Starity

A bizonyítványosztás árnyoldalai

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. június 16. 17:38 #61
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
A bizonyítványosztás annak idején idegörlő volt számomra, a tanárom szeretett poénkodni a jegyekkel, mondta a nevem és felsorolta hogy megbuktál ebből, abból. rohog.gif Persze soha semmiből nem buktam. Én úgy veszem észre, hogy egyre nagyobb a felelősség a tanulók vállán, csak nem ismerik be vagy nem foglalkoznak vele. Érettségi, bizonyítványosztás, nylevvizsgaosztályzás, mindegyiket annyira felfújják hogy nagyon. Soha nem szerettem mikor a tanár azt mondta valakinek, hogy ezzel a jeggyel szalagra mehetsz csak garancia a szomorú életre. A jegyek számítanak ez biztos de nem tudom egyszerűen felfogni hogyan nevelhet valaki úgy egy gyereket, hogy az ne merje elmondani neki és öngyilkos legyen utána vagy világgá akarjon menni, mert én már ilyet is hallottam. Nevelésben nagy gondok vannak. Kettőn áll a vásár de azért általában szülői nevelés kérdése. Egy gyereket nem leugatni kell ha rossz jegyet kap vagy megbukik hanem segíteni neki hogy sikerüljön a pótvizsga. A szobafogság és társai soha nem segítenek. mellow.gif
3 felhasználónak tetszik: Vampiregirl1, Sally Sparrow, Black Hearth2
2012. június 16. 17:59 #62
dóóra
dóóra
gallavich.
Hozzászólás: 6278
Csatolások: 1202
Azonosító: 115351
Huha hát vannak vélemények szép számmal. Sokan vagytok úgy,hogy akik iskola kerülök azok biztos elkényeztet kis hülye gyerekek vagy szimplán sz*rnak az egészre!
Ez nem minden esetben van így! Családi gondok vagy az iskola élet is gallyra tehet...mert már az iskola is teljesen rossz irányba fordul az egész. Én is voltam így,buktam is meg (nem vagyok rá büszke) ez van,de ettől én sem leszek kevesebb,mert soha sem késő befejezni! Idén átmentem mindenből!
2012. június 16. 19:28 #63
- törölt felhasználó -    
Szerencsére jó jegyeim lesznek biggrin.gif Egyedül matekból leszek 3-as, de az a szüleimet nem érdekli, tudják hogy utálom és nem erőltetik, a többiből pedig simán megvan az 5-ös, úgyhogy nincs itt gond biggrin.gif
2012. június 16. 19:33 #64
- törölt felhasználó -    
Nekem jó lett a bizim, de az egész suli jól teljesített. 4.8-as átlagom lett, az egész suli tanulóinak átlaga pedig 4.1 lett. smileeee.gif
2012. június 16. 19:37 #65
- törölt felhasználó -    
nekem jó lett biggrin.gif csak egy 4-esem lett (természet) a többi mind 5-ös , rajz+töri meg kitünő
2012. június 16. 20:21 #66
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3559
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Jó ciikk lett. wink.gif
2012. június 16. 20:26 #67
- törölt felhasználó -    
mindenből 5 ös lettem !!! és gratulálok mindenkinek !!! smileeee.gif
2012. június 16. 20:57 #68
Barbara 98
Barbara 98
visszatérő vendég

StátuszA dream is only a dream until you decide to make it real!
Hozzászólás: 480
Azonosító: 162448
én eddig egy évet leszámítva mindig kitűnő voltam. de ez csak az általános, most jön még a neheze, a gimi ://
2012. június 16. 20:58 #69
L.Kicsilányka
L.Kicsilányka
visszatérő vendég

StátuszI love singing and dancing !! :) ♥
Hozzászólás: 488
Azonosító: 176720
Kitűnő lettem smileeee.gif
2012. június 16. 21:03 #70
- törölt felhasználó -    
nekem 2 db négyesem lesz majd 20-án kapom meg de eddig mindig is kitünő voltam 4 éven keresztül
2012. június 16. 21:42 #71
Blanka098
Blanka098

StátuszHallgatni arany - beszélni Petőfi. (Karinthy Frigyes)
Hozzászólás: 1141
Csatolások: 563
Azonosító: 137399
Nekem már két héttel hamarabb kezdődött a nyári szünet, úgyhogy én már megkaptam a bizonyítványt. Szerintem jobb lett, mint tavaly vagy azelőtt! Sok tantárgyból javítottam. biggrin.gif
2012. június 16. 21:49 #72
rannie
rannie
új tag
Hozzászólás: 9
Azonosító: 157405
én mindig jó tanuló voltam de most középsuliba...hát remélem azért bukta nem lesz
2012. június 16. 22:10 #73
Rekahhh
Rekahhh
яεçкłεѕѕ™

StátuszI'm so happy, 'cuz today I found my friends, they're in my head.
Hozzászólás: 2997
Csatolások: 15
Azonosító: 124407
Engem sosem hanyagoltak el, mindent megbeszélhetek anyukámmal, de sosem mentem neki nyafogni a fiúkról vagy ilyesmi. Nem kell tökéletes család ahoz, hogy jól tanulj. Tegnap néztem végig az általános iskolás bizonyítványaimat és tényleg jó tanuló voltam, pedig nem a szívem csücske a tanulás. Hozzáállás kérdése az egész.
2012. június 16. 22:41 #74
kismano2
kismano2
otaku

Státusztoo much anime, not enough time :c ♥
Hozzászólás: 2054
Csatolások: 396
Azonosító: 156859
Nekem holnap lesz a bizonyítványosztás és elméletileg kitűnő leszek. happy.gif
Mellesleg nagyon jó cikk lett. smileeee.gif
2012. június 16. 22:50 #75
kisszigi
kisszigi
új tag
Hozzászólás: 11
Azonosító: 177082
Szerintem is nagyon cikk lett, bár erről a témáról kétségtelen, hogy sokkal többet lehetne írni. A vélemények megoszlanak, bár néhány hozzászóló saját magát cáfolta, amikor részben nem értett a szülő szerepének fontosságával. Például, amikor valaki azt írta írta, hogy az ő szülei soha nem nem cseszegették,hogy "tanuljál már", sosem ült le mellé senki benyalni az aktuális tananyagot, nem szajkóztak soha semmit, mégis milyen jó tanuló s nyitott ember lett, nem dohányzik, nem iszik, mint kortársai. Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy hogy szülei 0-6 éves koráig jó nevelésben részesítették, hisz ebben a korban dől el szinte minden, mert a gyerekek ilyenkor önkéntelenül mindent magukba szívnak a körülöttük lévő világból. Ha jó példát mutatunk a gyereknek, az lesz a természetes. A prédikálás, semmire nem való. Azért nem kellet a szüleinek soha noszogatnia, mert 6 éves korára már kialakult a kötelességtudata, s megfelelő erkölcsi normákkal lett felvértezve. Épp erről beszélt a cikk írója is, hogy nagy a szülő felelőssége. Mert ha a gyerek rossz példát lát a környezetében, akkor neki az lesz a természetes. Ha üvöltenek vele, ő is üvöltve fog beszélni, ha ütik, azt gondolja, így van rendjén, s ő is mindent ököllel akar majd elintézni. Egyszóval minden szülő törődjön többet gyermekével, de elsősorban jó példa mutatásával. Nagyon örülök, hogy ilyen cikk is helyet kapott ezen a fórumon, gratulálok Freeze-nek.

Forrás: http://starity.hu/magazin/28427-a-bizonyitvanyosztas-arnyoldalai/#ixzz1xycczsib
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Vampiregirl1, Black Hearth2
2012. június 16. 23:21 #76
Janie
Janie
dreamer ^^

StátuszHírszerző - sárga csillag! Yepp, már 60 cikket írtam! :)
Hozzászólás: 6051
Csatolások: 43
Azonosító: 142376
Én vártam a bizonyítványosztást, mert az a suli végét jelentette biggrin.gif
2012. június 17. 08:36 #77
DreamCity
DreamCity
visszatérő vendég

Státusz.
Hozzászólás: 125
Azonosító: 173640
Én sajnos rontottam tavaly óta, amíg tavaly 4,5 felett voltam most alig érem el a 4,4-et
-.- köszönhető az új tesitanárnak.. na mindegy utolsó év volt smileeee.gif
2012. június 17. 10:11 #78
AnymButterfly
AnymButterfly

Státuszhttp://aniaweria.tumblr.com/
Hozzászólás: 860
Csatolások: 1
Azonosító: 165763
Én nekem tavaly egy hármasom sem volt mind 4-es volt csak matekból kaptam 2-est.De most lesz vagy 4 hármasom de legalább a matekom is az lesz!smileeee.gif
2012. június 17. 10:26 #79
luca28
luca28
Hozzászólás: 573
Csatolások: 415
Azonosító: 152353
bukás én a 3masnál kivagyok
2012. június 17. 10:28 #80
- törölt felhasználó -    
Idézet (kisszigi @ 2012.06.16. 22:50)
Szerintem is nagyon cikk lett, bár erről a témáról kétségtelen, hogy sokkal többet lehetne írni. A vélemények megoszlanak, bár néhány hozzászóló saját magát cáfolta, amikor részben nem értett a szülő szerepének fontosságával. Például, amikor valaki azt írta írta, hogy az ő szülei soha nem nem cseszegették,hogy "tanuljál már", sosem ült le mellé senki benyalni az aktuális tananyagot, nem szajkóztak soha semmit, mégis milyen jó tanuló s nyitott ember lett, nem dohányzik, nem iszik, mint kortársai. Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy hogy szülei 0-6 éves koráig jó nevelésben részesítették, hisz ebben a korban dől el szinte minden, mert a gyerekek  ilyenkor önkéntelenül mindent magukba szívnak a körülöttük lévő világból. Ha jó példát mutatunk a gyereknek, az lesz a természetes. A prédikálás, semmire nem való. Azért nem kellet a szüleinek soha noszogatnia, mert 6 éves korára már kialakult a kötelességtudata, s megfelelő erkölcsi normákkal lett felvértezve. Épp erről beszélt a cikk írója is, hogy nagy a szülő felelőssége. Mert ha a gyerek rossz példát lát a környezetében, akkor neki az lesz a természetes. Ha üvöltenek vele, ő is üvöltve fog beszélni, ha ütik, azt gondolja, így van rendjén, s ő is mindent ököllel akar majd elintézni. Egyszóval minden szülő törődjön többet gyermekével, de elsősorban jó példa mutatásával. Nagyon örülök, hogy ilyen cikk is helyet kapott ezen a fórumon, gratulálok Freeze-nek.

Nem tudom hogy hol nem értettem egyet a szülő szerepének fontosságával, de biztos igazad van.
Azt, hogy nem ült mellém senki azért írtam le, mert számomra rettentő idegesítő amikor a nagymama pont ezt szeretné tenni mostanában, és folyton azt szajkózza hogy tanuljak. Igen, ilyenkor felcsattanok és elég nagy sértésnek veszem, pont emiatt, mert tudom hogy mikor kell tanulnom és mennyit. Azt hiszem Sally írta hogy őt noszogatták és nem tetszett neki, most velem is ez van, habár belőlem nem lett maximalista (szerencsére). beer.gif
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!