Starity

Önvédelem

2 oldal 1 2
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2007. február 04. 15:52 #21
pio3
pio3
visszatérő vendég
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 306
Csatolások: 104
Azonosító: 4641
Idézet(Freeze @ 2007. February 4. - 15:07)
Ha már elõkapsz egy fegyvert akkor egy beszaribb támadó még meg is ilyedhet, függetlenül attól hogy ki volt e egyáltalán biztositva. Nem?

Úgy legyen! unsure.gif
Csak tudod attól, hogy veszek egy gordonkát, nem válok automatikusan gordonkamûvésszé. Sok-sok gyakorlás... wink.gif
2007. február 04. 15:56 #22
Freeze
Freeze
    Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6473
Csatolások: 2512
Azonosító: 1
Idézet(pio3 @ 2007. February 4. - 15:52)
Úgy legyen!  unsure.gif
Csak tudod attól, hogy veszek egy gordonkát, nem válok automatikusan gordonkamûvésszé. Sok-sok gyakorlás...  wink.gif

Tudom... volt szerencsém kipróbálni néhány csúzlit. smileeee.gif
2007. február 04. 16:01 #23
ViC
ViC
CAP-tain
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 5588
Csatolások: 96
Azonosító: 11
Ahogy elnézem az én választásom vezet. Engem meggyõztek a sokkolós videók.
Odanyomom, megnyomom és leül illetõ. (bár pio3 tanácsát itt is érdemes lehet megfogadni, az elsõ sokkolás hatását kihasználva ismét meg kell csapatni az illetõt) Ez azért nem igényel akkora jártasságot, és a nagyon extrém eseteket leszámítva nem okozhat maradandó sérülést, de mégis megvédhetem magam.

De közben a második helyezett a vipera lett, ami szerintem a legkevésbé alkalmas gyakorlás nélkül önvédelemre. Mert vagy nem tudok jól odacsapni vagy túl jól és akkor lehet maradandó károsodása is az illetõnek. Ez után meg a védekezõt veszik elõ.
2007. február 04. 16:20 #24
pio3
pio3
visszatérő vendég
Hozzászólás: 306
Csatolások: 104
Azonosító: 4641
Idézet(ViC @ 2007. February 4. - 16:01)

De közben a második helyezett a vipera lett, ami szerintem a legkevésbé alkalmas gyakorlás nélkül önvédelemre. Mert vagy nem tudok jól odacsapni vagy túl jól és akkor lehet maradandó károsodása is az illetõnek. Ez után meg a védekezõt veszik elõ.

Azt mondják a japán harcmûvészek, hogy a kard a kéz meghosszabbítása. Arany igazság. Tudok olyan illetõt, aki egy összecsavart újsággal vagy egy lakáskulccsal is képes lenne nagyon komoly sérülést okozni, de olyat is, aki egy puskával is veszélytelen. smileeee.gif
A legjobb védekezés: Ne váljunk áldozattá. Erre külön tudományág van, a victimológia. Egy támadás elõtt rengeteg nonverbális kommunikáció történik áldozat és elkövetõ között. Ha a testbeszéded azt sugallja, nem éri meg téged megtámadni, akkor nagy eséllyel nem fognak. Tanulható? Igen. A küzdõsportok ûzõi - bár fizikailag is meg tudják védeni magukat - ritkán kerülnek veszélybe. Aki fegyvert hord - és tudja, hogy baj esetén gyakorlottan MERI használni, ritkán kerül bajba.
Paradoxon, nem??? wink.gif
2007. február 04. 18:16 #25
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12631
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
támadók? raszták? erõszak tevõk? napjaingban a rendõrök is viperával támadnak, így én arra szavazok - hogy a jogszabályokban elõírt egyensúly meglegyen tongue.gif biggrin.gif
2007. február 04. 18:43 #26
Gereb
Gereb
a szabalyzat is monnyonle
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 9134
Csatolások: 28411
Azonosító: 135
Idézet(ML @ 2007. February 4. - 13:11)
blink.gif
Mondom, hogy kezdek félni. biggrin.gif beer.gif

a mozgalom tagja beer.gif

amugy meg en semmit nem vennek/hordanak magammal... egy atlag embernek (ertsd: ferfi) nincs szuksege ra ma magyarorszagon, ha meg van, akkor nem tartozik az atlaghoz wink.gif
2007. február 04. 19:20 #27
- törölt felhasználó -    
Idézet(pio3 @ 2007. February 4. - 18:20)
Azt mondják a japán harcmûvészek, hogy a kard a kéz meghosszabbítása. Arany igazság. Tudok olyan illetõt, aki egy összecsavart újsággal vagy egy lakáskulccsal is képes lenne nagyon komoly sérülést okozni, de olyat is, aki egy puskával is veszélytelen.  smileeee.gif
A legjobb védekezés: Ne váljunk áldozattá. Erre külön tudományág van, a victimológia. Egy támadás elõtt rengeteg nonverbális kommunikáció történik áldozat és elkövetõ között. Ha a testbeszéded azt sugallja, nem éri meg téged megtámadni, akkor nagy eséllyel nem fognak. Tanulható? Igen. A küzdõsportok ûzõi - bár fizikailag is meg tudják védeni magukat - ritkán kerülnek veszélybe. Aki fegyvert hord - és tudja, hogy baj esetén gyakorlottan MERI használni, ritkán kerül bajba.
Paradoxon, nem???  wink.gif

Néhány évig aikidóztam (rég volt...), úgyhogy a mestereim jó részérõl elhiszem, hogy bármely eszközzel le tudnának teperni egy-két támadót. Szerintem tesiórákon pár hülye formagyakorlat helyett megtaníthatnák minden gyereknek, miképp szabaduljanak ki, ha megragadják õket. Nem azt tanulnák, hogyan verjék egymást bucira (az amúgy is fakultatív program szünetekben és suli után), hanem a szabadulás, menekülés alapjait. Hasznosabb lenne sok gyakorlatnál. A világ mindig is tartogatott veszélyes meglepetéseket, fel lehetne rájuk készülni.
A jó öreg viktimológia... potenciális áldozatok az öregek, a gyerekek, a nõk, akik elesettnek tûnnek, aki látványosan félnek, utálkoznak vagy provokálnak, satöbbi, satöbbi. A kiállás tényleg sokat számít, csak aztán az ember legyen úrrá az idegein, ha ténylegesen beüt a krach.

Fegyver: a gond az, hogyha valaki nem tudja, nem meri használni, akkor a saját fegyverével fogják megölni, képen fújni, sokkolni. Vagy az is szép, ha annyira berezel, hogy azt is ellátja árammal, aki csak a pontos idõ után érdeklõdik.
2007. február 04. 22:36 #28
csapoati
csapoati
visszatérő vendég
Hozzászólás: 476
Csatolások: 23
Azonosító: 1060
Az egyébbe beletartozik a 'hónalj' is? ohmy.gif biggrin.gif
2007. február 11. 18:44 #29
Leo
Leo