Melegekkel nyomul a Warner Bros
2012. június 27. 22:49
|
|
dreamscometruevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.03.16. Hozzászólás: 498 Csatolások: 226 Azonosító: 122968 offline
|
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb". Habár nem olvastam a könyvet, csak néhány részletet belőle, ez a kijelentés teljesen illik rá. Ritkán szoktam egy könyvet néhány részlet alapján megítélni, de ezzel most ez történt. Egyébként meg nem túl pozitív a visszhangja, inkább megbotránkoznak rajta az emberek, gondolom emiatt kapott akkora felhajtást, mert hogy nem a minősége és irodalmi értéke miatt, az biztos. Ha tényleg megfilmesítik, és sikerül nagyobb hírnévnek örvendő színészeket leszerződtetni a főszerepekre, akkor simán hozhat nagy bevételt.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. június 27. 23:09
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (dreamscometrue @ 2012.06.27. 22:49)
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb". Habár nem olvastam a könyvet, csak néhány részletet belőle, ez a kijelentés teljesen illik rá. Ritkán szoktam egy könyvet néhány részlet alapján megítélni, de ezzel most ez történt. Egyébként meg nem túl pozitív a visszhangja, inkább megbotránkoznak rajta az emberek, gondolom emiatt kapott akkora felhajtást, mert hogy nem a minősége és irodalmi értéke miatt, az biztos. Ha tényleg megfilmesítik, és sikerül nagyobb hírnévnek örvendő színészeket leszerződtetni a főszerepekre, akkor simán hozhat nagy bevételt.
Igen, én is úgy tudom hogy nem az irodalmi értékek miatt figyelnek fel a könyvre. Egy házas nő, aki unja az életét és szexuális fantáziáját leírja könyv formában. Én még nem olvastam de engem érdekelne maga a könyv.
1 felhasználónak tetszik:
dreamscometrue
2012. június 28. 00:15
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb".
Miért, a Twilight egy jó love story?
Félretéve a gyatra vicceket, nekem nem azzal van a gond, hogy miről szól a könyv, hanem az, hogy akkora hype veszi körül (pedig még nem is kezdték el forgatni!), mintha az évszázad filmje lenne. A másik bajom az, hogy én még emlékszem, és még most is látom, hogy mi lett a következménye Michael Fassbender „ szégyentelen” ámokfutásának: ahelyett, hogy a film tartamával foglalkoztak volna, szinte mindenki a főszereplő egy bizonyos testrészével volt elfoglalva. Akárkit rángatnak bele ebbe a projektbe, más most sajnálni fogom, hogy miről (vagy mijéről) fognak cikkezni.
(Arról nem is beszélve, hogy ebből a filmből „termékek” is lesznek, gondolok az antibébi tablettára és társaira. A Star Wars esetébe elment, na de egy ilyen film kapcsán? Bocs, de ezek után nem tudom komolyan venni.)
2012. június 28. 09:30
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Edeee... @ 2012.06.28. 09:26)
ophely88
Hidd el lesznek bőven benne színészek , jó pár nullás fizetésért sok nagy nevet letudnak majd szerződtetni
Hidd el lesznek bőven benne színészek , jó pár nullás fizetésért sok nagy nevet letudnak majd szerződtetni
Alexander nagyon akarja a szerepet .. Azt mondja hogy a True Blood karaktere és Christian között vannak hasonlóságok, nem fél megmutatni mije van, Ian is azt mondja hogy neki megfelel de szerintem Alexanderé lesz a szerep.
2012. június 28. 12:42
|
|
ophely88time lady |
|
Idézet (Edeee... @ 2012.06.28. 11:41)
ophely88
Nekem jó mind2 , mindkettő jó színész
Nekem jó mind2 , mindkettő jó színész
És a főszereplőnő ki lesz vajon? Pasik annyira akarják a szerepet de még semmilyen színésznőtől nem hallottam hogy kapálózna a szerepért. Én már nem tudom komolyan venni ezt a filmet szóval remélem hogy Kristen Stewart és Robert Pattinson lesznek a főszereplők.
2012. június 28. 13:01
|
|
manócska98 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.15. Hozzászólás: 629 Csatolások: 48 Azonosító: 143398 offline
|
Én nagyon drukkolok Kristnnek és Robertnek. Remélem ők kapják meg a szerepet jó lenne újra látni együtt a képernyőn őket a B.D kívül is.
2012. június 28. 14:03
|
|
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline
|
50 Shades of Gray-t már sokan úgy emlegetik, hogy az "egyetlen love story ami még a Twlightnál is jobb".
Emögött többek közt az az ok is húzódhat, hogy egy Alkonyat-fanfictionből indult ki az egész történet. Az író ezután döntött úgy, hogy gyorsan pénzt is csinál a sikeréből (ezzel megszegve a fanfic-írók kimondatlan szabályzatát), és miután a lelkes rajongók átterjesztették a sztorit az unatkozó háziasszonyok felé, akik még soha nem találkoztak hasonlóval, bumm.
Nem szoktam könyv-ellenes lenni, örülök ha az emberek olvasnak, és prűdnek se tartom magam, de erre a műre NEM SZABAD pénzt kiadni. Ez még a fanfiction kategóriában is gyenge, fájdalmas és a történet is szemforgató.
És nem igaz, hogy ez az egyetlen létező példánya az erotikus irodalomnak.
2012. június 28. 16:20
|
|
ophely88time lady |
|
Idézet (mse90 @ 2012.06.28. 14:03)
Emögött többek közt az az ok is húzódhat, hogy egy Alkonyat-fanfictionből indult ki az egész történet. Az író ezután döntött úgy, hogy gyorsan pénzt is csinál a sikeréből (ezzel megszegve a fanfic-írók kimondatlan szabályzatát), és miután a lelkes rajongók átterjesztették a sztorit az unatkozó háziasszonyok felé, akik még soha nem találkoztak hasonlóval, bumm.
Nem szoktam könyv-ellenes lenni, örülök ha az emberek olvasnak, és prűdnek se tartom magam, de erre a műre NEM SZABAD pénzt kiadni. Ez még a fanfiction kategóriában is gyenge, fájdalmas és a történet is szemforgató.
Gondolom hogy olvastad a könyvet. Hallottam hogy vérlázító de olyan sok ember olvassa hogy elgondolkodtató bár engem érdekel a könyv. Hallottam róla jót és rosszat is, egyesek szerint csak egy fanfic, semmi egyéb, egy unatkozó nő, háziasszony fantáziája, és sokak szerint korszakalkotó a hangneme és tartalma miatt viszont semmiféleképpen nem tekinthető irodalmi műnek. Az író hazájában elég sokan vették a könyvet, a kritikusok lehúzták de most már inkább Amerikában van nagy sikere. Én azt sem értem amúgy hogy honnan került elő nekik ez a könyv. Egyik pillanatról a másikra olyat olvas a neten az ember, hogy az amerikaiak megfilmesítik az angol írónő 'perverz' sztoriját és a kővetkező héten nagyobb rendezők ölik egymást a rendezői székért, míg a férfiszínészek is keresztül kasul koslatnának a szerepért. Ha ez tényleg csak egy fanfiction, ami nem is eredeti csak mondjuk perverz, miért olyan népszerű Amerikában és akarnak filmet csinálni belőle? Fanfictionöket a neten nem nehéz találni és azt kreditálni sem kellene szóval nem értem hogy mi a különleges ebben a könyvben.
2012. június 28. 21:31
|
|
mse90@bnormal cortexikid |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.18. Hozzászólás: 1877 Csatolások: 1418 Azonosító: 178057 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2012.06.28. 16:20)
Gondolom hogy olvastad a könyvet. Hallottam hogy vérlázító de olyan sok ember olvassa hogy elgondolkodtató bár engem érdekel a könyv. Hallottam róla jót és rosszat is, egyesek szerint csak egy fanfic, semmi egyéb, egy unatkozó nő, háziasszony fantáziája, és sokak szerint korszakalkotó a hangneme és tartalma miatt viszont semmiféleképpen nem tekinthető irodalmi műnek. Az író hazájában elég sokan vették a könyvet, a kritikusok lehúzták de most már inkább Amerikában van nagy sikere. Én azt sem értem amúgy hogy honnan került elő nekik ez a könyv. Egyik pillanatról a másikra olyat olvas a neten az ember, hogy az amerikaiak megfilmesítik az angol írónő 'perverz' sztoriját és a kővetkező héten nagyobb rendezők ölik egymást a rendezői székért, míg a férfiszínészek is keresztül kasul koslatnának a szerepért. Ha ez tényleg csak egy fanfiction, ami nem is eredeti csak mondjuk perverz, miért olyan népszerű Amerikában és akarnak filmet csinálni belőle? Fanfictionöket a neten nem nehéz találni és azt kreditálni sem kellene szóval nem értem hogy mi a különleges ebben a könyvben. 
A kérdésedre válaszolva: semmi. Nincs semmi különleges a könyvben. A mű ténylegesen nem több egy szokványos kiélős-erotikus fanfictionnél, hangnemét, tartalmát tekintve. Viszont ne feledd, a fanfictionök többségét fiatalok olvassák (és írják); igen, ott van az unatkozó háziasszony kategória is, de ez első soron nem az ő platformjuk. A könyv pontosan attól lett siker, hogy könyvet csináltak belőle, az eredeti rajongótábora pedig a kiinduló fandomból (ez esetben az Alkonyat fanfic olvasók adott klubja) alakult ki.
A filmmel kapcsolatos híreknek nem mindegyikét kell bevenni, Angelina Jolie-nak például semmi köze nem lesz a történethez, ezt már hivatalosan is cáfolták. Ettől függetlenül persze, melyik rendező ne akarna nagyot kaszálni, még ha kritikailag semmitmondó is lesz a mű, akkor is milliók akarják majd látni.
Különben persze, van abban valami, hogy egy erotikus könyv sikerét mindenféleképpen forradalminak lehet tekinteni, de fel nem foghatom, hogy miért pont ezt a művet karolta fel a nép. A történet gyenge, a két karakter viszonya erősen problematikus, a felvázolt szituációk többsége inkább nevetséges, stb. Csak hogy idézzek, az "úgy nézett rám, mint a hörcsöganya a háromlábú kölykére, akit épp felfalni készül" például számomra minden, csak nem erotikus.
De mielőtt még teljesen legyilkolnám a könyvet a kritikámmal: jómagam nem olvastam végig a művet, kíváncsiságból persze hogy szemezgettem belőle - ennyit mindenkinek ajánlok is, csak hogy kielégítse a kíváncsiságát (a szóvicc nem szándékos), úgyhogy meglehet, hogy elmentem valami fontos mellett, ami megfordíthatná a véleményem róla. Azok alapján viszont, amit másoktól hallottam (akik a szó szoros értelmében végigszenvedték az olvasást), valahogy kétlem.
2012. július 28. 16:45
úgy hallottam Ian és Nina lehet fog játszani benne, vagy Robert és Kristen. Ha Ian fog játszani benne, akkor megnézem
2012. október 21. 17:49
|
|
ChristinaSalvatoreúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.08.24. Hozzászólás: 33 Csatolások: 0 Azonosító: 184431 offline
|
Nem szeretjük a melegeket.
2013. január 17. 15:44
|
|
AryaXD |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.02. Hozzászólás: 709 Csatolások: 9 Azonosító: 146499 offline
|
Elolvastam, de nem vagyok túl jó véleménnyel a könyvről. Összecsapott munkának tűnik, kapásból fel tudnék sorolni egy tucat fanfiction-t, amelyeket érdemesebb lett volna papírra nyomatni, mert egyszerűen igényesebbek. Christian karaktere a tipikus, tökéletes szépfiú aki persze a lehető legátlagosabb lányba szeret bele, ám valami oknál fogva kettejük szerelmének beteljesülése lehetetlennek tűnik a férfi főszereplő rejtett, abnormális tulajdonsága miatt(hmmm... déja vu...) A történettel még nincs semmi gond, hiszen a nők többségének a szívét úgy lehet elcsípni ha elérhetővé teszik számunkra az elérhetetlent, mégha csak egy röpke fantázia erejéig is. De a fogalmazás csapnivaló és minősíthetetlen! Folyamatos szóismétlés, rendszeresen előforduló közhelyes leírások, gyenge jellemrajz (és nem hiszem hogy mindezért a fordítót lehetne okolni)... mintha csak egy középkategóriás blogot böngészne az ember.
Nem egészen értem, hogy a melegeknek mi köze 50 árnyalathoz, de mindegy... bizonyára átsiklottam valami fontos részleten.
Meglehetősen negatív (és szubjektív!) értékelésem ellenére még él bennem a remény, hogy szép filmet készítenek majd belőle. Egy jó rendező-operatőr-hangmérnök trió képes lenne csodát művelni bármilyen silány sztorival.
Nem egészen értem, hogy a melegeknek mi köze 50 árnyalathoz, de mindegy... bizonyára átsiklottam valami fontos részleten.
Meglehetősen negatív (és szubjektív!) értékelésem ellenére még él bennem a remény, hogy szép filmet készítenek majd belőle. Egy jó rendező-operatőr-hangmérnök trió képes lenne csodát művelni bármilyen silány sztorival.
Kapcsolódó sztárok
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.