Elbukott az ACTA - nem kémkednek a felhasználók után
2012. július 05. 08:50
áh.. ez jó hír... istenem valaki megint nagyon hiperaktívkodott, maradjon csak a seggén xDDD
2012. július 05. 08:54
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Őszintén? Soha nem fordult meg a fejemben, hogy ezt elfogadják és életbe lép bárhol is a világon. Ez a szabadság és emberi jogok olyan szintű korlátozása lett volna, amit egyszerűen nem lehet megtenni. Ráadásul nem is lett volna fair. A zenészek/színészek nem a DVD, vagy CD eladásokból gazdagszanak meg, a legtöbb embernek pedig nincs kidobható pénze ilyesmikre. Hogy arról már ne is beszéljek, milyen sok mindent nem lehet beszerezni legálisan például nálunk sem. Sean Bean legtöbb új filmje nem kerül mozikba nálunk, mi több, még DVD-n se adják ki őket. Persze ott az Amazon.com, de ott sincs fenn minden és macerás is. Legalábbis nekem macerásnak tűnik. Én igenis letöltöm és megnézem. Valóban nem gondolom, hogy ezzel én személyesen bármit is ártok a kedvencemnek. Idén lesz a Silent Hill 2 a mozikban. Biztos lehet benne mindenki, hogy arra be fogok fizetni, mert az ember bizonyos keretek között költ ilyesmire is, de azért mindennek van határa. Főleg az átlagember pénztárcájának.
A business-ben dolgozók meg ne sírjanak, mert csak két Limuzin és egy Harley áll a garázsban. Addig, amíg nem gyalog kell járniuk, mert még a buszbérlet is drága, addig azt hiszem pont befoghatják a szájukat.
2012. július 05. 09:08
|
|
like meEmma Woodhouse |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.18. Hozzászólás: 1415 Csatolások: 15 Azonosító: 164042 offline
|
mIVan?
A politikusok s a mittudoménmilyen csífek oriási fehér lepedők alatt kötik a fekete üzleteket, milliókat zabálnak be nyomtalanul, s még a népet akarják cs*szegetni?
Én értem, hogy a látszatát akarják kelteni annak hogy valamit csinálnak, de van n+1 ennél sokkal de sokkal súlyosabb probléma a négyszögletű földkerekségen, és ha nagyon akarnának, keresnének olyan ügyet, amivel fitogtathatnák nagyszabású hatalmukat.
Csak az a probléma, hogy minden bízniszista nyakig benne van legalább egy mocskos pocsolyában...
2012. július 05. 09:28
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Andro @ 2012.07.05. 07:11)
Ez az egész ACTA eleve halvaszületett ötlet volt, mivel az internetforgalmat már így nem lehet korlátozni. Ez már nemcsak a letöltéseknél állt volna meg, hanem ezen keresztül az emberi szólás-és szabadságjogokat fenyegették volna az egész világon.
Demokratikus társadalomban élünk, ahol nem lehet korlátozni az alapvető jogokat, az internet pedig határtalan, amelyet szintén nem lehet keretek közé zárni.
Demokratikus társadalomban élünk, ahol nem lehet korlátozni az alapvető jogokat, az internet pedig határtalan, amelyet szintén nem lehet keretek közé zárni.
Ha ez megnyugtat, ezek a majmok úgy tudják, hogy nálunk nincs is szólásszabadság. Mindenki azt hiszi, hogy nincs szólásszabadság, de nem csak nálunk, hanem európai országokban. Te egyébként őket nem érdekled. Ők amerikaiak és bajuk van, te európai vagy és idd meg a levét. Ez minden európaira igaz.
Az internethez való jog bárkinek lehetséges, akinek van pénze, ám ők csak akkor nyúltak volna bele a te internetezési jogaidba ha találnak valamit. Alapból nem tehetnek olyat hogy a semmi miatt elintézik neked hogy ne tudd használni vagy börtönbe kerülj valami miatt amit el sem követtél.
A probléma gyökere abban virágzik hogy Magyarországhoz hasonlóan több más európai ország nem tudja rendesen meghatározni törvényben hogy mi számít illegálisnak. Te például akármit feltölthetsz a netre, az nem illegális. A törvény szerint az illegális ha letöltöd. Kissé ellentmondásos, nem?
Másrészt, sok embernek nincs pénze a drága többszázezer forintos programokra - pl. amit apum használ tervezőprogram a munkájához, az 900 ezer forintba kerülne, ha megvenné! -, a sokezer forintos DVD-kre, mozijegyekre, stb.
Ez újfent nem érdekli őket, csak a pénzt látják maguk előtt. Esetleg ha visszavennének a nagy pofáikból és az árakból ... de azt állítják hogy úgy nem éri már meg nekik ..
A stúdiók és a zenészek/énekesek amúgy sem ebből szerzik a pénzt, hanem sok másból.
Persze, csak a fejesek rinyálnak mert nem jön be nekik elég pénz, bár szerintem eléggé átlátszó a dumájuk. Sokkal több bejön nekik így is, mint amennyit egy filmbe beleölnek csak ugyebár nekik ennyi sem elég.
2012. július 05. 09:37
|
Appalache |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.18. Hozzászólás: 505 Csatolások: 15 Azonosító: 149552 offline
|
Ez jó, csak az a gáz, hogy nem fogják föladni. Amcsiknál is jött a SOPA, tiltakoztak, kis csend, jött a PIPA, tiltakoztak, kis csend, és jött a CISPA. Letiltottak egy csomó nagyobb letöltős oldalt, köztük a Megavideót is. Ez itt is érzékelhető, nemcsak az USA-ban (én speciel mindig MV-n néztem a filmeket, mert gyorsan betöltött, jó minőségben). A globalizáció miatt átterjed ide is minden baromság.
Egyébként ezt hogy gondolták? Cenzúrázni a sajtószabadság legutolsó bástyáját? A gazdasági elité a tévé, a nyomtatott sajtó, most meg már az internet is kell? Nálam ne turkáljon semmilyen kormány, ha lehet. Ez a személyi szabadság eltiprása, ami alaposan belemászik a diktatúra kereteibe.
Milliók éheznek, elborít minket a szenny, az amerikai nagyvállalatok a harmadik világ országaiba hurcolják a radioaktív hulladékot, nagyban megy a gyerekmunka, a vallásháborúk, a sima háborúk, amik a "terrorizmus elleni harc" címen az olajért folytak/folynak a Közel-Keleten és hamarosan Afrikában is a drága USA jóvoltából. Vannak olyan országok, ahol legális megnyúzni az állatokat élve, megkínozni őket, a szőrükből meg bundákat csinálni, semmilyen törvény nem szabályozza. Tudatosan mérgezik az embert az egyszerű termékek is, mint pl. a sampon, a szappan vagy a hajlakk. A gyorsétteremláncok olcsó műanyagot adnak el hamburger, csirke és pizza néven. TÉNYLEG az legyen a legnagyobb gond, hogy én ingyen és bérmentve képet, zenét vagy filmet mentek le a gépemre. Ezért 5 év börtön.
A mozis cégeknek meg minek annyi lóvé? Mire költik? Annyira szeretném tudni, hogy alig bírok nyugodtan ülni a fenekemen. Elegem van már abból, hogy egy kis réteg irányít mindenkit, és nem tudsz mit csinálni, mert nincs igazi tered az erőteljes tiltakozásra. Maximum ott az internet. Amit hamarosan cenzúráznak. Éljen a 21. század.
Egyébként ezt hogy gondolták? Cenzúrázni a sajtószabadság legutolsó bástyáját? A gazdasági elité a tévé, a nyomtatott sajtó, most meg már az internet is kell? Nálam ne turkáljon semmilyen kormány, ha lehet. Ez a személyi szabadság eltiprása, ami alaposan belemászik a diktatúra kereteibe.
Milliók éheznek, elborít minket a szenny, az amerikai nagyvállalatok a harmadik világ országaiba hurcolják a radioaktív hulladékot, nagyban megy a gyerekmunka, a vallásháborúk, a sima háborúk, amik a "terrorizmus elleni harc" címen az olajért folytak/folynak a Közel-Keleten és hamarosan Afrikában is a drága USA jóvoltából. Vannak olyan országok, ahol legális megnyúzni az állatokat élve, megkínozni őket, a szőrükből meg bundákat csinálni, semmilyen törvény nem szabályozza. Tudatosan mérgezik az embert az egyszerű termékek is, mint pl. a sampon, a szappan vagy a hajlakk. A gyorsétteremláncok olcsó műanyagot adnak el hamburger, csirke és pizza néven. TÉNYLEG az legyen a legnagyobb gond, hogy én ingyen és bérmentve képet, zenét vagy filmet mentek le a gépemre. Ezért 5 év börtön.
A mozis cégeknek meg minek annyi lóvé? Mire költik? Annyira szeretném tudni, hogy alig bírok nyugodtan ülni a fenekemen. Elegem van már abból, hogy egy kis réteg irányít mindenkit, és nem tudsz mit csinálni, mert nincs igazi tered az erőteljes tiltakozásra. Maximum ott az internet. Amit hamarosan cenzúráznak. Éljen a 21. század.
2012. július 05. 09:41
Idézet (ophely88 @ 2012.07.05. 09:28)
Ha ez megnyugtat, ezek a majmok úgy tudják, hogy nálunk nincs is szólásszabadság. Mindenki azt hiszi, hogy nincs szólásszabadság, de nem csak nálunk, hanem európai országokban. Te egyébként őket nem érdekled. Ők amerikaiak és bajuk van, te európai vagy és idd meg a levét. Ez minden európaira igaz.
Az internethez való jog bárkinek lehetséges, akinek van pénze, ám ők csak akkor nyúltak volna bele a te internetezési jogaidba ha találnak valamit. Alapból nem tehetnek olyat hogy a semmi miatt elintézik neked hogy ne tudd használni vagy börtönbe kerülj valami miatt amit el sem követtél.
A probléma gyökere abban virágzik hogy Magyarországhoz hasonlóan több más európai ország nem tudja rendesen meghatározni törvényben hogy mi számít illegálisnak. Te például akármit feltölthetsz a netre, az nem illegális. A törvény szerint az illegális ha letöltöd. Kissé ellentmondásos, nem?
Ez újfent nem érdekli őket, csak a pénzt látják maguk előtt. Esetleg ha visszavennének a nagy pofáikból és az árakból ... de azt állítják hogy úgy nem éri már meg nekik ..
Persze, csak a fejesek rinyálnak mert nem jön be nekik elég pénz, bár szerintem eléggé átlátszó a dumájuk. Sokkal több bejön nekik így is, mint amennyit egy filmbe beleölnek csak ugyebár nekik ennyi sem elég.
Az a baj ezekkel a hülyékkel, hogy nem veszik észre, hogy az internet elterjedésével volt egy paradigmaváltás. Senki nem akar fizikai hordozón zenét venni, vagy moziba menni többé, amikor elég, ha csak azokat a dalokat töltöd le, amik neked tetszenek, otthon nézni a filmeket pedig sokkal kényelmesebb. A kiadók meg a stúdiók továbbra is ragaszkodnak a pozíciójukhoz, és nem veszik észre, hogy a szerzők közvetlenül is el tudják juttatni a fogyasztókhoz a zenéket, filmeket, ők már nem kihagyhatatlan elemei a disztribúciós folyamatnak. Fel kéne ébredniük végre.
2012. július 05. 09:57
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Appalache @ 2012.07.05. 09:37)
Ez jó, csak az a gáz, hogy nem fogják föladni. Amcsiknál is jött a SOPA, tiltakoztak, kis csend, jött a PIPA, tiltakoztak, kis csend, és jött a CISPA. Letiltottak egy csomó nagyobb letöltős oldalt, köztük a Megavideót is. Ez itt is érzékelhető, nemcsak az USA-ban (én speciel mindig MV-n néztem a filmeket, mert gyorsan betöltött, jó minőségben). A globalizáció miatt átterjed ide is minden baromság.
Persze hogy nem fogják feladni, ez csak az első lépés volt. Én mondtam tegnap is hogy valahogy díjazzák majd az EP szíves együttműködését. Kitalálnak valamit ami nagyobbat fog szólni nés hiába rinyálnak majd a nagyobb európai internetszolgáltatók, Amerika óriás hatalom és nem fogja őket érdekelni hogy te vagy akárki ki tudja-e köhögni a mozijegy árát. Számíthattak volna arra hogy a net és szélessáv felbukkanásával, ilyen árak mellett ez fog történni bár ha engem kérdezel, szerintem majd lesz erre is megoldás. Az emberi fantázia és kreativitás határtalan. Én nem félek hogy ez -ha meg is történik- sokáig fog tartani.
1 felhasználónak tetszik:
Appalache
2012. július 05. 10:39
|
|
N.k[tau'ri] |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.10.22. Hozzászólás: 3344 Csatolások: 111 Azonosító: 74720 offline
|
örülök ennek a cikknek.Mint aktív kalóz elmondhatom a többi kalóz társaimmal,hogy azért eléggé ránk hozták a frászt,hogy elfogadják az ACTA-t.De hála istennek rájöttek,hogy evvel lázongást szítanak ki.
2012. július 05. 10:58
Idézet (N.k @ 2012.07.05. 10:39)
örülök ennek a cikknek.Mint aktív kalóz elmondhatom a többi kalóz társaimmal,hogy azért eléggé ránk hozták a frászt,hogy elfogadják az ACTA-t.De hála istennek rájöttek,hogy evvel lázongást szítanak ki. 
Én nem aggódtam, mert tudtam, hogy megbukik, mint az összes többi a SOPA-tól kezdve. Amúgy az ACTA is ugyanaz, mint a SOPA, csak új néven.
Másrészt az USA csak ne szóljon bele más országok ügyeibe, nincs joguk hozzá. Mi sem szólunk bele, hogy ők mit csinálnak. Amúgy az USA-val semmi bajom - úgy értve, az átlagemberekkel -, csak a fejeseket nem bírom.
2012. július 05. 11:29
|
|
Catherineboobtana |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.29. Hozzászólás: 1306 Csatolások: 30 Azonosító: 137378 offline
|
Én azonnal gondoltam, hogy az ACTA-t senki sem fogja egy percig sem komolyan venni. Mégis mi hasznuk lenne belőle? Ja, persze: sz.pathatták volna a hü!ye, alsóbbrendű európaiakat.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. július 05. 11:34
|
|
SzanduSs98▲ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.06. Hozzászólás: 4223 Csatolások: 184 Azonosító: 166705 offline
|
Hála az égnek...
2012. július 05. 12:09
|
|
LoveNessa |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 11.06.17. Hozzászólás: 1483 Csatolások: 10859 Azonosító: 153158 offline
|
hát még jó! akkor minden embert börtönbe zártak volna meg letiltottak volna az internetről? mert 100% hogy nincs olyan ember a világon, aki még soha ne csinált volna valami illegálisat a neten... (persze azokat nem, akik nem interneteznek)
2012. július 05. 14:16
|
|
minamartinvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.12.01. Hozzászólás: 483 Csatolások: 177 Azonosító: 113676 offline
|
Nem elég hogy fizetjük a netet, több ezrekért adnak el egy zene cd-t amit ha egy kicsit megkarcolsz már nem is működik, másrészt meg ki a franc vesz cd lejátszót manapság. Szerencsére néhány ember rájött hogy így a franc sem fogja használni az internetet ami mit jelent?! Becsődölnek a netes cégek. Mellesleg hogy is van ez? Ha feltöltünk valamit az legális de ha le az már illegális?! Ennyi gyökeret.
2012. július 05. 15:49
|
|
ophely88time lady |
|
Idézet (minamartin @ 2012.07.05. 14:16)
Mellesleg hogy is van ez? Ha feltöltünk valamit az legális de ha le az már illegális?! Ennyi gyökeret.
Tudtommal úgy van hogy ha valamit feltöltesz a netre, az legális, mivel semmi rosszat nem követsz el, a megosztás tehát nem illegális de ha letöltöd, az már illegálisnak számít és büntetendő. A BSA szoftver rendőrség büntet bár nem vagy köteles beengedni őket a házadba, mondhatsz nemet is csak akkor rendőrt hívnak és plusz pénz neked. A rendőr hoz engedélyt és akkor be lehet menni. A BSA csak egy szervezet, bejelentésre mennek csak, nem figyelnek meg téged, ha valaki feljelent akkor meglátogatnak és mindenért büntetnek. A milliós programokra vannak ráállva, mint Photoshop de benéznek minden mappába és irgum-burgum van ha illegális tartalom van a gépen. Valami kütyüt használnak, viszik magukkal és laptopot, összekötik a gépet ha szükséges bár ők is és én is tudom hogy hová kell kattolni bizonyos oprendszerek alatt hogy megtudd mi a neten vásárolt és mi a neten letöltött fájl. Ha az ACTA tényleg figyelte volna hogy ki mennyit netezik és mikor mit tölt le, fél Európa börtönben ülne, vagy maradnának a pénzes vagy tiltásos módszernél. Szerintem. És ezzel még nincs vége. Ez a rendszer elbukott de csak mégjobban felhergelte őket az EP amit nem fognak ennyiben hagyni.
2012. július 05. 16:14
|
|
minibogárkaMiss Pond |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.19. Hozzászólás: 1018 Csatolások: 4 Azonosító: 139036 offline
|
Uh, még jó! Akkor bevált a sok tüntetés és STOP ACTA felirat
2012. július 05. 19:53
Sokan írták hogy az internet korlátlan, nehéz lenne keretek közzé szorítani , de mi lenne ha beszüntetnék? Miért is ne és csak az elit használhatná, megtehetnék ( és szerintem akkor főleg az USÁ-ban de itt is Európában kevesen tudnának elboldogulni).
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.