Emily Osment ajándékcsomagot kapott életmódváltása miatt
2012. június 12. 21:26
gratuláűlok neki...nem lehet azért könnyű szerintem csak így átállni a vegamódra!!!!
2012. június 12. 21:48
Azért látszik hogy itt ki érti és ki nem érti meg a vegetáriánus vagy vegan életmód lényegét. Igen, lehet hogy a disznót, marhát, csirkét azért tenyésztik az emberek hogy megegyék, de én ettől még mindig nem tudnék lelkiismeret-furdalás nélkül húst tömni magamba. A tejtermékeket még csak-csak elviselem, de azt meg pláne nem értem miért kell ilyen meg olyan bőrből készült ruhadarabokat vásárolni. Ami a húst evését illeti - megeszel egy másik élőlényt, aki egykor lélegzett, érzései voltak. Igen állat volt... és? Valószínűleg nem volt valami kellemes mikor a vágóhídra terelték, elvágták a torkát, majd hagyták hogy halálra vérezzen. Akiben ennek hallatára egy kicsi sajnálat sem merül fel ezek iránt az állatok iránt, annak már nem tudok mit mondani, csak azt hogy tanuljon egy kis emberséget. Én speciel nem ítélem el azokat sem, akik esznek húst - ki-hogyan éli az életét, az mindenkinek a saját dolga -, de hogy az életmódjukért még szidni is a vegákat, az már nekem is sok. Ha más nem, akkor legalább egy kis tisztelet járna a kitartásunkért, habár én már eljutottam addig a pontig hogy egyáltalán nem is kívánom a húst, sőt megevésének gondolatára már a hányinger kerülget. Ettől függetlenül tényleg nem csak egy csettintés ez az egész vegetáriánus dolog. Ami pedig a különböző tápanyagok szervezetbe vitelét illeti...
Ne mondja nekem senki hogy a mai tudománnyal már ne tudnánk akár a helyi Tesco-ban beszerezni olyan élelmiszereket, amelyek ugyanolyan fehérjetartalommal rendelkeznek mint a hús - kérem szépen erre van feltalálva az a bizonyos "bio" nevezetű szekció is. Minden csak hozzáállás kérdése. (Különböző kötekedő jellegű válaszokat eme hozzászólásomra meghálálnám ha nem kapnék.)
1 felhasználónak tetszik:
Lucky5
2012. június 12. 21:54
|
|
IAmTheCheeseMaestrovisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.06. Hozzászólás: 247 Csatolások: 0 Azonosító: 172801 offline
|
"Ennyi erővel növényeket akkor miért eszünk /esznek? Azok is élnek. De most komolyan.
Forrás: http://starity.hu/magazin/28288-emily-osment-ajandekcsomagot-kapott-eletmodvaltasa-miatt/#ixzz1xbv1CR4L"
Számból ragadtad ki az idevetetlen szót, elvtárs. Térjünk át a fényevészetre!
Forrás: http://starity.hu/magazin/28288-emily-osment-ajandekcsomagot-kapott-eletmodvaltasa-miatt/#ixzz1xbv1CR4L"
Számból ragadtad ki az idevetetlen szót, elvtárs. Térjünk át a fényevészetre!
2012. június 12. 22:13
Idézet (num1Kolosszus @ 2012.06.12. 21:48)
Ami pedig a különböző tápanyagok szervezetbe vitelét illeti...
Ne mondja nekem senki hogy a mai tudománnyal már ne tudnánk akár a helyi Tesco-ban beszerezni olyan élelmiszereket, amelyek ugyanolyan fehérjetartalommal rendelkeznek mint a hús - kérem szépen erre van feltalálva az a bizonyos "bio" nevezetű szekció is.
Bagoly mondja verébnek. Nem kötekedésből jegyzem meg, de nincsen. Vannak növényifehérjék és állatifehérjék, és az utóbbit semmilyen növényből nem tudod bevinni. Elkezdhetek neked én itt vakerászni a különböző aminosavakról, de szerintem felesleges, mert, aki soha sem tanult biokémiát az már elakadt az aminosav szakkifejezésnél is. Kérem szépen, a "bio szekció" pedig az elvileg totál egészséges, nem génkezelt, nem halogénezett, nem permetezett stb. jellegű zöldségekre és gyümölcsökre értetendő. Semmivel sem tartalmaz több fehérjét, mint az 5 Ft-ért kapható sárgarépa. De, ha engem kérdezel ugyanazt a génmódosított, permetezett retket adják el neked, csak ötször olyan drágán, csupán bio termék alatt fut. Az bio zöldség, ami például a kertemben van hátul, mert nem szoktunk permetezni, de amikor az alma senkinek sem kellett és fél év alatt nem rohadt el az asztalon, akkor azért elgondolkodtató, hogy inkább a hús, mint a gyümölcs. Bár egyik sem jobb. A zöldséget, gyümölcsöt agyon permetezik, nemesítik meg mit csinálnak vele, az állatokat pedig szteroidozzák és felfújják, hogy gyorsabban a piacra kerülhessen. Állatifehérjét meg max tablettákkal tudja bevinni az ember, de én ezt sem kultiválom, mert Isten sem tudja, hogy mi van benne.
2012. június 12. 22:23
Idézet (Baylee @ 2012.06.12. 22:13)
Bagoly mondja verébnek. Nem kötekedésből jegyzem meg, de nincsen. Vannak növényifehérjék és állatifehérjék, és az utóbbit semmilyen növényből nem tudod bevinni. Elkezdhetek neked én itt vakerászni a különböző aminosavakról, de szerintem felesleges, mert, aki soha sem tanult biokémiát az már elakadt az aminosav szakkifejezésnél is. Kérem szépen, a "bio szekció" pedig az elvileg totál egészséges, nem génkezelt, nem halogénezett, nem permetezett stb. jellegű zöldségekre és gyümölcsökre értetendő. Semmivel sem tartalmaz több fehérjét, mint az 5 Ft-ért kapható sárgarépa. De, ha engem kérdezel ugyanazt a génmódosított, permetezett retket adják el neked, csak ötször olyan drágán, csupán bio termék alatt fut. Az bio zöldség, ami például a kertemben van hátul, mert nem szoktunk permetezni, de amikor az alma senkinek sem kellett és fél év alatt nem rohadt el az asztalon, akkor azért elgondolkodtató, hogy inkább a hús, mint a gyümölcs. Bár egyik sem jobb. A zöldséget, gyümölcsöt agyon permetezik, nemesítik meg mit csinálnak vele, az állatokat pedig szteroidozzák és felfújják, hogy gyorsabban a piacra kerülhessen. Állatifehérjét meg max tablettákkal tudja bevinni az ember, de én ezt sem kultiválom, mert Isten sem tudja, hogy mi van benne.
Akkor inkább hús, hogy őszinte legyek. Ezek pedig haszonállatok. Azért termesszük őket, hogy megegyük. Na, és a tápláléklánc? Ehhez is nagyon sok köze van annak, hogy mindenevő az ember, de nekem aztán egyébként oly mindegy, de a szervezetre semmiképpen sincsen jó hatással. 
Jogos, hogy az emberileg előállított és mesterségesen kezelt (avagy nem kezelt) termékek egyáltalán nem olyan egészségesek mint amilyennek beállítják őket, de én speciel még mindig ezt választom a hús helyett.
2012. június 12. 22:44
Idézet (num1Kolosszus @ 2012.06.12. 22:23)
Jogos, hogy az emberileg előállított és mesterségesen kezelt (avagy nem kezelt) termékek egyáltalán nem olyan egészségesek mint amilyennek beállítják őket, de én speciel még mindig ezt választom a hús helyett.
Még egyszer, ez csak személyes döntés, nem fogok valakit azért elítélni mert ő a vasárnapi vacsoránál szeret enni egy kis sertést, csak próbálok arra rávilágítani hogy a húsok sem csak úgy megteremnek a boltok polcain, mélyhűtőiben. Szemléltetésképpen mindenkinek ajánlanám A Halál 1000 Arca című filmet, legfőképpen a 18. perctől hogy mégis tudjátok, hogy azok a szerencsétlen élőlények min mennek keresztül hogy ti jóllakhassatok.
Én minap azon gondolkodtam, amikor tojást vásároltam a Tescoban, hogy hogy a francba tud bio lenni a tojás? Most komolyan! Természetes kórót adnak nekik és nem haltápot? Mert amúgy azzal etetik ezeket az állatokat, sokszor azért van hal íze a csirkének vagy a pulykának. Nem vettünk még ilyen biotojást, de szerintem közel sem olyan gyönyörű élénk citromsárga a színe, mint annak a tojásnak, amit a nagymamám csirkéi tojnak. Persze, majd drága kukoricával fogják etetni az állatokat? Dehogyis! Ráadásul, ami nem génkezelt és nem permetezett, látva az itthoni zöldségeinket és gyümölcseinket, közel sem olyan szépek és nagyok, sőt némelyik nagyon kicsi, nyomi és meglehetősen satnya. De hát te is elmész a zöldségeshez és azt veszed meg, ami a legszebb. Üzletpolitika. Én azt mondom, hogy ugyanazt a terméket veszed meg, csak pénzt húznak le az emberekről.
Persze, személyes döntés, nem is akarom megváltoztatni az életformádat, csak gondoltam elmondom, hogy egy fejlődő szervezetnek, mint például a tiédnek, szüksége van azokra a fehérjékre, amelyek a növekedési hormonra hat, mivel kell, de a szervezet nem termeli. Egy 20 éves már elvegetálgat, de 15 évesen nagyon egészségtelen szerintem, de hát, mint írtad, ez mindenkinek a saját döntése és én személy szerint ezt a világ egyik legnagyobb baromságának tartom. És lehet, hogy szívtelennek fogok tűnni - pedig nem vagyok egy némber -, de, ha kell választani, akkor inkább élek 60-70 évet úgyhogy eszek húst, minthogy a szervezetem 50 évesen azt mondja, hogy elég volt. Persze, ezeket az üzemeket büntetni kéne, mert hallottam már egyet s mást innen-onnan, de 10 év múlva szerintem téged is az fog érdekelni, hogy egyáltalán tudsz-e vacsorát adni a gyermekeidnek. Ha pedig a hús lesz olcsó, akkor azt fogsz venni és nagy ívből tenni fogsz rá szerintem. A hús most sokkal inkább az egeket verdesi az árakat illetően, mert néha csak nézek, hogy mennyibe kerül egy-egy nyomi csirke, ha anyu úgy dönt sültet akar csinálni. És persze a tápláléklánc. Az ember nem véletlenül lett mindenevő a növényevőből. Egy egészséges szervezetnek szüksége van az állati fehérjére, és hiába lehet bevinni mindenféle szirszarokkal, az sem döntögeti az egészségi skálát szerintem. Őszintén? Inkább eszek egy jót és foglalkozok a nagyobb gondjaimmal. Teljes szívemből kívánom, hogy az életedben csak az legyen a legnagyobb gondod, hogy szegény pipi mit érezhetett az előtt mielőtt megsülve került az asztalra. Sokakat nem érdekel, engem sem túlzottan. Az állatkínzást elítélem, sőt legszívesebben fejbe lőném azokat az ikúfájtereket, akik agyon kínozzák a kutyáikat és a macskáikat, mivel azokat házi kedvencnek tartjuk. A kettő között szerintem fényéves távolság van. Sajnos a tenyészállatok megölése egy szükséges rossz ahhoz, hogy az emberi faj nem pusztuljon ki. De, aki élvezetből bánt egy házi kedvencet, azt azonnal felakasztanám.
fashionbébíí
2012. június 13. 14:05
|
sellytanker |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 11.11.25. Hozzászólás: 716 Csatolások: 525 Azonosító: 164357 offline
|
Gratula neki
)) :9 :9
2012. június 13. 14:31
Gratulálok Emilily-nek! Annyira szép lány, és szerintem tehetséges is
2012. június 13. 14:42
Idézet (Barbiee95 @ 2012.06.13. 12:38)
ÚRISTEN! MOST MEGINT NAGYBA FOLYNAK ITT A REGÉNYSZERŰ VITÁK!
Bocsi, de szánalmasak vagytok. Emily-nek pedig gratulálok! 
Szánalmas, hogy képesek vagyunk teljesen normális módon, kulturáltan megvitatni egymással a nézőpontjainkat ahelyett hogy 1-2 szavas hozzászólásokkal próbálnánk bővíteni a kommentjeik számát, mint egyesek?
Oké..
Baylee
2012. június 13. 15:03
|
|
mévi0616visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.11. Hozzászólás: 374 Csatolások: 0 Azonosító: 163674 offline
|
Nekem nincs bajom az ilyen emberekkel, de én sem bírom az ilyen életmódot.
1 az: hogy, ha nem eszik húst vagy semmilyen állati eredetűt akkor legyengül.
2: valaki a húsevést úgy fogja fel, hogy az állatkínzás, na szerintem van egy kis különbség a kettő között, egyébként meg az állatok is elfogyasztják azt, amire nekik szükségük van, mert különben nem tudnak fejlődni stb...
Azt sem szeretem, ha ezek az emberek elítélik a többi embert, és csak arra hivatkoznak, hogy "... legalább én nem vagyok állatkínzó..."
, ez olyan mint a vallás: - rá akarják erőltetni mindenkire.
Persze mindenkinek megvan a maga véleménye és élete, ez csak az én véleményem
1 az: hogy, ha nem eszik húst vagy semmilyen állati eredetűt akkor legyengül.
2: valaki a húsevést úgy fogja fel, hogy az állatkínzás, na szerintem van egy kis különbség a kettő között, egyébként meg az állatok is elfogyasztják azt, amire nekik szükségük van, mert különben nem tudnak fejlődni stb...
Azt sem szeretem, ha ezek az emberek elítélik a többi embert, és csak arra hivatkoznak, hogy "... legalább én nem vagyok állatkínzó..."
Persze mindenkinek megvan a maga véleménye és élete, ez csak az én véleményem
2012. június 13. 16:26
|
|
Cher SugarRihanna Navy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.20. Hozzászólás: 1869 Csatolások: 0 Azonosító: 165595 offline
|
mévi0616
én sem eszem húst,de nem hangoztatom,és nem tukmálom az emberekre..és nem vagyok vele úgy,hogy állatkínzás..Valaki megeszi valaki nem..(és,hogy félreértés ne essék,kiskorom óta nem eszem meg,nem csak azért mert valami idióta diétán vagyok.)
én sem eszem húst,de nem hangoztatom,és nem tukmálom az emberekre..és nem vagyok vele úgy,hogy állatkínzás..Valaki megeszi valaki nem..(és,hogy félreértés ne essék,kiskorom óta nem eszem meg,nem csak azért mert valami idióta diétán vagyok.)
2012. június 13. 18:32
|
|
WhiteRoseeZzz. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.24. Hozzászólás: 1349 Csatolások: 2329 Azonosító: 159173 offline
|
Én egyszer-kétszer megpróbáltam hús nélkül élni, de nem ment, hiába sajnálom szegény állatokat, semmi sem tudta pótolni a finom rántott hús, vagy a csirke pöri ízét és hallottam sok fehérjét is tartalmaz, meg a hús jó a szervezetnek is.Emily nagy feladatra állt készen, remélem sokáig sikerül vegetáriánusnak lennie és végre van róla is cikk, már nagyon hiányoltam őt
2012. június 14. 13:34
Ez egyáltalán nem egészséges életmód. A húsban rengeteg fehérje van amik részt vesznek a fejlődésünkben, és ha egyáltalán nem eszik húst, akkor legyengül. Ráadásul 20 éven át húst evett, kíváncsi vagyok, hogy kibírja e. Mindenesetre ha tényleg ezt akarja, akkor gratulálok neki, és kitartást kívánok neki.
2012. június 14. 15:24
|
Vegaszseni |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.21. Hozzászólás: 2553 Csatolások: 7161 Azonosító: 158908 offline
|
Itt a levelet is megtekinthetitek: http://surfme.files.wordpress.com/2012/02/emilypeta.jpg
2012. június 14. 21:29
|
|
Eszter655asylum |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.29. Hozzászólás: 6255 Csatolások: 679 Azonosító: 134102 offline
|
Minden elismerésem Emilyé. Sok kitartás kell ahhoz, hogy valaki elhatározza magát, hogy vegetáriánus lesz, de még több, hogy tartani is tudja ezt az állapotot. Remélem nem adja fel.
2012. június 19. 10:51
|
|
NiceandCute☽ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.05. Hozzászólás: 1345 Csatolások: 3585 Azonosító: 137967 offline
|
Ez nagyon szép Emily-től, gratulálok neki!
Ezzel biztosan ösztönzi a rajongóit, ami nagyon jó.
Vegas
Kapcsolódó sztárok
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Ő lehet Taron Egerton párja
Ő lehet Taron Egerton párja
Kiderült, kivel alkothat egy párt Taron Egerton.
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Sophie Turner megsérült, leállt a Tomb Raider forgatása
Megsérült a híresség.
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Jennifer Lopez izmos háttal búcsúzott a koncertsorozatától
Véget ért a Las Vegas-i show-ja.