Starity

Tegyünk az állatkísérletek ellen!

9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. június 06. 22:39 #101
- törölt felhasználó -    
Idézet (Szonja66 @ 2012.06.06. 15:02)
Szegény kis állatok.
Hogy létezhetnek ilyen emberek és még élvezik is.
Nem tudnának más elfoglaltságot találni maguknak?

már miért élveznék? unsure.gif
1 felhasználónak tetszik: IAmTheCheeseMaestro
2012. június 07. 02:47 #102
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Erről nagyon sokat lehetne beszélni. Hiába szeretjük az állatokat, sokszor mégis becsukjuk a szemünket, ha valami rossz történik. Szörnyű életük lehet az állatkísérleten átesett állatoknak, ám sokszor olvasok olyan esetekről, amiknek semmi köze ehhez. Nem akarok részleteket mondani, mert ha rágondolok, felfordul a gyomrom, de ha valakit érdekel, az interneten bőven talál róla anyagot. A Facebookon is van rengeteg állatmenhely, de ne tudjátok meg, milyen dolgokon mennek át azok az állatok!
2012. június 07. 12:38 #103
Viviiiii
Viviiiii
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 799
Csatolások: 4188
Azonosító: 151913
Szegeny kis allatkak,bortonbe csuknam azokat az emberekt!
2012. június 07. 14:20 #104
- törölt felhasználó -    
Én azokkal az emberekkel csinálnám ugyanezt v még rosszabbat akik ilyet mernek tenni és majd megkérdezem tőlük h h esett neki???? Ha még él.
2012. június 07. 14:21 #105
- törölt felhasználó -    
EGYET ÉRTEK : Bessie
2012. június 07. 16:56 #106
Bellarina
Bellarina
új tag
Hozzászólás: 38
Csatolások: 0
Azonosító: 177347
Szegény állatok, nagyon sajnálom őket!!! sad.gif
2012. június 07. 17:45 #107
judy91
judy91
Hozzászólás: 560
Csatolások: 3169
Azonosító: 12396
Idézet (Freeze @ 2012.06.06. 19:31)
Nincs ezzel baj, de amikor azt látom, hogy egyik helyen gyűjteni kell egy súlyos beteg kisgyermeknek, mert egyszerűen senki nem támogatja a kezelését vagy a szükséges műtétet, a másik oldalon bemutatnak egy sast, akinek több millió forintból műlábat fabrikáltak.

Amit most itt felvázoltál, egy elég eltúlzott szituáció, szerintem az ilyen meglehetősen ritka. A legtöbb állatmenhely, amiket például én is támogatok, nem ilyesmire gyűjt, hanem az alapvető ellátásra, az utcáról befogadott, súlyosan sérült/beteg állatok orvosi kezelésére stb. Tehát ez igazából a két véglet, ugyanezt a helyzetet akár meg is fordíthatnánk, ha mondjuk egy árvaház lakóinak gyűjtenek karácsonyi ajándékra, mellette pedig épp egy menhely bezárása miatt kerülne több tucat állat utcára. Bagatell példa volt ez is, de remélem érezhető a hasonlóság. Bár igazából az emberek nagy része számára a saját, emberi problémáik mindig is komolyabbnak, súlyosabbnak fognak tűnni, mint egy állat élete vagy halála.

Eleve az állatvilágban mindig is farkastörvények uralkodtak, a kisebbet/gyengébbet felfalják a magasabb szinten lévők. Ez a természet rendje, alapból nem is kellene etetni egyik állatot sem, ha az ember nem avatkozott volna bele a természetbe. Csak mivel pl. a kutyát megszelídítettük, így felelősséggel tartozunk értük, és gondoskodnunk kell róluk.

Hát pont ez az, amit mondasz, hogy a domesztikációval "rontottunk el" mindent, innentől a mi dolgunk, hogy etessük őket és otthont biztosítsunk nekik (csak sokan ezt nem érik fel ép ésszel). A mai napig sok háztartásban természetes, hogy a "fölösleges" állatszaporulatot különféle kegyetlenebbnél kegyetlenebb módszerekkel pusztítják el, ez a másik dolog, amin az emberek szemléletmódjának befolyásolásával változtatni kellene.

A vegetáriánusok szájából elfogadok minden érvet és minden tiszteletem az övüké, de azoktól, akik ugyanúgy húst fogyasztanak kissé álszentnek tűnik ez a téma, hiszen a sült csirkét jóízűen fogyasztják, annak ellenére, hogy a csirke egész életében szörnyű körülmények között volt tartva, és valószínűleg óriási félelmeket élt meg mielőtt a vágóhídon sorra került.

Nem leszek álszent, bevallom, hogy nem vagyok vegetáriánus, viszont nagy húsfogyasztó sem. Az egyetlen a csirke, amit hetente egyszer fogyasztok, emellett halat, gombát, tojást stb. Nyilván abban is van igazság, amit te írsz (a disznovágás módszereivel a mai napig nem értek egyet), viszont itt vidéken, ahol én is lakom, azért nincsenek szörnyű körülmények közt tartva az állatok. A falusiak egy részének még mindig a háztáji gazdálkodás a "fő profilja", de sokan űzik munka mellett is, így ezek a baromfik nem élnek rettegésben és szűk helyen. Személy szerint nem vásárolnék baromfihúst megbízhatatlan vagy az általad felvázolt helyekről, főleg nem Tescóból, ki tudja, honnan van vagy hogy mivel kezelték azt a húst...
1 felhasználónak tetszik: tothbianka
2012. június 07. 18:21 #108
- törölt felhasználó -    
nekem ez nagyon szíven ütő téma, imádom az állatokat, többek között ezért szeretem ian somerhaldert aki kiáll mellettük, és tesz is értük
nem kell a laboratóriumokba menni ha állat kínzásról van szó...rengetegen vannak többek között férfiak akik élvezetből elütnek rengeteg macskát az úton, ami sztem egyáltalán nem helyes, és ez csak egy példa, amit gondolom egypáran félvárról vesznek , mert van aki semmiségnek veszi, pedig nem az, vagy például agyon ütik a kutyájukat ha megunják, és az út szélére dobják, ez is elég érdekes dolog, mi már fogadtunk be kóbor kutyát, és megjegyzem nagyon hálás azóta is, főleg mivel tudtuk h hetek óta kóborol, és volt aki inkább bele rúgott mintsem oda dobott volna neki valamit
azt hiszem vannak elég kemény dolgok ilyen téren amiről még én sem tudok, de nem is szeretnék, mert nagyon nem tudok ellene mit tenni, ilyen emberek mindig lesznek , és a kísérletek is, sajnos ilyenek az emberek
2012. június 07. 18:48 #109
Fozi Dodi
Fozi Dodi
ForthePolarbears

StátuszThe Scout
Hozzászólás: 1396
Csatolások: 224
Azonosító: 133896
Sajnos alig használok olyan terméket, amihez ne lenne állat kísérlet(a lista alapján,de a Nina Ricci parfümnek örültem. Viszont a másik lisán meglepődtem. Pedig szeretem a Dovet,és Head & Shoulderset is használok. ohmy.gif
2012. június 07. 19:06 #110
Rebus0312
Rebus0312
♥....♥....szőke herceg....♥....♥
Hozzászólás: 3080
Csatolások: 1093
Azonosító: 161867
Fozi Dodi Egyet értek.
2012. június 07. 19:06 #111
Rebus0312
Rebus0312
♥....♥....szőke herceg....♥....♥
Hozzászólás: 3080
Csatolások: 1093
Azonosító: 161867
Bellarina Egyet értek szegények én is nagyon sajnálom őket!! sad.gif sad.gif cry.gif
2012. június 07. 19:41 #112
- törölt felhasználó -    
Igen ez mindig is egy súlyos téma lesz...Mondjuk én a biológia órai boncolással nem értek egyet, nem ott ölik meg az állatokat, hanem már korábbi kísérletekben elhunytakat boncolnak (igen megszólalt bennem a biológia szakos, de mielőtt szadistának neveznétek állatorvosira készülök..), de tény,hogy az ilyen boncolások a fajok megismeréséért vannak, például egy állatorvosin..ha nem tanulod meg az anatómiáját belülről, nem fogsz tudni segíteni nekik.
VISZONT!!! Igen a sok kence, meg egyéb vackok amiket állatokon próbálnak azokat nem kéne venni, ebben igazatok van..A bundák is elhanyagolhatóak, de mindenesetre szerintem előbb a házak körül kéne tenni apró intézkedéseket. Kikötött kutyák? Napon..víz nélkül napokig...azért ez elgondolkodtatóbb..Nem is beszélve azon gazdákról akik ütve , verve nevelik az állataikat....
2012. június 07. 19:46 #113
- törölt felhasználó -    
Egy dolgot kihagytam..hihetetlen hatásos képek ezek
2012. június 07. 20:47 #114
CopperBoom
CopperBoom
visszatérő vendég
Hozzászólás: 152
Azonosító: 132564
Azért jó lenne tovább is gondolkodni, nem csak addig hogy "ó jaj, szegény állatok"...Minden gyógyszert azért szedhetsz, mert letesztelték, és ha ez az ára, akkor legyen ez.

Egyedül a kenceficés résszel értek egyet, azok nem érnek annyit...
2012. június 07. 21:02 #115
Lili0120
Lili0120
If I can take it, I can make it

Státuszdon't call it a fight when you know it's a war
Hozzászólás: 1427
Azonosító: 169896
CopperBoom egyet értek
2012. június 07. 21:08 #116
LeahRyan
LeahRyan
Sverige♥

StátuszA világ csakugyan nem dől össze semmitől.
Hozzászólás: 2317
Csatolások: 601
Azonosító: 142308
Van egy ismerősöm, aki állatokon végez orvosi kísérleteket, többnyire nyulakon és patkányokon. De ha ezt nem tennék akkor semmiféle gyógyszert nem találnánk a gyógyszertárban, max ilyen nagyon bio növényből készült valamit. Ha valakinek a közeli rokona, ne adj Isten, elkap valamilyen halálos kórt (senkinek sem kívánom) akkor annak teljesen mind1 hogy hány állat halt meg miatta, csak gyógyuljon meg.
Itt a legtöbben akik írtak hogy "jajj szegény állatok" nem valószínű, hogy lecserélik otthon az összes ilyen-olyan szert. A számítógépes technikák még nem olyan fejlettek, hogy tökéletes gyógyszereket, szépségápolási cikkeket hozzanak össze, ezért állatokon próbálják ki. Mégis mit csináljanak? Ellenőrzés nélkül rakják a polcokra? Vagy embereken próbálják ki, mondjuk az utcán találomra összeszedett embereken?
Persze szeretem az állatokat (nekem is van egy pár) de ezek szerintem szükséges dolgok. Vannak olyan állatok, amiket direkt ezért tenyésztenek.
Inkább az ellen kéne tenni, hogy a megunt kutyákat, macskákat stb. ne rakják ki az utcára, vagy sokkal nagyobb menhelyeket kellene építeni. Vagy sokkal jobban megbüntetni azokat az embereket akik verik, éheztetik az állataikat.
Na ez az én véleményem.
2012. június 07. 21:51 #117
NiceandCute
NiceandCute
Hozzászólás: 1345
Csatolások: 3585
Azonosító: 137967
Ez egy nagyon fontos téma a mai világban, valamit ki kéne találni, hogy ez a helyzet megszűnjön... mert sajnos nem mindenki néz utána ezeknek, sokan nem változtatnak életükön, hogy jobbá tegyék a körülöttük lévő világot. És még rengeteg ilyen téma van sajnos.
2012. június 08. 14:17 #118
VampireFanGirl
VampireFanGirl
visszatérő vendég

StátuszForever Young.(:
Hozzászólás: 106
Azonosító: 170489
NiceandCute igazad van.
2012. június 08. 16:45 #119
MadHatter
MadHatter
funkycrime

Státuszradiohead makes music for people who have trouble asking for ketchup at kfc
Hozzászólás: 7352
Csatolások: 404
Azonosító: 170079
Jézusisten... most belegondoltam, hogy az én szobámban mennyi ilyen holmi lehet. Sosem voltam érzékeny típus, de ez azért most rosszul esett. A pici állatok pici élete nekem többet ér, minthogy fél kilométer illatot húzzál magad után... szerintem.

Ez egy nagyon szomorú dolog, de az emberek ilyenek sad.gif
2012. június 08. 17:35 #120
- törölt felhasználó -    
Jajj istenem. sad.gif Milyen az olyan ember,aki bántja az állatot?! sad.gif
9 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!