Dexter (2006 - 2013)
2013. május 05. 17:13
hmmm elgondolkodtató ez a poszter!
2013. június 20. 14:20
|
szalesz123új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.12.01. Hozzászólás: 12 Csatolások: 4 Azonosító: 78535 offline
|
Ez a kép zseniális lenne, ha nagyobb felbontásban, feliratok nélkül létezne. Léteik?
sorozatjunkie.hu cikk:
http://www.sorozatjunkie.hu/2013/06/20/plakatnak-is-elmenne/
2013. szeptember 24. 15:12
|
|
DarknessMisanthrope Vegan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.18. Hozzászólás: 8003 Csatolások: 8879 Azonosító: 175987 offline
|
Idézet (saint7 @ 2013.09.23. 22:40)
megnéztem a 8.évad első két részét!
eléggé kellemesen ért hogy ez az évad végre sokkal sötétebb komorabb hangulatú mint a korábbi két évad és ez mindenképpen pozitív eddig!
nagyon kiváncsi leszek a befejezésre!
eléggé kellemesen ért hogy ez az évad végre sokkal sötétebb komorabb hangulatú mint a korábbi két évad és ez mindenképpen pozitív eddig!
nagyon kiváncsi leszek a befejezésre!
Én már végignéztem
Nem akarok semmit sem elárulni, szóval inkább csak egy egyszerű vélemény nyilvánítást teszek: Az első, a Jeff Lindsayos évad hatalmas volt, hozzá képest a többi gyenge, de a legtöbb élvezetes, s való igaz, hogy ez igaz az utolsó évadokra is, de már messze nem olyan jó, mint elődeik. Szegény Deb... neki miért kellett meghalnia? S ha már így történt, Dexterből miért csináltak egy nyomorult favágót? Akkor már inkább neki is vesznie kellett volna... egy ilyen sorozatból egyáltalán nem ilyen végre számítottam... Egyébként ettől függetlenül még mindig a kedvenc sorozatom... de a könyv kismillószor jobb, s most már csak annak a zárását várom, Remélem sokkal jobb lesz...
Goodby, Dexter!
2013. szeptember 27. 21:23
Furcsa befejezést választottak!
de főleg azért mert iszonyat szomorú és lehangoló lett a vége!
De nagyon szórakoztató és remek sorozat marad a Dexter!
Hiányozni fog a karakter és a sorozat de ideje volt befejezni!
De nagyon szórakoztató és remek sorozat marad a Dexter!
Hiányozni fog a karakter és a sorozat de ideje volt befejezni!
2013. szeptember 29. 08:30
|
|
Dömi26visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.11. Hozzászólás: 390 Csatolások: 35 Azonosító: 167014 offline
|
Idézet (saint7 @ 2013.09.29. 00:03)
ááááá mekkoraa!!
ki lehet azon a képen ami nem látszik Dextertől?

Úúúristen! Imádom ezt a képet *.* Köszönjük saint7 ^^
2013. szeptember 30. 15:23
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.05.18. Hozzászólás: 8003 Csatolások: 8879 Azonosító: 175987 offline
|
[quote=saint7,2013.09.29. 00:03~4397832]ááááá mekkoraa!!
Szerintem Deb, ha azt vesszük, hogy 8. évados promo...
Szerintem Deb, ha azt vesszük, hogy 8. évados promo...
2013. október 03. 20:24
|
|
Dömi26visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.01.11. Hozzászólás: 390 Csatolások: 35 Azonosító: 167014 offline
|
[quote=Darkness,2013.09.30. 15:23~4401566][quote=saint7,2013.09.29. 00:03~4397832]ááááá mekkoraa!!
Szerintem Deb, ha azt vesszük, hogy 8. évados promo... [/quote]
Elképzelhető
Illene hozzá a vörös háttér...
Szerintem Deb, ha azt vesszük, hogy 8. évados promo... [/quote]
Elképzelhető
1 felhasználónak tetszik:
Darkness
2013. október 05. 07:41
|
|
marcelineúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.10.04. Hozzászólás: 40 Csatolások: 0 Azonosító: 212910 offline
|
Én azon kevesek közé tartozom, akiknek tetszett az utolsó rész.
Sokan helyen írták, hogy mennyivel jobb lett volna, ha Dextert üldözik az évad folyamán, de szerintem akkor túl egyértelmü lett volna, hogy a végén elkapják. (Másrészt A főszereplő számára a börtön vagy villamosszék nem megfelelő büntetés, mivel nem fél a haláltól (3×12. részben ez ki is derül, ott sem a saját életéért aggódott, mikor a nyúzó az asztalra kötözte, hanem hogy nem láthatja a fiát felnőni). De a happy end sem megoldás, mert bár lehet hogy nem ől ártatlanokat (pár kivétel akadt), mégis azért több, mint százharminc embert ölt meg (Dexter wikia). Meg hát az egész sorozat eggyik legfontosabb kérdése hogy “mennyire igazolható az önbiráskodás?”. Szerintem.
Illetve, az alkotók minden évadban abból indultak ki, hogy valaki (ha nem is teljesen), de megtudja Dex titkát, és végül az illetőt ez erkölcsileg, majd késöbb fizikailag is elpusztitja ez a tudás (Harry Morgan, Brian Moser, Lila Tully, James Doakes, Miguel Prado, Rita Benett (Bár ő nem tudta a titkát), Brother Sam, Travis Marshall, Isaak Sirko, Maria Laguerta, Zach Hamilton, Evelyn és Daniel Vogel, és végül Debra Morgan). Jind ebbe haltak bele, még ha nem is mind a főszereplő keze által. Lenyegében a főhős örökös büntetése ez. Lumen is csak azért élte túl
mert még idejében lelépett.
Viszont Deb halála (akiről a Pilotban is azt mondja “Ha lennének érzelmeim akkor csak Deb miatt lennének” A 4×05-ben pedig “Ha Deb meghal nekem is végem”) vezet oda hogy teljesen lemondjon az emberi kapcsolatokról (Még Hannahról és Harrisonról is), ugyanis Deb volt az aki az élete során mindig mellette állt, mig a többi “barátját” vagy “barátnőjét” csak pár hónapig ismerte, így azok halála nem készitette ki lelkileg annyira Dex-t, hogy remeteként élje az életét tovább.
Másik dolog amiért az utolsó rész tetszett, az az hogy nincs olyan logikátlanul felépitve, mint ahogyan tűnik elsőre.
Pl. Az eutanázia jelenet eszembe juttatta azt, amit Deb
kért Dextertől a 3×07 részben, mikor Camilla haldoklott a kórházban. Az, hogy Harrisont és Hannah-t otthagyja,
azt szintén Deb kérte tőle a 7×04-ben (“Valakinek (Harrisont) tőled kell megvédenie"). Tény, hogy Deb azt mondta az utolsó részben, hogy menjen Harrisonnal és Hannah-val, de az aki tele van nyomva morfiummal és különböző fájdalomcsillapitokkal sok mindent mond, meg ekkor már Deb a lejtő legalján volt, igy Dex a korábbi tanácsára hallgatott.
A végén a favágos jelenet azért lehet, mert Deb mondta neki hogy miért nem túráztak gyerekkorukban. Favágóként Dexnek erre van lehetősége.
A holtest vizbe dobása két dolog miatt van:
1. Dex áldozatként tekint Debre
2. Az eutanázia büntény mindenhol, és ha Dex utbaigazitást kért a recepcióstól, mielött Deb szobájába ment volna. A halálát is ezért rendezte meg, mert ha valaki bemegy Deb szobájába és ő agyhalott létére nincs ott, keresni kezdik, hogy ki vitte el.
Amugy Dex másodszor kért őszintén bocsánatot a sorozat folyamán, (Deb elött csak Briantol kért, mikor elvágta a torkát, és ez is egyfajta keretet ad a sorozatnak) mert eddig csak azért tette hogy normálisnak tűnjön. Ha meg tényleg érzett büntudatot, nem kért bocsánatot.
Szóval nekem tetszett a rész.
Sokan helyen írták, hogy mennyivel jobb lett volna, ha Dextert üldözik az évad folyamán, de szerintem akkor túl egyértelmü lett volna, hogy a végén elkapják. (Másrészt A főszereplő számára a börtön vagy villamosszék nem megfelelő büntetés, mivel nem fél a haláltól (3×12. részben ez ki is derül, ott sem a saját életéért aggódott, mikor a nyúzó az asztalra kötözte, hanem hogy nem láthatja a fiát felnőni). De a happy end sem megoldás, mert bár lehet hogy nem ől ártatlanokat (pár kivétel akadt), mégis azért több, mint százharminc embert ölt meg (Dexter wikia). Meg hát az egész sorozat eggyik legfontosabb kérdése hogy “mennyire igazolható az önbiráskodás?”. Szerintem.
Illetve, az alkotók minden évadban abból indultak ki, hogy valaki (ha nem is teljesen), de megtudja Dex titkát, és végül az illetőt ez erkölcsileg, majd késöbb fizikailag is elpusztitja ez a tudás (Harry Morgan, Brian Moser, Lila Tully, James Doakes, Miguel Prado, Rita Benett (Bár ő nem tudta a titkát), Brother Sam, Travis Marshall, Isaak Sirko, Maria Laguerta, Zach Hamilton, Evelyn és Daniel Vogel, és végül Debra Morgan). Jind ebbe haltak bele, még ha nem is mind a főszereplő keze által. Lenyegében a főhős örökös büntetése ez. Lumen is csak azért élte túl
mert még idejében lelépett.
Viszont Deb halála (akiről a Pilotban is azt mondja “Ha lennének érzelmeim akkor csak Deb miatt lennének” A 4×05-ben pedig “Ha Deb meghal nekem is végem”) vezet oda hogy teljesen lemondjon az emberi kapcsolatokról (Még Hannahról és Harrisonról is), ugyanis Deb volt az aki az élete során mindig mellette állt, mig a többi “barátját” vagy “barátnőjét” csak pár hónapig ismerte, így azok halála nem készitette ki lelkileg annyira Dex-t, hogy remeteként élje az életét tovább.
Másik dolog amiért az utolsó rész tetszett, az az hogy nincs olyan logikátlanul felépitve, mint ahogyan tűnik elsőre.
Pl. Az eutanázia jelenet eszembe juttatta azt, amit Deb
kért Dextertől a 3×07 részben, mikor Camilla haldoklott a kórházban. Az, hogy Harrisont és Hannah-t otthagyja,
azt szintén Deb kérte tőle a 7×04-ben (“Valakinek (Harrisont) tőled kell megvédenie"). Tény, hogy Deb azt mondta az utolsó részben, hogy menjen Harrisonnal és Hannah-val, de az aki tele van nyomva morfiummal és különböző fájdalomcsillapitokkal sok mindent mond, meg ekkor már Deb a lejtő legalján volt, igy Dex a korábbi tanácsára hallgatott.
A végén a favágos jelenet azért lehet, mert Deb mondta neki hogy miért nem túráztak gyerekkorukban. Favágóként Dexnek erre van lehetősége.
A holtest vizbe dobása két dolog miatt van:
1. Dex áldozatként tekint Debre
2. Az eutanázia büntény mindenhol, és ha Dex utbaigazitást kért a recepcióstól, mielött Deb szobájába ment volna. A halálát is ezért rendezte meg, mert ha valaki bemegy Deb szobájába és ő agyhalott létére nincs ott, keresni kezdik, hogy ki vitte el.
Amugy Dex másodszor kért őszintén bocsánatot a sorozat folyamán, (Deb elött csak Briantol kért, mikor elvágta a torkát, és ez is egyfajta keretet ad a sorozatnak) mert eddig csak azért tette hogy normálisnak tűnjön. Ha meg tényleg érzett büntudatot, nem kért bocsánatot.
Szóval nekem tetszett a rész.
2013. október 05. 09:10
SPOILER!!
nem volt itt gond a lezárással én sem értem igazából a sok fanyalgót!
és érthetetlen számomra hogy az IMDB-én az utolsó rész 5.5 ponton áll!
ami hááá eléggé nem fedi a valóságot szerintem!
nekem annyiban volt furcsa a vége hogy nagyon lehangolt az egész nagyon szomorkás lett a lezárás.
és valóban happy end-el lezárni ezt a sorozatot iszonyat nagy öngól lett volna. de ugyanígy az sem lett volna jó megoldás ha elfogják végül Dextert. Mivel végig arról szólt az egész történet hogy Dexter egy "túlélő"!
meg annyiszor eljátszották már ezt a korábbi évadokban hogy üldözik a végén és nem bukik le szóval ennek szerintem nem sok értelme lett volna!
én egy valamin rágódtam utána hogy vajon Debra volt úgy mond az "utolsó áldozata" Dexternek? Vagy a végén az a tipikus Dexter tekintet a nézőre az azt sugalja hogy ő soha nem fog megváltozni mert egy pszichopata sorozatgyilkos? Szóval folytatja a gyilkolászást?
nem volt itt gond a lezárással én sem értem igazából a sok fanyalgót!
nekem annyiban volt furcsa a vége hogy nagyon lehangolt az egész nagyon szomorkás lett a lezárás.
és valóban happy end-el lezárni ezt a sorozatot iszonyat nagy öngól lett volna. de ugyanígy az sem lett volna jó megoldás ha elfogják végül Dextert. Mivel végig arról szólt az egész történet hogy Dexter egy "túlélő"!
én egy valamin rágódtam utána hogy vajon Debra volt úgy mond az "utolsó áldozata" Dexternek? Vagy a végén az a tipikus Dexter tekintet a nézőre az azt sugalja hogy ő soha nem fog megváltozni mert egy pszichopata sorozatgyilkos? Szóval folytatja a gyilkolászást?
Darkness
2013. október 05. 09:23
|
|
|
Idézet (marceline @ 2013.10.05. 07:41)
Én azon kevesek közé tartozom, akiknek tetszett az utolsó rész.
Mindebben teljes mértékben igazad van, nekem csak az a kis favágás szúrja a szemem.
2013. október 06. 16:11
|
|
TheMaggotGirlvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.05.11. Hozzászólás: 112 Csatolások: 7 Azonosító: 201798 offline
|
Idézet (ML @ 2007.01.14. 14:21)
Nekem Joe-ker és Bálint ajánlotta ezt a sorozatot, amit itt is megköszönök.
Én nem vagyok akkor sorozatnézõ, mint itt sokan, de számomra az egyik legötletesebb és legjobb sorozat, amit eddig láttam, az alapötlettõl (egy sorozatgyilkos, aki sorozatgyilkosokat öl, bár ez keveset mond az egészrõl) az utolsó szereplõig. Na aki akarja, itt kidumálhatja. 
Nekem apukám mutatta meg 2 éve ( akkor voltam 12
Darkness
Kapcsolódó sztárok
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Megvédte a barátnőjét Tom Blyth, miután beszóltak a ruhájának
Nem tetszett az áttetsző ruhája.
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Bejelentették A Bridgerton család következő főszereplőit
Kiderült, kikről szól a következő évad.
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Barry Keoghan az őt ért bántások miatt néha már színészkedni sem akar
Sokan zajlatták online.
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Olivia Rodrigo kipróbálta az online társkeresést
Elmesélte, milyen élmény volt.
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Alexander Skarsgård csillogó lila felsőjét nem lehetett nem észrevenni a Pillion vetítésén Németországban
Nagyon feltűnően jelent meg.
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Harry herceg és Meghan Markle fotósa elmondta, milyenek valójában
Sokat dolgozott és utazott velük.
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Megérkezett az első előzetes a Harry Potter sorozathoz
Itt vannak az első képkockák.
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Taylor Swift nagyon boldog az új kapcsolatában
Sosem érezte magát még ennyire jól.