Idézet(Freeze @ 2007. January 31. - 14:11)
Valamelyik fogaskereket megakasztotta az tény, mivel ha rendesen elküldi az idõben elõre vagy hátra, akkor ugye nem látszódott volna hogy ott zakatol...
Ezekszerint tényként kell efogadni, hogy egy idõgép felrobbanása azzal jár hogy a körülötte levõ dolgok megsemmisülnek?

Vagy csak én vártam sokat a filmtõl?

Elõre bocsátom, hogy a filmnek kb. az elsõ harmadát és az utolsó ötödét láttam, meg közben egy-egy pár perces részt.
A látottak alapján úgy gondolom, hogy felrobbantotta a gépet, ami elpusztította a földalatti kolóniát. Ezzel csak az a gond, hogy Über-Morlock (Jeremy Irons) azt mondja, hogy többen vannak a föld alatt. Ergo, hiába semmisítette meg ezt a kolóniát, a világon elszórva még maradtak elegen. Látszik is, amikor Hartdegen a robbantás elõtt rövid idõre elõre megy az idõben úgy cirka 800 000 (jól láttam

) évet, mindenhol ilyen Morlock kolóniát látni. (A legerõsebb faj túléli a többit.) Szóval, elég gyenguska hepiendes befejezés.

Lehet, én is szakítok végre másfél órát, hogy megnézzem elejétõl végig, és akkor majd okosabb leszek.

Vagy nem.