Eltűnt a gyermekkor a 21. századból
2012. április 04. 20:41
|
|
Little Monster-GFF첸게 ^^ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.23. Hozzászólás: 1162 Csatolások: 61 Azonosító: 161058 offline
|
Hát igen...bejött például a facebook is...
2012. április 04. 21:02
Idézet (misssha @ 2012.04.03. 21:33)
én 6 éves koromtól 12 éves koromig a nyár arról szólt hogy reggel kimegyek az udvarra (illetve lemegyek mert emeletes házban lakunk) játszok a barátaimmal (piknikezünk, focizunk, időgépet építünk, éneklünk, fogócskázunk, bújócskázunk, biciklizünk, fára mászunk, homokozunk,bunkit építünk, játszunk a kutyákkal/cicákkal) délben följövök, eszek, utána visszamegyek, és nagyon késő éjjel kiabál anyukám hogy jöjjek föl, de még akkor sincs kedvem. meg persze bent is játszottam, ha egyedül akkor babáztam vagy "főztem", a tesómmal meg legóztam, társasjátékoztam, bunkit építettünk.
még internet sem volt, ha tévéztem olyan filmeket néztem hogy vissza a jövőbe, ace ventura, stb, a mesék meg varázslatos iskolabusz, kockásfülű nyúl, franklin, vízipók csodapók, stb. ha számítógépeztem vagy a painttel rajzoltam, vagy játszottam az oroszlánkirályjal.
4 éves unokaöcsém már háborús játékokkal játszik. szerintem ez nagyon szomorú. nekem a gyerekkorom sokkal de sokkal jobb volt mint a mostani tini éveim. nem volt megfelelési kényszer, nem volt ilyen nagy nyomás rajtunk a suli miatt.. mostmeg ahogy fölnövünk minden olyan komollyá válik. pont nemrég néztem a kis hableány 2-t, mert az volt majdnem a kedvenc mesém, és azon gondolkodtam hogy "pff, az a legnagyobb gondja hogy nem mehet el a tengerbe? ezért akar világgá menni?" és akkor eszembe jutott hogy az ilyen meséket is úgy jó nézni ha az agyunkat visszakapcsoljuk gyerekbe. a mostani gyerekek olyan gyorsan felnőnek, szerintem ez nem jó :S egyszer hallottam egy 5 évestől hogy elege van már hogy ő már szakított Tomival, de ő nem érti meg hogy már nem őt szereti, hanem Zolit.. jééééé.. szóval.. ha nekem lesz gyerekem tuti hogy úgy fog felnőni ahogy én nőttem föl. igazából ha őszinte akarok lenni, én még most is inkább visszamennék gyerekbe. sokkal jobb volt :/
még internet sem volt, ha tévéztem olyan filmeket néztem hogy vissza a jövőbe, ace ventura, stb, a mesék meg varázslatos iskolabusz, kockásfülű nyúl, franklin, vízipók csodapók, stb. ha számítógépeztem vagy a painttel rajzoltam, vagy játszottam az oroszlánkirályjal.
4 éves unokaöcsém már háborús játékokkal játszik. szerintem ez nagyon szomorú. nekem a gyerekkorom sokkal de sokkal jobb volt mint a mostani tini éveim. nem volt megfelelési kényszer, nem volt ilyen nagy nyomás rajtunk a suli miatt.. mostmeg ahogy fölnövünk minden olyan komollyá válik. pont nemrég néztem a kis hableány 2-t, mert az volt majdnem a kedvenc mesém, és azon gondolkodtam hogy "pff, az a legnagyobb gondja hogy nem mehet el a tengerbe? ezért akar világgá menni?" és akkor eszembe jutott hogy az ilyen meséket is úgy jó nézni ha az agyunkat visszakapcsoljuk gyerekbe. a mostani gyerekek olyan gyorsan felnőnek, szerintem ez nem jó :S egyszer hallottam egy 5 évestől hogy elege van már hogy ő már szakított Tomival, de ő nem érti meg hogy már nem őt szereti, hanem Zolit.. jééééé.. szóval.. ha nekem lesz gyerekem tuti hogy úgy fog felnőni ahogy én nőttem föl. igazából ha őszinte akarok lenni, én még most is inkább visszamennék gyerekbe. sokkal jobb volt :/
igen, én is ezt kívánom, sokkal jobb lenne gyereknek lenni..játszani, ugrándozni, nevetni aggódás nélkül..régi szép idők
2012. április 04. 22:02
|
|
Rekahhhяεçкłεѕѕ™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.06. Hozzászólás: 2997 Csatolások: 15 Azonosító: 124407 offline
|
Idézet (misssha @ 2012.04.03. 21:33)
én 6 éves koromtól 12 éves koromig a nyár arról szólt hogy reggel kimegyek az udvarra (illetve lemegyek mert emeletes házban lakunk) játszok a barátaimmal (piknikezünk, focizunk, időgépet építünk, éneklünk, fogócskázunk, bújócskázunk, biciklizünk, fára mászunk, homokozunk,bunkit építünk, játszunk a kutyákkal/cicákkal) délben följövök, eszek, utána visszamegyek, és nagyon késő éjjel kiabál anyukám hogy jöjjek föl, de még akkor sincs kedvem. meg persze bent is játszottam, ha egyedül akkor babáztam vagy "főztem", a tesómmal meg legóztam, társasjátékoztam, bunkit építettünk.
Én kint festettem a kertben, bent és az udvaron is napont építettem bunkit, és a legizgalmasabb dolog az volt ha Apukám kocsijába beülhettem. Nekem is voltak nem gyerekhez illő dolgaim, 11 évesen épp a South Park korszakomat éltem, 9 évesen imádtam a Horrorra Akadvát és Anyukámnak köszönhetően sosem hittem, hogy a gólya hozza a gyereket, de féltem a Jelek című filmtől, szóval nem mertem a földönkívüliek miatt nyitott ablaknál aludni, rettegtem a szamurájoktól, akik félbe tudnak vágni a kardjukkal, sírtam a Godzilla végén, mert meghal szegénykém, még megvannak a tejfogaim amit a párna alá tettem, és a Mikulásnak írt levelem.
Sosem voltam egy aktív gyerek, csak 4 évig táncoltam, utána inkább a rajzszakkör maradt meg. Kijártam nyaranta biciklizni(bár bevallom több, mint egy éve nem ültem szobabiciklin kivül más biciklin), és örülök, hogy Hannah Montana és High School Musical megszállott voltam és nem Shake It Up fanatikus.
Visszasírom azt, hogy én azon a számítógépes játékon nöttem fel, amiben egy plüssmackó lepi meg a gazdáját a szülinapjára. Meg a Tarzanon, Oroszlánkirályon, és azon a bacik vs. gyógyszeres dolgon. Számítógép volt, de nem Facebook meg Call of Duty. Hihetetlen, mennyi minden változott ezalatt a pár év alatt. Félek belegondolni mi lesz 5 év múlva.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. április 05. 07:52
Ez sajnos igaz, én se voltam olyan rég 10 éves, de én is sokkal több időt töltöttam a szabadban, mint a mai gyerekek.
2012. április 05. 09:31
|
|
Cinzina*Crystal Light* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 07.08.15. Hozzászólás: 1441 Csatolások: 4663 Azonosító: 37030 offline
|
Megjegyzem, pontosan a gyerekkor hiánya miatt van egyre több gyerekes felnőtt... Aki képtelen felelősséget vállalni, és egyáltalán, felnőttként viselkedni. De nem baj, előbb-utóbb visszatérünk majd a rendes kerékvágásba
2012. április 05. 10:03
|
|
Cher SugarRihanna Navy |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.20. Hozzászólás: 1869 Csatolások: 0 Azonosító: 165595 offline
|
ezek közül szinte az összeset megcsináltam már.:
Nálunk szokott szünetekben aludni az unokatesóm és vele mindig építünk bunkit
egyszer limonádét is árultunk
Nálunk szokott szünetekben aludni az unokatesóm és vele mindig építünk bunkit
2012. április 05. 10:13
Én kb. 4.-es koromig nem kaptam számítógépet és mégis mennyi mindent tudtam csinálni *-*
Mindig bunkit építettem a szobámban és oda rejtőztem el a plüssállatkáimmal és a mamám sütijeivel és teadélutánoztunk
Aztán kicsentem az edényeket és a fakanalakat a konyhából és zseniális háromfogásos vacsikat csináltam a családnak :')) Milyen jó volt istenem.. Most meg ha eljön hozzánk egy 7-8 éves kis ismerősöm az az első kérdése hogy "Bekapcsoljuk a gépet?!" És hisztizik ha nem csinálom meg.. Rémes!
Már rég eldöntöttem, hogy hogyha nekem gyerekem lesz sokat fogunk kirándulni, mókázni, hogy igazi kiskölyök lehessen nem pedig elvakult gép-mániás... -.-"
Mindig bunkit építettem a szobámban és oda rejtőztem el a plüssállatkáimmal és a mamám sütijeivel és teadélutánoztunk
Már rég eldöntöttem, hogy hogyha nekem gyerekem lesz sokat fogunk kirándulni, mókázni, hogy igazi kiskölyök lehessen nem pedig elvakult gép-mániás... -.-"
2012. április 05. 10:28
Amúgy erről eszembe jutott kicsit a Good Charlotte-tól a 1979
"On the weekends
He'd load the car
up with the kids and
they'd go fishing"
"On the weekends
He'd load the car
up with the kids and
they'd go fishing"
2012. április 05. 10:32
|
|
LeslieLoravisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.05. Hozzászólás: 441 Csatolások: 0 Azonosító: 138039 offline
|
Hát én az erdő mellett lakom, ahova állandóan kirándulni vagy sétálni járunk, és régebben a barátaimmal "felfedeztünk" mindent, volt egy kis birodalmunk ahol mindenkinek volt egy fája amire felmászott. Néha úgy néztem ki mint egy vadember/amazon azon kívül 5 évig voltam cserkész. Visszasírom ezeket az időket, de legalább nem maradtak ki! :'(
2012. április 05. 12:11
OLvasás közben nosztalgiázni kezdtem...kiskoromban minden nap kinnt voltunk, még esőbe sem mentünk be a házba inkább a saját kinti faházunkba játszottunk. Csak aludni meg enni mentünk be (nyáron)
de most, Pesten vagyok és minden nap csak a város...
régi szép idők!
2012. április 05. 13:22
Én szinte az összeset! Najó iránytűt és kötélhintát nem de az is valami hogy 8-at.
2012. április 05. 14:00
|
|
boglarkabogi*Borsószem* |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.08. Hozzászólás: 4183 Csatolások: 784 Azonosító: 160245 offline
|
a sárból pite volt annak idején a szpecialitásom
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Az új Harry Potter sztárja már arról beszél, hogy nem fog sokáig játszani a sorozatban
Az új Harry Potter sztárja már arról beszél, hogy nem fog sokáig játszani a sorozatban
John Lithgow nem hiszi, hogy végig tudja majd csinálni.