Ugyanis önzõ vagyok.
Hipotetikus játék
2007. február 23. 16:20
|
|
akos85 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.01.12. Hozzászólás: 647 Csatolások: 1015 Azonosító: 23036 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. February 23. - 15:10)
Csavarjuk meg a kérdést: Képes lennél e megölni egy ártatlan embert, hogyha ezzel megmentessz 100 másikat? 
hûha,... hát azt kéne mondjam h igen, de ha télleg megtenném, utánna járhatnék az agytúrkászhoz minden nap xerintem
2007. február 26. 22:04
|
|
tironmanHQParadise. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 1908 Csatolások: 774 Azonosító: 5 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. February 23. - 15:10)
Ez nagyon jó kérdés... alapvetõen nem vagyok önzõ, de sztem nem áldoznám fel magam... de más a monitor elõtt dönteni, illetve az adott szituációban egy olyan pszichés helyzetben.
Csavarjuk meg a kérdést: Képes lennél e megölni egy ártatlan embert, hogyha ezzel megmentessz 100 másikat?
ha ártatlan az ember akkor miért függ tõle 100 ember sorsa?
ha a kérdés ugy szólna hogy megölnél-e egy embert ha azon függ a családod sorsa szerintem nem sokat haboznék, de valószínüleg más sem.
Egyébként nonszensz hogy egy ÁRTATLAN ember miatt van másik 100 bajban.
2007. február 27. 01:47
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Idézet(tironman @ 2007. February 26. - 22:04)
Egyébként nonszensz hogy egy ÁRTATLAN ember miatt van másik 100 bajban. 
Dehát ez a feltevések játéka... és én ezt tettem fel tényként.
De ha ragaszkodsz egy jóó sztorihoz akkor tessék:
Egy emberben (3gyerekes családapa stb.) olyan parazitát találnak, melybõl egy ritka betegség ellenszerét tudnák kinyerni, mely emberek százait tudná megmenteni. A páciens tünetmentesen élhetne tovább, azonban ha eltávolitják a parazitát akkor meghal.
elõzõ feltevés: Te vagy az az ember és megkértek hogy dönts arról hogy feláldozod e magad másokért.
én felvetésem: Te vagy az orvos aki parancsba kapta, hogy hajtsa végre a mûtétet. A pácienst elõzetesen nem tájékoztatták semmirõl. Döntened kell hogy elvégzed e a mûtétet, tehát megölöd-e az embert.
Tudom ebbe is bele fogsz kötni, de mostmár nehezebb.
2007. február 27. 07:23
|
|
Brootal |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.27. Hozzászólás: 741 Csatolások: 34 Azonosító: 688 offline
|
Egész jó sztori lett.
Gondolj bele, hogy a történelemben hányszor fordult elõ ilyen és hasonló eset. Mert biztos hogy igen. 100-ból 99 orvos megtenné gondolkodás nélkül. pl Josef Mengele
2007. február 27. 10:56
|
|
tironmanHQParadise. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 1908 Csatolások: 774 Azonosító: 5 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. February 27. - 01:47)
Ennyi erõvel az elõzõ feltevés is sántít...
Egy emberben (3gyerekes családapa stb.) olyan parazitát találnak, melybõl egy ritka betegség ellenszerét tudnák kinyerni, mely emberek százait tudná megmenteni. A páciens tünetmentesen élhetne tovább, azonban ha eltávolitják a parazitát akkor meghal.
elõzõ feltevés: Te vagy az az ember és megkértek hogy dönts arról hogy feláldozod e magad másokért.
én felvetésem: Te vagy az orvos aki parancsba kapta, hogy hajtsa végre a mûtétet. A pácienst elõzetesen nem tájékoztatták semmirõl. Döntened kell hogy elvégzed e a mûtétet, tehát megölöd-e az embert.
Hát én önzõ vagyok, de inkább élnék tovább a családommal mint hogy meghaljak.
A 2. esetben hogy ha én lennék az orvos és parancsba kapnám akkor valószínüleg meg kéne tennem. Azért elösször megérdeklõdném hogy ha mégsem csinálom meg számomra milyen következményekkel jár. pl. megfenyegetnek , kirugnak stb.
Megprobálnék kitalálni valamit a donor megmentésére is, hátha még sem kell meghalnia.
2007. február 27. 22:00
|
|
pio3visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.03.16. Hozzászólás: 306 Csatolások: 104 Azonosító: 4641 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. February 27. - 01:47)
Ennyi erõvel az elõzõ feltevés is sántít...
Már bocsánat, de az orvosoknak parancsolnak???
2007. február 27. 22:25
|
|
cápa |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.08.11. Hozzászólás: 4359 Csatolások: 12883 Azonosító: 8237 offline
|
Egy "normális" orvos, aki azért tanult orvosnak, mert segíteni akar a beteg embereken nem tenne ilyet.
Fõleg ha letette az esküt. Ha jól tudom abban van valami ilyesmi, hogy mindig a beteg élete vagy érdeke az elsõ!
Ha én lennék a doki biztos, hogy nem hajtanám végre.
Ha páciens lennék nem áldoznám fel magam. Világszerte vannak kutatólaboratóriumok, amik új gyógyszerek elõállításán dolgoznak. A nemzetek fogjanak szépen össze és találják ki maguk az ellenszert.
SZERINTEM!
Fõleg ha letette az esküt. Ha jól tudom abban van valami ilyesmi, hogy mindig a beteg élete vagy érdeke az elsõ!
Ha páciens lennék nem áldoznám fel magam. Világszerte vannak kutatólaboratóriumok, amik új gyógyszerek elõállításán dolgoznak. A nemzetek fogjanak szépen össze és találják ki maguk az ellenszert.
SZERINTEM!
2007. február 28. 07:24
|
|
Brootal |
Csoport: Tag Csatlakozott: 04.10.27. Hozzászólás: 741 Csatolások: 34 Azonosító: 688 offline
|
Idézet(cápa @ 2007. February 27. - 22:25)
Egy "normális" orvos, aki azért tanult orvosnak, mert segíteni akar a beteg embereken nem tenne ilyet.
SZERINTEM!
SZERINTEM!
Vannak olyan kutatólaboratóriumok ahol pedig a betegségeket állítják elõ. pl katonai célokra
Ha a földön nem lenne több betegség akkor az orvosok és az ápolók felére nem lenne szükség. (túlnépesedne a föld, Afrikába és Indiába pusztulnak is az emberek)
A számítógépes vírusok 80%-át a vírusírtó cégek csinálják.
Lehet ezt csak én találtam ki, de gondolkozzatok el rajta mi van ha igaz.
2007. február 28. 09:33
|
|
Tiaravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 05.07.27. Hozzászólás: 214 Csatolások: 346 Azonosító: 7908 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. February 27. - 02:47)
Te vagy az orvos aki parancsba kapta, hogy hajtsa végre a mûtétet. A pácienst elõzetesen nem tájékoztatták semmirõl. Döntened kell hogy elvégzed e a mûtétet, tehát megölöd-e az embert.
Nem ölném meg szerencsétlent, már csak több szempontból sem.
1., Mi a garancia rá hogy tényleg gyógyszerre használják majd amit kiszedtek belõle és nem biológiai fegyverre?
2., Ha viszont biztos gyógyszerre használják, akkor mennyi esély van rá hogy tényleg használ? (Tegyük fel hogy még nem próbálták ki)
3., Lehet hogy megölöm ezt a rendes embert és cserébe megmentek vele (többek közt) egy szabadlábon lévõ tömeggyilkost - de ez már egy másik feltevés, ugye
4., Szerintem emberéleteket értéke nem mennyiségi kérdés. Nem látom értelmét egy ilyen cserének, pláne ha nem tud róla a delikvens.
5., Ki vagyok én hogy döntsek egy ilyen kérdésben? Nem akarok én Istent játszani, tegye meg más ha annyira akarja.
Asszem ennyi
2007. február 28. 10:48
|
Steve-O- |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.10. Hozzászólás: 4841 Csatolások: 1052 Azonosító: 70 offline
|
Idézet(Tiara @ 2007. February 28. - 10:33)
Nem ölném meg szerencsétlent, már csak több szempontból sem.
Teljesen egyetértek...fõleg ezek miatt
Idézet
4., Szerintem emberéleteket értéke nem mennyiségi kérdés. Nem látom értelmét egy ilyen cserének, pláne ha nem tud róla a delikvens.
5., Ki vagyok én hogy döntsek egy ilyen kérdésben? Nem akarok én Istent játszani, tegye meg más ha annyira akarja.
Asszem ennyi
2007. július 08. 19:49
|
|
Freeze********** |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 04.10.06. Hozzászólás: 6473 Csatolások: 2512 Azonosító: 1 offline
|
Tegyük fel, változtathatnál valami apró dolgot a múltban... Megtennéd-e? (Aki látta a Pillangó hatás cimû filmet az tudja, hogy a kérdés nem olyan egyszerü
)
Gondolom nem szivesen irnátok le min változtatnátok, úgyhogy aki igy lenne attol csak annyit kérdeznék hogy hány évvel visszamenõleg próbálkozna. De persze aki akarja kifejtheti bõvebben is.
Én vállalnám a következményeket és egy 5 évvel ezelõtti döntést változtatnék meg.
Gondolom nem szivesen irnátok le min változtatnátok, úgyhogy aki igy lenne attol csak annyit kérdeznék hogy hány évvel visszamenõleg próbálkozna. De persze aki akarja kifejtheti bõvebben is.
Én vállalnám a következményeket és egy 5 évvel ezelõtti döntést változtatnék meg.
2007. július 08. 20:06
Hugó hun van, hamán hipo izé van itten!?
Neked pedig nem 5 évet kéne visszamenni, hanem sokat, monnyuk pont akkor amikor kifejlödik a személyiséged és elhagyhatnád a ... na azt.
Neked pedig nem 5 évet kéne visszamenni, hanem sokat, monnyuk pont akkor amikor kifejlödik a személyiséged és elhagyhatnád a ... na azt.
2007. július 08. 20:36
|
Steve-O- |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 04.10.10. Hozzászólás: 4841 Csatolások: 1052 Azonosító: 70 offline
|
Idézet(Freeze @ 2007. July 8. - 19:49)
Tegyük fel, változtathatnál valami apró dolgot a múltban... Megtennéd-e? (Aki látta a Pillangó hatás cimû filmet az tudja, hogy a kérdés nem olyan egyszerü
)
Eszem azt mondaná nem ,(hisz a hibák is életünk része, nem lehet minden papsajt) de a szívem hogy igen...
8-9 évet mennék vissza. Olyan apró dolgokat változtatnék meg, amik végletesen elrontották a kapcsolatom a testvéremmel, aki sajnos már nem él.
2007. július 08. 22:21
|
|
NetBoszi |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.04.16. Hozzászólás: 606 Csatolások: 102 Azonosító: 27341 offline
|
Én változtatnék, nem is egyet, többet... de az már nem ugyanez az élet lenne, és ez is ugyanúgy szép és jó. És az ember mivel ember, ezért hibázik, tehát ezt kell elfogadni.
De amúgy is mi a garancia rá, hogyha megváltoztatnék dolgokat, akkor úgy jobb lenne? Akkor éppen lehethogy az tûnik/tûnt a legjobb választásnak/döntésnek, de utána megint eltelne egy kis idõ, és rájönnék, hogy mégis másképp volna jó, de lehethogy nem, ki tudja.
De amúgy is mi a garancia rá, hogyha megváltoztatnék dolgokat, akkor úgy jobb lenne? Akkor éppen lehethogy az tûnik/tûnt a legjobb választásnak/döntésnek, de utána megint eltelne egy kis idõ, és rájönnék, hogy mégis másképp volna jó, de lehethogy nem, ki tudja.
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.

0 felhasználónak tetszik: