Starity

Catching Fire / Futótűz (2013)

12 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. május 22. 15:59 #141
duracell
duracell
mockingjay™

StátuszA lapjaimért NEM lehet csomagot vállalni, köszönöm az érdeklődést!
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2089
Csatolások: 34566
Azonosító: 133509
Idézet (Miley-fan09 @ 2013.05.21. 21:40)
Az 5.oldalon már fent van kicsit nagyobb méretben. laugh.gif

Basszus. laugh.gif Körülbelül háromszor néztem át az előző oldalakat, de nem bökte ki a szemem. omg.gif laugh.gif
Hát, akkor 'tschuldigung. csirke.gif
3 felhasználónak tetszik: Lindsay019, mse90, Miley-fan09
2013. május 22. 19:25 #142
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Szégyen, vagy sem, de én a múlt héten olvastam ki a könyveket. (Egymás után persze, mert hát hol lehetne abbahagyni? biggrin.gif ) A vége nagyon nagyon kiakasztott. reklamalo.gif reklamalo.gif reklamalo.gif
Egyébként imádtam. rohog.gif
7 felhasználónak tetszik: duracell, Lindsay019, Adrianna, rolllllleee, miss_areo, TheDanush, Alison Lerman
2013. május 22. 20:56 #143
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

StátuszR.I.P. (Acoustic Version) RITA ORA
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2166
Csatolások: 638
Azonosító: 131859
Idézet (Bessie @ 2013.05.22. 19:25)
Szégyen, vagy sem, de én a múlt héten olvastam ki a könyveket. (Egymás után persze, mert hát hol lehetne abbahagyni? biggrin.gif ) A vége nagyon nagyon kiakasztott. reklamalo.gif  reklamalo.gif  reklamalo.gif 
Egyébként imádtam. rohog.gif

Nem szégyen, de ahogy Te is mondat, a vége az nekem sem nagyon ilyen elképzelésű volt(na ez mondat he 110.gif de érted remélem)
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2013. május 22. 21:03 #144
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Idézet (rolleee @ 2013.05.22. 20:56)
Nem szégyen, de ahogy Te is mondat, a vége az nekem sem nagyon ilyen elképzelésű volt(na ez mondat he 110.gif de érted remélem)

Értem bizony. rohog.gif Valamikor kora délután kezdtem el olvasni az utolsót, de azt egy az egybe kiolvastam (szerencsére akkor pont volt időm). Mire végére értem asszem már másnap volt, valamikor éjfél után think.gif , de annyit tudok mondani, hogy majd másfél napig a befejezésen idegeskedtem. reklamalo.gif Annyira kiakasztott a vége, hogy még Lindsay019-nek sem tudtam rendesen leírni a véleményemet. rohog.gif (beszélgettünk róla is többek között levélben)

Viszont meg nem tudnám mondani melyik volt a kedvenc. Imádtam a futótüzet és a kiválasztottat is. Kiválasztott talán azért mégis jobban, mert TEAM GALE. rohog.gif _nevet.gif victory.gif
4 felhasználónak tetszik: rolllllleee, Adrianna, Lindsay019, Alison Lerman
2013. május 22. 21:11 #145
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

Idézet (Bessie @ 2013.05.22. 21:03)
Értem bizony. rohog.gif Valamikor kora délután kezdtem el olvasni az utolsót, de azt egy az egybe kiolvastam (szerencsére akkor pont volt időm). Mire végére értem asszem már másnap volt, valamikor éjfél után think.gif , de annyit tudok mondani, hogy majd másfél napig a befejezésen idegeskedtem. reklamalo.gif Annyira kiakasztott a vége, hogy még Lindsay019-nek sem tudtam rendesen leírni a véleményemet. rohog.gif (beszélgettünk róla is többek között levélben)
Viszont meg nem tudnám mondani melyik volt a kedvenc. Imádtam a futótüzet és a kiválasztottat is. Kiválasztott talán azért mégis jobban, mert TEAM GALE. rohog.gif  _nevet.gif victory.gif

Lehet SPOILER...Hát én nem tudom, de azok a "bizonyos halálesetek" akasztottak ki engem inkább, de amúgy én is azt hittem a végén nem így lesz ahogy de hát...nekem az első tetszett a legjobban, nem tudom miért de valahogy az fogott meg a legjobban, utána az utolsó, a második is jó volt, de a másik kettő tetszett nagyon.
smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: Bessie
2013. május 22. 21:14 #146
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Idézet (rolleee @ 2013.05.22. 21:11)
Lehet SPOILER...Hát én nem tudom, de azok a "bizonyos halálesetek" akasztottak ki engem inkább, de amúgy én is azt hittem a végén nem így lesz ahogy de hát...nekem az első tetszett a legjobban, nem tudom miért de valahogy az fogott meg a legjobban, utána az utolsó, a második is jó volt, de a másik kettő tetszett nagyon.
smileeee.gif

Hát az engem is. Pont ők? ohmy.gif Meg úgy a vége is. Esküszöm, ettől még egy happy end is jobban tetszett volna. Hiába az volt valahol, de valahol nagyon messze. ohmy.gif
1 felhasználónak tetszik: rolllllleee
2013. május 22. 21:26 #147
rolllllleee
rolllllleee
♣Patience

Idézet (Bessie @ 2013.05.22. 21:14)
Hát az engem is. Pont ők? ohmy.gif Meg úgy a vége is. Esküszöm, ettől még egy happy end is jobban tetszett volna. Hiába az volt valahol, de valahol nagyon messze. ohmy.gif

Ezektől függetlenül nagyon izgalmas és letehetetlen biggrin.gif és tényleg teljesen másképp képzeli el az ember, mint ahogy a filmben lesz.
3 felhasználónak tetszik: Lindsay019, Minimanó94, miss_areo
2013. május 23. 14:32 #148
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Idézet (rolleee @ 2013.05.22. 21:26)
Ezektől függetlenül nagyon izgalmas és letehetetlen biggrin.gif és tényleg teljesen másképp képzeli el az ember, mint ahogy a filmben lesz.

A film tényleg teljesen más. Én kimaradtam a tavalyi Hunger Games mániából, direkt nem néztem meg. Valahogy nem igazán tűnt érdekesnek, de erősebb volt a kíváncsiság, ezért kezdtem a könyvekkel. Filmet is elkezdtem nézni, de abban csalódtam. Hozzáteszem még nem néztem végig, kábé a felénél abbahagytam, mert jött egy sürgős hívás és azóta sem néztem meg, de talán ma megnézem elejétől a végéig. Egyébként ott hagytam abba, amikor Katniss otthagyja a Bőségszarut. Szóval addig nekem nem nagyon jött be. unsure.gif Hiányoznak Katniss gondolatai. Meg aztán Josh sem nagyon hozza Peeta figuráját. unsure.gif Cinna is annyira másabb a könyvben, egy csomó jó dolog kimarad. Nem is tudom, de nekem nem nagyon tetszik eddig. Valószínűleg ezzel egyedül vagyok, de jelenleg ezt gondolom. pardon.gif
Egyébként csak nekem volt érdekes, hogy a vonaton Peeta egyszer barna, utána meg már szőke? rohog.gif
Donald Sutherlandet meg nem tudom utálni. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: rolllllleee
2013. május 23. 15:08 #149
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
Hozzászólás: 4957
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Küldöm mindenkinek, aki hasonlóan érez a trilógia végével kapcsolatban. biggrin.gif

https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/943279_335884799871773_2077632588_n.jpg
8 felhasználónak tetszik: Bessie, duracell, Minimanó94, miss_areo, Adrianna, Alison Lerman, Rékakroki72, Kyra99
2013. május 23. 15:11 #150
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Szerintem mindenki ezt gondolja. rohog.gif Egyébként érdekelne, hogy akinek tetszett a film, annak mi nyerte el legjobban a tetszését? unsure.gif
1 felhasználónak tetszik: Lindsay019
2013. május 23. 15:21 #151
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Idézet (Bessie @ 2013.05.23. 14:32)
A film tényleg teljesen más. Én kimaradtam a tavalyi Hunger Games mániából, direkt nem néztem meg. Valahogy nem igazán tűnt érdekesnek, de erősebb volt a kíváncsiság, ezért kezdtem a könyvekkel. Filmet is elkezdtem nézni, de abban csalódtam. Hozzáteszem még nem néztem végig, kábé a felénél abbahagytam, mert jött egy sürgős hívás és azóta sem néztem meg, de talán ma megnézem elejétől a végéig. Egyébként ott hagytam abba, amikor Katniss otthagyja a Bőségszarut. Szóval addig nekem nem nagyon jött be.  unsure.gif Hiányoznak Katniss gondolatai. Meg aztán Josh sem nagyon hozza Peeta figuráját. unsure.gif Cinna is annyira másabb a könyvben, egy csomó jó dolog kimarad. Nem is tudom, de nekem nem nagyon tetszik eddig. Valószínűleg ezzel egyedül vagyok, de jelenleg ezt gondolom. pardon.gif
Egyébként csak nekem volt érdekes, hogy a vonaton Peeta egyszer barna, utána meg már szőke? rohog.gif 
Donald Sutherlandet meg nem tudom utálni. biggrin.gif

Josh Hutcherson nem egy őstehetség, de szerintem egy korrekt színész erre a szerepre. pardon.gif Alapvetően meglepően meg voltam elégedve a stábbal, fiatal szereplőstül együtt. Kb. egy hónappal a premier előtt vettem rá magam, hogy végre megnézzem a Winter's Bone-t Jenniferrel, és akkor már tudtam, hogy vele nem lesz probléma, de azt kell mondjam, hogy mindenki más is az elfogadható skála felett mozgott. Én speciel most azon aggódom, hogy mi lesz itt, amikor Liam Hemsworth képernyőideje meghaladja az 5 percet. rohog.gif Na jó, nem gonoszkodom, hátha meglep ő is. wink.gif
A film soha nem lehet olyan, mint a könyv, ez az átdolgozás aranyszabálya, de nekem főleg azért jött be, mert azért az alaphangulat és a lényeg úgy éreztem megmaradt. Ha belegondolsz, nagyon könnyen el lehetett volna vinni ezt szuper-akciófilmbe, esetleg romantikus nyáladzásba, de Ross egy amolyan biztonságos ösvényt választott, és egész ügyesen adaptált a kiszabott korhatár mellett is.
Ami Katniss gondolatait illeti, lehetett volna voiceover-szerű alábeszélés, de személy szerint örülök, hogy nem azzal próbálkoztak. Így persze Jenniferre hárult a felelősség, hogy valahogy megpróbálja reflektálni Katniss gondolatait, miközben a karakter maga egy magába zárkózó, sztoikus figura, aki a világért sem mutatná ki nyíltan az érzéseit. Szóval keskeny egy határ ez, és bár szerintem bevált, meg tudom érteni azokat, akiknek nem jött át ez a játék.
Szerintem egyszer adj neki még egy esélyt, a viadal alatt van néhány jobban sikerült pillanat, bár Peetánál ott továbbra is sok minden kimaradt. Így vagy úgy, egyszer azért meg lehet nézni. yes.gif
8 felhasználónak tetszik: Bessie, duracell, miss_areo, Adrianna, Lindsay019, rolllllleee, Alison Lerman, Kyra99
2013. május 23. 15:39 #152
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Na látod, én meg pont Liam miatt nem aggódok, habár az első részben nem volt túl sok lehetősége megmutatni, hogy mit tud. blush.gif Számomra ő valahogy jobban meg tudja mutatni az érzéseit, mint Josh. Viszont ő sem reménytelen, mert azalatt a rövid idő alatt, amíg néztem a Hunger Gamest, néha elhittem amit mutatni akar. rohog.gif (De Josh a régebbi filmjeiben sem volt túl meggyőző számomra. pardon.gif )
2 felhasználónak tetszik: mse90, Adrianna
2013. május 23. 17:30 #153
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Hát, nem tudom... Ha csak a saját gondolatmenetemet veszem figyelembe, akkor a film egy egészen jó adaptáció volt. Viszont úgy néztem meg két másik lánnyal, hogy ők nem olvasták előtte és utána vagy ezer kérdést feltettek róla, mert nem értették, hogy mi van. unsure.gif Meg az a forradalmi jelenet is mi volt már? Nem érdekel, hogy előkészítés, aki nem olvasta, nem érti. unsure.gif
Plusz közölték, hogy "Peeta csúnya" és abszolút nem értették, hogy "miért nem azt a másikat választja"... Egyébként ha csak a filmet látnám, lehet még én is elgondolkozok ezen. rohog.gif Josh-sal az egyetlen bajom, hogy a szőke nem a legjobban áll neki. blush.gif
Ezen kívül sok volt a kapkodós jelenet, főleg a vége felé, meg egy csomó elem, ami az ijesztgetésre szolgált (gondolok itt most a hirtelen jövő, bazira hangos hanghatásokra). dry.gif
Példa: mikor egy mutáns ugrik feléjük, vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan... think.gif
3 felhasználónak tetszik: Minimanó94, Bessie, Adrianna
2013. május 23. 18:01 #154
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4150
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Idézet (Lindsay019 @ 2013.05.23. 17:30)
Hát, nem tudom... Ha csak a saját gondolatmenetemet veszem figyelembe, akkor a film egy egészen jó adaptáció volt. Viszont úgy néztem meg két másik lánnyal, hogy ők nem olvasták előtte és utána vagy ezer kérdést feltettek róla, mert nem értették, hogy mi van. unsure.gif Meg az a forradalmi jelenet is mi volt már? Nem érdekel, hogy előkészítés, aki nem olvasta, nem érti. unsure.gif 
Plusz közölték, hogy "Peeta csúnya" és abszolút nem értették, hogy "miért nem azt a másikat választja"... Egyébként ha csak a filmet látnám, lehet még én is elgondolkozok ezen. rohog.gif Josh-sal az egyetlen bajom, hogy a szőke nem a legjobban áll neki. blush.gif 
Ezen kívül sok volt a kapkodós jelenet, főleg a vége felé, meg egy csomó elem, ami az ijesztgetésre szolgált (gondolok itt most a hirtelen jövő, bazira hangos hanghatásokra). dry.gif 
Példa: mikor egy mutáns ugrik feléjük, vagy valami ilyesmi, nem emlékszem pontosan... think.gif

Én mondjuk anyummal néztem meg és ő sem olvasta a könyvet, és neki nem volt sok kérdése, mondjuk lehet azért mert áradoztam előtte a könyvről pardon.gif Amúgy meg ez a Peeta csúnya dolog, hát könyörgöm mindenkinek más tetszik... Szerintem Josh se alakított rosszul, nem volt rosszabb, mint Liam, mondjuk ő nem szerepelt annyit, de végtére is Peeta szerethető karakter, nem feltétlenül kell kifeküdni attól, hogy ő mennyire helyes, nem ez a lényege. blush.gif
4 felhasználónak tetszik: Lindsay019, miss_areo, Bessie, Adrianna
2013. május 23. 18:02 #155
- törölt felhasználó -    
Idézet (Lindsay019 @ 2013.05.23. 17:30)

Szerintem jól áll Joshnak a szőke haj. Láttam egy képet, ahol a szemeit szépen kiszínezték kékre, és hihetetlenül sokat dobott a kinézetén. Bár az tény és való, hogy Liam mellett eltörpül (szó szerint). rohog.gif Véleményem szerint egyáltalán nem csúnya Josh, de az biztos, hogy az én fejemben elképzelt Peeta kicsit kerekebb fejű... és magasabb. laugh.gif
3 felhasználónak tetszik: Misao, Bessie, Adrianna
2013. május 23. 20:09 #156
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔

Idézet (Minimanó94 @ 2013.05.23. 18:01)
Amúgy meg ez a Peeta csúnya dolog, hát könyörgöm mindenkinek más tetszik... Szerintem Josh se alakított rosszul, nem volt rosszabb, mint Liam, mondjuk ő nem szerepelt annyit, de végtére is Peeta szerethető karakter, nem feltétlenül kell kifeküdni attól, hogy ő mennyire helyes, nem ez a lényege. blush.gif
Hát tudom, mutattam nekik én másik képet Joshról, de úgy is húzták a szájukat. Mondjuk normál esetben elfogadom más emberek véleményét, de az a két plázacica akkor nagyon felidegesített. rohog.gif

Idézet (nOmiee @ 2013.05.23. 18:02)
Szerintem jól áll Joshnak a szőke haj. Láttam egy képet, ahol a szemeit szépen kiszínezték kékre, és hihetetlenül sokat dobott a kinézetén. Bár az tény és való, hogy Liam mellett eltörpül (szó szerint). rohog.gif Véleményem szerint egyáltalán nem csúnya Josh, de az biztos, hogy az én fejemben elképzelt Peeta kicsit kerekebb fejű... és magasabb. laugh.gif
Hát nem tudom, szerintem kicsit öregíti. blush.gif Például ha erre a képre nézzek... hát Mutter Gottes. _nevet.gif
Hé! Nem leszólni az alacsonyakat! reklamalo.gif blush.gif biggrin.gif
3 felhasználónak tetszik: duracell, Bessie, Alison Lerman
2013. május 23. 20:47 #157
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
Liamben is ott a Hemsworth vonzerő. rohog.gif Ki tudna ugyan annak ellenállni? Ráadásul a hangja is sokkal lágyabb, mint Chrisszé. De való igaz nem ez a lényeg. Kinézet csak egy dolog. (Ettől függetlenül asszem én végig team Gale párti leszek rohog.gif ) Legfontosabb a filmben, hogy a karakterüket mennyire adják hitelesen. Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de amikor olvastam az éhezők viadala könyvet el nem tudtam képzelni, hogy milyen lehet az a Bőségszaru. Itt a futótűzben is lesz néhány érdekes jelenet, aminek a megvalósítására kíváncsi vagyok. (Erőtér, maga az egész aréna, hogy azt az órás megoldást hogy jelenítik meg, ilyenek...)

Lindsay019 mit vársz olyanoktól, akiknek csak a kinézet a fontos? rolleyes.gif Előbb vagy utóbb ők is megöregszenek, akkor aztán meg sírhatnak. rohog.gif

A könyvben amúgy egész aranyos Peeta, ezt be kell ismerni. De a filmben nem nagyon láttam ezt az oldalát. reklamalo.gif na de tényleg végignézem mielőtt tovább folytatom. rohog.gif _nevet.gif

Eszembe jutott még néhány dolog. Hogy mi nem tetszett. A szegénységet azt jól mutatták be, de amikor eljött az aratás az egész valahogy fura volt. Hülyén adták be a zenét és rosszkor volt néma csönd. Esküszöm a kis Prim ijedtségét jobban elhittem, mint Peetáét. Aztán a vonaton is szinte pillanatok alatt kikiáltották Katnisst kiállhatatlan nőszemélynek. na basszus, ha velem ilyesmi történne én sem tudnék jópofizni. Ha egy ilyen Haymitch meg pofázna lehet hogy be is húznék neki. _nevet.gif Viszont Woody meg jól hozta a formáját. rohog.gif
6 felhasználónak tetszik: Minimanó94, Adrianna, duracell, Lindsay019, Alison Lerman, miss_areo
2013. május 24. 13:20 #158
Alison Lerman
Alison Lerman
♦ Princess of Persia™♦

Státusz"Jesus gave his life for me, and I'll give my life to him." R.J.S.
Hozzászólás: 6373
Csatolások: 1346
Azonosító: 134139
Mindenhol Team Peeta...Team Gale
Ja és nem tudom melyik eszes rajongónak köszönhető a Peeta és Katniss neve, a Peenniss omg.gif bolond.gif Na mindegy, amit eredetileg akartam, csak én vagyok az egyetlen Team Finnick? rolleyes.gif Nem tudom, nálam a The Hunger Gamesben még Gale volt a favorit, aztán a második könyv elején Finnick felbukkanása után már esélyes volt a trónfosztás, a könyv vége felé pedig már végleg átvette a vezetést! rolleyes.gif Mindkettő karakterben a gondoskodás, a feltétel nélküli szeretet és a bátorság ami megfogott, ráadásul férfias férfiak! Nem mondom, hogy Peeta nem az, mert az ő karakterében is szintén megvannak ezek a tulajdonságok, de valahogy nem jött át, hogy úgy mondjam. Viszont kétségtelenül Neki vannak a legjobb szövegei a könyvekben.
A könyv vége nekem sem nyerte el a tetszésemet, de nem feltétlenül Keeta (azért sem mondom ki a hivatalost tongue.gif ) sorsa miatt, mert szerintem pont ettől vált egyedivé és nem sablonossá a könyv, sokkal inkább Finnick halála volt, ami nagyon de nagyon megviselt. Amikor elérkeztem ahhoz az oldalhoz, fél óráig sírtam. A könyvem is tiszta víz lett, hajszárítóval mentem szárítani, hogy ne rongálja meg a lapokat, de egy kis részen így is hullámos lett.
A másik dolog, ami megviselt, az pedig Prim halála.
Az, amikor szembesülsz azzal, hogy az az ember, aki gyakorlatilag a bonyodalom forrása volt, aki miatt Katniss feláldozta volna az életét, és minden cselekedete amit tett azért volt, hogy megóvja a húgát. És mégis mit sem ért.unsure.gif Én ezen gondolkoztam fél napig körülbelül.
Ráadásul a Primet alakító színésznő eszméletlenül hasonlít külsőre, belsőre a drága húgomra, így ez már csak plusz dolog volt, amiért annyira bele tudom magam képzelni a sztoriba és foggal körömmel ragaszkodok hozzá. Nagyon sokban hasonlít a családom szereplőkhöz, és ezt nem azért írom, hogy menő legyek, hanem azért, mert ez a könyv és film volt a mentsváram az elmúlt egy évben. Kétségtelenül ez volt éltem legrosszabb éve családi gondok és egyéb miatt, jól esett elképzelni magam a történetbe és azt hinni, lesznek még szebb napok.
Na ez kicsit Off topic volt, de amit még kiemelnék, és eddig csak Bessie említette meg, bár nem pozitívumként, az a ZENE!
Számomra ez az, ami a film értékén dob. James Newton-Howard egy művész egy igazi géniusz aki olyan muzsikát komponált, hogy kalapom emelem előtte. Főleg a Rue's Farewell az a dal, amin a mai napig el tudom sírni magam, ha meghallom.Nem tudom, én teljesen meg voltam elégedve a zenével, szerintem nem volt gond a vágással, de ízlések és pofonok! A Futótüzet alig várom, a színészgárdával meg voltam eddig elégedve, kíváncsian várom Jena, Liam és legfőképpen Sam Clafin happy.gif wub3.gif alakítását. smileeee.gif
7 felhasználónak tetszik: Adrianna, Liliane., mse90, Bessie, duracell, Lindsay019, miss_areo
2013. május 24. 13:57 #159
mse90
mse90
@bnormal cortexikid

Státuszaz emberiségért zokog
Hozzászólás: 1877
Csatolások: 1418
Azonosító: 178057
Már nem azért, de én aztán magasról teszek a srácokra. rohog.gif Ha mindenáron "teamelni" akarunk, akkor én Team Katniss vagyok. yes.gif
Jó, imádom persze a fiúcskákat, mint karaktereket, de nem érzem úgy, hogy választanom kell közülük. pardon.gif Mindegyiket lehet szeretni a maga módján - Finnick pedig tényleg egy zseniális karakter. Az meg aztán végképp nem érint, hogy Katniss kinél kötött ki. Tőlem aztán vénlány is maradhatott volna macskástól együtt, ha őt azt teszi boldoggá. wink.gif
Ami a könyv végét illeti, úgy érzem egyike vagyok azon keveseknek, akik nem akadtak ki rajta. A trilógia egyik fő üzenete az egész "bármennyire is reménytelen egy helyzet, a dolgok mindig fordulhatnak jobbra" filozófia. Prim megölése kissé agresszív módja volt persze ennek megerősítésére, de a kezdeti sokk után elfogadtam, pedig én aztán imádtam a kis testvéri dinamikájukat. A vége így is mondhatni happy end lett, aminek megvolt a maga szépsége. Én különben is egy mazochista vagyok, aki imádja ha megríkatják, úgyhogy nekem tetszett. tongue.gif
6 felhasználónak tetszik: Alison Lerman, Bessie, Adrianna, rolllllleee, duracell, miss_areo
2013. május 24. 15:13 #160
Christo
Christo

StátuszQuot libros, quam breve tempus.
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7844
Csatolások: 21645
Azonosító: 77830
Úgy látom, hogy egyedül vagyok azon nézeteimmel, hogy a trilógiához már befejezést nem tudtam volna elképzelni. Persze, sokkoló volt az utolsó áldozat kiléte meg ahogy meghalt én is csak néztem ki a fejemből. De ez jellemző is volt mind a három kötetre. Ez a történet annyira keserű és realisztikus, hogy egy hepiend nem is illett volna hozzá. Katniss sem egy tipikus női főhős, de komolyan annyira hideg a karaktere. Legalábbis a könyvben próbál elhatárolódni, nehezen nyílik meg, igazából nehéz elmagyarázni is, hogy milyen. A film ezért is mondható silányabbnak, mert nagyon sok mindent nem lehet visszaadni a vásznon és ez nem feltétlenül a filmkészítők hibája. Egyszerűen nem lehet.
De egyébként szerintem Jennifer jó színésznő, nekem tetszett Katnissként, sokkal inkább a forgatókönyv volt az, amin elvéreztek. Ugyebár nem lehet benne minden fontos dolog. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, a rendező is más, kissé tartok is tőle.
7 felhasználónak tetszik: Bessie, Alison Lerman, duracell, miss_areo, Lindsay019, mse90, Adrianna
12 oldal 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!