én is szeretek a gép előtt ülni de nem órák hosszat és szüleim is redszeresen küldenek a szabadba szóval nem hagyják hogy csak a gép meg a tv előtt ülljek emg megyünk sokszorsétálni ilyenek sőt gyerekkoromban ilyne még több volt szóval én nem tartozom/ tartoztam ilyne csoportba
Meg az a mondat h 10-ből 1 gyerek sportol talán nem csak aza angolokat kéne megnézni és akkor nem ennyi lenne a 10-ből mert nem azért de nekik a Meki-ig elmenni is sport lesz lassan. :/
Eltűnt a gyermekkor a 21. századból
2012. április 03. 18:05
Aranyos cikk lett .
De , én csak ennyit mondok erre : ennek a változásnak a legnagyobb okozói a szülök... Ők vesznek a gyerekeknek videójátékot , ők engedik meg a gyerekeiknek h sminkeljék magukat , és ők engedik meg h miniszoknyába mutatkozzanak...
2012. április 03. 18:11
Nagyon jó lett ez a cikk sok igazság van benne
Akik most 10 év körül vannak azok szinte egész nap vagy a TV előtt ülnek és nézik az értelmetlen gyereksorozatokat vagy pedig a számítógép előtt ülnek és egész nap nyírják a zombikat vagy valamiket
Én annyii évesen imádtam kint játszani, focizni, bújócskázni, meg sütit csinálni homokból meg sárból
ja meg sátorozni szinte egész nyáron sátorban aludtam
Most is szeretek kint lenni a szabadban de már nem tudok annyit kint lenni mint régen de amikor tehetem kint vagyok. Szerintem a mai 10 éves korosztály nagyon el van lustulva de erről nem csak ők tehetnek hanem a szülők is hibásak egy kicsit azt nem értem hogy miért nem tudnak olyan programokat szervezni ahol a gyerekek kint vannak, és nem bent punnyadnak. Én megértem hogy dolgozni kell de ne hogy már egy szabad napuk nem legyen hogy egy kicsit elmenjenek kirándulni vagy valami, így két legyet ütne egy csapásra a szülő: egyrészt a gyerekével, gyerekeivel lehetne és kint lennének
2012. április 03. 18:12
Ez igaz Kriszti10.. de nem lehet mindenért a szülőket hibáztatani. Ez a 21. század, és valóban változások történtek a neveléssel kapcsolatban. Én annyi idős vok mint Noah Cyrus de soha nem vennék fel miniszoknyát. Szörnyű látvány az ilyen agyonsminkelt kislányok látványa!!!
2012. április 03. 18:16
|
|
TrindaBFMV |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.08.08. Hozzászólás: 2563 Csatolások: 122 Azonosító: 132827 offline
|
Igen,valóban eltűnt!Én 16 évesen szívesen építenék bunkert,másznék fára,és így tovább!Nekem nem volt ilyen gyermekkorom,amit nagyon sajnálok.Alsóban fél 4 re értem haza,ki voltam fáradva,és még is,hova menjek és a másik kérdés,kivel?Kis faluban élek még a mai napig,normális barát nélkül!Hívnám a falu csajait ki,erre nem jönnek,mert a helyes fiú éppen most van facebookon...
Egyedül meg ezeket a dolgokat egyszerűen nem tudom élvezni!
Régen minden gyerek kint a volt a téren,fiúk és lányok.És nem volt telefon se,hogy kihívják egymást!Egyszerűen becsöngettek egymáshoz...
Amúgy Misao,egyetértek ezzel.De ez gondolom úgy tartozik ide,hogy Noah Cyruska van a képen.Inkább egy számítógépes gyerkőc kellett volna a képre,de így is érthető!
Egyedül meg ezeket a dolgokat egyszerűen nem tudom élvezni!
Régen minden gyerek kint a volt a téren,fiúk és lányok.És nem volt telefon se,hogy kihívják egymást!Egyszerűen becsöngettek egymáshoz...
Amúgy Misao,egyetértek ezzel.De ez gondolom úgy tartozik ide,hogy Noah Cyruska van a képen.Inkább egy számítógépes gyerkőc kellett volna a képre,de így is érthető!
2012. április 03. 18:22
|
|
dodoka5visszatérő vendég |
Csoport: Megerősítés alatt Csatlakozott: 10.08.11. Hozzászólás: 422 Csatolások: 0 Azonosító: 133060 offline
|
hát igen a mai gazdag gyerekek csak azért híresek mert a rokonuk vagy a testvérük éppen az egyik tinisztár .. és a másik meg azért mert annak a lejobb barátnője és így tovább és megkapnak mindnet pedi gnem is csináltak semmit ott vannak . mindnehol de snekit nem érdekelnek.. nahjó még Noah Cyrus emlemgy mert Miley húga .. d epont azér tis úgy néz ki mint egy picsa...
2012. április 03. 18:23
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (Hugi1212 @ 2012.04.03. 18:12)
de nem lehet mindenért a szülőket hibáztatani.
Akkor kit? A szülők tehetnek arról, hogy a gyerekek inkább a gép előtt ülnek meg nem olvasnak stb. Ez már egy ilyen társadalom, ennyit fordult a világ, de szerintem csakis a szülő. Ki más? A gyerek nem tudja, hogy mi a jó. Ez az anya meg apa nincs otthon meg nem figyel rám szöveg pedig olyan, hogy az én szüleim is dolgoztak mikor gyerek voltam, mentem napközibe vagy átvittek a szomszédba, mamámhoz vagy valami. Ez a rendszer még most is működik. Vannak gyerek ismerőseim és a szüleik nem engedik gép elé őket, csak napi 1 órát és azt is csak akkor, ha megtanultak meg voltak kint biciklizni vagy ugróiskolázni, vacsora előtt. A szülő csinálja helytelenül. Nem gépet kell venni a gyereknek, azt pedig végképpen nem szabad, hogy a gyerek azt nézzen, amit akarjon mert ő még nem tudja, hogy mi a jó. Rohanó világban élünk és a szülőknek kellett volna nem így tenni, mondjuk erre már késő.
2012. április 03. 18:27
|
|
linna♥ Brian&Justin ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.03. Hozzászólás: 4901 Csatolások: 0 Azonosító: 164721 offline
|
Tetszik a cikk! 
Úgy örülök h nekem normális gyerekkorom volt!
csak 12 éves korom után engedtek géphez nyulni és ennekpiszkosul örülök! 
Én is így szeretném nevelni a gyerekem de nemhiszem h lehetséges lesz ezek miatt köszönet a mai szülők bizonyos részének, tisztelet a kivételnek!
Úgy örülök h nekem normális gyerekkorom volt!
Én is így szeretném nevelni a gyerekem de nemhiszem h lehetséges lesz ezek miatt köszönet a mai szülők bizonyos részének, tisztelet a kivételnek!
2012. április 03. 18:27
|
|
vasasreka8rebecca |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.12. Hozzászólás: 1159 Csatolások: 151 Azonosító: 152836 offline
|
Ezek közül a pontok közül nekem csak a 10-es volt meg, és idén leszek 11. Szóval már úgymondd kifutottam az időből. A legtöbb felsorolt pont azért nem volt meg az életemben, pl. a hegyről legurulás, meg a homokban szánkázás, mert nem szeretek összevegyülni a mocsokkal. De most komolyan... Ki feküdne bele szánt szándékkal a mocsokba? Mert én nem. Továbbá, engem anyum kinyírna, ha egy egésznapos kóborlás (Bear szerint szabadban levés) után beállítanék egy fűfoltos nadrággal, és sáros kezekkel. Azt mondaná, hogy tiszta h*lye vagyok.
Anyum nem szokott a nyakamon lógni azzal, hogy menjek ki a szabadba. Sőt, ha én hozom fel, hogy ki szeretnék menni, mindig vág egy fintort, s azt mondja, hogy menj.
Persze azért nem vagyok ennyire kényes ezekre a dolgokra, mert ha a haverok lehívnak, mindig igent mondok, és van, hogy én hívom le őket, de csak civilizált körülmények között, hogy sétálunk, hintázunk, zenét hallgatunk, dumcsizunk, de nem hempergünk a földön.
2012. április 03. 18:32
|
|
puszedli0510új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.28. Hozzászólás: 38 Csatolások: 0 Azonosító: 156727 offline
|
Hát én még nem vagyok felnőtt,mert 14éves vagyok,de ezzel egyet értek.Azért én nem űlök egésznap a gép előtt,maximum 2órát egynap,de nem is minden nap.Még mindig sokkal jobb kint ugrálni,játszani mint bent a gép előtt,és a sztárok...Hát nem hiszem hogy ennyire elkéne kényeztetni egy gyereket,hogy ez meg az nélkül nem lenne meg.Nekik már 3éves korukba telefonjuk,meg laptopjuk van,mi meg 3évesen azért könyörögtünk hogy had maradjunk még kint játszani egy kicsit.Nekünk is tökéletesen megvolt mindenünk,és tudom hogy sokkal jobb egy kis sárcsata,vagy akármi kint,mint egésznap bent gépezni...
2012. április 03. 18:35
|
|
darkgirlvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.19. Hozzászólás: 256 Csatolások: 45 Azonosító: 153286 offline
|
Nah erre vártam már!
Nem szeretnék most nagyképűsködni vagy egyebet, hisz én is még fiatal vagyok, de azért ennyire én sem vagyok modernizálódva. Ideje volt már valakinek felszólalnia ez ellen, hisz rengetek gyerek még sohasem készített sárból "sütiket" vagy tapickált a vízben. Örülök, hogy végre tesznek ez ellen valamit!!
Nem szeretnék most nagyképűsködni vagy egyebet, hisz én is még fiatal vagyok, de azért ennyire én sem vagyok modernizálódva. Ideje volt már valakinek felszólalnia ez ellen, hisz rengetek gyerek még sohasem készített sárból "sütiket" vagy tapickált a vízben. Örülök, hogy végre tesznek ez ellen valamit!!
2012. április 03. 18:45
Idézet (ophely88 @ 2012.04.03. 18:23)
Akkor kit? A szülők tehetnek arról, hogy a gyerekek inkább a gép előtt ülnek meg nem olvasnak stb. Ez már egy ilyen társadalom, ennyit fordult a világ, de szerintem csakis a szülő. Ki más? A gyerek nem tudja, hogy mi a jó. Ez az anya meg aa nincs otthon meg nem figyel rám szöveg pedig olyan, hogy az én szüleim is dolgoztak mikor gyerek voltam, mentem napközibe vagy átvittek a szomszédbe, mamámhoz vagy valami. Ez a rendszer még most is működik. Vannak gyerek ismerőseim és a szüleik nem engedik gép elé őket, csak napi 1 órát és azt is csak akkor, ha megtanultak meg voltak kint biciklizni vagy ugróiskolázni, vacsora előtt. A szülő csinálja helytelenül. Nem gépet kell venni a gyereknek, azt pedig végképpen nem szabad, hogy a gyerek azt nézzen, amit akarjon mert ő még nem tudja, hogy mi a jó. Rohanó világban élünk és a szülőknek kellett volna nem így tenni, mondjuk erre már késő.
Nem minden esetben a szülő miatt lesz olyan a gyerek amilyen, csak a saját példámat tudom említeni. Nekem például - nem emlékszem - hogy folyton mondták volna hogy menjek ki, mégis kint voltam, akkor még kertes házban laktunk. 4-5 éves lehettem amikor még két keréken sem tudtam tekerni a biciklit, de azzal voltam kint, és én sem nagyon mentem be. Csak egy velem egykorú csajszi volt akkoriban - az intelligenciája hát kissé alacsony volt akkor is, most is, de megvoltunk, ez sem volt akadály hogy elteljen az idő, később már egyedül is tökéletesen elvoltam.
A kertben koszosan ettük a paradicsomot, paprikát, epret, meg ki tudja mi volt még, 12-14 évesen is a sárban másztam a tesóimmal, szóval zajlott az élet. Akkor kicsiként tetszett és ez volt a legjobb, aztán hát felnőttem.
A mai gyerekekre igen, figyelni kellene, meg több időt tölteni velük, a húgaim is sokat vannak a szabadban, pedig annyi idősek mint itt körülbelül a fél banda, gép elé nincsenek engedve, tévét is korlátoltan néznek (mióta el van dugva délelőtt a távirányító hogy az ember ne a nyomorult diznicsenölre keljen hajnalban
Úgy gondolom hogy a szülőn nagyon nagy a felelősség, de nem minden esetben csak rajta áll hogy milyen lesz a csemete. Emlékszem, már négy (!) évesen könyörögtem Anyumnak hogy tanítson már meg írni - a válasz nem volt - utána az olvasásért rágtam a fülét. Az osztályomból leghamarabb tanultam meg folyékonyan olvasni, és már másodikban a buszon mindig valamilyen könyv volt a kezemben - és senki nem adta oda, nem tukmálta, nem ajánlotta. Amit otthon a polcomon találtam és megtetszett, azt olvastam. Hozzáteszem - minden egoizmus nélkül - én voltam talán az egyetlen aki otthon sosem gyakorolta a kötelező szöveget olvasni, és ha fel is szólítottak, mindig ötöst kaptam.
Egyébként az alsós tanárok akik szintén buszoztak később mondogatták hogy mindig csodálkoztak hogy engem folyton könyvvel látni, és azóta sem volt ilyen nebuló.
Persze az olvasásos példák amiket leírtam nyilván abból fakadnak hogy mit láttam kicsiként otthon, szóval a példamutatás is fontos. Az a szülő akinek nincs ideje a gyerekére, annak minek gyerek? Szerintem mindenki megérdemelné hogy a valódi értékek legyenek a fontosak, de aki a nevelésnél nem kapja meg annak esélye sincs rá, ez a szomorú.
1 felhasználónak tetszik:
Black Hearth2
2012. április 03. 18:47
|
|
Mercy06visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.11.19. Hozzászólás: 390 Csatolások: 0 Azonosító: 164106 offline
|
16 éves vagyok de a listából csak a kötélhinta építés és az iránytű készítés nem volt nekem soha...Huuha jó vagyok. 
Egy ismerősöm tesójai(5-6 évesek) megőrülnek ha el kell menniük a Wii-Xbox-Számítógép elöl. Nem értem az ilyeneket. Főleg a szüleiket..Anyu régebben már majdnem hogy könyörgött hogy menjek már fel végre a játszótérről..Imádtam...a bunker építés is nagyon jó volt..ma meg már a Sims váltja fel???? -.-"
Igazán boldog vagyok, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy nekem még volt IGAZI gyerekkorom.
Egy ismerősöm tesójai(5-6 évesek) megőrülnek ha el kell menniük a Wii-Xbox-Számítógép elöl. Nem értem az ilyeneket. Főleg a szüleiket..Anyu régebben már majdnem hogy könyörgött hogy menjek már fel végre a játszótérről..Imádtam...a bunker építés is nagyon jó volt..ma meg már a Sims váltja fel???? -.-"
Igazán boldog vagyok, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy nekem még volt IGAZI gyerekkorom.
2012. április 03. 18:55
Én hiába vagyok 19, sírva mennék vissza a gyerekkoromba, és kezdenék mindent elölről, mert elkeserít, amit manapság látok. Gyermekkoromban folyamatosan kint lógtunk a haverjaimmal, nem volt anyagi, nemi különbség, ha fiú voltál, ha lány, mentél játszani a többiekkel. És baromira féltem minden egyes nap, hogy anyám leüvölt a sáros végtagjaim és fűfoltos nadrágom miatt, de megérte. Minden egyes perc megérte. Nem hogy bunkert, kész lakot építettünk a legjobb barátnőmmel, elhunyt mamám ócska bútoraiból. A két kezünkkel építettük fel, és minden egyes nap ott ettük, amit éppen a kertben találtunk. Kúszni, mászni, futni, felfedezni és álomvilágban élni. Erről szólt az élet. És nem vagyok nagy technikaellenes, de komolyan, tudjátok, mi vetett ennek véget? Az, hogy a drága barátaim gépet kaptak, és folyt a nonstop játék. ^^ Ez ellen igazából nem lehet mit tenni, maximum tiltani, azt is a szülők részéről.
De valami azért boldogít: ha végigsétálok most az utcán, önmagunk reinkarnálódott énjét látom az utcán játszó gyerekekben: visítoznak, fociznak, ablakot törnek, sebeket szereznek, kutyákat csaholtatnak, szomszédokat idegesítenek, de nem bánom, mert van gyerekkoruk.
De valami azért boldogít: ha végigsétálok most az utcán, önmagunk reinkarnálódott énjét látom az utcán játszó gyerekekben: visítoznak, fociznak, ablakot törnek, sebeket szereznek, kutyákat csaholtatnak, szomszédokat idegesítenek, de nem bánom, mert van gyerekkoruk.
2012. április 03. 18:57
én már egy ideje elmúltam 10 és én csak 9. nem csináltam meg szóval király vagyok!!
Én sokat szoktam a játszótéren lenni a barátaimmal még most is, sokkal többet mint a gép előtt és nekem 10 évesen is csak hinta volt az udvarban meg a kutyám. és mikor hazaértem nem az volt az első dolgom hogy bekapcsolom a gépet hanem az hogy a kutyámmal kimegyek játszani vagy elmegyek a játszótérre!ennyit a mai gyerekekről!az én szüleim a legjobbak!a mostaniak akik nem tudják kezelni a gyerekek azok nem nevezhetik magukat szülőnek..
2012. április 03. 19:03
14 vagyok nekem ezek még benne voltak de az unokatestvéreimen látom hogy ez igaz...Ők ovisok és egész nap tv elött ülnek és csak bámulják és bámulják éééés csak ezekröl beszélnek központi téma náluk a tv csatornák plusz a hülye meséikröl beszélnek...
Én majd a gyerekeimet biztos hogy nem erre fogom tanitani nem értem hogya tv elött mért jobb mint a szépidöben kint sétálni...
Majd ha lesz barétom azzal is inkább elmegyek sétálni minthogy a tv elött üljek vele
Én is szivesen lennék ujra 5 éves
Bear-t nagyon birom
Én majd a gyerekeimet biztos hogy nem erre fogom tanitani nem értem hogya tv elött mért jobb mint a szépidöben kint sétálni...
Majd ha lesz barétom azzal is inkább elmegyek sétálni minthogy a tv elött üljek vele
Én is szivesen lennék ujra 5 éves
Bear-t nagyon birom
2012. április 03. 19:06
Tényleg elég szomorú, hogy a mai gyerekek már a tv-n és a számitógépen nőnek fel. Amikor én kislány voltam, akkor szinte egész nap kint voltunk. Bújócskáztunk, bunkereket építettünk. Nekem kb 12 éves koromig még számítógépem sem volt és nem is bánom. A 10 dolog közül nekem csak az 5-ös és a 9-es nem volt meg, a többi mind.
2012. április 03. 19:15
|
|
Jenny LawlietLove Me Till It Hurts |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.06.30. Hozzászólás: 3505 Csatolások: 87 Azonosító: 130326 offline
|
Hát igen. Szomorú dolog ez de egyrészt a szülők hibája. Én tuti , hogy nem hagynám, hogy az internet meg a tévé nevelje fel a gyerekemet... És csodálkoznak, hogy ennyi kis ribi van mostanság?
Kapcsolódó sztárok
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még tuti nem láttad! Sabrina Carpenter barna hajjal ragyog a Perfect címlapján
Így még biztos nem láttad!
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Az új Harry Potter sztárja már arról beszél, hogy nem fog sokáig játszani a sorozatban
Az új Harry Potter sztárja már arról beszél, hogy nem fog sokáig játszani a sorozatban
John Lithgow nem hiszi, hogy végig tudja majd csinálni.