Napokon belül kezükbe vehetik a gyerekek az éves munkájuk eredményességét igazoló dokumentumot, a bizonyítványt. Sok családban ez öröm, másutt bizony üröm.
A teljes cikkhez kattints ide!
A bizonyítványosztás árnyoldalai
2012. június 15. 23:12
|
|
tothbiankavalhalla |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.11.01. Hozzászólás: 2163 Csatolások: 4815 Azonosító: 42641 offline
|
nagyon jó cikk lett, gratula! az idézet pedig nagyon szép és igaz
1 felhasználónak tetszik:
selena_taylor_fan
2012. június 15. 23:22
Bizonyítvány: sajnos vagy nem sajnos eljutottam már évekkel ezelőtt arra a szintre, hogy teszek rá magasról, megtanultam hogy fölösleges dolgokon nem idegelem magam. Mondjuk hülye soha nem voltam, a 3-as/4-est mindig kiráztam a kisujjamból.
Cikk: nem csak az édesanyák feladata megnevelni a gyereket, normál esetben van apa is, szerintem a férfiaknak nem az lenne a feladata hogy amíg a nő gyereket nevel és háztartást vezet addig a férfiak sörrel a kezükben heverésszenek
Vagy én gondolom rosszul?
Cikk: nem csak az édesanyák feladata megnevelni a gyereket, normál esetben van apa is, szerintem a férfiaknak nem az lenne a feladata hogy amíg a nő gyereket nevel és háztartást vezet addig a férfiak sörrel a kezükben heverésszenek
9 felhasználónak tetszik:
Gajcsi,
tothbianka,
Bessie,
Grace Benning,
Black Hearth2,
NiceandCute,
An_d_a,
ophely88,
Vampiregirl1
2012. június 15. 23:34
Ezért olyan a világ manapság amilyen.
Minden kölyök megkapja az okostelefonját, de ők maguk meg hülyék. Az én szüleim sohasem halmoztak el ilyen dolgokkal, mert a mi családunkban mindent ki kell érdemelni, de szerintem pontosan ezzel tettek jót.
Szerintem nekem az idei bizonyítványom miatt nem kell szégyenkeznem. Mivel már évekkel korábban rájöttem arra, hogy miből milyen szinten állok, így azt a szintet mindig megpróbálom hozni.
Minden kölyök megkapja az okostelefonját, de ők maguk meg hülyék. Az én szüleim sohasem halmoztak el ilyen dolgokkal, mert a mi családunkban mindent ki kell érdemelni, de szerintem pontosan ezzel tettek jót.
Szerintem nekem az idei bizonyítványom miatt nem kell szégyenkeznem. Mivel már évekkel korábban rájöttem arra, hogy miből milyen szinten állok, így azt a szintet mindig megpróbálom hozni.
8 felhasználónak tetszik:
Hustler,
tothbianka,
Bessie,
Sally Sparrow,
Black Hearth2,
NiceandCute,
ophely88,
Vampiregirl1
2012. június 15. 23:37
|
|
Hustler |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.30. Hozzászólás: 1521 Csatolások: 89 Azonosító: 176857 offline
|
Nagyon jó, gondolatébresztő cikk. Sajnos valóban egyre több a problémás gyerek, akikkel a szülők otthon nem beszélgetnek, de azért a legmenőbb telefon ott csücsül a zsebükben... Minden a szülők hozzáállásán múlik. Nem tudom, milyen lehet a nagy többség, mert a korombeli gyerekek isznak, cigiznek, mint az állat. Olyan ritka az igazán jó szülő manapság, mint a fehér holló.
Az enyémekkel minden nap beszélek, megosztom velük az érzéseimet, véleményemet, és nem félek tanácsokat kérni. Nekem ők a legjobb barátaim, el sem tudom képzelni, egyesek hogy nem mondanak el a világon semmit sem a szüleiknek...
Ami a bizonyítványt illeti, minden évben 4-es körül van az átlagom. Rettentő lusta vagyok, fel kéne már hozni legalább 4,5-re...
Az enyémekkel minden nap beszélek, megosztom velük az érzéseimet, véleményemet, és nem félek tanácsokat kérni. Nekem ők a legjobb barátaim, el sem tudom képzelni, egyesek hogy nem mondanak el a világon semmit sem a szüleiknek...
Ami a bizonyítványt illeti, minden évben 4-es körül van az átlagom. Rettentő lusta vagyok, fel kéne már hozni legalább 4,5-re...
tothbianka
2012. június 15. 23:41
|
|
selena_taylor_fan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.18. Hozzászólás: 1878 Csatolások: 108 Azonosító: 153268 offline
|
Nagyon sok igazság van a cikkben.Nem attól lesz valaki jó szülő,hogy mindent megvesz a gyereknek stb,hanem attól,hogy foglalkozik vele:kikérdezi tőle a leckét,leellenőrzi a házifeladatát,beszélget vele arról,hogy mik a céljai stb.A gyerekbe már elsős korában (úgymond) bele kell nevelni,hogy tanuljon.Ez sajnos ott van elrontva,hogy mivel a szülők egész nap dolgoznak,a gyerek délután egyedül van otthon és álatlában nem tanulással tölti az időt.Amikor meg a szülők este hazaérnek már fáradak ahhoz kikérdezzék tőle a leckét.Nem beszélve a nap,mint nap előforduló kérsésről:
-mi volt ma az iskolában?
-semmi
-kaptál jegyet,írtatok dolgozatot?
-nem
És ezzel el is van intézve.Ahelyett,hogy leülne vele beszélgetni vagy netalálntán elkérné az ellenörzőjét.
Véleményem szerint ha rossz tanuló a gyerek vagy megbukik,akkor nem csak a gyerkben,hanem valahol ezért a szülő is hibás.Ha pedig valaki rossz jegyet kap,akkor nem az a megoldás,hogy leordítják a fejét,mert akkor biztos nem meri elmondani,hanem nekiáll hazudozni.A huzodással meg tudjuk mi van:egyik hazugság szüli a másikat,és a végén már ha akarod sem tudod elmondani az igazat.
Hála a jó Istennek én elég jó tanuló vagyok,viszont,amit írtam nagyon sok ismerősömnél és az osztálytársaimnál is tapasztaltam.
-mi volt ma az iskolában?
-semmi
-kaptál jegyet,írtatok dolgozatot?
-nem
És ezzel el is van intézve.Ahelyett,hogy leülne vele beszélgetni vagy netalálntán elkérné az ellenörzőjét.
Véleményem szerint ha rossz tanuló a gyerek vagy megbukik,akkor nem csak a gyerkben,hanem valahol ezért a szülő is hibás.Ha pedig valaki rossz jegyet kap,akkor nem az a megoldás,hogy leordítják a fejét,mert akkor biztos nem meri elmondani,hanem nekiáll hazudozni.A huzodással meg tudjuk mi van:egyik hazugság szüli a másikat,és a végén már ha akarod sem tudod elmondani az igazat.
Hála a jó Istennek én elég jó tanuló vagyok,viszont,amit írtam nagyon sok ismerősömnél és az osztálytársaimnál is tapasztaltam.
tothbianka
2012. június 16. 06:01
Sajnos, sok szülő hiába foglalkozik eleget a gyerekkel, hiába beszélget vele kiskorától kezdve, hiába segít neki mindenben, ha a gyerek később úgy hálálja meg, hogy egy szemét, hazudozós dög lesz belőle, aki csak átver mindenkit. Vannak igazságok a cikkben, de én azt mondom, mindig kettőn áll a vásár.
2012. június 16. 06:53
Hát én nem kaptam semmiből elégtelent szerencsére. (: De amúgy jó kis cikk lett.
2012. június 16. 07:56
|
|
Brynhildevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.06.09. Hozzászólás: 188 Csatolások: 4 Azonosító: 177475 offline
|
Tényleg jó cikk lett, sok igazság van benne. Szerencsére én nem küszködöm ilyen problémákkal, jó tanuló vagyok, és ha rossz jegyeim is lennének, megértenék, én meg bátran fel merném válalni!
2012. június 16. 08:14
Ebben az évben sajnos rontottam, meg suliváltás is volt ... De jó cikk lett!!
)
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Részben megszületett a döntés Blake Lively és Justin Baldoni ügyében
Kiderült, hogyan döntött a bíróság.
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Vanessa Hudgens elárulta, mivel küzdött a szülése után
Szülés után problémái voltak.
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
Lizzo megfogadta, hogy addig nem veszíti el a szüzességét, amíg nem nyer Grammy-díjat
A 30-as éveiig várt.
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
"Elolvadok!" Lily Collins lánya nagyon cuki mérföldkőhöz ért
Nagyon édes fotót posztolt róla.
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Megszületett Hailee Steinfeld gyermeke!
Édesanya lett a híresség.