Másodszor: törölni nem tudod a FB profilodat! Soha! Még ha deaktiválod is, attól az adataid, és minden általad posztolt, lájkolt dolog megmarad, és a hozzáértő emberek ennek bizony utána nézhetnek. De már erről is írt régebben ToTo. Tessék utánanézni! Sok okos, figyelmeztető dolgot írt!
Önéletrajz helyett Facebook-profil alapján ítélnek meg
2012. február 26. 16:33
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Először is: nem kötelező beregisztrálni. Én évekkel ezelőtt regisztráltam magam oda, amikor sokan azt se tudták mi az. Egyébként a népbutító dologhoz nemcsak a FB tartozik, hanem az összes közösségi oldal. Ott a Twitter, Google+, és még sorolhatnám. Egyébként meg az embereken múlik, hogy mire használják. Van aki unalmában posztolgat, hogy "jaj, úgy unatkozom", "lájk, aki van" stb... Szerintem nem kell ecsetelni eme csodás hozzászólásokat.
Másodszor: törölni nem tudod a FB profilodat! Soha! Még ha deaktiválod is, attól az adataid, és minden általad posztolt, lájkolt dolog megmarad, és a hozzáértő emberek ennek bizony utána nézhetnek. De már erről is írt régebben ToTo. Tessék utánanézni! Sok okos, figyelmeztető dolgot írt!
2012. február 26. 16:42
Hát, tényleg nem lehet senkit megítélni a facebook profilja alapján, de valahogy még meg kellett szűrniük az embereket, gondolom.
A legnagyobb probléma az a facebook-kal hogy ott mindenki vagány, mindenki jobban tudja, egyre undorítóbb képeket osztanak meg, azzal a címmel hogy ha megosztják akkor a különböző menhelyeknek jó lesz. Ha ennyire állatvédő valaki, menjen ki önkénteskedni, mert azzal segít is, a megosztásokkal csak a többi emberben kelt undort. A légyszi lájkold a képeimet emberektől meg rosszul vagyok. Viszont a legtöbb téma amikről beszélnek is az emberek ott található. Sajnos a mai világban ez így megy.
A legnagyobb probléma az a facebook-kal hogy ott mindenki vagány, mindenki jobban tudja, egyre undorítóbb képeket osztanak meg, azzal a címmel hogy ha megosztják akkor a különböző menhelyeknek jó lesz. Ha ennyire állatvédő valaki, menjen ki önkénteskedni, mert azzal segít is, a megosztásokkal csak a többi emberben kelt undort. A légyszi lájkold a képeimet emberektől meg rosszul vagyok. Viszont a legtöbb téma amikről beszélnek is az emberek ott található. Sajnos a mai világban ez így megy.
2012. február 26. 17:07
|
|
Lordi Angel |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.05.11. Hozzászólás: 1579 Csatolások: 323 Azonosító: 126872 offline
|
nagyon jó cikk lett _ToTo_
elismerésem
2012. február 26. 17:16
|
|
Zsozsi13maybe I'm the side of angel... |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.21. Hozzászólás: 1197 Csatolások: 32 Azonosító: 153514 offline
|
Nagyon jó cikk lett!És sajnos ez teljesen így van!Lassan már olyan lesz sőt már talán olyan a világ, hogy be sem hívnak mondjuk állásinterjúra, hanem egyszerűen megnézik az Facedet és az alapján megítélnek!És sokaknak a személyiségét el is árulja ez a közösségi oldal!Mert az látszik egy profilon, hogy ilyenek vannak:"Uncsi van lájk és írok!" Na ebből mindenki azt veszi ki, hogy az illetőnek nincs semmi dolga és halálra unja magát.És ebben nem is téved, ellenben azzal, aki néha ki ír az ismerősei üzifalára, mert annak szülinapja van.Ezért mondják a szüleim, hogy vigyázzak mit írok ki Facebookra, vagy milyen képet teszek fel, mert az is felháborító, hogy van olyan csaj aki egy szál melltartóban és bugyiban képes lefényképezni magát!Szánalmas és undorító!És ezt tapasztalatból mondom!Meg is érdemli az ilyen, ha például nem veszik fel!
2012. február 26. 17:16
|
|
Kokonuthvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.03. Hozzászólás: 190 Csatolások: 12 Azonosító: 146549 offline
|
Idézet (HápsziCsajszi @ 2012.02.26. 16:42)
Hát, tényleg nem lehet senkit megítélni a facebook profilja alapján, de valahogy még meg kellett szűrniük az embereket, gondolom.
Igen, ezt én is így gondolom. Ha valaki segíteni akar egy kutyuson, nem azzal teszi meg, ha mindenféle képet megoszt róla, vagy például feltesz a falra egy videót, amin állatot kínoznak. Egy elmebetegnek tartom, aki ilyet tesz egy védtelen lénnyel, de azt se nézem többe, aki megosztja az ilyen videókat. Normális ember nem képes végignézni az ilyesmit.
Ez azért is érdekes az én esetemben, mert mióta nővérem örökbe fogadott a menhelyről egy kutyát, 2-3 naponta televágja az üzenőfalamat a gazdit kereső kutyák képeivel. Tudom én, hogy csak jót akar, tudom, mi a célja, hirdetni akarja, hogy: "Igen, vannak ilyen kutyusok is, látod?" De nem fog vele elérni semmit, mert a legtöbb ember magasról tesz az ilyen témákra, amik igazán fontosak, és inkább hallgatják Rihannya Esernyő dalát vagy küldenek mindenféle gagyi Farmville-s felkéréseket.
Engem szoktak zargatni chat-en, hogy tetszikeljem már neki ezt meg azt, mert akkor ő nyerni fog egy iPod-ot. És amilyen jóindulatú dög vagyok, még segítek is neki, nem?
Áh, elfajzott már ez a facebook, higgyétek el!
Najó, nem siránkozok többet emiatt, nem ér ennyit egyetlen közösségi oldal sem.
2012. február 26. 17:20
|
|
Fruzsi26 |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.29. Hozzászólás: 770 Csatolások: 14 Azonosító: 156883 offline
|
Elég bizarr kis világban élünk. A facebookra kb. 1 éve regisztráltam, mára pedig teljesen meguntam. A sok depressziós, álompasikról álmodozó tinilány, az iskolát gyűlölő diákok, vagy az önmagukat fotózgató csajok annyira, de annyira taszítanak. Persze, részben hasznos is ez az egész, majdnem mindenki fent van, és távoli ismerősökkel lehet tartani a kapcsolatot, vagy anélkül szervezhetsz meg valamit, hogy lemerítenéd a mobilodon lévő egyenleget. Szóval kétes dolog...
Az én profilomról vajmi keveset tudnának leszűrni. Nincs az égvilágon semmi, ami olyan vészes lenne. Pár kép amikor a barátaimmal lógok, és pár ilyen bejelölgetős vacak.
Az én profilomról vajmi keveset tudnának leszűrni. Nincs az égvilágon semmi, ami olyan vészes lenne. Pár kép amikor a barátaimmal lógok, és pár ilyen bejelölgetős vacak.
2012. február 26. 17:37
|
|
Draweraptorvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.21. Hozzászólás: 435 Csatolások: 0 Azonosító: 165623 offline
|
Hát nekem nincsen facebookom és sose fogok csinálni. Először is mert függőséget okozhat,másodszor,mert nem értem mi olyan jajdejó benne. Nekem csak twitterem van.
Amúgy jó cikk
Amúgy jó cikk
2012. február 26. 18:11
|
|
Minimanó94♥Mrs. Brown♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.17. Hozzászólás: 4150 Csatolások: 1061 Azonosító: 120485 offline
|
Nekem van "fészbúkom", de gyűlölöm.
Eleinte azt hittem majd megszokom, mert még új azért nem szeretem, de egy ideje már fent vagyok és nem szeretem, törülni meg ne tudom magamat.
(senki sem állította, hogy nem vagyok igencsak béna ebben a témában)
Eleinte azt hittem majd megszokom, mert még új azért nem szeretem, de egy ideje már fent vagyok és nem szeretem, törülni meg ne tudom magamat.
(senki sem állította, hogy nem vagyok igencsak béna ebben a témában)
2012. február 26. 18:14
Szerintem uncsi a facebook. Jó van amikor én is elidőzök rajta egy darabig de akkor se egész nap. És azt meg nem értem ,hogy mire jó az, hogy kiteszik a légyszi lájkold képeiket, a lájk és válaszolokos dumáikat és még sorolhatnám. És HápsziCsajszi teljesen egyetértek. Én is azt vettem észre, hogy face-n mindenki menő és mindenkinek több mint 600 ismerőse van. Kérlek! Akiket nem is ismersz, ne jelöld be! Sajnos sok ismerősöm van, aki csak úgy jelölgeti be az embereket, hogy minél több ismerőse legyen, és Ő ezért lesz "menő". Vagy ezt csak én nem értem, hogy miért van ez így!!??
2012. február 26. 18:52
|
|
linna♥ Brian&Justin ♥ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.12.03. Hozzászólás: 4901 Csatolások: 0 Azonosító: 164721 offline
|
Nekem van és szeretem és függő vagyok! Ezt nyíltan vállalom! 
De egy önéletraj jobb lenne mármint ha arról itélnének meg ! Egyépként eről már rég halottam!
De egy önéletraj jobb lenne mármint ha arról itélnének meg ! Egyépként eről már rég halottam!
2012. február 26. 18:53
Látom sokan úgy vagytok vele mint én,én sem szeretem a facebookot
2012. február 26. 19:04
|
|
An_d_ainebriant |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.07. Hozzászólás: 4176 Csatolások: 4784 Azonosító: 146789 offline
|
ilyenkor jut eszembe,hogy mennyire jó dolog,hogy én nem vagyok "full-népszerű" facebookon.persze,van több,mint 300 ismerősöm,de őket akármilyen hihetetlen,ismerem mind személyesen.én többnyire csak kapcsolattartásra használom azt az oldalt,nem irogatom ki a falamra másodpercebként,hogy milyen rossz nekem vagy mennyire happy vagyok.valamint nem irogatok minden második ismerősömnek az üzenőfalára és a bejegyzéseihez sem,ugyanis teljesen feleslegesnek tartom.egy vagy két képet saját magamról profilképnek felraktam,aztán kész.azért van több képem,mert közös képeken ugyanúgy bejelölnek barátaim,ami nem zavaró,mert nem olyan élethelyzetben ábrázol,amit szégyellnem kéne.
nem pózolok bikiniben sem,vagy egy szál fehérneműben 500 képen,azért az már személyen zóna.sose értettem a sok kis tinicsajt,akik annyi idősen mint én (vagy esetleg fiatalabbak) hetente váltják a kapcsolati státuszukat,vagy a nagyszájú macsókat,akik kismillió bulizós képet feltesznek magukról az abban a buliban megkapott kiscsajjal.
nagyon kíváncsi leszek,hogyha ők felnőnek,hogyan fognak visszanézni ezekre a bejegyzéseikre és képeikre.ugyanis hiába törölnék őket,amit egyszer felraktak oda,az már fenn is marad.én ehhez ugyan már nem értek,de így van.
a munkahely szerzéssel kapcsolatban pedig,én is láttam már olyan álláskereső ismerősömet,akinek megnézték az adatlapját,és attól függően vették fel.
viszont van aki megérdemli,hogy emiatt essen el egy munkától,gondolkodniuk kéne,mielőtt utólag siránkoznak.
nem pózolok bikiniben sem,vagy egy szál fehérneműben 500 képen,azért az már személyen zóna.sose értettem a sok kis tinicsajt,akik annyi idősen mint én (vagy esetleg fiatalabbak) hetente váltják a kapcsolati státuszukat,vagy a nagyszájú macsókat,akik kismillió bulizós képet feltesznek magukról az abban a buliban megkapott kiscsajjal.
nagyon kíváncsi leszek,hogyha ők felnőnek,hogyan fognak visszanézni ezekre a bejegyzéseikre és képeikre.ugyanis hiába törölnék őket,amit egyszer felraktak oda,az már fenn is marad.én ehhez ugyan már nem értek,de így van.
a munkahely szerzéssel kapcsolatban pedig,én is láttam már olyan álláskereső ismerősömet,akinek megnézték az adatlapját,és attól függően vették fel.
viszont van aki megérdemli,hogy emiatt essen el egy munkától,gondolkodniuk kéne,mielőtt utólag siránkoznak.
2012. február 26. 19:18
A Facebookra én is kb. másfél éve regisztráltam be magamat a párommal együtt, mert megdumáltuk.XD Különösképpen semmire sem használom, csak én is kapcsolattartásra. Miért írogassak ki hülyeségeket és totál személyes dolgokat az üzenőfalamra? Akivel meg akarom osztani, azzal megosztom, akivel meg nem, annak meg semmi köze hozzá. Fent van rólam néhány kép, ami jól sikerült és ismerősök a Szalagavatómról készült képeket ott tudják megnézni, mert sokan mondták, hogy töltsek fel. Ennyi. Néha néhány embert fárasztok a Youtube zenés linkjeimmel, aztán kalap kabát és ennyi. Én is letörölném egyébiránt a Facebook accountomat, csak sokszor megnyugtató az, hogyha a párom este nyolckor még nem ért haza, akkor - mivel T-mobileos - tud nekem írni Facebookon, hogy minden rendben van vele, nem halt meg, csak lekéste a vonatot, de már zötyög hazafelé. Kb. ennyire tartom a fiókomat. Meg néha jó röhögni az olyan elvetemült gyökereken (pl. az egyik általános iskolai osztálytársam), aki a barátnőjével való szakítást nyilvánosan rendezte le. Hát ne már!XD Meg nézegetni azt, hogy ki kivel, hogyan miként kavar, vicces, komolyan.XD Nálam max a kedvencek láthatók, de most van titkolni valóm? Nincs. Ha megnézik most felvételinél a Facebook profilomat, akkor semmi olyan dologgal van fogják szembe találni magukat, mert egyrészt nincsen mit titkolnom - ha van is, azt oda nem írom ki - és másrészt pedig csak úgy van, alig használom. Százszor meg kell gondolni, hogy mit irkálunk ilyen helyeken és, hogy milyen képeket töltögetsz fel magadról. Én nekem speciel soha eszembe nem jutott, hogy kihívó képet töltsek fel magamról. Elképzelni sem tudom, hogy honnan jön ez a remek ötlet az embereknek. Mutassuk azt, hogy k*rvák vagyunk. Mert egyébként erről szól ez az egész. Kihívó, pucsítós kép a férfiaknak egyenlő azzal, hogy be akarja tolni azt, amilye van. Ez undorító és gusztustalan! Amúgy pedig valóban elgondolkodtató, hogy mekkora hatalma lett a Facebooknak. Három éve azt sem tudtuk, hogy van ilyen, most meg egyesek ott élnek és életük minden egyes percét postolják, hogy a nép olvashassa, amire egyébiránt a kutya sem kíváncsi. Ha rajtam múlna, akkor én minden ilyen ismerős gyűjtős portált úgy ahogy van, eltüntetnék az internetről. Emberileg nulláknak tartom azokat, akik éjt nappallá téve ezeken lógnak, hiszen akkor felmerül az emberben az, hogy annak az illetőnek élete sincsen.
2012. február 26. 19:31
|
|
adommyfandenagyon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.09.20. Hozzászólás: 700 Csatolások: 68 Azonosító: 135052 offline
|
nekem már kib_szottul elegem van a fészbukkból. nincs fészbukkom, és már az agyamra megy, hogy minden második reklámban ott van hogy "lájkolj minket a fészbukkon".. már minden e körül a sz_r körül forog..-.-" szerintem szánalmas, hogy a korombeliek percenként írkálják ki, ami velük történik. ki a francot érdekel??
olyan idegesítő már a sok függő..
amugy meg, akit elítélnek a fészbukk profilja alapján, annak biztos megvan az oka, gondolkodjon, mielőtt feltölti a sok baromságát..-.-"
olyan idegesítő már a sok függő..
amugy meg, akit elítélnek a fészbukk profilja alapján, annak biztos megvan az oka, gondolkodjon, mielőtt feltölti a sok baromságát..-.-"
2012. február 26. 20:54
|
|
BessieJung Kook |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 07.04.26. Hozzászólás: 15798 Csatolások: 67785 Azonosító: 27941 offline
|
Idióta, unatkozó emberek miatt utáljátok a FB-ot. 2009-ben még közel sem volt ennyire népszerű. (Akkor regisztráltam magam.) Azt azért nem ártana elfelejteni, hogy mi dönthetjük el, hogy mit akarunk látni. Ha sok ismerősnek elgurult a gyógyszere, töröljétek. Ennyi. Senki hülyeségét nem kell olvasni, vagy látni. Én speciel találkoztam ott jófej emberekkel, akikkel el lehet értelmesen beszélgetni.
1 felhasználónak tetszik:
Pandus
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Gyermeket vár Aubrey Plaza - alig több mint egy évvel a férje halála után
Terhes a színésznő, első gyermekét várja.
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Összeházasodtak a Vámpírnaplók sztájai
Titkos esküvőn mondták ki az igent.
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Jennifer Aniston a párjával osztott meg közös képet
Ritkán enged bepillantást a kapcsolatába.
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Dakota Johnsont csókolózni látták az új párjával
Egy ideje pletykálnak a kapcsolatukról.
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Zendaya villantós sötétbarna estélyiben, Sydney Sweeney angyali fehérben vonult fel az Eufória premierjén!
Új fotók a hírességekről.
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Párjával sétálgatott Reese Witherspoon
Ritkán látni őket együtt nyilvánosan.