Dave: Azt mondtad, Donald Green zsidó. Nate: Nem tudom. Az üzlete zárva volt Yom Kippur napján. Dave: A karácsonyi lap, amit küldött, a kis Jézust ábrázolja. Nate: Ezek szerint nem zsidó. Dave: Mi meg hanukásat küldtünk neki. Nate: Most õ hiszi azt, hogy mi vagyunk zsidók.
"Húzd ki magad, Kétlábú Majom! Bár a cápák legyõznek téged úszásban, a gepárdok futásban, a sarlósfecskék repülésben, a csuklyásmajmok ügyesebben másznak, az elefántok erõsebbek, a mamutfenyõk jóval túlélnek téged, mégis nálad a legnagyobb kincs: az, hogy megérted azt a kegyetlen folyamatot, amelynek létedet köszönheted." (Richard Dawkins)
Életem értelme õ. Ha mindenki más elpusztulna, és csak õ maradna életben: általa tovább élnék én is. De ha mindenki más megmaradnak, csak õ pusztulna el, az egész világ idegen lenne számomra, nem érezném magam többé részesének.
A való életben nem mindig alakulnak jól a dolgok, de ez így mûködik. Ami a legfontosabb: azt kapod, amit te is adsz. Mi a rosszabb? Nem elérni mindazt, amire mindig is vágytál, vagy csak elérni, de kitalálni, hogy nem elég? Életed hátralévõ része itt dõl el, az álmokkal, amiket üldözöl, a döntésekkel, amelyeket hozol és a személy, aki lenni szeretnél... Életed hátralévõ része hosszú idõ. És életed hátralévõ része épp most kezdõdik.
Ha önmagad akarsz lenni egy olyan világban, ahol minden arról szól, hogy megváltozz, és olyan légy, mint mindenki más, akkor meg kell vívnod minden harc közül a legkeményebbet. Ember vagy, tudsz küzdeni. Soha ne add fel!
Ne tekints hátra, ne vájkálj a múltban, mert ami elmúlt, elmúlt. És ne aggodalmaskodj a jövõ miatt, mert az messze van. Élj a jelenben és tedd olyanná, hogy érdemes legyen visszaemlékezni rá.
Néha a boldogsághoz nem pénz, siker vagy hatalom kell. Néha a boldogsághoz elegendõk a jó barátok, a család, és az egyszerû élet méltósága.
Vannak pillanatok az életünkben, amikor keresztezõdésben találjuk magunkat. Félelmetes, zavaros, térkép nélkül. A döntések, melyeket ekkor hozunk, meghatározzák az elkövetkezendõ napjainkat. Persze, ha szembefordulunk az ismeretlennel, akkor a legtöbbünk inkább megfordul és megfutamodik.
Néha azért játsszuk az elérhetetlent, hogy megbizonyosodjunk a másik érzelmeirõl.
Mikor a lelkem megtelik fájdalommal, akkor is mosolygok, mert így ezt a mosolyt látom visszatükrözõdni a körülöttem levõ emberek arcán, s hamarosan már a lelkem is jobb kedvre derül.
Ebben a pillanatban 6.470.818.671 ember él a világon. Vannak, akik félnek, vannak, akik hazatérnek, vannak, akik hazudnak, hogy túléljék a hétköznapokat, mások éppen most szembesülnek az igazsággal. Vannak ördögi emberek, akik háborúskodásra születtek, mások meg arra, hogy az ördöggel viaskodjanak. Több mint 6 milliárd ember él a földön, több mint 6 milliárd lélek, és néha csak egyetlen-egyre lenne szükségünk.
"Szenvedély. Egy hatalmas erõ, ami akkor is emlékünkben él, mikor már régen elhamvadt. Egy csábító vágy, ami váratlan szeretõk karjaiba taszít minket. Egy mindent elsöprõ érzelem, ami ledönti a falat, amit a szívünk védelmére emeltünk. Egy olthatatlan szerelem, ami újra és újra fellángol, hiába is próbáltuk hamu alatt tartani. Igen. Minden érzések közül a szenvedély az, ami értelmet ad annak, hogy élünk. És mentséget arra, hogy elkövetünk mindenféle bûnt."
Remélem nem zavarok, srácok! ... Aranyszabály, hogy nem szabad a holttestet egy darabban felemelni. Úgy tartják, hogy legeredményesebb módszer az, ha a hullát hat darabra szeljük, majd egymásra pakoljuk. ... Szóval amint megvan a hat részecske, szabaduljunk meg tõlük, mert ugyebár nem tanácsos, a mélyhûtõbe tenni, hogy a mama megpapizza. Most jön a leghatásosabb eljárás. Megetetjük a disznókkal. Pár napig éheztetjük a sertéseket, és aztán a csonka test látványától is összefut a nyál a szájukban. Jobb haj és fog híján adni a tápot a röfik emésztése végett. Így az állatvédõk is elégedettek lesznek. Persze nem tilos utólag fogat húzni, de ki akar záróakkordként disznószarban turkálni. Úgy bepuszilják a csontokat, mintha vajat nyalnának. Egy ilyen pazar lakomához kb 16 kismalacra van szükség. Nem hiába mondom mindig, hogy óvakodj a disznótenyésztõktõl. Egy jól megtermett 100 kilogrammos testtel 8 perc alatt végeznek, ami azt jelenti, hogy egyetlen koca egy egész kilogramm rágós nyers húst csócsál el percenként. Lásd a kifejezést, mohó vagy, mint a disznó!
George Carlin: "I describe myself as lonely. I'm lonely for people like me. And I don't find a lot of them. You're a kindred spirit, it's amazing how many minor and somewhat major parallels we have in our lives and experiences, and as it turns out, values and attitudes as well. In spite of this theology I've worked out for myself which is that I am greater than, lesser than, and equal to the universe for the three reasons I gave, ya know, I'm greater than it because I contain it in my mind, I'm lesser than it 'cause thats obvious, schmuck, and I'm equal to it because I'm of the same atoms it is. And I always say that what that does for me is connect me to everything and make me a part of it. I honestly believe that it is all one spirit, all one energy, all one beat, and that there are just these different manifestations of it. Because of that I feel very, safe, in the universe. I feel comfortable and very at home, because it is only me and, hey, it's only me, remember that? Hey! It's only—no it's ok! It's only me! Well, that's what the universe says to me. None of this shit can scare me 'cause, hey, oh, oh it's only me. No fuckin' problem. In spite of that, I still feel lonely."
"Engem nem érdekel, hogy feketék,zöldek,kékek, vagy hupililák vagytok-e, csak azt akarom látni, hogy a védelem feláll ezen az oldalon, a támadósor meg ott,megértettétek?!" - Denzel Washington (Emlékezz a Titánokra!)
"Megtapasztalni a kedvességet annyi rosszindulat után, átélni, hogy egy kislánynak, aki bátrabb volt, mint hitte, az imái végül meghallgatásra leltek... Nem nevezhetõ ez boldogságnak?" Egy gésa emlékiratai
Az élet olyan vicces, nem? Amikor azt hinné az ember, hogy már mindent kigondolt, amikor végre elkezd tervezni valamit, lelkesedik érte, úgy érzi, végre tudja, merre kell mennie, az ösvények megváltoznak, a jelek kicserélõdnek, a szél másfelé fúj, északból dél lesz, keletbõl nyugat, és eltévedünk. Olyan könnyû szem elõl téveszteni az utat, elveszíteni a helyes irányt. Cecelia Ahern
Ez a világ tágas hely, és neked fontos szereped van benne. Azt hiszed, mindenki boldog azzal az élettel, ami jutott neki? Azt hiszed, hogy mindenkinek hatalmában áll megválasztani a sorsát? Bocs, szivi, de ez nem így mûködik. Próbálod magad mellett tartani a szeretteidet, és megvívni a megnyerhetõ csatákat, és ez a lényeg. Jeaniene Frost
Olyannak fogadd el az életet, amilyennek kaptad! Alkyoni Papadaki
Az élet sokféleképpen próbára tudja tenni az ember kitartását: vagy azzal, hogy nem történik semmi, vagy azzal, hogy minden egyszerre történik. Paulo Coelho
A bizalom, törékeny kincs. Ha egyszer elnyerjük, óriási szabadságot kapunk általa. De ha egyszer elvész, olykor lehetetlen visszaszerezni. Az igazság, persze az, hogy sose tudhatjuk, hogy kiben bízhatunk. Azok akik legközelebb állnak hozzánk, becsaphatnak. És idegenek siethetnek megmentésünkre. Végül a legtöbb ember, úgy dönt, hogy csak önmagában bízhat. Így kerülheti el legegyszerûbben, hogy megégesse magát.
A testi sértésekrõl készíthetõ látlelet. Így az is megállapítható, hogy hány napon belül gyógyulnak. De ki mondja meg egy szóról, egy hangsúlyról, egy vállvonogatásról vagy egy röhögésrõl, hogy meddig lehet utána életben maradni, s miféle belsõ vérzésekbe hal bele ilyenkor az ember?
Nem vagyok hajlandó mellre szívni olyan emberek megjegyzéseit, akiket soha életemben nem láttam, és nemsokára soha többet nem is fogok. És nem fogok szenvedni, idegeskedni és háborúskodni. Minek pazaroljam ilyesmire az idõmet?
Valami mást is tanultam. Azt, hogy ahogy öregszem, elveszítek olyan dolgokat, amiket sajnálok. Például... a tejfogaimat, amelyek idõvel helyett adnak a vasfogaknak. De ennél fontosabb dolgok is elvesznek..., barátok. És csak reménykedhetünk, hogy a hamis barátok vesznek el, akikrõl kiderült, nem igaziak. Ha szerencsém van, az igaz barátaim megmaradnak, azok, akik mindig is mellettem álltak..., pedig nem mindig hittem.
Folyton odajönnek hozzám, mondván, hogy zavarja õket, hogy dohányzom. Jó vicc, engem meg megöl.
A harcos nem próbál másnak látszani mint amilyen. - Coelho
Attól még, hogy az embernek valakivel közös a DNS - készlete, még nem kell, hogy legyen bennük bármi közös ezen felül.