Starity

Hipotetikus játék

3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2007. február 23. 15:25 #21
Brootal
Brootal
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 741
Csatolások: 34
Azonosító: 688
Igen. Ha az a személy akit meg kellene ölni nem lenne hozzám közelálló szemény(rokon, barát... stb )

Ugyanis önzõ vagyok. tongue.gif
2007. február 23. 16:20 #22
akos85
akos85
Hozzászólás: 647
Csatolások: 1015
Azonosító: 23036
Idézet(Freeze @ 2007. February 23. - 15:10)
Csavarjuk meg a kérdést: Képes lennél e megölni egy ártatlan embert, hogyha ezzel megmentessz 100 másikat? unsure.gif

hûha,... hát azt kéne mondjam h igen, de ha télleg megtenném, utánna járhatnék az agytúrkászhoz minden nap xerintem

furesz.gif
2007. február 26. 22:04 #23
tironman
tironman
HQParadise.
Hozzászólás: 1908
Csatolások: 774
Azonosító: 5
Idézet(Freeze @ 2007. February 23. - 15:10)
Ez nagyon jó kérdés...  alapvetõen nem vagyok önzõ, de sztem nem áldoznám fel magam... de más a monitor elõtt dönteni, illetve az adott szituációban egy olyan pszichés helyzetben.

Csavarjuk meg a kérdést: Képes lennél e megölni egy ártatlan embert, hogyha ezzel megmentessz 100 másikat? unsure.gif

ha ártatlan az ember akkor miért függ tõle 100 ember sorsa? mellow.gif
ha a kérdés ugy szólna hogy megölnél-e egy embert ha azon függ a családod sorsa szerintem nem sokat haboznék, de valószínüleg más sem.
Egyébként nonszensz hogy egy ÁRTATLAN ember miatt van másik 100 bajban. smileeee.gif
2007. február 26. 22:07 #24
pio3
pio3
visszatérő vendég
Hozzászólás: 306
Csatolások: 104
Azonosító: 4641
Idézet(Tuvok @ 2007. February 20. - 22:45)
De még ha benne is lennél, itthon nincs arcfelismerõ rendszer.

Hehe, fiam... wink.gif

Hehhhe... _nevet.gif _nevet.gif _nevet.gif

Úgy legyen.. beer.gif beer.gif beer.gif
2007. február 27. 01:47 #25
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet(tironman @ 2007. February 26. - 22:04)
Egyébként nonszensz hogy egy ÁRTATLAN ember miatt van másik 100 bajban. smileeee.gif

Dehát ez a feltevések játéka... és én ezt tettem fel tényként. tongue.gif biggrin.gif Ennyi erõvel az elõzõ feltevés is sántít...
De ha ragaszkodsz egy jóó sztorihoz akkor tessék:

Egy emberben (3gyerekes családapa stb.) olyan parazitát találnak, melybõl egy ritka betegség ellenszerét tudnák kinyerni, mely emberek százait tudná megmenteni. A páciens tünetmentesen élhetne tovább, azonban ha eltávolitják a parazitát akkor meghal.
elõzõ feltevés: Te vagy az az ember és megkértek hogy dönts arról hogy feláldozod e magad másokért.
én felvetésem: Te vagy az orvos aki parancsba kapta, hogy hajtsa végre a mûtétet. A pácienst elõzetesen nem tájékoztatták semmirõl. Döntened kell hogy elvégzed e a mûtétet, tehát megölöd-e az embert.

Tudom ebbe is bele fogsz kötni, de mostmár nehezebb. biggrin.gif
2007. február 27. 07:23 #26
Brootal
Brootal
Egész jó sztori lett. smileeee.gif Gondolj bele, hogy a történelemben hányszor fordult elõ ilyen és hasonló eset. Mert biztos hogy igen. 100-ból 99 orvos megtenné gondolkodás nélkül. pl Josef Mengele
2007. február 27. 10:56 #27
tironman
tironman
HQParadise.
Hozzászólás: 1908
Csatolások: 774
Azonosító: 5
Idézet(Freeze @ 2007. February 27. - 01:47)
Dehát ez a feltevések játéka... és én ezt tettem fel tényként. tongue.gif biggrin.gif Ennyi erõvel az elõzõ feltevés is sántít...

Egy emberben (3gyerekes családapa stb.) olyan parazitát találnak, melybõl egy ritka betegség ellenszerét tudnák kinyerni, mely emberek százait tudná megmenteni. A páciens tünetmentesen élhetne tovább, azonban ha eltávolitják a parazitát akkor meghal.
elõzõ feltevés: Te vagy az az ember és megkértek hogy dönts arról hogy feláldozod e magad másokért.
én felvetésem: Te vagy az orvos aki parancsba kapta, hogy hajtsa végre a mûtétet. A pácienst elõzetesen nem tájékoztatták semmirõl. Döntened kell hogy elvégzed e a mûtétet, tehát megölöd-e az embert.

Tudom ebbe is bele fogsz kötni, de mostmár nehezebb.  biggrin.gif

Hát én önzõ vagyok, de inkább élnék tovább a családommal mint hogy meghaljak.smileeee.gif
A 2. esetben hogy ha én lennék az orvos és parancsba kapnám akkor valószínüleg meg kéne tennem. Azért elösször megérdeklõdném hogy ha mégsem csinálom meg számomra milyen következményekkel jár. pl. megfenyegetnek , kirugnak stb.
Megprobálnék kitalálni valamit a donor megmentésére is, hátha még sem kell meghalnia. smileeee.gif
2007. február 27. 22:00 #28
pio3
pio3
visszatérő vendég
Hozzászólás: 306
Csatolások: 104
Azonosító: 4641
Idézet(Freeze @ 2007. February 27. - 01:47)

én felvetésem: Te vagy az orvos aki parancsba kapta, hogy hajtsa végre a mûtétet.  A pácienst elõzetesen nem tájékoztatták semmirõl. Döntened kell hogy elvégzed e a mûtétet, tehát megölöd-e az embert.

Tudom ebbe is bele fogsz kötni, de mostmár nehezebb.  biggrin.gif

Már bocsánat, de az orvosoknak parancsolnak??? ohmy.gif
2007. február 27. 22:25 #29
cápa
cápa
Hozzászólás: 4359
Csatolások: 12883
Azonosító: 8237
Egy "normális" orvos, aki azért tanult orvosnak, mert segíteni akar a beteg embereken nem tenne ilyet.
Fõleg ha letette az esküt. Ha jól tudom abban van valami ilyesmi, hogy mindig a beteg élete vagy érdeke az elsõ!

Ha én lennék a doki biztos, hogy nem hajtanám végre. smileeee.gif

Ha páciens lennék nem áldoznám fel magam. Világszerte vannak kutatólaboratóriumok, amik új gyógyszerek elõállításán dolgoznak. A nemzetek fogjanak szépen össze és találják ki maguk az ellenszert. tongue.gif tongue.gif

SZERINTEM! biggrin.gif
2007. február 28. 07:24 #30
Brootal
Brootal
Idézet(cápa @ 2007. February 27. - 22:25)
Egy "normális" orvos, aki azért tanult orvosnak, mert segíteni akar a beteg embereken nem tenne ilyet.
Fõleg ha letette az esküt. Ha jól tudom abban van valami ilyesmi, hogy mindig a beteg élete vagy érdeke az elsõ!

Ha én lennék a doki biztos, hogy nem hajtanám végre.  smileeee.gif

Ha páciens lennék nem áldoznám fel magam. Világszerte vannak kutatólaboratóriumok, amik új gyógyszerek elõállításán dolgoznak. A nemzetek fogjanak szépen össze és találják ki maguk az ellenszert.  tongue.gif  tongue.gif

SZERINTEM!  biggrin.gif

Vannak olyan kutatólaboratóriumok ahol pedig a betegségeket állítják elõ. pl katonai célokra
Ha a földön nem lenne több betegség akkor az orvosok és az ápolók felére nem lenne szükség. (túlnépesedne a föld, Afrikába és Indiába pusztulnak is az emberek)
A számítógépes vírusok 80%-át a vírusírtó cégek csinálják.

Lehet ezt csak én találtam ki, de gondolkozzatok el rajta mi van ha igaz.
2007. február 28. 09:33 #31
Tiara
Tiara
visszatérő vendég
Hozzászólás: 214
Csatolások: 346
Azonosító: 7908
Idézet(Freeze @ 2007. February 27. - 02:47)
Te vagy az orvos aki parancsba kapta, hogy hajtsa végre a mûtétet. A pácienst elõzetesen nem tájékoztatták semmirõl. Döntened kell hogy elvégzed e a mûtétet, tehát megölöd-e az embert.

Nem ölném meg szerencsétlent, már csak több szempontból sem.

1., Mi a garancia rá hogy tényleg gyógyszerre használják majd amit kiszedtek belõle és nem biológiai fegyverre?

2., Ha viszont biztos gyógyszerre használják, akkor mennyi esély van rá hogy tényleg használ? (Tegyük fel hogy még nem próbálták ki)

3., Lehet hogy megölöm ezt a rendes embert és cserébe megmentek vele (többek közt) egy szabadlábon lévõ tömeggyilkost - de ez már egy másik feltevés, ugye smileeee.gif

4., Szerintem emberéleteket értéke nem mennyiségi kérdés. Nem látom értelmét egy ilyen cserének, pláne ha nem tud róla a delikvens.

5., Ki vagyok én hogy döntsek egy ilyen kérdésben? Nem akarok én Istent játszani, tegye meg más ha annyira akarja.

Asszem ennyi cool.gif
2007. február 28. 10:48 #32
Steve-O
Steve-O
-
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 4841
Csatolások: 1052
Azonosító: 70
Idézet(Tiara @ 2007. February 28. - 10:33)
Nem ölném meg szerencsétlent, már csak több szempontból sem.

Teljesen egyetértek...fõleg ezek miatt

Idézet

4., Szerintem emberéleteket értéke nem mennyiségi kérdés. Nem látom értelmét egy ilyen cserének, pláne ha nem tud róla a delikvens.

5., Ki vagyok én hogy döntsek egy ilyen kérdésben? Nem akarok én Istent játszani, tegye meg más ha annyira akarja.
Asszem ennyi  cool.gif

2007. július 08. 19:49 #33
Freeze
Freeze
Tegyük fel, változtathatnál valami apró dolgot a múltban... Megtennéd-e? (Aki látta a Pillangó hatás cimû filmet az tudja, hogy a kérdés nem olyan egyszerü smileeee.gif)

Gondolom nem szivesen irnátok le min változtatnátok, úgyhogy aki igy lenne attol csak annyit kérdeznék hogy hány évvel visszamenõleg próbálkozna. De persze aki akarja kifejtheti bõvebben is. smileeee.gif

Én vállalnám a következményeket és egy 5 évvel ezelõtti döntést változtatnék meg. smileeee.gif
2007. július 08. 19:50 #34
ML
ML
Special Agent
Hozzászólás: 16254
Csatolások: 49586
Azonosító: 4268
Idézet(Freeze @ 2007. July 8. - 19:49)
Én vállalnám a következményeket és egy 5 évvel ezelõtti döntést változtatnék meg. smileeee.gif

Remélem nem mennél be órára. smileeee.gif
2007. július 08. 20:00 #35
Freeze
Freeze
Idézet(ML @ 2007. July 8. - 19:50)
Remélem nem mennél be órára. smileeee.gif

annak semmi hatása nemlenne a jövõre nézve rohog.gif
2007. július 08. 20:06 #36
- törölt felhasználó -    
Hugó hun van, hamán hipo izé van itten!? reklamalo.gif

Neked pedig nem 5 évet kéne visszamenni, hanem sokat, monnyuk pont akkor amikor kifejlödik a személyiséged és elhagyhatnád a ... na azt. wink.gif
2007. július 08. 20:36 #37
Steve-O
Steve-O
-
Hozzászólás: 4841
Csatolások: 1052
Azonosító: 70
Idézet(Freeze @ 2007. July 8. - 19:49)
Tegyük fel, változtathatnál valami apró dolgot a múltban... Megtennéd-e? (Aki látta a Pillangó hatás cimû filmet az tudja, hogy a kérdés nem olyan egyszerü smileeee.gif)

Gondolom nem szivesen irnátok le min változtatnátok, úgyhogy aki igy lenne attol csak annyit kérdeznék hogy hány évvel visszamenõleg próbálkozna. De persze aki akarja kifejtheti bõvebben is.  smileeee.gif

Eszem azt mondaná nem ,(hisz a hibák is életünk része, nem lehet minden papsajt) de a szívem hogy igen...

8-9 évet mennék vissza. Olyan apró dolgokat változtatnék meg, amik végletesen elrontották a kapcsolatom a testvéremmel, aki sajnos már nem él.

2007. július 08. 20:39 #38
ML
ML
Special Agent
Hozzászólás: 16254
Csatolások: 49586
Azonosító: 4268
Steve sad.gif

Én is változtatnék talán dolgokat, ha megtehetném, de egyet biztosan nem tudnék kiemelni.
2007. július 08. 22:21 #39
NetBoszi
NetBoszi
Hozzászólás: 606
Csatolások: 102
Azonosító: 27341
Én változtatnék, nem is egyet, többet... de az már nem ugyanez az élet lenne, és ez is ugyanúgy szép és jó. És az ember mivel ember, ezért hibázik, tehát ezt kell elfogadni. smileeee.gif
De amúgy is mi a garancia rá, hogyha megváltoztatnék dolgokat, akkor úgy jobb lenne? Akkor éppen lehethogy az tûnik/tûnt a legjobb választásnak/döntésnek, de utána megint eltelne egy kis idõ, és rájönnék, hogy mégis másképp volna jó, de lehethogy nem, ki tudja. smileeee.gif
2008. augusztus 02. 17:23 #40
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Én gondolkodás nélkül változtatnék!
3 oldal 1 2 3
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!