Starity

A bizonyítványosztás árnyoldalai

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. június 16. 11:26 #41
dori324
dori324
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 209
Csatolások: 41
Azonosító: 154098
Én nem vagyok egy kitönö példás tanulo sőt.Nem vagyok olyan fényes én is buktam má majdnem meg és nem egy kellemes érzés.De most sokat javítotam biggrin.gif
2012. június 16. 11:39 #42
mariana1998
mariana1998
visszatérő vendég

Státusz"Az az igazán bátor, aki meri követni az igaz álmait!"
Hozzászólás: 303
Csatolások: 0
Azonosító: 133064
Hát én sem vagyok egy kitünő tanuló ! De most lesz nekem a legjobb évvégim ! Ha bár most sem lesz valami fényes ! biggrin.gif
2012. június 16. 11:53 #43
itsStell
itsStell

StátuszAll Monsters Are Human
  Csoport: Megerősítés alatt
Hozzászólás: 867
Azonosító: 171691
Én nem vagyok kitünő tanuló,de nem is buktam soha.szóval nekem így pont jówink.gif
2012. június 16. 12:01 #44
- törölt felhasználó -    
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.16. 10:46)
Én leszek az ellenpólus, akinek nem tetszik annyira ez a cikk. Lehetett volna ugyanis még bővebben kifejteni a témát, és nem csak általánosságokkal dobálózni. Mert ez az írás így önmagában nem más, mint általánosságok együttvéve.
A másik. Szerintem a rossz tanulók már eleve eljutnak egy olyan szintre, hogy sz*r*n*k bele, milyen a bizonyítvány, mert lesz*rj*k magát a sulit is. Innentől fogva szégyenkezés sem lesz. Maximum a szülő fogja a fejét odahaza (jó esetben) a gyerek miatt, de a lurkót nem különösebben fogja zavarni ez a dolog. Ha bukta is van, akkor nyilván, de akkor is csak azért, mert a nyarat rá kell szánni a készülésre...
A szülők felelőssége tényleg nagy. Anno velem például foglalkoztak. Utáltam is rendesen, de így utólag belegondolva ennek köszönhetem, hogy maximalista vagyok és igyekszem mindig a lehető legjobbat kipréselni magamból. Viszont vissza is üt a dolog, mert ezzel a maximummal sokszor piszok elégedetlen vagyok és magamat ostorozom, hogy milyen hülye 110.gif vagyok. És ez sem tesz jót az ember önbecsülésének, lelki világának. Anno én is beleestem abba a hibába, hogy a rosszabb jegyeimet igyekeztem eltitkolni. Úgy például, hogy nem írtam be a jegyeket az ellenőrzőbe. Akkor volt szívás, mikor beszedte az oszi mindenkiét és leltározott... unsure.gif
Illetve, van az is, hogy a szülő ellenőriz, figyel, de túlzásba is viszi. Gondolok itt arra, hogyha becsúszik egy rosszabb jegy, akkor egyből lehülye 110.gif 'zza és közli vele, hogy mehet el egy gyárba a szalag mellé dolgozni, mer' ilyen sz*r jegyekkel nem fogják felvenni még gimibe se... mellow.gif
Plusz egyet kell értenem azzal is, hogy kettőn áll a vásár. Sokszor a szülő a lelkét is kiteszi, de a gyerek akkor is egy b*nk* p*r*szt marad/lesz.. Szóval lehet mutogatni a szülőre, de olykor maga a gyerek is nagyon is hibás önmagáért...
Na, szóval ennyi hirtelen, ami eszembe jutott a témával kapcsolatban.

Egy részt egyetértek, egy részt nem.
Oké, általánosítás a cikk, de ha azt nézzük Freeze sem 16 éves, szóval rég elfelejtette hogy milyen volt az általános meg a középsuli, így nem is nagyon tudott volna szerintem úgy írni, mint az, aki benne van a rendszerben. Mondjuk engem most dob ki a rendszer, de én erőteljesen igyekszem hogy minden rosszat elfelejtsek, megtartsam a szép emlékeket. Az általános légkörére nem igazán emlékszem, a gimi meg hát... Inkább nem nyilatkozok, mert még a végén lehúznám a sulim jó hírét rohog.gif

Hogy ne legyek teljesen OFF: én úgy gondolom, hogy a szülő a felelős a gyerekért, és az sem magyarázat hogy ha később fogja a fejét, hogy mit rontott el. Engem soha nem cseszegettek hogy de tanuljál már, sosem ült le mellém senki benyalni az aktuális tananyagot, és mégis - úgy gondolom - értelmes, a világra nyitott ember lett belőlem. Nem szajkóztak semmit, de úgy érzem Édesanyám jó munkát végzett, vagyok aki vagyok, büszke vagyok rá. Nyilván vannak hibáim, nyilván nekem is volt olyan időszakom amikor elviselhetetlen voltam a kamaszkor miatt, de soha nem buktam meg, és soha nem csináltam olyanokat amiket a mai 12-16 évesek, értem ez alatt az alkhoholizálást és a dohányzást. 14 évesen bekerültem az egyik legszínvonalasabb gimnáziumba, és nem értettem, hogy az osztálytársaim miért vedelnek és miért füstölnek mint a gyárkémény. Nekem a szüleim soha nem mondták hogy ne igyál és ne cigizz, de mégis volt már akkor is annyi eszem, hogy nem tettem. A 18. születésnapomon volt vad party, de azóta sem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy úgy cselekedtem, hogy ne szégyenkezzen miattam senki, és nyilván ez úgy kezdődött, hogy már kicsi koromban is figyeltek rám, ez után pedig már evidens volt, hogy nem romlok el. Amit te leírtál szerintem ott az a gáz, hogy a kicsi gyerekekre se figyeltek, később meg nehéz kordában tartani, nem 10 éves kortól kell a csemetét arra nevelni hogy bizonyos dolgok fontosak legyenek, hanem a születéstől.
5 felhasználónak tetszik: Sally Sparrow, Hustler, ophely88, Black Hearth2, Vampiregirl1
2012. június 16. 12:37 #45
Florcika18
Florcika18
új tag

Státuszsummer dreams!!!!
Hozzászólás: 93
Azonosító: 159043
nagyon jó ez a cikk és szerencsésnek érezhetem magam hiszen anyukám mindent megad nekem és most nem a tárgyakról beszélek! és hála istennek már megint kitűnő lettem
2012. június 16. 12:47 #46
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (Cynthia @ 2012.06.16. 12:01)
Egy részt egyetértek, egy részt nem.
Oké, általánosítás a cikk, de ha azt nézzük Freeze sem 16 éves, szóval rég elfelejtette hogy milyen volt az általános meg a középsuli, így nem is nagyon tudott volna szerintem úgy írni, mint az, aki benne van a rendszerben. Mondjuk engem most dob ki a rendszer, de én erőteljesen igyekszem hogy minden rosszat elfelejtsek, megtartsam a szép emlékeket. Az általános légkörére nem igazán emlékszem, a gimi meg hát... Inkább nem nyilatkozok, mert még a végén lehúznám a sulim jó hírét rohog.gif 
Hogy ne legyek teljesen OFF: én úgy gondolom, hogy a szülő a felelős a gyerekért, és az sem magyarázat hogy ha később fogja a fejét, hogy mit rontott el. Engem soha nem cseszegettek hogy de tanuljál már, sosem ült le mellém senki benyalni az aktuális tananyagot, és mégis - úgy gondolom - értelmes, a világra nyitott ember lett belőlem. Nem szajkóztak semmit, de úgy érzem Édesanyám jó munkát végzett, vagyok aki vagyok, büszke vagyok rá. Nyilván vannak hibáim, nyilván nekem is volt olyan időszakom amikor elviselhetetlen voltam a kamaszkor miatt, de soha nem buktam meg, és soha nem csináltam olyanokat amiket a mai 12-16 évesek, értem ez alatt az alkhoholizálást és a dohányzást. 14 évesen bekerültem az egyik legszínvonalasabb gimnáziumba, és nem értettem, hogy az osztálytársaim miért vedelnek és miért füstölnek mint a gyárkémény. Nekem a szüleim soha nem mondták hogy ne igyál és ne cigizz, de mégis volt már akkor is annyi eszem, hogy nem tettem. A 18. születésnapomon volt vad party, de azóta sem. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy úgy cselekedtem, hogy ne szégyenkezzen miattam senki, és nyilván ez úgy kezdődött, hogy már kicsi koromban is figyeltek rám, ez után pedig már evidens volt, hogy nem romlok el. Amit te leírtál szerintem ott az a gáz, hogy a kicsi gyerekekre se figyeltek, később meg nehéz kordában tartani, nem 10 éves kortól kell a csemetét arra nevelni hogy bizonyos dolgok fontosak legyenek, hanem a születéstől.

Én egy iskolában dolgozom (általános+gimi), szóval nekem van szerencsém látni, hogy milyen "értelmes" gyerekek is járnak. mellow.gif Tisztelet a kivételnek.
Engem egyik részről anno cseszegettek, a másik részről nem. A két szülőm totális ellentéte volt egymásnak e tekintetben. Az egyik szigorú volt, a másik meg nem. Utóbbin ne azt tessék érteni, hogy sz*rt a dolgokba, hanem inkább úgy, hogy megértő volt és nem üvöltötte le a fejem, ha rossz jegyet hoztam. Bízott bennem, hogy ki tudom javítani...
Nálunk sose volt téma a ne igyál/ne dohányozz. Ennek ellenére nem is voltam kíváncsi rá. 18 éves koromig alkoholt sem ittam, emlékszem, végzős voltam gimiben, mikor osztálykiránduláson Tokajban befizettek minket bort kóstolni, én meg hisztiztem, hogy nem vagyok hajlandó inni... Muszáj volt mondhatni, szóval megittam a 10x1 decimet, meg a pogácsákat közte, de én a mai napig gyűlölöm a bort. A sört szeretem, viszont képes vagyok mértéket tartani. Dohányozni se dohányoztam még soha (passzívat leszámítva), de eszemben sincs kipróbálni. Hidegen hagy...
Ami az osztálytársakat illeti, nekem is volt szerencsém sok hülyéhez, fel nem tudtam fogni, miért jó az nekik, miért kell ezt csinálni, mi ebben a jó..? Meg hogy miért nem szorult beléjük egy kis empátia..? unsure.gif
És igen, egyetértek: születéstől kezdve oda kell figyelni arra a gyerekre, hiszen az első években az alapok már kialakulnak, amiken később szinte lehetetlen már változtatni... mellow.gif
2012. június 16. 12:59 #47
nagyleona98
nagyleona98
visszatérő vendég

Státuszfamous
Hozzászólás: 426
Csatolások: 17
Azonosító: 173989
nekem 2db 4-esem lesz...7.-es vok am
2012. június 16. 13:00 #48
- törölt felhasználó -    
Ajjaj megvoltak a ballagások akkor tele lesznek a plázák!
2012. június 16. 13:05 #49
Rap4ever8
Rap4ever8
Queen of the Rap

Státusz"A rap az életem, és a zene nekem a levegő."
Hozzászólás: 9535
Csatolások: 117944
Azonosító: 67956
Sok szülő valóban észre sem veszi, ha baj van. Még akkor sem, ha a gyerek naponta felhívja rá a figyelmet. Volt osztálytársam az egyik félévben megpróbált öngyilkos lenni a rossz jegyek miatt és mert az anyja sokadik érésre sem hagyta, hogy másik iskolába menjen. Kényszerből jelentkezett a mi sulinkba, mert az anyja az igazgatónő és hiába kérte, hogy átmehessen a gimibe nem figyelt rá az anyja. Egy öngyilkossági kísérlet kellett hozzá, hogy felnyissa a szemét...
2012. június 16. 13:41 #50
Szamóca-8
Szamóca-8
Hozzászólás: 768
Azonosító: 160748
Én nem félek a bizonyítványomtól, igaz nem leszek kitűnő, de a 4,80-as átlag szerintem nem rossz. biggrin.gif
2012. június 16. 13:54 #51
- törölt felhasználó -    
Én sem félek a bizimtől. Hiszen csakis jó jegyeket találhatok majd benne, remélem! happy.gif Jó cikk! wink.gif
2012. június 16. 14:27 #52
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
az én bizim általában csak 4-esekkel vagy 5ösökkel van tele:DD
2012. június 16. 14:30 #53
- törölt felhasználó -    
Kicsit félek a bizonyítványomtól,mert nemtudom hanyas lett a Német mellow.gif ezért egy kicsit stresszes vagyok!
2012. június 16. 14:36 #54
SzanduSs98
SzanduSs98

StátuszHa egy nap a sebesség öl meg engem, ne sírjatok, mert én mosolygok.-Paul Walker
Hozzászólás: 4223
Csatolások: 184
Azonosító: 166705
Nagyon jó cikk lett.Általános suliba járok. Én nem félek a bizimtől, mert jó jegyek vannak benne. smileeee.gif
2012. június 16. 14:48 #55
Lilla2
Lilla2

StátuszKi tudja mi jön, nem? Éljünk a mának, ennyi a lényeg.
Hozzászólás: 1334
Csatolások: 425
Azonosító: 139586
Jó cikk lett. smileeee.gif Én mindig is jó tanuló voltam, most, középiskola 9. osztályára pedig kitűnő lettem. thumbsup.gif beer.gif
2012. június 16. 14:49 #56
DoooDuu
DoooDuu
Doreen Tomlinson ^^

StátuszNever give up, the beginning is always the hardest!!!
Hozzászólás: 3227
Csatolások: 547
Azonosító: 171198
jó cikk lett, szerencsére nem kell aggódnom a zbizim miatt, középiskolás vagyok, elsős és sokkal jobb lett a bizim, mint általánosba volt biggrin.gif
2012. június 16. 16:16 #57
loveliz
loveliz
arnyvadasz

Státuszorokke, es tovabb...
Hozzászólás: 2144
Csatolások: 2
Azonosító: 157207
jó cikk smileeee.gif általánosba járok és szerintem elég jó jegyek lesznek biggrin.gif
2012. június 16. 16:59 #58
MadHatter
MadHatter
funkycrime

Státuszradiohead makes music for people who have trouble asking for ketchup at kfc
Hozzászólás: 7352
Csatolások: 404
Azonosító: 170079
Nálunk az osztály átlaga 3,82. Az enyém 4,71, de nem tanulom halálra magam. biggrin.gif
2012. június 16. 17:09 #59
- törölt felhasználó -    
Középiskolás leszek, úgyhogy a tanulás ezután kezdődik.
2012. június 16. 17:29 #60
Draweraptor
Draweraptor
visszatérő vendég

StátuszSurrounded by problems...
Hozzászólás: 435
Azonosító: 165623
Nekem most nincsenek túl jó jegyeim. sleep.gif
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!