Starity

Eltűnt a gyermekkor a 21. századból

13 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. április 03. 22:01 #101
bogarka_95
bogarka_95
§Dreams.for.an.insomniac§

StátuszMy thoughts are like stars I can't fathom into constellations
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1061
Csatolások: 2
Azonosító: 94215
nagyon érdekes és sokatmondó cikk!örülök,hogy nekem is részem lehetett még a normális,számítógépmentes gyerekkorban!smileeee.gif
2012. április 03. 22:30 #102
JessxL0L
JessxL0L
visszatérő vendég

StátuszThe Devil came to take me to Hell but I'm already there.
Hozzászólás: 420
Csatolások: 114
Azonosító: 135665
2,4,6,7,8 ^^ smileeee.gif
2012. április 03. 22:57 #103
minibogárka
minibogárka
Miss Pond

Státuszred hair... must be a weasley
Hozzászólás: 1018
Csatolások: 4
Azonosító: 139036
Tökéletes cikk! biggrin.gif Teljesen egyetértek, és nagyon örülnék, ha végre visszahoznák a gyerekek életébe a fantáziát!! 13 éves vagyok, tehát nem igaz, hogy ez az egész korosztály úgy gondolkozik, hogy "ez nem olyan nagy baj". Mindig is imádtam a kertben játszani, összekoszolni magam, csúszni-mászni, sárból "főzni", és élénk fantáziát igénylő játékokat játszani. biggrin.gif Ezeket még ma se vetem meg, csak sajnos kevés ilyen korú ismerősöm van, aki úgy gondolkozik, mint én. Pontosabban csak egy van. Az meg egy másik dolog, hogy számítógép nélkül már tényleg nem lehet élni...gondolok itt arra, hogy már a házit is fészbúkon küldik el...
Visszatérve a cikkre, a 10 pont közül csak a 9. nem volt meg, de nem is baj, mert volt még több száz, amit mi találtunk ki a barátnőmmel...biggrin.gif Olyan szomorú ránézni a 3 éves gyerekekre, akik csak számítógépes játékokkal játszanak, és azt se tudják, hogy kell bunkert építeni...ohmy.gif Mert garantálom, ezerszer jobb szórakozás!!
Még dll89-hez annyit szólnék hozzá, hogy nyáron én is szerettem, és még mindig szeretek mezítláb járkálni, sokkal jobb! smileeee.gif
2012. április 03. 23:01 #104
minibogárka
minibogárka
Miss Pond

Státuszred hair... must be a weasley
Hozzászólás: 1018
Csatolások: 4
Azonosító: 139036
És misssha-val is teljesen egyetértek, én is szeretnék kisgyerek lenni, mert most már minden a felelősségről, megfelelésről, hajtásról szól :// Nem mehetek ki egy szép napsütéses tavaszi napon, mert egyrészt tanulnom kell, másrészt kivel, ha az az egy ember nem ér rá?!?!
2012. április 03. 23:44 #105
ABBAMania
ABBAMania
European

StátuszBuilding Bridges
Hozzászólás: 2126
Csatolások: 85
Azonosító: 159879
"Egy kutatóközpont felmérése szerint a gyerekek mindössze 24%-a élvezi a számítógépmentes életet."

Tipikus könyvtárfüggő, szemüveges kockák...
2012. április 04. 07:08 #106
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2012.04.03. 17:43)
Szerencsére engem ez már nem érint, de a jövőbeli gyermekeimnek biztos nem fogom engedni, hogy tv vagy gép elött üljenek, mert mire feleszmélnek, már dolgozni mennek és kimaradnak mindenből. 
A mi időnkben egy zacskó üveggolyóval is napoki eljátszottunk. A bringáról le sem tudtak volna lőni. Nyári szünetben felpattantam rá reggeli után, aztán amikor sötétedni kezdett akkor ténferegtem haza - jó esetben, rossz esetben muterék kerestek meg hogy hol a bánatban vagyok biggrin.gif

Ebben az egész napos bringázásban minden benne volt, mentünk a térre focizni, átbringáztunk a haverokhoz bújocskázni a nagy udvarban, átbringáztunk az erdőn, majd megkerülve vissza. azokon a napokon amikor nem volt piac, akkor a standok között fogócskáztunk a bringával, elmentünk cseresznyét, dinnyét, kukoricát szedni. Cseresznyét helyben a fán fogyasztottuk miközben a le és felszálló repülőket néztük ferihegy mellett a fa tetejéről. A kukoricát vecsésről hordtuk haza (volt amikor megkergetett a csősz meg a kutyája) - otthon megfőzte nekünk muter és megettük. Ha olyan kedvem volt áttekertem a nagyimhoz, elmentem bevásároltam nekik. Nyáron bringástúl beszöktünk a strandra hátul a lyukas kerítésen, késöbb amikor nagyobbak lettünk, akkor bányatóra tekertünk ki fürdeni. Szóval mi csak akkor voltunk itthon nyáiszünetben, ha aludni kellett smileeee.gif Kint voltunk a napon, a levegőn, nem volt kutya bajunk sem még télen sem. A szomszédunkban lakik egy kislány, most 4 éves, szülei nem igen érnek rá foglalkozni vele, nagy ritkán mennek ki vele a ház elé labdázni vagy bringázni, mindig csak hallom, hogy rászólnak ogy ne nyafogjon, hanem menjen azt nézze a tvt. Meg is van az eredménye, 4 éves hétfőn elviszik oviba, kedden már nem megy, mert beteg lesz, otthon van vele az anyja egész héten, hétvégére jobban van, hétfőn ovi, kedden vagy szerdán már megint otthon van mert beteg. Imunrendszere nulla, már attól is beteg lesz ha rásüt a nap vagy vesz egy nagy levegőt ... nálunk ilyen sosem volt, minket kizavartak volna ha bent akartunk maradni amikor kint jóidő volt.

Mesélj még nagyapaXD smileeee.gif laugh.gif
Az tényleg jó idő lehetett, 2009-ben én is ilyen életmóddal éltem, csak ahogy jött a hülye Facebook mánia Magyarországra, a legjobb barátaim a gépnél ragadtak és soha nem jöttek velem ténferegni, labdázni, bicózni, a Palatinus-tóhoz, ahol mindig süttettük magunkat és úszkáltunk egész nap sad.gif
Sajnos, mivel legjobb barátaim nem tudtak eljönni (ráadásul el is költöztek) és a szüleimnek sem volt rám idejük, valahogy unatkozással teltek a napjaim, majd én is a géphez ragadtam... Mára meg már járhatok kardiológiára a rossz szívem miatt sad.gif
Am, a cikkhez pedig gratula, nagyon jó lett! thumbsup.gif
2012. április 04. 07:26 #107
ciel
ciel
Carat
Hozzászólás: 2897
Csatolások: 0
Azonosító: 163123
lehet, hogy amilyen világban ma már élünk, a szülőnek nincs biztonságérzete, ha elengedi a gyereket játszani, még ha akarja is. szóval azért meg kéne nézni ezt az oldalt is.
engem azért nem engednek sehová, mert félnek, hogy ellopnak, vagy valami. ezért nem is megyek sehová.
2012. április 04. 08:25 #108
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (ABBAMania @ 2012.04.03. 23:44)
"Egy kutatóközpont felmérése szerint a gyerekek mindössze 24%-a élvezi a számítógépmentes életet."

Tipikus könyvtárfüggő, szemüveges kockák...

Nem biztos, hogy csak azért, mert számítógépmentes életet élnek, számítógépes kockák. Ismerek olyan gyerekeket, akik számítógép nélkül élnek mégsem járnak könyvtárba és nem is szemüvegesek, nem is olvasnak sokat, hanem lófrálnak a városban, kullonganak, tanulás helyett.
Amúgy pedig, kockának lenni nem bűn. Ezzel a felfogással van a baj.
2012. április 04. 09:44 #109
- törölt felhasználó -    
én kimondottan nagyon örülök ennek a cikknek,mert már ugy voltam vele,hogyha nem irnak erröl a témáról akkor megpróbálok én összehozni egy cikket.ugy hogy köszönet a cikkért,mert teljesen egyetértek azzal,amit olvastam.nekem remek gyerek korom volt,szerencsére akkor még azt sem tudtam mi az a számitógép.remélem a gyerekeket is sikerül majd vissza terelni a gyermekkor fantasztikus világába.
2012. április 04. 10:09 #110
- törölt felhasználó -    
Én nem szánkáztam a homokban, de megettem! Az számít valamit??? tongue.gif
2012. április 04. 12:34 #111
Minimanó94
Minimanó94
♥Mrs. Brown♥

StátuszAz teszi széppé a sivatagot, hogy valahol egy kutat rejt!
Hozzászólás: 4150
Csatolások: 1061
Azonosító: 120485
Hát ebből a 10 pontból egy-kettő megvolt, azt hiszem. think.gif Mondjuk az első ponthoz a mai napig nem lenne merszem...
2012. április 04. 12:37 #112
CUKI97
CUKI97
Cillianiac

StátuszNeked is marcipánból van a szíved? (Smaragdzöld)
Hozzászólás: 1225
Azonosító: 134771
XD én ezt kicsit hülyeségnek tartom. például: pudingot csipegetni - és mondják, hogy ne nassoljon a gyerek sokat.... csillagokat számolni meg olyan, mint kavicsokat számolni - ehhez sem kell semmit se tanulni. ez egyszerűen a szülői szigoron vagy nevelésen múlik sztem - már az, hogy mennyit vannak kint, és mennyit bent a gyerekek.
2012. április 04. 12:49 #113
Szamóca-8
Szamóca-8
Hozzászólás: 768
Azonosító: 160748
Tényleg igaz, hogy a mai gyerekek már nem olyanok, mint régen, szerintem ez a technika fejlődésének is betudható. Régen sokkal találékonyabbak voltak a gyerekek, most meg mi van? A TV, számítógép és egyéb játékok. Mondjuk én 10 éves koromban még nem számítógépeztem. Ja és jó cikk smileeee.gif
2012. április 04. 13:42 #114
milkyway
milkyway
visszatérő vendég

Státuszkaty perry - part of me ♥
Hozzászólás: 134
Csatolások: 46
Azonosító: 160949
Ez mind szép és jó, csak hogy nem minden esetbe ez számít ,hogy mi van abba a "Tíz dologba". Nem kell tagadni, hogy a mi időnkbe nem voltak elemes vagy elektromos játékok. Dehogynem voltak! Igaz nekem 4-5-6 de lehet még 7 évesen is a barbizás volt a kedvenc elfoglaltságom de nem hazudok ha azt mondom ,hogy napközben 2 órát is tölthettem az ilyen-olyan elektromos kütyük előtt, mellett stb. (és most nem a számítógépre gondolok). Hanem mondjuk a DVD-re, mert amikor kicsi voltam nem tudtam mese nélkül elaludni és sajnos az én gyerekkoromból a szüleim állandó munka mániája miatt a mesemondás kimaradt. De mindezek ellenér bátran kijelenthetem ,hogy "az én időmbe" (pedig nem vagy csak 14) még a gyerekek amellett hogy ezekkel a hiper-szuper vackokkal játszottak, kimentek a játszótérre, elmentek az állatkertbe a szüleikkel, átmentek egymáshoz stb-stb.
Ha most is ez lenne akkor se "halna" ki a gyerekkor. Inkább az a szomorú ,hogy amíg én a föntiekkel játszottam addig ma bemegyek egy elektronikai boltba és azt látom ,hogy a kislány még fel se éri a pultot de már szó szerint üvölt az anyjára ,hogy kéri azt az okos telefont. Hol mertem volna rá üvölteni az anyámra/apámra ilyenkor? Ha nem kaptam meg valamit én is hisztiztem kellőképp de üvölteni? Az meg a másik ,hogy telefont is csak 11 évesen kaptam amikor az első többnapos kirándulásra mentünk az iskolával, és természetesen akkor se egy 80 ezres érintős, androidos telót. Az öltözködésükről már inkább nem is beszélek. Lassan (vagy akár már most is) a 6 éveseknek is igen szegényes a ruházatuk és nem bír az anyjuk mini szoknyácskájuk alá egy normális harisnyát vagy macskanadrágot húzni. Itt inkább EZ a probléma. wink.gif
1 felhasználónak tetszik: Rekahhh
2012. április 04. 14:04 #115
- törölt felhasználó -    
Ez teljesen igaz. Tény és való, hogy nem vagyok annyira öreg (14), de ha most az ovisok nem kapnak telefont akkor senki. Én egészen 11 éves koromig, rendszeresen azzal szórakoztam, hogy milyen magasra, másztam fel egy fán - nem is egy sebem maradt meg - meg, a lejtőn legurulni guggolva egy rollerrel, ma már az számít "kinti tevékenységnek, hogy egy csapatban elmennek valahová inni, vagy kimennek este 11-kor az utcára.
2012. április 04. 15:34 #116
ashey
ashey
visszatérő vendég

StátuszMindenki képes egyaránt jóra és roszra miért hiszed , hogy én nem?
Hozzászólás: 218
Azonosító: 130061
Tényleg igaz , de én ezekből egy vagy ketött csináltam meg .Lehet néha meg is látszik rajtam sleep.gif , hogy nem megy minden ezen mindig lehet változtatni még gyerek vagy ez nem körtol fugg így hát rajta ki az udvara fel a biciklire
2012. április 04. 15:37 #117
- törölt felhasználó -    
jó cikk
az osztályomból is sok a gépfüggő (wow metin stb)
meg persze a többi a Facebook előtt ül ha kell ha nem
2012. április 04. 15:45 #118
- törölt felhasználó -    
Hát én még pont beleestem a jó kategóriába, mert 10 éves koromig nem igazán ültem sem a tv sem a gép előtt, sőt nem olyan régen kattantam rá. Viszont a 10 pont közül 3, 4 volt meg. (14 vagyok)
2012. április 04. 16:13 #119
hörike
hörike
Winter *--*

StátuszI <3 Adam Lambert, Matisyahu, Jedward, Taylor Lautner, Seth MacFarlane
Hozzászólás: 3559
Csatolások: 30
Azonosító: 146816
Teljesen igaz amit ebben a cikkben írnak. De ne csodálkozzunk hogy a gyerekek sokkal többet kockulnak mint amennyi időt a szabadban töltenek. Én is szeretnék néha délutánonként elmenni valahova, kosarazni, sétálni, hintázni de erre az utóbbi években alig van lehetőség főleg a felsősöknek és a gimiseknek. Alsóban sokkal kevesebb dolgunk volt, kevesebb lecke, tanulás...stb. 10 éves koromig nekem sem volt fontos a számítógép, tv. De mostmár annyira tele vagyok zsúfolva mindennel hogy hétvégén is alig tudok valahova elmenni.
2012. április 04. 16:28 #120
minamartin
minamartin
visszatérő vendég
Hozzászólás: 483
Csatolások: 177
Azonosító: 113676
Hát én 95-ben születtem de körülbelül öt éves koromig voltam gyerek. De most nem én vagyok a lényeg. Azt akarom mondani hogy milyen rossz lesz azoknak akik igazán ebbe a gépes gyerekkorba születnek. Gondoljatok bele ha teljesen függővé válnak, mit fognak csinálni ha osztálykirándulásra mennek ahol nem hogy wifi nincs de még mobiltelefon lefedettség sincs. Bele sem merek gondolni...
13 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok