Hayao Miyazaki, avagy a japán Walt Disney
2012. május 07. 17:34
Imádom az animéket, ezért örülök, hogy ennyivel gazdagabb lettem. :3
2012. május 07. 17:35
imádom Hayao Miyazaki alkotásait. Önmagában nem vagyok valami nagy anime fan, sőt nem is szoktam nézni, de az ővéi nagyon jók. A Totoro, a vándorló palota és a Kiki a boszorkányfutárt láttam tőle, nagyon aranyosak. köszi a cikket. <3
2012. május 07. 17:43
Hihetetlen,nem gondoltam hogy ilyen cikket látok majd,köszönöm^^
Miyazaki elképesztő,egytől egyig imádom minden művét,valóban maradandót alkotott,számomra mindenképp.
Az animékkel pedig semmi baj sincs,jó magam is nem egyet láttam,akad jópár ami tartalmaz egyébként sokszor nem kis mondanivalót is,tanulságot ami segítheti a fiatalokat és emellett szerintem megvan benne a legtöbb elem ami általában egy sorozatban is megvan,talán kicsit más,talán a grafika sem a megszokott de én szeretem:).
Miyazaki elképesztő,egytől egyig imádom minden művét,valóban maradandót alkotott,számomra mindenképp.
Az animékkel pedig semmi baj sincs,jó magam is nem egyet láttam,akad jópár ami tartalmaz egyébként sokszor nem kis mondanivalót is,tanulságot ami segítheti a fiatalokat és emellett szerintem megvan benne a legtöbb elem ami általában egy sorozatban is megvan,talán kicsit más,talán a grafika sem a megszokott de én szeretem:).
2012. május 07. 17:48
|
|
_ToTo_Cinikus kritikus |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 05.03.01. Hozzászólás: 12633 Csatolások: 11645 Azonosító: 4133 offline
|
"Ugyan miért ejtik ki áhítattal világszerte milliók ennek az idős úrnak a nevét?"
Én ki sem tudom ejteni
Nem tudom, hogy a szóban forgó milliók hogyan ejtik 
Az animéknek és mangáknak nagy rajongó tábora van és tényleg sok színvonalas alkotás készül, főleg nem gyerekeknek - ezért kicsit túlzásnak vagy furcsának tartom Disney úrhoz hasonlítani mind az alkotót, mind az alkotásokat.
Én ki sem tudom ejteni
Az animéknek és mangáknak nagy rajongó tábora van és tényleg sok színvonalas alkotás készül, főleg nem gyerekeknek - ezért kicsit túlzásnak vagy furcsának tartom Disney úrhoz hasonlítani mind az alkotót, mind az alkotásokat.
1 felhasználónak tetszik:
Grace Benning
2012. május 07. 18:14
|
|
FruFruChanAll My Life/By My Life™ |
Csoport: Kiemelt tag Csatlakozott: 11.09.05. Hozzászólás: 1645 Csatolások: 4550 Azonosító: 160107 offline
|
Én nagyon szeretem az animéket.Olyanok,mint akármilyen ország rajzfilmei.Ott ezeken nőnek fel a gyerekek és a felnőtteknek is készítenek,persze.
2012. május 07. 18:38
|
|
Blondie.Starvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.12.27. Hozzászólás: 185 Csatolások: 0 Azonosító: 141807 offline
|
olyan jó nézni azokat a filmeket amit Ő készített, annyira szép mesék.!
nekem is a Chihiro és a Vándorló Palota a kedvencem
ha nem láttam őket ötvenszer, akkor egyszer sem.!
2012. május 07. 18:45
|
|
SzanduSs98▲ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.06. Hozzászólás: 4223 Csatolások: 184 Azonosító: 166705 offline
|
Hát nem szeretem az animét... :|
2012. május 07. 18:45
|
|
Marina SalvatoreGoth,Loki Laufeyson & Daenerys Targaryen <333 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.29. Hozzászólás: 5443 Csatolások: 2807 Azonosító: 150271 offline
|
Chihiro és Vándorló palota*-*...szeressük *-*
2012. május 07. 18:46
Nekem a Chihiro Szellemországban, a Kiki – A boszorkányfutár és a Totoro – A varázserdő titka a kedvenceim.
2012. május 07. 18:51
|
|
Sally SparrowLondonb*zi chenoista |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.05.26. Hozzászólás: 10969 Csatolások: 8081 Azonosító: 128114 offline
|
1-2 animét én is láttam már, volt ami tetszett, volt ami nem. A Chihiro például nálam is kedvenc. Összességében nem annyira szeretem ezt a műfajt, bár ezt is hülyeség mondani, mert elég tág fogalom és készül ebből is mindenféle.
Azért vannak kifejezetten gyerekeknek készült alkotások is. Ahogy írtam, ebből is van sokféle. Biztos ezeknek is van külön nevük, de nem vagyok jártas benne, így nem is akarok butaságokat leírni. Az is igaz, hogy általában a gonosz szereplők meglehetősen ijesztőek és rondák, de ha belegondolunk, máshol sem feltétlenül szokták szépnek ábrázolni a negatív karaktereket. De hát más kultúra, nyilván.
Ami pedig Walt Disney-t illeti... Azért eleinte ő is tudott alkotni érdekes témákban. Amikor a nácikat vitte vászonra, akkor az sem volt annyira gyerek-célzott. Nyilván ügyesek általában a rajzfilmkészítők, és sok esetben képesek rá, hogy univerzális legyen egy-egy ilyen sztori, ami a nézőközönséget illeti. Legyen komoly, mély mondanivalója is, hogy a felnőtt is értékelje, meg legyen egy "lebutított értelmezhetősége" is, amit meg a kisgyerek von le magának.
Emlékszem, amikor a Notre Dame-i toronyőr a mozikba került, anyukám először hallani sem akart arról, hogy elvigyen rá, mert nem gyerekeknek való a történet és amúgy sem érteném. Aztán ő lepődött meg a legjobban, hogy milyen szépen sikerült megoldania a Walt Disney-nek azt, hogy a maga konzekvenciáját, a tanulság egy bizonyos szeletét a gyerek is le tudja vonni.
Idézet (_ToTo_ @ 2012.05.07. 17:48)
Azért vannak kifejezetten gyerekeknek készült alkotások is. Ahogy írtam, ebből is van sokféle. Biztos ezeknek is van külön nevük, de nem vagyok jártas benne, így nem is akarok butaságokat leírni. Az is igaz, hogy általában a gonosz szereplők meglehetősen ijesztőek és rondák, de ha belegondolunk, máshol sem feltétlenül szokták szépnek ábrázolni a negatív karaktereket. De hát más kultúra, nyilván.
Ami pedig Walt Disney-t illeti... Azért eleinte ő is tudott alkotni érdekes témákban. Amikor a nácikat vitte vászonra, akkor az sem volt annyira gyerek-célzott. Nyilván ügyesek általában a rajzfilmkészítők, és sok esetben képesek rá, hogy univerzális legyen egy-egy ilyen sztori, ami a nézőközönséget illeti. Legyen komoly, mély mondanivalója is, hogy a felnőtt is értékelje, meg legyen egy "lebutított értelmezhetősége" is, amit meg a kisgyerek von le magának.
Emlékszem, amikor a Notre Dame-i toronyőr a mozikba került, anyukám először hallani sem akart arról, hogy elvigyen rá, mert nem gyerekeknek való a történet és amúgy sem érteném. Aztán ő lepődött meg a legjobban, hogy milyen szépen sikerült megoldania a Walt Disney-nek azt, hogy a maga konzekvenciáját, a tanulság egy bizonyos szeletét a gyerek is le tudja vonni.
2012. május 07. 20:24
|
|
Lucy-chanяuleя oƒ αѕgαrd |
Csoport: Tag Csatlakozott: 09.08.06. Hozzászólás: 2362 Csatolások: 159 Azonosító: 104204 offline
|
A vadon hercegnőjét és a Chihirot féltem megnézni kiskoromban xD Mindig csak fél szemmel néztem, mert enyhén gusztustalan részek vannak benne. Aztán később láttam a Vándorló palotát, az rögtön tetszett. Mára már az előző kettőt jobban szeretem, de szívesen nézem mindhármat.
2012. május 08. 19:27
|
|
Little Monster-GFF첸게 ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.23. Hozzászólás: 1162 Csatolások: 61 Azonosító: 161058 offline
|
Imádom ezt az embert!
Csodálatos, amiket csinált/csinál
Csodálatos, amiket csinált/csinál
Kapcsolódó sztárok
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Férje nyilatkozott Selena Gomez diagnózisáról
Így nyilatkozott róla Benny Blanco.
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Ez a gond a fanok szerint az új Harry Potter-sorozat előzetesével
Nincsenek megelégedve a rajongók.
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt, miután ejtették Justin Baldoni elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádjait
Blake Lively megszólalt.
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Kylie Jenner és Timothée Chalamet nyaralós képei láttán te is a tengerpartra vágysz
Közös nyaraláson vesznek részt.
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
Florence Pugh hivatalossá tette a kapcsolatát
2 évvel az első randevúzási pletykák után.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Zendaya elárulta, mi bosszantja leginkább Tom Hollandben
Emiatt féltékeny rá egy kicsit.