A bizonyítványosztás árnyoldalai
2012. június 16. 11:39
|
|
mariana1998visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.11. Hozzászólás: 303 Csatolások: 0 Azonosító: 133064 offline
|
Hát én sem vagyok egy kitünő tanuló ! De most lesz nekem a legjobb évvégim ! Ha bár most sem lesz valami fényes !
2012. június 16. 12:01
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.16. 10:46)
Én leszek az ellenpólus, akinek nem tetszik annyira ez a cikk. Lehetett volna ugyanis még bővebben kifejteni a témát, és nem csak általánosságokkal dobálózni. Mert ez az írás így önmagában nem más, mint általánosságok együttvéve.
A másik. Szerintem a rossz tanulók már eleve eljutnak egy olyan szintre, hogy sz*r*n*k bele, milyen a bizonyítvány, mert lesz*rj*k magát a sulit is. Innentől fogva szégyenkezés sem lesz. Maximum a szülő fogja a fejét odahaza (jó esetben) a gyerek miatt, de a lurkót nem különösebben fogja zavarni ez a dolog. Ha bukta is van, akkor nyilván, de akkor is csak azért, mert a nyarat rá kell szánni a készülésre...
A szülők felelőssége tényleg nagy. Anno velem például foglalkoztak. Utáltam is rendesen, de így utólag belegondolva ennek köszönhetem, hogy maximalista vagyok és igyekszem mindig a lehető legjobbat kipréselni magamból. Viszont vissza is üt a dolog, mert ezzel a maximummal sokszor piszok elégedetlen vagyok és magamat ostorozom, hogy milyen hülye
vagyok. És ez sem tesz jót az ember önbecsülésének, lelki világának. Anno én is beleestem abba a hibába, hogy a rosszabb jegyeimet igyekeztem eltitkolni. Úgy például, hogy nem írtam be a jegyeket az ellenőrzőbe. Akkor volt szívás, mikor beszedte az oszi mindenkiét és leltározott...
Illetve, van az is, hogy a szülő ellenőriz, figyel, de túlzásba is viszi. Gondolok itt arra, hogyha becsúszik egy rosszabb jegy, akkor egyből lehülye
'zza és közli vele, hogy mehet el egy gyárba a szalag mellé dolgozni, mer' ilyen sz*r jegyekkel nem fogják felvenni még gimibe se...
Plusz egyet kell értenem azzal is, hogy kettőn áll a vásár. Sokszor a szülő a lelkét is kiteszi, de a gyerek akkor is egy b*nk* p*r*szt marad/lesz.. Szóval lehet mutogatni a szülőre, de olykor maga a gyerek is nagyon is hibás önmagáért...
Na, szóval ennyi hirtelen, ami eszembe jutott a témával kapcsolatban.
A másik. Szerintem a rossz tanulók már eleve eljutnak egy olyan szintre, hogy sz*r*n*k bele, milyen a bizonyítvány, mert lesz*rj*k magát a sulit is. Innentől fogva szégyenkezés sem lesz. Maximum a szülő fogja a fejét odahaza (jó esetben) a gyerek miatt, de a lurkót nem különösebben fogja zavarni ez a dolog. Ha bukta is van, akkor nyilván, de akkor is csak azért, mert a nyarat rá kell szánni a készülésre...
A szülők felelőssége tényleg nagy. Anno velem például foglalkoztak. Utáltam is rendesen, de így utólag belegondolva ennek köszönhetem, hogy maximalista vagyok és igyekszem mindig a lehető legjobbat kipréselni magamból. Viszont vissza is üt a dolog, mert ezzel a maximummal sokszor piszok elégedetlen vagyok és magamat ostorozom, hogy milyen hülye
Illetve, van az is, hogy a szülő ellenőriz, figyel, de túlzásba is viszi. Gondolok itt arra, hogyha becsúszik egy rosszabb jegy, akkor egyből lehülye
Plusz egyet kell értenem azzal is, hogy kettőn áll a vásár. Sokszor a szülő a lelkét is kiteszi, de a gyerek akkor is egy b*nk* p*r*szt marad/lesz.. Szóval lehet mutogatni a szülőre, de olykor maga a gyerek is nagyon is hibás önmagáért...
Na, szóval ennyi hirtelen, ami eszembe jutott a témával kapcsolatban.
Egy részt egyetértek, egy részt nem.
Oké, általánosítás a cikk, de ha azt nézzük Freeze sem 16 éves, szóval rég elfelejtette hogy milyen volt az általános meg a középsuli, így nem is nagyon tudott volna szerintem úgy írni, mint az, aki benne van a rendszerben. Mondjuk engem most dob ki a rendszer, de én erőteljesen igyekszem hogy minden rosszat elfelejtsek, megtartsam a szép emlékeket. Az általános légkörére nem igazán emlékszem, a gimi meg hát... Inkább nem nyilatkozok, mert még a végén lehúznám a sulim jó hírét
Hogy ne legyek teljesen OFF: én úgy gondolom, hogy a szülő a felelős a gyerekért, és az sem magyarázat hogy ha később fogja a fejét, hogy mit rontott el. Engem soha nem cseszegettek hogy de tanuljál már, sosem ült le mellém senki benyalni az aktuális tananyagot, és mégis - úgy gondolom - értelmes, a világra nyitott ember lett belőlem. Nem szajkóztak semmit, de úgy érzem Édesanyám jó munkát végzett, vagyok aki vagyok, büszke vagyok rá. Nyilván vannak hibáim, nyilván nekem is volt olyan időszakom amikor elviselhetetlen voltam a kamaszkor miatt, de soha nem buktam meg, és soha nem csináltam olyanokat amiket a mai 12-16 évesek, értem ez alatt az alkhoholizálást és a dohányzást. 14 évesen bekerültem az egyik legszínvonalasabb gimnáziumba, és nem értettem, hogy az osztálytársaim miért vedelnek és miért füstölnek mint a gyárkémény. Nekem a szüleim soha nem mondták hogy ne igyál és ne cigizz, de mégis volt már akkor is annyi eszem, hogy nem tettem. A 18. születésnapomon volt vad party, de azóta sem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy úgy cselekedtem, hogy ne szégyenkezzen miattam senki, és nyilván ez úgy kezdődött, hogy már kicsi koromban is figyeltek rám, ez után pedig már evidens volt, hogy nem romlok el. Amit te leírtál szerintem ott az a gáz, hogy a kicsi gyerekekre se figyeltek, később meg nehéz kordában tartani, nem 10 éves kortól kell a csemetét arra nevelni hogy bizonyos dolgok fontosak legyenek, hanem a születéstől.
2012. június 16. 12:37
|
|
Florcika18új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.23. Hozzászólás: 93 Csatolások: 0 Azonosító: 159043 offline
|
nagyon jó ez a cikk és szerencsésnek érezhetem magam hiszen anyukám mindent megad nekem és most nem a tárgyakról beszélek! és hála istennek már megint kitűnő lettem
2012. június 16. 12:47
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
Idézet (Cynthia @ 2012.06.16. 12:01)
Egy részt egyetértek, egy részt nem.
Oké, általánosítás a cikk, de ha azt nézzük Freeze sem 16 éves, szóval rég elfelejtette hogy milyen volt az általános meg a középsuli, így nem is nagyon tudott volna szerintem úgy írni, mint az, aki benne van a rendszerben. Mondjuk engem most dob ki a rendszer, de én erőteljesen igyekszem hogy minden rosszat elfelejtsek, megtartsam a szép emlékeket. Az általános légkörére nem igazán emlékszem, a gimi meg hát... Inkább nem nyilatkozok, mert még a végén lehúznám a sulim jó hírét
Hogy ne legyek teljesen OFF: én úgy gondolom, hogy a szülő a felelős a gyerekért, és az sem magyarázat hogy ha később fogja a fejét, hogy mit rontott el. Engem soha nem cseszegettek hogy de tanuljál már, sosem ült le mellém senki benyalni az aktuális tananyagot, és mégis - úgy gondolom - értelmes, a világra nyitott ember lett belőlem. Nem szajkóztak semmit, de úgy érzem Édesanyám jó munkát végzett, vagyok aki vagyok, büszke vagyok rá. Nyilván vannak hibáim, nyilván nekem is volt olyan időszakom amikor elviselhetetlen voltam a kamaszkor miatt, de soha nem buktam meg, és soha nem csináltam olyanokat amiket a mai 12-16 évesek, értem ez alatt az alkhoholizálást és a dohányzást. 14 évesen bekerültem az egyik legszínvonalasabb gimnáziumba, és nem értettem, hogy az osztálytársaim miért vedelnek és miért füstölnek mint a gyárkémény. Nekem a szüleim soha nem mondták hogy ne igyál és ne cigizz, de mégis volt már akkor is annyi eszem, hogy nem tettem. A 18. születésnapomon volt vad party, de azóta sem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy úgy cselekedtem, hogy ne szégyenkezzen miattam senki, és nyilván ez úgy kezdődött, hogy már kicsi koromban is figyeltek rám, ez után pedig már evidens volt, hogy nem romlok el. Amit te leírtál szerintem ott az a gáz, hogy a kicsi gyerekekre se figyeltek, később meg nehéz kordában tartani, nem 10 éves kortól kell a csemetét arra nevelni hogy bizonyos dolgok fontosak legyenek, hanem a születéstől.
Én egy iskolában dolgozom (általános+gimi), szóval nekem van szerencsém látni, hogy milyen "értelmes" gyerekek is járnak.
Engem egyik részről anno cseszegettek, a másik részről nem. A két szülőm totális ellentéte volt egymásnak e tekintetben. Az egyik szigorú volt, a másik meg nem. Utóbbin ne azt tessék érteni, hogy sz*rt a dolgokba, hanem inkább úgy, hogy megértő volt és nem üvöltötte le a fejem, ha rossz jegyet hoztam. Bízott bennem, hogy ki tudom javítani...
Nálunk sose volt téma a ne igyál/ne dohányozz. Ennek ellenére nem is voltam kíváncsi rá. 18 éves koromig alkoholt sem ittam, emlékszem, végzős voltam gimiben, mikor osztálykiránduláson Tokajban befizettek minket bort kóstolni, én meg hisztiztem, hogy nem vagyok hajlandó inni... Muszáj volt mondhatni, szóval megittam a 10x1 decimet, meg a pogácsákat közte, de én a mai napig gyűlölöm a bort. A sört szeretem, viszont képes vagyok mértéket tartani. Dohányozni se dohányoztam még soha (passzívat leszámítva), de eszemben sincs kipróbálni. Hidegen hagy...
Ami az osztálytársakat illeti, nekem is volt szerencsém sok hülyéhez, fel nem tudtam fogni, miért jó az nekik, miért kell ezt csinálni, mi ebben a jó..? Meg hogy miért nem szorult beléjük egy kis empátia..?
És igen, egyetértek: születéstől kezdve oda kell figyelni arra a gyerekre, hiszen az első években az alapok már kialakulnak, amiken később szinte lehetetlen már változtatni...
2012. június 16. 12:59
|
nagyleona98visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.22. Hozzászólás: 426 Csatolások: 17 Azonosító: 173989 offline
|
nekem 2db 4-esem lesz...7.-es vok am
2012. június 16. 13:00
Ajjaj megvoltak a ballagások akkor tele lesznek a plázák!
2012. június 16. 13:05
|
|
Rap4ever8Queen of the Rap |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.08.02. Hozzászólás: 9535 Csatolások: 117944 Azonosító: 67956 offline
|
Sok szülő valóban észre sem veszi, ha baj van. Még akkor sem, ha a gyerek naponta felhívja rá a figyelmet. Volt osztálytársam az egyik félévben megpróbált öngyilkos lenni a rossz jegyek miatt és mert az anyja sokadik érésre sem hagyta, hogy másik iskolába menjen. Kényszerből jelentkezett a mi sulinkba, mert az anyja az igazgatónő és hiába kérte, hogy átmehessen a gimibe nem figyelt rá az anyja. Egy öngyilkossági kísérlet kellett hozzá, hogy felnyissa a szemét...
2012. június 16. 13:54
Én sem félek a bizimtől. Hiszen csakis jó jegyeket találhatok majd benne, remélem!
Jó cikk!
2012. június 16. 14:30
Kicsit félek a bizonyítványomtól,mert nemtudom hanyas lett a Német
ezért egy kicsit stresszes vagyok!
2012. június 16. 14:36
|
|
SzanduSs98▲ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.06. Hozzászólás: 4223 Csatolások: 184 Azonosító: 166705 offline
|
Nagyon jó cikk lett.Általános suliba járok. Én nem félek a bizimtől, mert jó jegyek vannak benne.
2012. június 16. 17:09
Középiskolás leszek, úgyhogy a tanulás ezután kezdődik.
2012. június 16. 17:29
|
|
Draweraptorvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.21. Hozzászólás: 435 Csatolások: 0 Azonosító: 165623 offline
|
Nekem most nincsenek túl jó jegyeim.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.

0 felhasználónak tetszik: