nagyobb letöltős oldalt, köztük a Megavideót is. Ez itt is érzékelhető, nemcsak az USA-ban (én speciel mindig MV-n néztem a filmeket, mert gyorsan betöltött, jó minőségben). A globalizáció miatt átterjed ide is minden baromság.

Persze hogy nem fogják feladni, ez csak az első lépés volt. Én mondtam tegnap is hogy valahogy díjazzák majd az EP szíves együttműködését. Kitalálnak valamit ami nagyobbat fog szólni nés hiába rinyálnak majd a nagyobb európai internetszolgáltatók, Amerika óriás hatalom és nem fogja őket érdekelni hogy te vagy akárki ki tudja-e köhögni a mozijegy árát. Számíthattak volna arra hogy a net és szélessáv felbukkanásával, ilyen árak mellett ez fog történni bár ha engem kérdezel, szerintem majd lesz erre is megoldás. Az emberi fantázia és kreativitás határtalan. Én nem félek hogy ez -ha meg is történik- sokáig fog tartani.
1 felhasználónak tetszik: Appalache
2012. július 05. 10:26 #28
Tenzi
Tenzi
visszatérő vendég

StátuszRenee Phoenix minden mennyiségben:3
Hozzászólás: 444
Azonosító: 158300
ez nekem magas tongue.gifP
2012. július 05. 10:39 #29
N.k
N.k
[tau'ri]

StátuszWitcher ♥️
Hozzászólás: 3344
Csatolások: 111
Azonosító: 74720
örülök ennek a cikknek.Mint aktív kalóz elmondhatom a többi kalóz társaimmal,hogy azért eléggé ránk hozták a frászt,hogy elfogadják az ACTA-t.De hála istennek rájöttek,hogy evvel lázongást szítanak ki. tongue.gif
2012. július 05. 10:47 #30
KittenKat
KittenKat
új tag

StátuszKittenKat még nem állította be a státuszát és nem is fogja
Hozzászólás: 92
Csatolások: 3
Azonosító: 172392
reméltem,h rájönnek,h ez az ACTA hülyeség...
2012. július 05. 10:58 #31
- törölt felhasználó -    
Idézet (N.k @ 2012.07.05. 10:39)
örülök ennek a cikknek.Mint aktív kalóz elmondhatom a többi kalóz társaimmal,hogy azért eléggé ránk hozták a frászt,hogy elfogadják az ACTA-t.De hála istennek rájöttek,hogy evvel lázongást szítanak ki. tongue.gif

Én nem aggódtam, mert tudtam, hogy megbukik, mint az összes többi a SOPA-tól kezdve. Amúgy az ACTA is ugyanaz, mint a SOPA, csak új néven.

Másrészt az USA csak ne szóljon bele más országok ügyeibe, nincs joguk hozzá. Mi sem szólunk bele, hogy ők mit csinálnak. Amúgy az USA-val semmi bajom - úgy értve, az átlagemberekkel -, csak a fejeseket nem bírom.
2012. július 05. 11:29 #32
Catherine
Catherine
boobtana

StátuszCas, buddy, I need you.
Hozzászólás: 1306
Csatolások: 30
Azonosító: 137378
Én azonnal gondoltam, hogy az ACTA-t senki sem fogja egy percig sem komolyan venni. Mégis mi hasznuk lenne belőle? Ja, persze: sz.pathatták volna a hü!ye, alsóbbrendű európaiakat. pardon.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. július 05. 11:34 #33
SzanduSs98
SzanduSs98

StátuszHa egy nap a sebesség öl meg engem, ne sírjatok, mert én mosolygok.-Paul Walker
Hozzászólás: 4223
Csatolások: 184
Azonosító: 166705
Hála az égnek...
2012. július 05. 11:44 #34
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3559
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Ez az egész ACTA hülyeség.
2012. július 05. 12:09 #35
LoveNessa
LoveNessa

StátuszHelló, Nyugat.hu! ;)
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 1483
Csatolások: 10859
Azonosító: 153158
hát még jó! akkor minden embert börtönbe zártak volna meg letiltottak volna az internetről? mert 100% hogy nincs olyan ember a világon, aki még soha ne csinált volna valami illegálisat a neten... (persze azokat nem, akik nem interneteznek)
2012. július 05. 14:16 #36
minamartin
minamartin
visszatérő vendég
Hozzászólás: 483
Csatolások: 177
Azonosító: 113676
Nem elég hogy fizetjük a netet, több ezrekért adnak el egy zene cd-t amit ha egy kicsit megkarcolsz már nem is működik, másrészt meg ki a franc vesz cd lejátszót manapság. Szerencsére néhány ember rájött hogy így a franc sem fogja használni az internetet ami mit jelent?! Becsődölnek a netes cégek. Mellesleg hogy is van ez? Ha feltöltünk valamit az legális de ha le az már illegális?! Ennyi gyökeret.
3 felhasználónak tetszik: Catherine, ophely88, Vegas
2012. július 05. 15:49 #37
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (minamartin @ 2012.07.05. 14:16)
Mellesleg hogy is van ez? Ha feltöltünk valamit az legális de ha le az már illegális?! Ennyi gyökeret.

Tudtommal úgy van hogy ha valamit feltöltesz a netre, az legális, mivel semmi rosszat nem követsz el, a megosztás tehát nem illegális de ha letöltöd, az már illegálisnak számít és büntetendő. A BSA szoftver rendőrség büntet bár nem vagy köteles beengedni őket a házadba, mondhatsz nemet is csak akkor rendőrt hívnak és plusz pénz neked. A rendőr hoz engedélyt és akkor be lehet menni. A BSA csak egy szervezet, bejelentésre mennek csak, nem figyelnek meg téged, ha valaki feljelent akkor meglátogatnak és mindenért büntetnek. A milliós programokra vannak ráállva, mint Photoshop de benéznek minden mappába és irgum-burgum van ha illegális tartalom van a gépen. Valami kütyüt használnak, viszik magukkal és laptopot, összekötik a gépet ha szükséges bár ők is és én is tudom hogy hová kell kattolni bizonyos oprendszerek alatt hogy megtudd mi a neten vásárolt és mi a neten letöltött fájl. Ha az ACTA tényleg figyelte volna hogy ki mennyit netezik és mikor mit tölt le, fél Európa börtönben ülne, vagy maradnának a pénzes vagy tiltásos módszernél. Szerintem. És ezzel még nincs vége. Ez a rendszer elbukott de csak mégjobban felhergelte őket az EP amit nem fognak ennyiben hagyni. mellow.gif
2012. július 05. 16:14 #38
minibogárka
minibogárka
Miss Pond

Státuszred hair... must be a weasley
Hozzászólás: 1018
Csatolások: 4
Azonosító: 139036
Uh, még jó! Akkor bevált a sok tüntetés és STOP ACTA felirat biggrin.gif
2012. július 05. 19:53 #39
- törölt felhasználó -    
Sokan írták hogy az internet korlátlan, nehéz lenne keretek közzé szorítani , de mi lenne ha beszüntetnék? Miért is ne és csak az elit használhatná, megtehetnék ( és szerintem akkor főleg az USÁ-ban de itt is Európában kevesen tudnának elboldogulni).
2012. július 06. 09:32 #40
DoooDuu
DoooDuu
Doreen Tomlinson ^^

StátuszNever give up, the beginning is always the hardest!!!
Hozzászólás: 3227
Csatolások: 547
Azonosító: 171198
Hál istennek! biggrin.gif
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!