A bizonyítványosztás árnyoldalai
2012. június 16. 17:38
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
A bizonyítványosztás annak idején idegörlő volt számomra, a tanárom szeretett poénkodni a jegyekkel, mondta a nevem és felsorolta hogy megbuktál ebből, abból.
Persze soha semmiből nem buktam. Én úgy veszem észre, hogy egyre nagyobb a felelősség a tanulók vállán, csak nem ismerik be vagy nem foglalkoznak vele. Érettségi, bizonyítványosztás, nylevvizsgaosztályzás, mindegyiket annyira felfújják hogy nagyon. Soha nem szerettem mikor a tanár azt mondta valakinek, hogy ezzel a jeggyel szalagra mehetsz csak garancia a szomorú életre. A jegyek számítanak ez biztos de nem tudom egyszerűen felfogni hogyan nevelhet valaki úgy egy gyereket, hogy az ne merje elmondani neki és öngyilkos legyen utána vagy világgá akarjon menni, mert én már ilyet is hallottam. Nevelésben nagy gondok vannak. Kettőn áll a vásár de azért általában szülői nevelés kérdése. Egy gyereket nem leugatni kell ha rossz jegyet kap vagy megbukik hanem segíteni neki hogy sikerüljön a pótvizsga. A szobafogság és társai soha nem segítenek.
2012. június 16. 17:59
|
|
dóóragallavich. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.12.22. Hozzászólás: 6278 Csatolások: 1202 Azonosító: 115351 offline
|
Huha hát vannak vélemények szép számmal. Sokan vagytok úgy,hogy akik iskola kerülök azok biztos elkényeztet kis hülye gyerekek vagy szimplán sz*rnak az egészre!
Ez nem minden esetben van így! Családi gondok vagy az iskola élet is gallyra tehet...mert már az iskola is teljesen rossz irányba fordul az egész. Én is voltam így,buktam is meg (nem vagyok rá büszke) ez van,de ettől én sem leszek kevesebb,mert soha sem késő befejezni! Idén átmentem mindenből!
Ez nem minden esetben van így! Családi gondok vagy az iskola élet is gallyra tehet...mert már az iskola is teljesen rossz irányba fordul az egész. Én is voltam így,buktam is meg (nem vagyok rá büszke) ez van,de ettől én sem leszek kevesebb,mert soha sem késő befejezni! Idén átmentem mindenből!
2012. június 16. 19:28
Szerencsére jó jegyeim lesznek
Egyedül matekból leszek 3-as, de az a szüleimet nem érdekli, tudják hogy utálom és nem erőltetik, a többiből pedig simán megvan az 5-ös, úgyhogy nincs itt gond
2012. június 16. 19:33
Nekem jó lett a bizim, de az egész suli jól teljesített. 4.8-as átlagom lett, az egész suli tanulóinak átlaga pedig 4.1 lett.
2012. június 16. 19:37
nekem jó lett
csak egy 4-esem lett (természet) a többi mind 5-ös , rajz+töri meg kitünő
2012. június 16. 20:26
mindenből 5 ös lettem !!! és gratulálok mindenkinek !!!
2012. június 16. 20:57
|
|
Barbara 98visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.10.22. Hozzászólás: 480 Csatolások: 0 Azonosító: 162448 offline
|
én eddig egy évet leszámítva mindig kitűnő voltam. de ez csak az általános, most jön még a neheze, a gimi ://
2012. június 16. 20:58
|
|
L.Kicsilánykavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.28. Hozzászólás: 488 Csatolások: 0 Azonosító: 176720 offline
|
Kitűnő lettem
2012. június 16. 21:03
nekem 2 db négyesem lesz majd 20-án kapom meg de eddig mindig is kitünő voltam 4 éven keresztül
2012. június 16. 21:42
|
|
Blanka098♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.10.29. Hozzászólás: 1141 Csatolások: 563 Azonosító: 137399 offline
|
Nekem már két héttel hamarabb kezdődött a nyári szünet, úgyhogy én már megkaptam a bizonyítványt. Szerintem jobb lett, mint tavaly vagy azelőtt! Sok tantárgyból javítottam.
2012. június 16. 22:10
|
|
Rekahhhяεçкłεѕѕ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.06. Hozzászólás: 2997 Csatolások: 15 Azonosító: 124407 offline
|
Engem sosem hanyagoltak el, mindent megbeszélhetek anyukámmal, de sosem mentem neki nyafogni a fiúkról vagy ilyesmi. Nem kell tökéletes család ahoz, hogy jól tanulj. Tegnap néztem végig az általános iskolás bizonyítványaimat és tényleg jó tanuló voltam, pedig nem a szívem csücske a tanulás. Hozzáállás kérdése az egész.
2012. június 16. 22:50
|
kisszigiúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.03. Hozzászólás: 11 Csatolások: 0 Azonosító: 177082 offline
|
Szerintem is nagyon cikk lett, bár erről a témáról kétségtelen, hogy sokkal többet lehetne írni. A vélemények megoszlanak, bár néhány hozzászóló saját magát cáfolta, amikor részben nem értett a szülő szerepének fontosságával. Például, amikor valaki azt írta írta, hogy az ő szülei soha nem nem cseszegették,hogy "tanuljál már", sosem ült le mellé senki benyalni az aktuális tananyagot, nem szajkóztak soha semmit, mégis milyen jó tanuló s nyitott ember lett, nem dohányzik, nem iszik, mint kortársai. Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy hogy szülei 0-6 éves koráig jó nevelésben részesítették, hisz ebben a korban dől el szinte minden, mert a gyerekek ilyenkor önkéntelenül mindent magukba szívnak a körülöttük lévő világból. Ha jó példát mutatunk a gyereknek, az lesz a természetes. A prédikálás, semmire nem való. Azért nem kellet a szüleinek soha noszogatnia, mert 6 éves korára már kialakult a kötelességtudata, s megfelelő erkölcsi normákkal lett felvértezve. Épp erről beszélt a cikk írója is, hogy nagy a szülő felelőssége. Mert ha a gyerek rossz példát lát a környezetében, akkor neki az lesz a természetes. Ha üvöltenek vele, ő is üvöltve fog beszélni, ha ütik, azt gondolja, így van rendjén, s ő is mindent ököllel akar majd elintézni. Egyszóval minden szülő törődjön többet gyermekével, de elsősorban jó példa mutatásával. Nagyon örülök, hogy ilyen cikk is helyet kapott ezen a fórumon, gratulálok Freeze-nek.
Forrás: http://starity.hu/magazin/28427-a-bizonyitvanyosztas-arnyoldalai/#ixzz1xycczsib
Forrás: http://starity.hu/magazin/28427-a-bizonyitvanyosztas-arnyoldalai/#ixzz1xycczsib
2012. június 17. 10:11
|
|
AnymButterfly |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.23. Hozzászólás: 860 Csatolások: 1 Azonosító: 165763 offline
|
Én nekem tavaly egy hármasom sem volt mind 4-es volt csak matekból kaptam 2-est.De most lesz vagy 4 hármasom de legalább a matekom is az lesz!
2012. június 17. 10:28
Idézet (kisszigi @ 2012.06.16. 22:50)
Szerintem is nagyon cikk lett, bár erről a témáról kétségtelen, hogy sokkal többet lehetne írni. A vélemények megoszlanak, bár néhány hozzászóló saját magát cáfolta, amikor részben nem értett a szülő szerepének fontosságával. Például, amikor valaki azt írta írta, hogy az ő szülei soha nem nem cseszegették,hogy "tanuljál már", sosem ült le mellé senki benyalni az aktuális tananyagot, nem szajkóztak soha semmit, mégis milyen jó tanuló s nyitott ember lett, nem dohányzik, nem iszik, mint kortársai. Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy hogy szülei 0-6 éves koráig jó nevelésben részesítették, hisz ebben a korban dől el szinte minden, mert a gyerekek ilyenkor önkéntelenül mindent magukba szívnak a körülöttük lévő világból. Ha jó példát mutatunk a gyereknek, az lesz a természetes. A prédikálás, semmire nem való. Azért nem kellet a szüleinek soha noszogatnia, mert 6 éves korára már kialakult a kötelességtudata, s megfelelő erkölcsi normákkal lett felvértezve. Épp erről beszélt a cikk írója is, hogy nagy a szülő felelőssége. Mert ha a gyerek rossz példát lát a környezetében, akkor neki az lesz a természetes. Ha üvöltenek vele, ő is üvöltve fog beszélni, ha ütik, azt gondolja, így van rendjén, s ő is mindent ököllel akar majd elintézni. Egyszóval minden szülő törődjön többet gyermekével, de elsősorban jó példa mutatásával. Nagyon örülök, hogy ilyen cikk is helyet kapott ezen a fórumon, gratulálok Freeze-nek.
Nem tudom hogy hol nem értettem egyet a szülő szerepének fontosságával, de biztos igazad van.
Azt, hogy nem ült mellém senki azért írtam le, mert számomra rettentő idegesítő amikor a nagymama pont ezt szeretné tenni mostanában, és folyton azt szajkózza hogy tanuljak. Igen, ilyenkor felcsattanok és elég nagy sértésnek veszem, pont emiatt, mert tudom hogy mikor kell tanulnom és mennyit. Azt hiszem Sally írta hogy őt noszogatták és nem tetszett neki, most velem is ez van, habár belőlem nem lett maximalista (szerencsére).
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

3 felhasználónak tetszik: