Nos, nem tudom, hányan ismerik ezt a stílust itthon, nem valami mainstream, de azért nyitok egy témát, hátha kedvet kaptok hozzá.
Mint műfaj, az 1990-es évek eleji Bristol-ban alakult ki.
Visszavezethető a hip-hop, ambient, dub, breakbeat, soul, jazz műfajok keveredésére.
Pár ismeretebb előadó:
Trip-Hop
2012. július 01. 13:03
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
1 felhasználónak tetszik:
gonzales7
2012. július 01. 23:24
|
lpmaskmancick |
Csoport: Tag Csatlakozott: 06.09.15. Hozzászólás: 3799 Csatolások: 991 Azonosító: 17852 offline
|
Ez a DJ Cam is nagyon jó.
Azt hiszem majd az ő zenéinek is utána nézek.
gonzales7
2012. július 02. 20:41
Idézet (lpmaskmancick @ 2012.07.01. 23:24)
Ez a DJ Cam is nagyon jó.
Azt hiszem majd az ő zenéinek is utána nézek. 
jaja van neki egy-két jóféle zeneéje bár ő inkább Hip-hop instrumentálokat készít de otthonosan mozog a Trip-hop-ban is!
2012. július 16. 22:25
nekik is vannak jóféle cuccaik! de nekem már kicsit túl elvont!
2012. július 16. 22:36
nekem ez a kedvenc Krush zeném iszonyat jó ez a szám!
2012. július 16. 22:53
jahh én is a Kemuri-t hallottam tőle először!
még jó pár évvel ezelőtt a suliban ajánlotta az egyik osztálytársam!
"ismered DJ Krush-t mert ha nem hallgatnod kéne mert neked tuti bejönne a zenéje" hááá úgyis volt!
még jó pár évvel ezelőtt a suliban ajánlotta az egyik osztálytársam!
"ismered DJ Krush-t mert ha nem hallgatnod kéne mert neked tuti bejönne a zenéje" hááá úgyis volt!
2012. július 16. 23:25
|
lpmaskmancick |
|
Én először a Massive Attack-et ismertem mint trip-hopot (doktor ház zenéje, stb..
).
Aztán később Akai MPC sampleres videók nézegetése közbe jutubon ráleltem DJ Shadow In Tune On Time dj-set (vagy ez már inkább live act?) DVD-jéről való Organ Donor felvételre, na akkor elcsodáltam magam, hogy a "dj-k ilyen jó zenéket is tolnak?
"
. Aztán egy év után újra felfedeztem magam Shadow-ot és azóta kb minden nap szól tőle valami.
Az Endtroducing egy műalkotás lett, a samplerezés netovábbja. A Private Press is tetszik nagyon, de az Outsider nem, az nekem túl rap-pes, a legutóbbi albuma kicsit nehezen emészthető számomra. Inkább az EP-k, kislemezek anyagait hallgatom. De nincs valami infótok róla, hogy mikor jön ki a válogatás lemez eddigi kiadatlan dalokból Total Breakdown: Transmissions from MPC era 1992-1996 címmel?
Aztán később Akai MPC sampleres videók nézegetése közbe jutubon ráleltem DJ Shadow In Tune On Time dj-set (vagy ez már inkább live act?) DVD-jéről való Organ Donor felvételre, na akkor elcsodáltam magam, hogy a "dj-k ilyen jó zenéket is tolnak?
gonzales7
2012. augusztus 05. 23:37
|
lpmaskmancick |
|
Ehónap 15.-én jön Shadow új albuma, eddig ki nem adott dalokkal.
http://djshadow.com/release/total-breakdown-hidden-transmissions-mpc-era-1992-1996
http://djshadow.com/release/total-breakdown-hidden-transmissions-mpc-era-1992-1996
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Nagyon feltűnően jelent meg.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.