Starity

Eltűnt a gyermekkor a 21. századból

13 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. április 03. 20:23 #81
Barbygirl95
Barbygirl95
'M'aime pour qui je suis..." :)
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 2041
Csatolások: 2421
Azonosító: 130850
Na és persze mindenkivel egyetértek. Nekem is kb. mind meg volt cak a 9 nem. Mi is mindenféle ökörséget csináltunk és annak örültem, ha minél koszosabban mentem be, nem tudom miért olyankor úgy éreztem, csináltam valamit. biggrin.gif Nekem is volt bunkerem, folyton kint voltam, homokoztam stb. És én nem csak a Facebookos farmomon ültettem ezt azt, vagy locsoltam a virágokat, hanem tudtam, tudom, hogy mi az!! dry.gif Na tv már az én kis koromban is volt, de mi a barátaimmal, eljátszottuk, amit láttunk a tv-ben, boszorkányok voltunk, meg ilyenek!! biggrin.gif És hát sajnálhatja az, akinek ilyen gyerekkora lesz.... dry.gif Az én gyerekemet, majd tuti, nem így nevelem...
2012. április 03. 20:23 #82
Alice-Crispy
Alice-Crispy
Jortegloria

Státusz: )
Hozzászólás: 1394
Csatolások: 12
Azonosító: 114049
és Bunkerhercegnő vagyok, kisgyerek ismerőseimet szoktam boldogítani biggrin.gif imádják tongue.gif
2012. április 03. 20:27 #83
- törölt felhasználó -    
Nekem a 3 5 6 8 és a 9-es kimaradt biggrin.gif De nembaj én elég sokat vagyok kint attól hogy még csak 12 éves vagyok !!
2012. április 03. 20:36 #84
dll89
dll89
visszatérő vendég
Hozzászólás: 284
Csatolások: 0
Azonosító: 145259
Lehet, hogy most csak azért mondom ezt, mert én is csak 15 vagyok, de szerintem ez nem olyan nagy baj. Egyrészt szinte az összes gyerek, akit ismerek, állandóan koszos, és szeretnek bújócskázni is. Az unokatestvéreim nyáron konkrétan 3 hónapig mezítláb rohangáltak, és kész trauma volt nekik, h el kellett kezdeniük a sulit cipőben. smileeee.gif A másik meg, hogy régebben azért találtak ki a gyerekek maguknak játékokat, mert nem kapták készen, mivel nem volt. Mint ahogy számítógép sem. Ha lett volna, lehet, hogy a szüleink is ,,kockultak" volna... És a mai szuperhősöket nyilván azért utánozzák, mert ezeket ismerik, ez a ,,menő", de ez meg minden korban így van. És ebben a 10 dologban is van egy-két furcsa: Iránytűt készíteni. Oké, nem mondom, h mindenkinek van GPS-e, de ha térképet tud olvasni, kicsit többre megy vele. Oké, ha totál eltéved egy vadidegen országban, akkor nem sokra megy vele, de ennek nem sok az esélye. Pudingot csipegetni. Ez mit jelent? H kézzel egyék kanál helyett? És ha igen, az mire jó, úgy őszintén. xD
2012. április 03. 20:38 #85
Riley13
Riley13
EvilRegal ♡

Státusz"Az életben mindig az a fontos, hogy jól érezzük magunkat"
Hozzászólás: 5050
Csatolások: 1091
Azonosító: 131122
Sajnos nagyon sok igazság van a cikkben, aminek nem kéne így lenni. Amikor kicsi voltam egész nap kint voltam a tesómmal, és nagyon sok szép emlékem van ezekről a napokról. laugh.gif
2012. április 03. 20:57 #86
vdorina96
vdorina96
♥Paris♥
Hozzászólás: 2484
Csatolások: 1121
Azonosító: 152331
9. nem volt az 5. meg fogjuk rá nem én építettem de volt kötélhintám szóval fél-ig emddig emg volt
2012. április 03. 20:59 #87
Beaaaa
Beaaaa
Hozzászólás: 1193
Azonosító: 141537
Akkor mondhatom, hogy szerencsés vagyok, mert nekem ezek mind meg voltak. biggrin.gif
Nyilván le szoktam ülni a gép elé, de évekkel ezelőtt még nem is volt számítógépem. Helyette napi rendeszereséggel jártam a játszótérre vagy parkba.
És nagyon igaz amit ebben a cikkben le van írva. Például ott van a 11 és a 6 éves unokatestvérem. Ők ha géphez kerülnek ők azon vitáznak, hogy ki játszon. Pedig nem ér annyit az egész.
Attól függetlenül szoktam még ki menni a levegőre smileeee.gif
2012. április 03. 21:01 #88
- törölt felhasználó -    
én még mondhatom azt, hogy volt gyerekkorom, pedig 16 éves vagyok. az unokatesómmal dombokon másztunk fel a sárban is, a kukoricásban bújócskáztunk, vizipisztollyan lőttük egymást, ugráltunk a stégről a balatonon, és még sorolhatnám. én örülök, hogy nem a gép és az egyebek előtt töltöttem a gyermekkorom, hanem összekovácsolódtunk a barátokkal és a családtagokkal az évek során.
2012. április 03. 21:03 #89
ilus1996
ilus1996
~Hope~

StátuszAz igazi sztár nem csak a rajongó tábora hanem a tehetsége is fenttartja
Hozzászólás: 3131
Csatolások: 116
Azonosító: 134089
Személy szerint én 10 éves koromig rá se bagoztam a gépre...inkább játszottam egy magam(mivel két idősebb fiútestvér már nem igazán vágyik már egy másik korszakba)mindig kreáltam magam,feltaláltam magam,hogy mivel is játszhatnék,sokszor voltam kint a szabadba általába az háziállatkáimmal töltöttem az időt de akkoriba max a TV-tem de azt is csak keveset.Most meg már 4 évesek nyomogatják a billentyűzeteket,és nem győzöm hangsúlyozni,hogy én 10 éves koromtól kezdtem el használni a gépet különben nem is nyúltam hozzá addig,mondom használtam mindig a fantáziámat,és mindig találtam valami örült foglalkozást ami egy gyerek fejéből ki tud pattani,emlékszem egyszer még egy bunkert is készítettem a házba...ha ezekre visszagondolok akkor már hiányzik a gyerekkorom.
2012. április 03. 21:05 #90
Beaaaa
Beaaaa
Hozzászólás: 1193
Azonosító: 141537
Mondjuk a 9.-es az nem.
2012. április 03. 21:13 #91
Vampire Lady
Vampire Lady
kiss me or kill me.

Státuszfootball.
Hozzászólás: 2397
Csatolások: 151
Azonosító: 156029
Én tíz éves koromig,max a paint-et használtam.Én jól megvoltam egyedül,vagy a tesóimmal smileeee.gif Nem értem ezeket a mai 8éveseket -.-
2012. április 03. 21:14 #92
Ayame.01
Ayame.01
typical teen, sorry

Státusz
Hozzászólás: 5539
Csatolások: 32
Azonosító: 159255
Én ezeket szinte mind megcsináltam, persze nem egyedül.De ezeket a dolgokat ma is szívesen megcsinálnám.De szerintem 13 évesen már túl nagy vagyok sárpudingot enni.De bunkit építeni, vagy felfedezni még máig is szokásom, a barátnőimmel karöltve.:']
2012. április 03. 21:15 #93
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Idézet (gonzales7 @ 2012.04.03. 17:57)
ehhez nem kell kutató központ mindenki nézzen körbe és tapasztalhatja ezt.
el nem tudom képzelni hogy évek múlva az öcsémék miről fognak beszélgetni gyakorlatilag nem lesz gyerekkori emlékük.
hááá én most nem kezdem el sorolni azt a sok gyermekkori "balhét"amiben részt vettem.
ha összejön a régi társaság csak ez a téma órákig közöttünk a régi dolgok.
öcsémék már azt sem tudják hogy mi az a baromfi udvar!XD

Régi szép idők. Nagyon jól megvoltam internet nélkül. Mennyit futottam, bicikliztem, hülyéskedtem a többiekkel. biggrin.gif
A baromfiudvarról meg az jut eszembe, amikor bementünk az unokahúgommal, és egy kaptárnyi darázs csípett meg. Anyám úgy fájt, aztán jöttek az ecettel. rolleyes.gif
A kinti táborozás is nagyon fain volt. Áh, szép idők.
2012. április 03. 21:24 #94
mayaa.
mayaa.
optimistic.™

StátuszMosolyogj ha kérlek, a mosolyodból élek...
Hozzászólás: 2178
Csatolások: 1309
Azonosító: 160044
sajnos tényleg ilynek a mai gyerekek..igaz,hogy énse vagyok nyolcvanasévekbeli gyerek,mert a kilencvenes évek közepén születtem,de az itt felsorolt dolgokba mind részem volt,és 10éves korom körül nem a gép előtt ültem hanem a barátaimal játszottunk az udvaron.. nagyon örülök hogy normális gyerekkorom volt..
2012. április 03. 21:33 #95
misssha
misssha
Hozzászólás: 1691
Azonosító: 136913
én 6 éves koromtól 12 éves koromig a nyár arról szólt hogy reggel kimegyek az udvarra (illetve lemegyek mert emeletes házban lakunk) játszok a barátaimmal (piknikezünk, focizunk, időgépet építünk, éneklünk, fogócskázunk, bújócskázunk, biciklizünk, fára mászunk, homokozunk,bunkit építünk, játszunk a kutyákkal/cicákkal) délben följövök, eszek, utána visszamegyek, és nagyon késő éjjel kiabál anyukám hogy jöjjek föl, de még akkor sincs kedvem. meg persze bent is játszottam, ha egyedül akkor babáztam vagy "főztem", a tesómmal meg legóztam, társasjátékoztam, bunkit építettünk.
még internet sem volt, ha tévéztem olyan filmeket néztem hogy vissza a jövőbe, ace ventura, stb, a mesék meg varázslatos iskolabusz, kockásfülű nyúl, franklin, vízipók csodapók, stb. ha számítógépeztem vagy a painttel rajzoltam, vagy játszottam az oroszlánkirályjal.
4 éves unokaöcsém már háborús játékokkal játszik. szerintem ez nagyon szomorú. nekem a gyerekkorom sokkal de sokkal jobb volt mint a mostani tini éveim. nem volt megfelelési kényszer, nem volt ilyen nagy nyomás rajtunk a suli miatt.. mostmeg ahogy fölnövünk minden olyan komollyá válik. pont nemrég néztem a kis hableány 2-t, mert az volt majdnem a kedvenc mesém, és azon gondolkodtam hogy "pff, az a legnagyobb gondja hogy nem mehet el a tengerbe? ezért akar világgá menni?" és akkor eszembe jutott hogy az ilyen meséket is úgy jó nézni ha az agyunkat visszakapcsoljuk gyerekbe. a mostani gyerekek olyan gyorsan felnőnek, szerintem ez nem jó :S egyszer hallottam egy 5 évestől hogy elege van már hogy ő már szakított Tomival, de ő nem érti meg hogy már nem őt szereti, hanem Zolit..... jééééé.... szóval.. ha nekem lesz gyerekem tuti hogy úgy fog felnőni ahogy én nőttem föl. igazából ha őszinte akarok lenni, én még most is inkább visszamennék gyerekbe. sokkal jobb volt :/
1 felhasználónak tetszik: Rekahhh
2012. április 03. 21:43 #96
Small Selena .
Small Selena .
ℒℴνℯ♥ ™
Hozzászólás: 2631
Csatolások: 39
Azonosító: 159323
Én még emlékszek hogy régen elég sokat voltam fent amúgy tényleg elég rossz dolog hogy gyerekek már nem játsszanak kint.
2012. április 03. 21:46 #97
rainsandwich.
rainsandwich.
visszatérő vendég

StátuszWeltmeister.♥♥
Hozzászólás: 166
Azonosító: 154206
jó cikk! És teljes mértékben igaz! smileeee.gif
2012. április 03. 21:47 #98
unicum95
unicum95
új tag
Hozzászólás: 71
Azonosító: 152540
A cikk sok jó emlékre ébresztett rá...Gratula az írónak.
2012. április 03. 21:56 #99
palacsinta_hercegno
palacsinta_hercegno
visszatérő vendég
Hozzászólás: 143
Azonosító: 150727
Nagyon jó cikk!! smileeee.gif Én nagyon örülök, hogy még normális gyerekkorom volt! Jó max tévéztem, de hát az nem bűn! 9 voltam amikor apukám először hozott haza vmi nagyon régi számítógépet és csak 2 évvel később ismertem meg az internet világát! Mind ez 7 éve volt!
2012. április 03. 21:57 #100
- törölt felhasználó -    
De jó cikk!
Én a 2.; 4.; 7. és a 8-at nagyon szerettem laugh.gif
13 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!

Kapcsolódó sztárok