Idézet (bakocsenge @ 2012.02.27. 16:39)
Kicsit azért keserédes szájízem van: Rooney Mara (igaz, Meryl is nagyon megérdemelte!!) és Trent Reznor & Atticus Ross díj nélkül maradt...

De mindenkinek hatalmas gratulációm!!!

Szívemből szóltál...

Rooney még pici. Ha így folytatja (Lawless) még lesz jövője a díjátadóknál.
Idézet (ophely88 @ 2012.02.27. 16:44)
Ami felvet egy újabb kérdést. Mi a francért jó ez nekik? Jean a BAFTA-n és az Oscar vörös szőnyegén is elmondta, hogy FOGALMA SINCS arról, hogy a The Artist miért nyer minden díjat. Ő maga vallotta be, hogy két éve még sehol sem voltak, angolul sem tudnak, két nap kellett a film forgatásához és 50 000 $ ami nevetséges összeg egy filmforgatáshoz. Láttam a filmet és jónak találom de annyira talán nem amennyire díjazzák. Most a The Artiston vagyok kiakadva, nem értem, hogy ebben hol a politika pedig biztosan az van benne.

Miért jó az az amcsiknak, ha francia filmet istenítenek a sajátjaik helyett? (mert abban isteniek tudnak lenni ugyebár

) A Help folyt a csapból is, mégsem nyert sokat a The Artisthoz meg a Hugohoz képest. Ott papolt Julia Roberts, Adam Sandler meg Robert D. Junior a kisfilmekben hogy nézzen mindenki amerikai filmeket mert az jó. Most akkor mi van?

Valaki írta, hogy Clooney feján látszott a csalódottság amikor kideürlt, hogy Jean nyert. Érdekes, a BAFTA-n azt nyilatkozta, hogy a listás film közül a The Artist a kedvence és Jeannek szurkol. Akkor most mi van?
A minap olvastam egy cikket arról, hogy kinek van beleszólása a zsűri döntésébe. Ha ragaszkodunk a papír formához, Jet Li, Lorenzo Lamas meg Vin Diesel is beleszólhat a döntésbe. El nem tudom képzelni hogy milyen pozícióban helyezkednek el a zsűriben de valahogyan nem tudom elképzelni, hogy Vin Diesel szeretné az Artistot meg a Tinker, Tailor, Spy című filmet ... Képzelőerőm sok van de ehhez kevés. Most akkor ki a fene dönti el, hogy ki nyer? Mert lassan arra gyanakszom, hogy az illetők pénzfeldobással döntik el, hogy melyik kategóriában melyik nyerjen vagy másolják a Golden Globe és a BAFTA jelöltjeit.
A Sundances vagy Cannesi FilmFesztivál többet ér de azt ugyebár nem láthatod mert nem sugározzák sehol

Politika.. Legalábbis szerintem. Csomó befolyásoló tényező, most újat akarnak, megmutatni, hogy ők értékelik a "másságot" (hehe Milk), mert mindig nagyon hagyományszeretőek voltak, mondjuk tavaly a Reznor Ross díj rendhagyó lépés volt. Az Artisttal meg akarták mutatni, hogy nekik a kicsi is sokat ér, ha jó. Valóban jó, de basszus.. Drive, Shame, Tree Of Life! Egy Oscar-díjas nem lehet csak jó. Ki kell emelkednie a tömegből, úgy igazán, akár egy skorpiómintás dzsekivel. Paradoxonokat hordok össze, sorry.
Idézet (bimbi93 @ 2012.02.27. 16:45)
nekem nagyon nem tetszett az idei oscar.. speciális efekteket a HP-nak kellet volna nyerni és a Tree of life is megérdemelt volna Oscart. Egyedül Merilyn Streepnek örülök.. gyenge volt nagyon a gála..
Uncsi volt. Crystal mintha kicsit megfáradt volna, nem pörögtek a poénok, a tavalyi Anne-Jim páros sokkal frissebb volt. A Tree Of Life volt nálam a film-, rendező-, operatőr-favorit. Malick mindig elvont volt nekik.