Starity

Melegekkel nyomul a Warner Bros

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. június 27. 22:49 #21
dreamscometrue
dreamscometrue
visszatérő vendég

StátuszThe night is dark and full of terrors.
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 498
Csatolások: 226
Azonosító: 122968
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb". Habár nem olvastam a könyvet, csak néhány részletet belőle, ez a kijelentés teljesen illik rá. Ritkán szoktam egy könyvet néhány részlet alapján megítélni, de ezzel most ez történt. Egyébként meg nem túl pozitív a visszhangja, inkább megbotránkoznak rajta az emberek, gondolom emiatt kapott akkora felhajtást, mert hogy nem a minősége és irodalmi értéke miatt, az biztos. Ha tényleg megfilmesítik, és sikerül nagyobb hírnévnek örvendő színészeket leszerződtetni a főszerepekre, akkor simán hozhat nagy bevételt.
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. június 27. 23:09 #22
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (dreamscometrue @ 2012.06.27. 22:49)
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb". Habár nem olvastam a könyvet, csak néhány részletet belőle, ez a kijelentés teljesen illik rá. Ritkán szoktam egy könyvet néhány részlet alapján megítélni, de ezzel most ez történt. Egyébként meg nem túl pozitív a visszhangja, inkább megbotránkoznak rajta az emberek, gondolom emiatt kapott akkora felhajtást, mert hogy nem a minősége és irodalmi értéke miatt, az biztos. Ha tényleg megfilmesítik, és sikerül nagyobb hírnévnek örvendő színészeket leszerződtetni a főszerepekre, akkor simán hozhat nagy bevételt.

Igen, én is úgy tudom hogy nem az irodalmi értékek miatt figyelnek fel a könyvre. Egy házas nő, aki unja az életét és szexuális fantáziáját leírja könyv formában. Én még nem olvastam de engem érdekelne maga a könyv.
1 felhasználónak tetszik: dreamscometrue
2012. június 28. 00:15 #23
- törölt felhasználó -    
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb".

Miért, a Twilight egy jó love story? biggrin.gif

Félretéve a gyatra vicceket, nekem nem azzal van a gond, hogy miről szól a könyv, hanem az, hogy akkora hype veszi körül (pedig még nem is kezdték el forgatni!), mintha az évszázad filmje lenne. A másik bajom az, hogy én még emlékszem, és még most is látom, hogy mi lett a következménye Michael Fassbender „ szégyentelen” ámokfutásának: ahelyett, hogy a film tartamával foglalkoztak volna, szinte mindenki a főszereplő egy bizonyos testrészével volt elfoglalva. Akárkit rángatnak bele ebbe a projektbe, más most sajnálni fogom, hogy miről (vagy mijéről) fognak cikkezni.

(Arról nem is beszélve, hogy ebből a filmből „termékek” is lesznek, gondolok az antibébi tablettára és társaira. A Star Wars esetébe elment, na de egy ilyen film kapcsán? Bocs, de ezek után nem tudom komolyan venni.)
2 felhasználónak tetszik: ophely88, dreamscometrue
2012. június 28. 09:26 #24
Edeee...
Edeee...
visszatérő vendég

StátuszA Beutiful lie : I Never Die
Hozzászólás: 497
Azonosító: 166310
ophely88
Hidd el lesznek bőven benne színészek , jó pár nullás fizetésért sok nagy nevet letudnak majd szerződtetni smileeee.gif
2012. június 28. 09:30 #25
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Edeee... @ 2012.06.28. 09:26)
ophely88 
Hidd el lesznek bőven benne színészek , jó pár nullás fizetésért sok nagy nevet letudnak majd szerződtetni smileeee.gif

Alexander nagyon akarja a szerepet .. Azt mondja hogy a True Blood karaktere és Christian között vannak hasonlóságok, nem fél megmutatni mije van, Ian is azt mondja hogy neki megfelel de szerintem Alexanderé lesz a szerep. rolleyes.gif
2012. június 28. 11:41 #26
Edeee...
Edeee...
visszatérő vendég

StátuszA Beutiful lie : I Never Die
Hozzászólás: 497
Azonosító: 166310
ophely88
Nekem jó mind2 , mindkettő jó színész
2012. június 28. 12:42 #27
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Edeee... @ 2012.06.28. 11:41)
ophely88 
Nekem jó mind2 , mindkettő jó színész

És a főszereplőnő ki lesz vajon? Pasik annyira akarják a szerepet de még semmilyen színésznőtől nem hallottam hogy kapálózna a szerepért. Én már nem tudom komolyan venni ezt a filmet szóval remélem hogy Kristen Stewart és Robert Pattinson lesznek a főszereplők. rofl.gif
2012. június 28. 13:01 #28
manócska98
manócska98

Státusz"If life gives you lemons, make lemonade! :D"
Hozzászólás: 629
Csatolások: 48
Azonosító: 143398
Én nagyon drukkolok Kristnnek és Robertnek. Remélem ők kapják meg a szerepet jó lenne újra látni együtt a képernyőn őket a B.D kívül is.
2012. június 28. 14:03 #29
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb".

Emögött többek közt az az ok is húzódhat, hogy egy Alkonyat-fanfictionből indult ki az egész történet. Az író ezután döntött úgy, hogy gyorsan pénzt is csinál a sikeréből (ezzel megszegve a fanfic-írók kimondatlan szabályzatát), és miután a lelkes rajongók átterjesztették a sztorit az unatkozó háziasszonyok felé, akik még soha nem találkoztak hasonlóval, bumm.

Nem szoktam könyv-ellenes lenni, örülök ha az emberek olvasnak, és prűdnek se tartom magam, de erre a műre NEM SZABAD pénzt kiadni. Ez még a fanfiction kategóriában is gyenge, fájdalmas és a történet is szemforgató.

És nem igaz, hogy ez az egyetlen létező példánya az erotikus irodalomnak.
2012. június 28. 16:20 #30
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (mse90 @ 2012.06.28. 14:03)
Emögött többek közt az az ok is húzódhat, hogy egy Alkonyat-fanfictionből indult ki az egész történet. Az író ezután döntött úgy, hogy gyorsan pénzt is csinál a sikeréből (ezzel megszegve a fanfic-írók kimondatlan szabályzatát), és miután a lelkes rajongók átterjesztették a sztorit az unatkozó háziasszonyok felé, akik még soha nem találkoztak hasonlóval, bumm.
Nem szoktam könyv-ellenes lenni, örülök ha az emberek olvasnak, és prűdnek se tartom magam, de erre a műre NEM SZABAD pénzt kiadni. Ez még a fanfiction kategóriában is gyenge, fájdalmas és a történet is szemforgató.
És nem igaz, hogy ez az egyetlen létező példánya az erotikus irodalomnak.

Gondolom hogy olvastad a könyvet. Hallottam hogy vérlázító de olyan sok ember olvassa hogy elgondolkodtató bár engem érdekel a könyv. Hallottam róla jót és rosszat is, egyesek szerint csak egy fanfic, semmi egyéb, egy unatkozó nő, háziasszony fantáziája, és sokak szerint korszakalkotó a hangneme és tartalma miatt viszont semmiféleképpen nem tekinthető irodalmi műnek. Az író hazájában elég sokan vették a könyvet, a kritikusok lehúzták de most már inkább Amerikában van nagy sikere. Én azt sem értem amúgy hogy honnan került elő nekik ez a könyv. Egyik pillanatról a másikra olyat olvas a neten az ember, hogy az amerikaiak megfilmesítik az angol írónő 'perverz' sztoriját és a kővetkező héten nagyobb rendezők ölik egymást a rendezői székért, míg a férfiszínészek is keresztül kasul koslatnának a szerepért. Ha ez tényleg csak egy fanfiction, ami nem is eredeti csak mondjuk perverz, miért olyan népszerű Amerikában és akarnak filmet csinálni belőle? Fanfictionöket a neten nem nehéz találni és azt kreditálni sem kellene szóval nem értem hogy mi a különleges ebben a könyvben. 110.gif
2012. június 28. 21:31 #31
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (ophely88 @ 2012.06.28. 16:20)
Gondolom hogy olvastad a könyvet. Hallottam hogy vérlázító de olyan sok ember olvassa hogy elgondolkodtató bár engem érdekel a könyv. Hallottam róla jót és rosszat is, egyesek szerint csak egy fanfic, semmi egyéb, egy unatkozó nő, háziasszony fantáziája, és sokak szerint korszakalkotó a hangneme és tartalma miatt viszont semmiféleképpen nem tekinthető irodalmi műnek. Az író hazájában elég sokan vették a könyvet, a kritikusok lehúzták de most már inkább Amerikában van nagy sikere. Én azt sem értem amúgy hogy honnan került elő nekik ez a könyv. Egyik pillanatról a másikra olyat olvas a neten az ember, hogy az amerikaiak megfilmesítik az angol írónő 'perverz' sztoriját és a kővetkező héten nagyobb rendezők ölik egymást a rendezői székért, míg a férfiszínészek is keresztül kasul koslatnának a szerepért. Ha ez tényleg csak egy fanfiction, ami nem is eredeti csak mondjuk perverz, miért olyan népszerű Amerikában és akarnak filmet csinálni belőle? Fanfictionöket a neten nem nehéz találni és azt kreditálni sem kellene szóval nem értem hogy mi a különleges ebben a könyvben.  110.gif

A kérdésedre válaszolva: semmi. Nincs semmi különleges a könyvben. A mű ténylegesen nem több egy szokványos kiélős-erotikus fanfictionnél, hangnemét, tartalmát tekintve. Viszont ne feledd, a fanfictionök többségét fiatalok olvassák (és írják); igen, ott van az unatkozó háziasszony kategória is, de ez első soron nem az ő platformjuk. A könyv pontosan attól lett siker, hogy könyvet csináltak belőle, az eredeti rajongótábora pedig a kiinduló fandomból (ez esetben az Alkonyat fanfic olvasók adott klubja) alakult ki.
A filmmel kapcsolatos híreknek nem mindegyikét kell bevenni, Angelina Jolie-nak például semmi köze nem lesz a történethez, ezt már hivatalosan is cáfolták. Ettől függetlenül persze, melyik rendező ne akarna nagyot kaszálni, még ha kritikailag semmitmondó is lesz a mű, akkor is milliók akarják majd látni.
Különben persze, van abban valami, hogy egy erotikus könyv sikerét mindenféleképpen forradalminak lehet tekinteni, de fel nem foghatom, hogy miért pont ezt a művet karolta fel a nép. A történet gyenge, a két karakter viszonya erősen problematikus, a felvázolt szituációk többsége inkább nevetséges, stb. Csak hogy idézzek, az "úgy nézett rám, mint a hörcsöganya a háromlábú kölykére, akit épp felfalni készül" például számomra minden, csak nem erotikus.
De mielőtt még teljesen legyilkolnám a könyvet a kritikámmal: jómagam nem olvastam végig a művet, kíváncsiságból persze hogy szemezgettem belőle - ennyit mindenkinek ajánlok is, csak hogy kielégítse a kíváncsiságát (a szóvicc nem szándékos), úgyhogy meglehet, hogy elmentem valami fontos mellett, ami megfordíthatná a véleményem róla. Azok alapján viszont, amit másoktól hallottam (akik a szó szoros értelmében végigszenvedték az olvasást), valahogy kétlem.
2012. július 28. 16:45 #32
- törölt felhasználó -    
úgy hallottam Ian és Nina lehet fog játszani benne, vagy Robert és Kristen. Ha Ian fog játszani benne, akkor megnézem biggrin.gif
2012. október 21. 17:49 #33
ChristinaSalvatore
ChristinaSalvatore
új tag

StátuszAlan Rickman , Perselus Piton <3 :)
Hozzászólás: 33
Azonosító: 184431
Nem szeretjük a melegeket.
2013. január 17. 15:44 #34
AryaXD
AryaXD

Státuszどの ひと でも ゆめ が あります。わたし の ゆめ を あなた に あげます。♥
Hozzászólás: 709
Csatolások: 9
Azonosító: 146499
Elolvastam, de nem vagyok túl jó véleménnyel a könyvről. Összecsapott munkának tűnik, kapásból fel tudnék sorolni egy tucat fanfiction-t, amelyeket érdemesebb lett volna papírra nyomatni, mert egyszerűen igényesebbek. Christian karaktere a tipikus, tökéletes szépfiú aki persze a lehető legátlagosabb lányba szeret bele, ám valami oknál fogva kettejük szerelmének beteljesülése lehetetlennek tűnik a férfi főszereplő rejtett, abnormális tulajdonsága miatt(hmmm... déja vu...) A történettel még nincs semmi gond, hiszen a nők többségének a szívét úgy lehet elcsípni ha elérhetővé teszik számunkra az elérhetetlent, mégha csak egy röpke fantázia erejéig is. De a fogalmazás csapnivaló és minősíthetetlen! Folyamatos szóismétlés, rendszeresen előforduló közhelyes leírások, gyenge jellemrajz (és nem hiszem hogy mindezért a fordítót lehetne okolni)... mintha csak egy középkategóriás blogot böngészne az ember.
Nem egészen értem, hogy a melegeknek mi köze 50 árnyalathoz, de mindegy... bizonyára átsiklottam valami fontos részleten.

Meglehetősen negatív (és szubjektív!) értékelésem ellenére még él bennem a remény, hogy szép filmet készítenek majd belőle. Egy jó rendező-operatőr-hangmérnök trió képes lenne csodát művelni bármilyen silány sztorival.
2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!